Kocamın bitmek bilmeyen araba sevdası

ben ve eşim de arabalara hastayızdır, hep bakarız (sadece bakıyoruz ama :) )bu konuşulan paraları arabaya verecek durumda değiliz. (anladım ki para yok dert yok :) ) istediğimiz arabalar var ve ileride bir gün onlara bineceğimize inanıyoruz. (ama önce güzel bir ev, sonra istediğiniz yapsın :) ) evliliğimizin ilk yılını doldurduğumuzda benim fikrimle krediyle ufak bir araba aldık. 3. senemiz ve değiştirmek istiyoruz(ancak 1 seneden önce çok zor gözüküyor). 3 kişi olduk artık ve bagajı biraz daha geniş bir arabaya ihtiyacımız var.
nacizane bir fikrim var arkadaşlar. madem eşleriniz her yıl araba değiştiriyor siz de araba kiralamayı teklif edin. mesela arabası benim babamın her şeyi. ama son 5 senedir bu yöntemi kullanıyor hem her iki sene de bir istediği arabayı alıyor(sıfır alınıyor maksimum 3 yıl kullanıldığı için sıkıntı da olmuyor) hem de benzin ve aylık kirası dışında hiçbir şeyiyle uğraşmıyor. (bakımı, vergileri, sigortası, her şeyiyle kiralama şirketi ilgileniyor.)

Araba kiralamak mı:53: çok pahalı aracın satışı Haziran ayında yapılacak yeni aracamız Eylül başında gelecek bu sürede araç kiralayım diye düşünmüş en kötü arabalar için bile aylık 750 tl para istiyorlar. Bir de benzin koyacaksın bu parayı verene kadar iki ay arabasız gezerim.:50:

Araba kiralamak mı:53: çok pahalı aracın satışı Haziran ayında yapılacak yeni aracamız Eylül başında gelecek bu sürede araç kiralayım diye düşünmüş en kötü arabalar için bile aylık 750 tl para istiyorlar. Bir de benzin koyacaksın bu parayı verene kadar iki ay arabasız gezerim.:50:

evet kısa vadede pahalı. ben hiç araba almadan kiralamadan bahsettim. 1-2 yılda bir araba değiştirenler için. çoğu şirket bu yöntemi kullanıyor. ne vergi ne bakım derdi var ne de kaza yaptım, arabaya vurdular değeri düştü derdi. zaten sık sık araba değiştirenler (özellikle de banka kredisiyle) çok zarara giriyorlar. bu arada bu şekilde kiraladığın arabalar sıfır oluyor.

aynı modelden bir tane de bende var. gerçi bu erkeklerin araba konusunda farklı düşüneni var mı ki?

eşim doktor, az da olsa bir özel hastanede hissesi var, dahası girdiği sezeryan doğum başına para alıyor, tüp bebek cabası...
gelin görünkü bu adamın da tek takıntısı araba oldugu için evleniceğimizde 1+1 bile olsa bir evi yoktu. neden? beyefendinin altında markasını söylemek istemediğim bir araba. resmen ac durup onu almış. evet zaten arabada yatıp kalkıp yaşıyoruz, eve ne gerek var?
her neyse ben bu arabayı zorla sattırdım ve ev yaptırdık, burdan az çok tahmin edersiniz adamdaki takıntıyı araba parasıyla tripleks ev yaptırabiliyoruz, şimdi gelsin ikinci bomba, duramadı yine kredi çekti. :52: aynı arabanın son modelini aldı.
madem duramicaktın söyleseydin dedim ev için kredi çekerdik, aynı arabadan almak için kredi faizi ödüyoruz, ve o 2. el diye ucuza gitti şimdi yine sıfır alıyorsun.
cevap şu; cemre seni çok sıkıyorsa hisseleri satalım

yok yok bu erkeklere yatırım batıyo resmen
varsa yoksa döksünler arabaya, biz aç dursak da olur

Hımm anladım canım. Baya bir ortak yönümüz varmış. Biz aynı hastanede çalışıyorduk hem de muayenehanesinde çalışıyordu sonra bu kadar yoğunluğa tahammül edemedi hastaneden istifa etti. özel bir hastaneden yarım gün çalış diye teklif geldi onu da kabul etmedi bizimki de sıkıya gelemiyor ama birde şu var zaten uzmanlığı alana kadar zor şartlarda çalışıyorlar okulu kazanıp bitirmesi de ayrı bir dert bana bir kere bıktım çalışmaktan demişti artık keyif yapmak istemesi hakkı diye düşünüyorum. Genel olarak iyi para kazanıyorlar en azından bizlere göre ama bizimki paraya pek önem vermez ücretsiz baktığı bir çok hasta var bu yönünü çok seviyorum tam tersi olsaydı onu bu kadar sevmezdim diye düşünüyorum. Dranasın konusunu dağıttım özür diliyorum eşim doktor diyince merak etmiştim:7:

megane 2 megane 3 diye devam eden bir araba sevdası ödüm kopuyor megane 4 ü çıkaracak diye....

