• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koku hassasiyeti...

_kybele_

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2020
537
373
33
35
Eski konularımdan bilen bilir nişanlıyım ve nişanlım ailesiyle birlikte lokanta işletiyorlar. Genelde lahmacun kebap pide çorba vs uzerıne. Gelelim asıl konuya müthiş derecede koku hassasiyetim var. Ve nişanlımda işinden ötürü haliyle buram buram kebap kokuyor 🤦‍♀️ Koku hassasiyetimi bildiği için buluşmalarımızda hep duş alıp geliyor ama araba vs haliyle hep bir şekilde yoğun yemek kokuyor. Düğünden sonra işten ayrılacak yani sektör ddğiştirecek o biraz içimi rahatlatıyor açıkçası. Ama merak ettiğim bişey var kocası gıda sektöründe olupta bu sorunu yaşayan var mı?

Babam gıda sektöründe işletme sahibi. İşletme yerlerimiz mevcut. Cafe, restaurant, fastfood vs.. ordan oraya koştur ordan oraya koştur. Aşırı yogun ve yorucu bunca yoğunluğun içinde kokuların içinde kalmalarına anlam verebiliyorum. Koku hassasiyetinizi en iyi anlayanlardanım.
Çözümü direkt duş. Sık sık duş ve yeni kıyafetler.

Babam gıda sektöründe işletme sahibi. İşletme yerlerimiz mevcut. Cafe, restaurant, fastfood vs.. ordan oraya koştur ordan oraya koştur. Aşırı yogun ve yorucu bunca yoğunluğun içinde kokuların içinde kalmalarına anlam verebiliyorum. Koku hassasiyetinizi en iyi anlayanlardanım.
Çözümü direkt duş. Sık sık duş ve yeni kıyafetler.
Çok teşekkür ederim bazen abartıyor muyum dıyordum. Sarılmayı seviyorum tam sarılıyorum ve o yogun kızarmış yağ kokusu... Neyse su an kendimi daha iyi hissettim.

Eski konularımdan bilen bilir nişanlıyım ve nişanlım ailesiyle birlikte lokanta işletiyorlar. Genelde lahmacun kebap pide çorba vs uzerıne. Gelelim asıl konuya müthiş derecede koku hassasiyetim var. Ve nişanlımda işinden ötürü haliyle buram buram kebap kokuyor 🤦‍♀️ Koku hassasiyetimi bildiği için buluşmalarımızda hep duş alıp geliyor ama araba vs haliyle hep bir şekilde yoğun yemek kokuyor. Düğünden sonra işten ayrılacak yani sektör ddğiştirecek o biraz içimi rahatlatıyor açıkçası. Ama merak ettiğim bişey var kocası gıda sektöründe olupta bu sorunu yaşayan var mı?
Koku hassasiyetinizi anlıyorum
Gıda sektörüyle alakam yok ama evimde ne zaman yemek pişirsem kapı pencere açarım fresh parfümler sıkarım ki diğer parfümlerin kokusuna bile dayanamıyorum öyle bir hassasiyetim var dusunun
Eşimde bı dellenir sinek giriyor da sinek giriyor sanki sinek bizi bipecek
Her neyse kokuya duyarli olmadığı için beni anlamiyor haliyle de.

Çok teşekkür ederim bazen abartıyor muyum dıyordum. Sarılmayı seviyorum tam sarılıyorum ve o yogun kızarmış yağ kokusu... Neyse su an kendimi daha iyi hissettim.
Bilirim cok yogun yag bile olabiliyor bazen. Çok işlek bi caddede oturuyorum bu arada yüksek kattayız cadde full işletmelerle dolu sabahın köründe gıda kokuları hamileler gibi uykumdan uyandırıp midemi bulandırıyor. Bu sektör yorucu ve yoğun. Sektör degistirmesi iyi olur.

Çok çok sagolun acayip iyi geldi mesajlarınız kaç zamandır içimdeydi bu konu. Adet dönemlerim karın ağrısı ve mide bulantısıyla geçiyor. O dönem mesela o kadar ağır geliyor ki o koku.

Zaten normalde de yemek yaptığımda her odanın penceresini açardım havalansın diye şimdi birde hamileyim ölüyorum resmen... Koku hassasiyeti olması da iyi bişey değil ama yapacak bişey yok en azından iş değişikliği yapacakmış ozamana kadar sabır...

Koku hassasiyeti, zor bir durumdur. Ne yazık ki bende de var. Yemek kokuları bir yana, ağır parfüm kokuları bile midemi ağrıtıyor. Oğlum da benden çekti sanırım. Henüz 5 yaşinda degil ve kokulara çok takıyor.

Para kazanmak çok zor. Kaç kişi masa başında, tersiz, kokusuz geçimini sağlayabiliyor ki. Gündelik hayatta bunlardan kaçınamayız. Ben sabah pırıl pırıl çıkıyorum. 8 katlı otelde bir aşağı bir yukarı çıkınca yapış yapış dönüyorum. Hele şimdi 8 aylık hamileyim. 2 merdiven çıkınca nefes nefese kalıyorum. Eve gelince duş almaktan başka bir çözüm yok. Renk renk duş jellerim, marka marka şampuanlarım var. Dün Gratis'ten sünger lif aldım. Benden mutlusu yok. 🤗

Benimde burnum normal insanlardan çok fazla koku alıyor. Ve bu durumdan çok rahatsızım çünku başağrısı yapıyor.
Rahmetli ananeciğim hep emeksiz yemek olmaz derdi. eğer çöpçü çöp kokuyorum diye o işi yapmasa dünyayı bok götürür derdi.

Koku benimde hassas noktam. Eğer kebapçıya falan gittiysek montlarımıza koku sindi diye onlarıda yıkıyorum. Diğer kıyafetlerin zaten kurtuluşu yok . Direk kirli sepetine 😀😀😀😀😀

Yapacak birşey yok. Benim babam balıkçıydı, eve geldiği zaman her yer balık kokardı. Annem ne kadar kaynatsa, yıkasa da kıyafetlerinde az da olsa koku olurdu. Alışmıştık hassasiyetimiz olmasına rağmen

Canım babam, keşke yaşasaydı...
O günleri öyle özledim kii

Yapacak birşey yok. Benim babam balıkçıydı, eve geldiği zaman her yer balık kokardı. Annem ne kadar kaynatsa, yıkasa da kıyafetlerinde az da olsa koku olurdu. Alışmıştık hassasiyetimiz olmasına rağmen

Canım babam, keşke yaşasaydı...
O günleri öyle özledim kii
Başınız sagolsun...

Benimde kokuya karşı hassasiyetim var maalesef ama yapacak birşey yok. Nişanlınız olabildiğince dikkat ediyormuş zaten, iş de değiştirecekmiş

Back
X