kocamın balık sevdasına bi çözüm lütfennn...

sporcuanne1997

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2012
55
0
96
selam arkadaşlar.benimderdim öyle çok büyük değil ama son zamanlarda sinirimi epeyce bozmakta.eşim balık hastası,haftada2-3 kez balık yemezse olmuyor.onu da kendı yapacak tavada.evimiz kira ve yakında tasınacagız o yüzden aspiratör taktırmadık.ama mutfagımın hali içler acısı:(her yerde geçmeyen balık kokusu,perdelerim mutfak dolabım.geçen ablam geldi ne bu koku nasıl duruyosunuz burda heryer balık kokuyo dedı.ben sureklı durdugumdan farketmedım heralde bu kadar.bi arkadasımı davet etmeye utanıyorum kokudan:((eşime söz geçiremiyorum.nöbette oldugum zamanlarda yapıyor genelde sabah eve geldıgımde kapıdan gırınce balık kokusu:)artık tiksiniyorum bu kokudan,balkonda yap diyorum piknik tüpünü kuralım ona da yanaşmıyor..ne yapsam bu konuya bi çözüm bulsam:((

Allah yardımcınız olsun. Balık yemeyi bende çok seviyorum. Sırf kokusu yüzünden evde yapmıyorum, yaptırmıyorum. Arkadaşımın eşi de balık seven biriydi. Arkadaşım sizin de önerdiğiniz gibi piknik tüpü aldırdı. Balkonda eşi kendi pişiriyor. En azından tüp alarak başlayabilirsiniz diye düşünüyorum..

Balığın kokusundan da ,tadında nefret ediyorum

Allah yardımcın olsun

Al eşini karşına söyle,işten yorgun geliyorum ;bu balığın pisliğiyle ve mutfağın kirliliğiyle uğraşamıyorum de ...

Gitsin dışarda balık ekmek yesin

Yada balık çeşitleri bol olan bir mekana oturup ; balık ihtiyacını gidersin

Böylelikle sende kurtulmuş olursun :34:

Benim babam da öyleydi ya annem çıldırıyordu.Artık ama rejim yapmaya karar verdi babam balığı da anca haftasonları yiyor arada sırada ya da dışarda yiyor.Allah yardımcınız olsun.

galiba sorun kızartma yüzünde çıkıyor, yoksa koku heryere sinmez, bence fırında yapın, balık pişiriciler var 40-50 liraya, ızgara şeklinde pişiriyo elektrikli onlardan kullanın, hem daha sağlıklı
açıkcası balık kızartmasından ne anlıyolar anlamıyorum, balığın tüm tadı gidiyo bence, aldığın sadece kızartma tadı ve kokusu oluyo kızartınca

selam arkadaşlar.benimderdim öyle çok büyük değil ama son zamanlarda sinirimi epeyce bozmakta.eşim balık hastası,haftada2-3 kez balık yemezse olmuyor.onu da kendı yapacak tavada.evimiz kira ve yakında tasınacagız o yüzden aspiratör taktırmadık.ama mutfagımın hali içler acısı:(her yerde geçmeyen balık kokusu,perdelerim mutfak dolabım.geçen ablam geldi ne bu koku nasıl duruyosunuz burda heryer balık kokuyo dedı.ben sureklı durdugumdan farketmedım heralde bu kadar.bi arkadasımı davet etmeye utanıyorum kokudan:((eşime söz geçiremiyorum.nöbette oldugum zamanlarda yapıyor genelde sabah eve geldıgımde kapıdan gırınce balık kokusu:)artık tiksiniyorum bu kokudan,balkonda yap diyorum piknik tüpünü kuralım ona da yanaşmıyor..ne yapsam bu konuya bi çözüm bulsam:((

Çam ızgara sanırım bizim kullandığımız...:26:

Bizde balığı çok severiz, önceden balkonda tüpte yapıyorduk ama 1+1 balkonsuz bir eve çıkınca işler değişti. Fırında da olsa kokuyor ev diye yapamıyorduk.Bir tanıdık çam ızgara önerdi, hatta hediye etti. İnanılmaz bi'şey, öyle dandik, öyle ucuz bi'şeyin mucize yaratması:16:

ALtına azıcık su koyuyorsun atıyorsun balıkları ızgaraya 10 dakikada hazır.Isınması desen 2 dadika, temizlemesi ondan kolay, tabak gb geçir sudan at makineye yıkansın :32:

evde balık kızarttıktan sonra, cezvenin içine bir paket vanilyayı boşaltıp kaynatın.. göreceksiniz çok faydası oluyor :34:

Çam ızgara sanırım bizim kullandığımız...:26:

Bizde balığı çok severiz, önceden balkonda tüpte yapıyorduk ama 1+1 balkonsuz bir eve çıkınca işler değişti. Fırında da olsa kokuyor ev diye yapamıyorduk.Bir tanıdık çam ızgara önerdi, hatta hediye etti. İnanılmaz bi'şey, öyle dandik, öyle ucuz bi'şeyin mucize yaratması:16:

ALtına azıcık su koyuyorsun atıyorsun balıkları ızgaraya 10 dakikada hazır.Isınması desen 2 dadika, temizlemesi ondan kolay, tabak gb geçir sudan at makineye yıkansın :32:

nasıl bişi ya ? bi foto varsa ekleyebilir misin
bende alim bari bende balık çok severim

$38517.webp $homend-elektrikli-izgara-1.webp
En kesin çözüm bu.
Babam almıştı en başta kim uğraşacak diyorsun ama çok pratik ve kullanışlı.

Bir şey soyleyeyim rahatla:1:

Benim eşimse gece gündüz balık tutmaya gidiyor.İki senedir.Bütün kıyafetleri berbat kokuyor.3-4 kere yıkıyorum kac deterjan denedim cıkmıyor kokusu.Bir de tonla para gidiyor.

Bak beni düşün beterin beteri var.

Benim nişanlımda balık yemeyide tutmayıda çook sever hergün napalım napalım balık tutalım der..

Sanırım evlenmeden bu balık sevdasından vazgecirmek lazım..

ama yapma öyle yazık bende balığı çok sevdiğimden anlıyabiliyorum eşini hergün koysalar önüme yerim, bence sen eşini balık sevdasından vazgeçirmek yerine kokuyu nasıl giderebilirim diye çare ara,hem bak kendi yapıyormuş sana işde çıkartmıyor demi ama

Evde balık pişirmemek çözüm değil çünkü çok faydalı ve şuan bol zamanı sıkça yenilmesi gereken bir besin balık. Koku için benim yaptıgım, fırında pişerse fazla koku olmuyor. Tavada yaparsamda pişerken kapak kapatıyorum mutlaka mutfağın ve diğer odaların kapısını kapalı tutuyorum.Zaten pişirirken mutlaka mutfağın camı açık oluyor. En son işim bittikten sonrada bi kaç camı açıp ceryan yaptırıyorumki iyice havalansın evin içi diye. Tabiki bulaşıgı falan zahmetli oluyor ama yemedende olmuyor. Aslında en sağlıklısı ya fırında yada ızgarada pişirmek. Kızartma olunca daha beter koku oluyo evde hemde sağlıklı değil vitaminide ölüyomuş kızarınca.

Back
X