Kokulu kahverengi akıntı

Emine Zeynep Keskin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2019
113
41
28
29
Arkadaşlar hamileyim 5 haftalık bir kızım var ondan sonra gebeliklerimde hep 5 haftalıkken başlayan kahverengi kokulu akıntım var ve bebeğin kalbi duruyor Progestan kan sulandırıcı herşey kullandım bu akıntının çaresini bulamadım başına böyle bişey gelen varmı neden olabilir bu arada daha önce Bir düşük bir kürtajım var bu üçüncü

Arkadaşlar hamileyim 5 haftalık bir kızım var ondan sonra gebeliklerimde hep 5 haftalıkken başlayan kahverengi kokulu akıntım var ve bebeğin kalbi duruyor Progestan kan sulandırıcı herşey kullandım bu akıntının çaresini bulamadım başına böyle bişey gelen varmı neden olabilir bu arada daha önce Bir düşük bir kürtajım var bu üçüncü
Benimde aynı öyle 5 buçuk ay devam etti sonra erken doğum oldu bende sebebini bulamadım

Google’a yazınca direkt çıktı. Farklı durumlar var alıntıları ekliyorum:

Hamilelik
döneminde iyi huylu rahim ağzı polipleri mevcut olan kadınlarda da kahverengi akıntı görülebilir. Bunun nedeni, rahim ağzı dokusundaki artmış vaskülaritedir. Hamileliğinson dönemlerinde görülen kahverengi akıntı, doğumun başlangıcını işaret edebilir.

Kahverengi akıntı, en sık olarak ilk trimesterde, yani hamileliğin ilk 3 aylık döneminde görülür. Aslında bu durum, hamile olunduğu bilinmeden bile gerçekleşebilir. Genellikle kadın, gebelik testi yapmadan önce ortaya çıkar. İmplantasyon kanaması; döllenmiş yumurta rahim astarına tutunduğunda meydana gelir ve bu olay kahverengi akıntının yaygın bir nedenidir. İkinci trimesterde kahverengi lekelenme yaygın görülmemektedir. Üçüncü trimesterde ise kahverengi akıntıyla daha sık karşılaşılır. Bunun nedeni halk arasında nişan olarak bilinen, genellikle rahim ağzını kapatan mukus tabakasının vücuttan atılması ve doğumun başlamasıdır.

Hamilelikte kahverengi akıntının nedenleri nelerdir?​

• Hamileliğin en erken haftaların meydana gelen az miktardaki kahverengi kanama implantasyon kanaması olabilmektedir. Döllenmiş bir yumurtanın rahime tutunması sonucunda meydana gelebilir.
  • Hamilelik sırasında vajina ve rahim ağzının çevresindeki bölge, değişen hormon seviyelerinden ve kan dolaşımının artmasından dolayı daha hassas hale gelebilir. Bunun sonucunda cinsel ilişkiden ya da vajinal muayeneden sonra kahverengi lekelenmeler oluşabilir.
  • Rahim ağzındaki veya vajinadaki enfeksiyon, kahverengi akıntının bir nedeni olabilir.
  • Kahverengi akıntı, doğumun başladığını gösteren bir işaret olabilir. 36 ya da 38 haftalık hamilelik dönemi geçildiğinde daha sık görülür.
  • Rahim ağzında hamilelik öncesinde oluşmuş bir yaranın, hamileliğin etkisiyle aktif hale gelmesiyle birlikte kahverengi akıntı oluşabilir.
  • Düşük de, hamilelik sırasında kahverengi akıntıya neden olan ciddi bir problemdir.
  • İlk trimesterde kahverengi lekelenme, yumurtanın rahim yerine fallop tüpüne yerleşmiş olduğuna, yani ektopik gebeliğe işaret edebilir. Bu durum, acil tıbbi bakım gerektiren ciddi bir komplikasyondur.

Back
X