Kocamın annesi ve kızkardeşi sürekli bir şeyler istiyorlar bıktım artık!!!

zuzu3477

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
359
106
123
Ankara
Kızlar herşey aştık ama buna bi çözüm bulamadım ya sürekli telfonlarına dakika yada para istiyolar(özellikle kızkardeşi).ev borcumuz var benim cebimde 2 lira ile dolaşıyom bazen .yetmiyo borcumuz olduğu için.Ama karşı taraf sürekli bi şeyler istiyor.Benimkilerde kargoyla yiyecek içecek bi şeyler yollamaya çalışıyorlar sırf borcumuz var diye.Annem boğazımdan geçmiyo diyor.Eşiminkiler neden böyle anlamıyorum.Ne yapayım diyorum sürekli senin taraf bi şeyler istiyor bundan böyle bende yollıcam dedim.Bende onun kadar çalışıyom ve kazanıyom ama bizimkilerin hiç maddi anlamda bi talebi olmadı şimdiye dek aksine destek olmak için çabalıyorlar ama karşı taraf bıktırdılar.

Son düzenleme:
açma telefonlarını.. ne zorunluluğunuz varmış canım kaz bellemişler yolmaya çalışıyorlar
benim telefonuma parayı ne diye başkası yüklesin
iyice yüzsüzleşti insanlar yahu

Kızlar herşey aştık ama buna bi çözüm bulamadım ya sürekli telfonlarına dakika yada para istiyolar(özellikle kızkardeşi).ev borcumuz var benim cebimde 2 lira ile dolaşıyom bazen .yetmiyo borcumuz olduğu için.Ama karşı taraf sürekli bi şeyler istiyor.Benimkilerde kargoyla yiyecek içecek bi şeyler yollamaya çalışıyorlar sırf borcumuz var diye.Annem boğazımdan geçmiyo diyor.Eşiminkiler neden böyle anlamıyorum.Ne yapayım diyorum sürekli senin taraf bi şeyler istiyor bundan böyle bende yollıcam dedim.Bende onun kadar çalışıyom ve kazanıyom ama bizimkilerin hiç maddi anlamda bi talebi olmadı şimdiye dek aksine destek olmak için çabalıyorlar ama karşı taraf bıktırdılar.

Huyları böyleyse alışmış olmanız lazım. Yok diyeceksiniz. Bu kadar basit. Hatta siz hiç muhattap dahi olmayın, eşiniz halletsin.

Sende açma telefonlarını onlar isteyince sende bende de yok de bu kadr basit...hani yoksa yoktur zaten nerden gelicek olmayınca?

açma telefonlarını.. ne zorunluluğunuz varmış canım kaz bellemişler yolmaya çalışıyorlar
benim telefonuma parayı ne diye başkası yüklesin
iyice yüzsüzleşti insanlar yahu

Arkadaşlar herhalde konu sahibinden değil eşinden istiyorlardır. O da annen ve kız kardeşin ararsa açma mı desin adama?

Konu sahibi arkadaşım al karşına konuş. Anne 5 kuruş param yok desin. Ya da her kayınvalidenlerle konuştuğunda parasızlıktan yakın. Umarım anlarlar.

Anlıyorum seni esinle guzelcene konuşsan bir defa dese bile yeter karsı tarafa yetişemiyorum bu ay benimde borcum var vs. kardesi kontör icin ararsada bu son desin.karsi taraf insansa anlar yani ne bu canım biz dişimizden tırnağımızdan artıralım onlar Abi'mizin malı deniz yemiyen keriz misali..

Bencede açıkça konuşun 5 kuruş paramız yok benim ailemin gönderdiği yiyeceklerle geçiniyoruz diyin, söyleyin.

Kontör yada dakikaları yoksa telefon görüşmelerini ona göre yapsınlar. Başka bişey isteseler anlayacağım ama bu çok saçma yani. Ayrıca maddi durumunuzuda gözardı ediyorlar belliki.
Sizin ve eşinizin yapması gereken, 'borç ödüyoruz bizdede yok'demek yada onlar istemeden siz isteyin bir iki defa bir daha istemezler belki.

Madem annenlere yollycak kadar paramiz var ben niye kisiyorum herseyden bende gonlumce harciim ozamn diyin
cebinizde parasiz geziosunuz ama baskalrina gidio ne kdr uzucu bi durum:/

Ne kadar anlayışsız insanlarmış Sinir olurum öyle anlayışsız hazıra konmaya çalışan ana baba tiplemelerine.Ben olsam verirdim cevaplarını kesin.Siz kıt kanağat geçineceksiniz, onlar arayıp para isteyecekler.oldu, görürsem söylerim...