Benim babamda da opel ve böyle D sınıfı araba takıntısı var. İlk arabası vectra idi ama modeli çok eskiydi sattı başka aldı sonra daha iyi bir vectra aldı sonra sattı en sonunda 0 astra aldı ama neymiş darmış konforlu değilmiş vectradan sonra küçük gelmiş içi ısınmamış arabaya. 4 ay geçmedi 0 arabayı sattı sonunda istediği yüksek model vectrasına kavuştu Allah'tan opel artık vectra üretmeyi bıraktı 2008'den sonra. :27:

Hımm anladım canım. Baya bir ortak yönümüz varmış. Biz aynı hastanede çalışıyorduk hem de muayenehanesinde çalışıyordu sonra bu kadar yoğunluğa tahammül edemedi hastaneden istifa etti. özel bir hastaneden yarım gün çalış diye teklif geldi onu da kabul etmedi bizimki de sıkıya gelemiyor ama birde şu var zaten uzmanlığı alana kadar zor şartlarda çalışıyorlar okulu kazanıp bitirmesi de ayrı bir dert bana bir kere bıktım çalışmaktan demişti artık keyif yapmak istemesi hakkı diye düşünüyorum. Genel olarak iyi para kazanıyorlar en azından bizlere göre ama bizimki paraya pek önem vermez ücretsiz baktığı bir çok hasta var bu yönünü çok seviyorum tam tersi olsaydı onu bu kadar sevmezdim diye düşünüyorum. Dranasın konusunu dağıttım özür diliyorum eşim doktor diyince merak etmiştim:7:

benimki de tüp bebekten hiç para almıyodu nerdeyse aman bugün iyi günümdeyim diyodu, bi yandan çok güzel evet evlat hasreti çekenlere yardımcı oluyor herkesin hayır duasını alıyor, ama bi yandan da yani altında audi q7'yle hastaneye gelip tüp bebek yaptıran çiftten ben hiç acımam alırım parayı, ben de orda uğraşıyorum değil mi? yoksul insanlarsa canları saolsun ama yemeyip içmeyip hastaneye ödemek de zor olsa gerek.
benimkinde de bıkkınlık var, çalışmıyor, doktorların çoğunda var bu, haklılar bitirene kadar neler cekiyorlar, ben resim mezunuyum bana o bile çok zor gelmişti, altı üstü 4 yıl zaten :52: evde bütün gün oyun konsoluyla ve latince tıp kitaplarıyla aşk yaşıyor benimki:52:
ben de daha 22 yaşındayım bu arada, evlendiğimde 21dim :52:
gelinlik, evlilik hayatının üstündeki kreması evet güzel gözükür ama olmasa da olur, benim de bir gelinliğim olmadı, napalım, sağlık olsun...
ama aileden onay cıkmadan evlenmeye ben pek cesaret edemezsim, yaşımda küçük olduğu için sanırım. umarım sorunsuz atlatırsınız bu devreleri, mutluluğa kavuşursunuz :69:

Dranas, bize kızma olur mu, dağıttık konunu hep :(
:71::71:

benimki de tüp bebekten hiç para almıyodu nerdeyse aman bugün iyi günümdeyim diyodu, bi yandan çok güzel evet evlat hasreti çekenlere yardımcı oluyor herkesin hayır duasını alıyor, ama bi yandan da yani altında audi q7'yle hastaneye gelip tüp bebek yaptıran çiftten ben hiç acımam alırım parayı, ben de orda uğraşıyorum değil mi? yoksul insanlarsa canları saolsun ama yemeyip içmeyip hastaneye ödemek de zor olsa gerek.
benimkinde de bıkkınlık var, çalışmıyor, doktorların çoğunda var bu, haklılar bitirene kadar neler cekiyorlar, ben resim mezunuyum bana o bile çok zor gelmişti, altı üstü 4 yıl zaten :52: evde bütün gün oyun konsoluyla ve latince tıp kitaplarıyla aşk yaşıyor benimki:52:
ben de daha 22 yaşındayım bu arada, evlendiğimde 21dim :52:
gelinlik, evlilik hayatının üstündeki kreması evet güzel gözükür ama olmasa da olur, benim de bir gelinliğim olmadı, napalım, sağlık olsun...
ama aileden onay cıkmadan evlenmeye ben pek cesaret edemezsim, yaşımda küçük olduğu için sanırım. umarım sorunsuz atlatırsınız bu devreleri, mutluluğa kavuşursunuz :69:

