• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın fanatikliği

Memeli Mestan

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2019
3.453
8.209
158
Herkese merhaba hatun kisileri

Oğlumun mayıs ayında doğum günüydü 17 gün kapanmaya denk geldiği için ailecek bir kutlama yaptık..hediyeler daha sonra gelmeye başladı buraya kadar bir problem yoktu.Bugün dayımlar bize uğradı oğluma hediye getirmişler eşimde uyuyodu son gunlerde ailecek zor zamanlardan geçiyoruz babam mide kanamasi gecirdi sagolsun esim hem babamla cok ilgilendi hemde cocukla e bide kurbanlarla ugrasti ..bende uyandirmaya kiyamadim uyu sen toparlan biraz dedim…dayimlar hediyeyi giydirmişler dogal olarak ,hediye sort ve fenerbahce formasi…esim koyu bir besiktasli ayrica zaten Trabzonlu..biz konustugumuzda kimse cocuga baski yapmicak hangi takimi tutmak isterse onu tutucak dedik bu sekilde anlastik…her neyse esim uyandi cocukla ilgileniyo bende yemek yapiyodum arkami dondum surat bes karis tuhaf bakiyo dedim noldu yok bisey dedi…sonra dank etti dedim neye sinirlendigini anladim gittim ustunu degistirdim cocugun ama hala trip atiyo bana sanki ben giydirdim cocuga…o surat asinca bende hic aciklama gereginde bile bulunmadim daha once de bu takim muhabbetleri yuzunden esim cok sinirlenip “bak dayina soyle ustume cok geliyolar benim hassas noktam onlari uyar ben kendimi tutuyorum saygisizlik yapmak istemiyorum ama bu kadar ustume gelmesinler kalpleri kirilicak” demisti ve suan dis biliyo ve muhtemelen onlari benim giydirdigimi dusunup surat yapiyo yada dayimlarin bunu kasti olarak yaptigini dusunuyo…ben bu adama ne yaptiysam anlatamadim bu kadar fanatikligin iyi olmadigini sacma sapan muhabbetler yuzunden gerildigimizi. Gercekten cok bunaldim gerginlik olucak diye aklim cikiyo bir araya gelindiginde.Esimin bunu yenmesi icin ne yapmam lazim karadeniz inadi tuttu mu kirmak mumkun degil cunku…

E dayınız zaten kasten fenerbahçe forması almış çocuğunuza
Bu kadar fanatik birinin takımını bilmiyor olamazlar
Eşiniz de öncesinden sizi uyardığına göre daha önce bu sohbet de geçmiş olmalı

Ben eşinizi haklı buldum
Adamın kırmızı çizgisi buysa ailenize saygı duymayı öğretmeniz lazım

Allah akıl fikir versin. Futbol fanatikliği IQ’yu baya düşürüyor maalesef. Futbol için gerilip kendini ve etrafı kasmak o kadar saçma ki. Böyle hassas noktayı sevsinler. İnsanların her hassas noktasına saygı duymak zorunda değiliz. Bu saçma ve gereksiz bir hassas nokta ve saygı duyulacak veya hak verilecek bir şey yok. Gül geç yani ne kadar abartılı tepkiler

Son düzenleme:
Erkeklerin cogu fanatiktir zaten. Garip olan esinizi bile bile fenerbahce formasi getiren kisidir. Ben bile kadin halimle bunda bit kasit ararim.
Daha once de cok ustune geldiler hatta esim bak ben bile cocuguma takimla ilgili bisey almiyorum rica ediyorum kimse de almasin cocuguma hic bir konuda baski yaparak buyutmek istemiyorum isterse Galatasarayli olsun ama onun tercihi olsun demisti..olan benim huzuruma oluyo biliyolar fanatik oldugunu

Baba ve oğul arasında bu takım tutma muhabbetleri özeldir. Hemen hemen her babanın hayalidir çocuğuyla aynı takımı tutmak. Dayınız eşinizin hangi takımı tuttuğunu bile bile aldıysa büyük ayıp etmiş bence. Kaldı ki sizin çocuğunuzu başkası nasıl giydirir. Bırakır hediyesini, siz ister jest olsun diye giydirir, ister kaldırırsınız.

