- 31 Ağustos 2014
- 59
- 7
- 13
- Konu Sahibi katarina176
Kolay tiramisu yapmanın sırrı o kadar basit ve tatlı ki sizinle paylaşmak istedim. Benim canım bişey çekmeden kolay kolay bişeye emek verip yapmam. Ama okulda kuran dersleri başladı biliyorsunuz bazı yeni geçen arkadaşlar da olunca hocamız ilk ders kahvaltıyla kutlayalım dedi
Ben ödev falan bişey yapamadım katmer götürdüm ama en yakın arkadaşım süper bi pasta yapmış görüntüsüne bakınca sen mi yaptın diye şok oldum ama cidden de o yapmış o kadar güzel görünüyor. Zaten bi çatal aldım şaşkınlığım iki katına çıktı " süpeerrrr " neyse bu kadar bayılınca tabiki tarif istedim tarifi anlatınca şok oldum
çookkk basitttt. İlk anlatır anlatmaz hayal kırıklığına uğramıştım ama cidden işe yarıyor. Tabi ders mers Dinlendim malzemeleri aldı. Ve aynı güzellikte yapabildim ve babamgilde çok beğendi
Bir misafiribiz kısa sürede hazırlayıp harikabi görüntüyle sunabilirsiniz.
- kakaolu kek altı kalıbı: herşeyi hazırladıktan sonrabi su bardağı süte 1 tatlı kaşığı türk kahvesi katın sürekli karıştırarak kahve çökmeden keki alt üst ıslatın.
- Dr. Oetker krem şanti: iki paketin hepsini bi su bardağı sütle kıvam alana kadar çırpın.
- Dr. Oetker çikolata sosu: paketteki tarifle hazırlayın ve soğuyana kadar ara sıra çırpın. Soğuyunca dökün.
- İsteğe göre damla çikolata ya da ufalanmış fındık.
>> Önce çikolata sosunu yaparsanız diğerlerini hazırlarken soğur. Sonra KDE, şantiyi hazoırlayıp keki ıslarsınız ve hemen krem santimi hepsini arsına eşit miktarda dağıtırsınız. Ve üst keki ıslatıp üzerine kapatın. O zamana kadar ara sıra karıştırdığız çikolata sosunu üzerine dökün. Zaten biraz kaşıkla dağtınca kenarına akıyo ve hazır pasta gibi duruyor. Ve istediğiniz şeyle süsleyin. (Orijinal tarif fındıkla ama ben damla çikalatısını seviyorum)
Bu bayıldığım tarifi sizlerle paylaşmak istedim deneyenlere afiyet olsun.. "En az bi saat beklemeli ama akşam yapıp diğer akşam yerseniz tadına doyulmaz."

- kakaolu kek altı kalıbı: herşeyi hazırladıktan sonrabi su bardağı süte 1 tatlı kaşığı türk kahvesi katın sürekli karıştırarak kahve çökmeden keki alt üst ıslatın.
- Dr. Oetker krem şanti: iki paketin hepsini bi su bardağı sütle kıvam alana kadar çırpın.
- Dr. Oetker çikolata sosu: paketteki tarifle hazırlayın ve soğuyana kadar ara sıra çırpın. Soğuyunca dökün.
- İsteğe göre damla çikolata ya da ufalanmış fındık.
>> Önce çikolata sosunu yaparsanız diğerlerini hazırlarken soğur. Sonra KDE, şantiyi hazoırlayıp keki ıslarsınız ve hemen krem santimi hepsini arsına eşit miktarda dağıtırsınız. Ve üst keki ıslatıp üzerine kapatın. O zamana kadar ara sıra karıştırdığız çikolata sosunu üzerine dökün. Zaten biraz kaşıkla dağtınca kenarına akıyo ve hazır pasta gibi duruyor. Ve istediğiniz şeyle süsleyin. (Orijinal tarif fındıkla ama ben damla çikalatısını seviyorum)
Bu bayıldığım tarifi sizlerle paylaşmak istedim deneyenlere afiyet olsun.. "En az bi saat beklemeli ama akşam yapıp diğer akşam yerseniz tadına doyulmaz."