Köfteler köfte nasıl yapılır?

joven41

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2010
209
3
96
Balıkesir
arkadaşlar ne zaman köfte yapsam paramparça oluyorlar pişerken.yumurtada kırıyorum ama nafile.ekmeği mi fazla oluyor az mı yada bilemedim.bana köfte yapmayı ince ayrıntısına kadar anlatırsanız sevinirim.lütfennnnnnnn

arkadaşlar ne zaman köfte yapsam paramparça oluyorlar pişerken.yumurtada kırıyorum ama nafile.ekmeği mi fazla oluyor az mı yada bilemedim.bana köfte yapmayı ince ayrıntısına kadar anlatırsanız sevinirim.lütfennnnnnnn

vallahi arkadaşlar...senelerdir yaparım köfte çokta güzel olur vede dağılmaz....nasılmı yapıyorum içine kattığım malzemeleri yazayım....bayat ekmek içi,1tane soğan,maydanoz,1tane yumurta,biraz kırmızı biber ,biraz pul biber,biraz karabiber,biraz kimyon,bikaç damla limon,çok az karbonat ,çok az salça,tuz hepsini birlikte yoğurun...bukadar ben sürekli bu tarifle yaparım hem harika hiçde dağılmaz...şimdiden kolay gelsin hanımlar.....

vallahi arkadaşlar...senelerdir yaparım köfte çokta güzel olur vede dağılmaz....nasılmı yapıyorum içine kattığım malzemeleri yazayım....bayat ekmek içi,1tane soğan,maydanoz,1tane yumurta,biraz kırmızı biber ,biraz pul biber,biraz karabiber,biraz kimyon,bikaç damla limon,çok az karbonat ,çok az salça,tuz hepsini birlikte yoğurun...bukadar ben sürekli bu tarifle yaparım hem harika hiçde dağılmaz...şimdiden kolay gelsin hanımlar.....

Ne kadar kıyma kullanmalıyız bu tarifte? Mesela yarım kg mı, 1 kg mı?

bende annemden öğrendiğim şekilde yapıyorum ve hiç de dağılma olmaz deneyebilirsiniz.
içine göz kararı ekmek içi koyurum kıvamı ne çok sert ne de çok yumuşak olmayacak şekilde
şekilde,bir yumurta,bir soğan rendesi,biraz sıvı yağ bir tatlı kaşığı kadar ve isteğe bağlı baharatlar
benim olmazsa olmazım köftede karabiber ve kimyondur...

Normalde ben de soğanlı kimyonlu yapardım ama eşim öyle değil de Akçaabat köfte sevdiği için kıyma, tuz, ekmek, bol sarmısak koyuyorum o da çok güzel oluyor

ekmekle çekilmiş kıyma yada sonrada ekmek içi..
2 yumurta beyazı...
2 çay kaşığı karbonat
3 tatlı kaşığı tuz
3 baş soğan mikserden geçirip içine koyarım.
istenilen baharatlar... ve biraz zeytinyağı....

bu tarif çook güzel oluyor inegöl köfteyi andırıyor.

Sen sadece köfteee ben hiç bi şey yapamıyorum :2::2::2::2:

malesef :))) ben marketten kıymayı alıyorum kayınvalidem alıyor onları köfte yapıyor dolaba atıyoruz :))) nerdeyse her gece köfte yiyoruz :1:

malesef :))) ben marketten kıymayı alıyorum kayınvalidem alıyor onları köfte yapıyor dolaba atıyoruz :))) nerdeyse her gece köfte yiyoruz :1:

Köfteyi severimde hergece köfte yemek adamı ''yinemi köfteeeee'' yapar :9::9::9:
Gel gelelim köfte yapma meselesine ben hazır köfte harcları kullanıyorum genelde.Arkasında tarifi de var güzel oluyor.Bende yemek konusunda beceriksiz sayılırım yani :60::60:

kullandiginiz kiyma cok onemli arkadaslar.
bazen guzel yapsaniz bile kiyma iyi olmadiginda kofte tatsiz oluyor.
benim koftelerim de dagiliyor o yuzden ben kofte yapmiyorum zaten tas catlasa 4-5 defa denemisimdir ama genelde burada guzel kiyma nereden alinir bilmedigimden pek guzel olmuyor

Back
X