Daha once de cok ustune geldiler hatta esim bak ben bile cocuguma takimla ilgili bisey almiyorum rica ediyorum kimse de almasin cocuguma hic bir konuda baski yaparak buyutmek istemiyorum isterse Galatasarayli olsun ama onun tercihi olsun demisti..olan benim huzuruma oluyo biliyolar fanatik oldugunu
Sorun eşiniz değil ki
Sorun dayınız
Eşiniz gayet normal davranmış
Hatta fanatik davranmamış bile

Baba ve oğul arasında bu takım tutma muhabbetleri özeldir. Hemen hemen her babanın hayalidir çocuğuyla aynı takımı tutmak. Dayınız eşinizin hangi takımı tuttuğunu bile bile aldıysa büyük ayıp etmiş bence. Kaldı ki sizin çocuğunuzu başkası nasıl giydirir. Bırakır hediyesini, siz ister jest olsun diye giydirir, ister kaldırırsınız.
Apar topar giydirdiler kahve yapiyodum bi baktim ustunde etiketini de sokmusler istersen degistir fisi icinde ama kopardik dedi saka gibi

Iste kasitli yapiyorlar. Sorun esinizin inadi falan degil. Esiniz olaya gayet mantikli yaklasiyor.

Konuda esimim bunu yenmesi icin ne yapabilirim demissiniz ama dayiniz icin ne yapacaginizi dusunurseniz huzurunuz kacmaz.

Eşinizin rahatsız olacağını bildiğiniz şeyleri yapmamanızı tavsiye ediyorum. Aynısını eş tarafı yapsaydı , mesela siz çocuğun saçlarını uzattınız ama amcası aldı tıraş ettirdi getirdi . Ne hissederdiniz?
Eşinizle konuşun , ben görmeden giydirdiler deyin . Gerekirse dayınız adına özür dileyin ve sonrasında da münasip bir dille uyarın diğer aile üyelerini .

Apar topar giydirdiler kahve yapiyodum bi baktim ustunde etiketini de sokmusler istersen degistir fisi icinde ama kopardik dedi saka gibi
O zaman konuşmanız gereken kişi dayınız, eşiniz değil. Üstelik hem eşinize inat bu takım muhabbetini devam ettirmeleri hakkında, hem de daha da önemlisi evladınızın mahremiyetini ihlal etmeleri hakkında.

Esliden fbyi uzaktan tutardım, şimdi ise hiç takım tutmam, futbolla da ilgilenmiyorum.

Burada sorun eşinizde değil dayınızda.
Gayet de kasıtlı yapılmış bir hareket, eşinizin arkasından iş çevirmişler. Etiketin koparılması da tesadüf değil.

Bazı insanlar böyledir, açığınızı görünce üstünüze üstünüze gelirler, dalga geçerler. Eşiniz tepki verse “Biz birşey yapmadık ki, tshirt almıştık sadece (!)” diyip köşeye çekilecekler.

Siz de takımla ilgili birşey vermeyin demişsiniz aslında size karşı da saygısızlık var.

Bence eşinize o tshirtten haberiniz olmadığını söyleyin ve çöpe atın. Ya da temizlik bezi yapın.
Ortalıkta kalmasın. Sakinleşecektir.

Dayınızı kibarca uyarırsınız önemli olan ev huzurunuzun kaçmaması.

İki tarafı da idare edin. Dayınız biraz olgunsa onunla konuşun, eşinizi arasın " ya xxxx söylemeyi unuttum sana, ben fbli olduğum için fbli forma getirdim ama bizim bilmem kim gsli biliyorsun, onlar da gelirken gs forması getirecek, babası olarak bjk formasını da sen halledersin zaten, artık oğlan da büyüyünce hangi takımlı olursa anı olarak tutar" desin. Fanatiklik işin içine girdiğinde mantık devre dışı kalıyor. Durumu toparlamak için yukarıda yazdığımı yapabilirsiniz, umarım ailede gsli birileri vardır ve de dayınız ılımlı bir insandır.

İki tarafa da kızmayın, kimisi futbol konusunda sadece boy olarak büyümüş bir çocuk aslında.

Back
X