Dranas, bize kızma olur mu, dağıttık konunu hep :(
:71::71:

Yaş 27 olunca insan evlenmek için acele ediyor. Gelinlikmiş, düğünmüş pek umrumda değil zaten o tarz şeyleri de pek sevmem. Biraz özel olacak ama ailen evliliğinize onay verdiği halde niye gelinlik giymedin istersen cvp vermeyebilirsin veya özelden yazabilirmisin. İyi dileklerin için çok tşk ediyorum :71:

Ben 27 yaşımdayım biz de bir evlenebilseydik maalesef ailem onay vermiyor. Bakalım biraz daha bekleyeceğiz yine izin vermezlerse heralde kendi başımıza evleniriz eğer öyle bir şey olursa gelinlik bile giymek istemem:59:

Canımcım, merhaba, babacığınla ben gelip konuşsam, ya da ona burada yazdıklarını okutsan, hemen verirdi seni...
:43:

O kadar para verip araba almak akıl işi değil bence hee durum iyi olur orası ayrı ama eldeki paraların hepsini çıkarmak üstüne üstün birde kredi çekmek sonucta dışarda kalıyo ya ne olursa olsun gitgide zarar edıyosun ustelık o paranın ustne bıraz katıp ev alınır hem kar edersın her sene Allah akıl fikir versin valla ne diyim:27:

eskiler AT,AVRAT,SİLAH diyorlardı, şimdikiler de ARABA, HATUN, ELEKTRONİK ALET diyorlar. Ben de meraklıyımdır arabalara ama durup durup değiştirmek istemem hani. Geçen sene aldık arabamızı, şimdi gene değiştirmeye bakıyor. Anladım ki bu işin sonu yok..:22:

eskiler AT,AVRAT,SİLAH diyorlardı, şimdikiler de ARABA, HATUN, ELEKTRONİK ALET diyorlar. Ben de meraklıyımdır arabalara ama durup durup değiştirmek istemem hani. Geçen sene aldık arabamızı, şimdi gene değiştirmeye bakıyor. Anladım ki bu işin sonu yok..:22:

Çok güldüm canım ya araba, hatun, elektronik alet üçlüsü yeni jenerasyon erkeklere çok uygun.:60:

1 yıl içerisinde 3. yü de değiştiriyoruz Allahtan 2013 senesinin son ayı kapanışı yapıcaz inşllh.(bu sene için) :D eşim ilk arabayı aldığında en azından bir kaç yıl kullanırız diye düşünümştüm. İstediği araba o değilmiş değiştir, 2. araba masraflıymış değiştir, 3. araba da masraf açabilirmiş değiştir, her arabanın alınışından hemen sonra ilanlar arasına konuluyor. 2014'ü merakla bekliyorum
Erkeklerin içindeki sevda biter ama araba sevdası aslaaaaaaaaaaaaaaa

Benim kocamda da bu sevda vardı. Kocama göre para biriktirene kadar 1,2 sene idare etsin die palio aldık.. Sonra da krediyle falan fiesta alalım diyordu 42bin tl falan tabi. Kafasına da koymuştu, hatta test sürüşü falan yapmaya gittik. Baya gıcık etmişti o aralar beni. Ama ben konuş konuş kafasında dır dır edip vazgeçirdim :) Şimdiki arabamız çok iyi ne gerek var dedim.. Her bindiğimizde övdüm arabayı bu değiştirilir mi ne güzel araba ben çok sevdim fln die die oda anladı ve vazgeçti :)

Erkeklerin beyni iki konuda muhteşem çalışıyor, birisi araba birisi de vücudundaki kasların nasıl geliştiği. Beyin bu iki durumda terk duruma geçiyor, bu sebeple çok sorgulamamak lazım :51:

Back
X