Esine bundan sonra sizinkilere ne kadar para gonderiyorsak bizimkilere de gonderecegiz dersin. Gercekten de ailene yollarsin kebarda tutar parayi.

istemeleri gonderme zorunlulugu dogurmaz ki.

bunu huy edinmisler o belli ama acaba maddi yetersizlikleri nedeniyle mi istiyorlar yoksa keyfi mi?
eger faturaları yetistiremiyorlarsa esinizin yollamak istemesi bana tuhaf gelmedi. size uzak olsalar da onlar da ailesi sonucta.

fakat yolacak kaz muamelesi yapıyorlar ise esinizle net bir sekilde konusun resti cekin. evinizin tum giderlerini de o karsılasın cebinde yollayacak para kalmaz zaten. sizin paranızla da yatırım yapın, cocugun gelecegi icin biriktirin.

bulmuslar kaz yoluyolar,ne bicim insanlar var ya:53::53::53:
bacım otur konus esinle,bizim borcumuz var de :52::52::52:

Özellikle kız kardeşin telefonuna dakika vs.. zımbırtıları elzem değildir , o sebeble müşkül durumda iseler ailesi tabii ki gönderecek düşüncesine katılmam imkansız .

Ama siz onların istemesini değil , eşinizin göndermemesini engellemeye çalışın .

böyle insanlar çok bizim başımızda da var
tersliyceksiniz yok diyceksiniz başka türlü vazgeçmezler
zaten utanmaları olsa sürekli birşeyler istemezler
tabi gerçekten zor durumda oldukları için istiyolarsa başka ama keyfi sizi yolmaya çalışıyolarsa acımayacaksın

eğer devam ederse sen de ailene yardım en azından için rahat eder bence
sürekli karşı tarafa para yedirmek için çalışmıyosun sonuçta kendi ailene yardım et ya da birikim yap kendine ailen senin yerine biriktirir senin için

Son düzenleme:
Aynı sorun bende de var ,hatta sorunu görünce bir an bu benim hayatımı anlatmış dedim.Bu konuda eşimi ben adam edemedim.Ailene para verme,kontür alma dediğimde kavga,surat asmalar neler neler.Artık karışmıyorum zaten karışamıyorum,benim dünya kadar borcum var ailesi para,kontür derdinde.Sanki biz para basıyoruz ,annemde ev bark sahibi olalım diye sürekli erzak verir,gönderir.Annemlere üzülüyorum ,annem bana yardım eder durur,eşimde ailesine devamlı yardım eder,artık eşimin ailesine para yetiştiremiyorum en sonunda borca battık kredi çektik ,çektiğimiz kredinin içinden eşim tutup 4000 tl sini yine anasına babasına gönderdi.Bu adamı ne yaparsınız...Böyleleriyle evlenmeyeceksin anasının dibinde otursun amma bir kere hata edip evlendik..Aklıma geldikçe sinir oluyorum ,borca battık,tüm maaş tüketici kredisine ve kredi kartına gidiyor cebimde doğru düzgün para yok,birde yiğenini benden habersiz bireysel emeklilik yapmış,10 yıl para ödeyeceğim diyor...ben ne yapayım cinnet mi geçireyim...:43:

E istediklerini verme sen de, bu kadar basit. Ne mecburiyetin var?
Sen kendini düşünmezsen başkaları seni hiç düşünmez :ssz:

Aynı sorun bende de var ,hatta sorunu görünce bir an bu benim hayatımı anlatmış dedim.Bu konuda eşimi ben adam edemedim.Ailene para verme,kontür alma dediğimde kavga,surat asmalar neler neler.Artık karışmıyorum zaten karışamıyorum,benim dünya kadar borcum var ailesi para,kontür derdinde.Sanki biz para basıyoruz ,annemde ev bark sahibi olalım diye sürekli erzak verir,gönderir.Annemlere üzülüyorum ,annem bana yardım eder durur,eşimde ailesine devamlı yardım eder,artık eşimin ailesine para yetiştiremiyorum en sonunda borca battık kredi çektik ,çektiğimiz kredinin içinden eşim tutup 4000 tl sini yine anasına babasına gönderdi.Bu adamı ne yaparsınız...Böyleleriyle evlenmeyeceksin anasının dibinde otursun amma bir kere hata edip evlendik..Aklıma geldikçe sinir oluyorum ,borca battık,tüm maaş tüketici kredisine ve kredi kartına gidiyor cebimde doğru düzgün para yok,birde yiğenini benden habersiz bireysel emeklilik yapmış,10 yıl para ödeyeceğim diyor...ben ne yapayım cinnet mi geçireyim...:43:

işte buna şok oldum :53:
kusura bakmayın ama eşinizi resmen enayilik yapıyo
sizde ailenize para gönderin bence en azında içiniz soğur biraz
sizde olay çıkarın bu ne saçmalık yahu annesi babası yok mu bu çocuğun siz zaten borca batmışsınız
ben bile çıldırdım burda sizi düşünemiyorum Allah sabır versin

işte buna şok oldum :53:
kusura bakmayın ama eşinizi resmen enayilik yapıyo
sizde ailenize para gönderin bence en azında içiniz soğur biraz
sizde olay çıkarın bu ne saçmalık yahu annesi babası yok mu bu çocuğun siz zaten borca batmışsınız
ben bile çıldırdım burda sizi düşünemiyorum Allah sabır versin

Bende çıldırmış durumdayım bireysel emeklilik yaptığı abisinin evi barkı iyi bir işi var,ben kiradayım,benim tuhaf ,kavgacı kocam yiğenine bireysel emeklilik yapmış,bende anama babama inanki para gönderecem ama elimde avucumda kalmadı borç içindeyiz ,çalışıyorum tüm para borca gidiyor.2 çocuğum var bizim geleceğimiz ne olacak bilemiyorum.:43:

Back
X