kolayına kız almak

Adet diye bişey var çoğu ailede. Erkek ailesi bu adet geçip ilerde adettendir diyip kızdan hizmet bekleyecekse istemek onunda hakki
Adet diye benden hizmet bekleyecek bir aileden çöp bile istemem ki hizmetini de yapmayayım.
Evlenirken erkek ailelerine donuna kadar aldırıp sonra iş yapmaya gelince şikayetler, sitemler.
Kimseye gebe kalmaya gerek yok, herkes kendi ihtiyacını kendi alsın, kendi işini de kendi yapsın.

Adet diye benden hizmet bekleyecek bir aileden çöp bile istemem ki hizmetini de yapmayayım.
Evlenirken erkek ailelerine donuna kadar aldırıp sonra iş yapmaya gelince şikayetler, sitemler.
Kimseye gebe kalmaya gerek yok, herkes kendi ihtiyacını kendi alsın, kendi işini de kendi yapsın.
O zaman sorun yok ama o tarz aileler bence tam tersi gönlünden geçer hoşnut etmek en azından sizde adet nasıl der bence. Yada hiç yapmaz zaten teklif edilmez. Ama böyle ucundan yapanlar genelde sonra yeni evlilerin evinden çıkmayan tiplerdir inş bu sefer öyle olmaz

Ya bence bunlara takılmamak lazım.istemek çok ayıp.isteyince değerin kalmaz.onlsr düşünüp yapsınlar.
Benim herşeyim yapıldı. Nisan da alış verişe çıkıldı her bayramda altın takıldı.ayrica bayramda yine kıyafet alışverişine çıkıldı. Düğün öncesi çıkıldı.cikildi da çıkıldı....Bunlar o kadar önemli değilmiş ne zaman anladım biliyor musun ? Esimle nisanliyken çok büyük kavga etmiştik şuan nedenini bile hatırlamıyorum. Benim o zamanlar bu kafaya taktığım herşeyin ne kadar boş olduğunu anladım.
Ha yaptılar sağolsjnlar. Ben hocbirsey demeden kendilerinin düşünmüş olmaları beni mutlu etti.simdi de ben kayinvalideme alırım herşeyi. Onun canı sağolsun.beni hiç incitmedi kırmadı ondan Allah razı olsun

canıııım :)) istediğin bişey varsa söyle ama istek karsılamaya da hazır ol bence aynı dert bende de var ve inan bi süre sonra ugrasmaktan bıkıp aman s... diyosun bosveriyosun
cok şükür her istediğimi alıyorum su bi haftadır 3. 5. falan gözüm açıldı herkes kendi işine baktım modundayım

O zaman sorun yok ama o tarz aileler bence tam tersi gönlünden geçer hoşnut etmek en azından sizde adet nasıl der bence. Yada hiç yapmaz zaten teklif edilmez. Ama böyle ucundan yapanlar genelde sonra yeni evlilerin evinden çıkmayan tiplerdir inş bu sefer öyle olmaz
İşte evlenirken ona göre evlenmek gerekiyor. Hastalık, kaza, bela ayrı durumlar onun dışında benden hizmet, iş bekleyecek aileyi ben kabul etmezdim, gidip hizmetlerini yapmam yani. Evlenirken zaten alışveriş talep etmezdim ki etmedim de zamanında.
O yüzden benden hizmet bekleyecekler bende ne aldırırsam kar şeklinde yaklaşımlar bana uygun gelmiyor, sevmiyorum böyle taktikli, planlı işleri evlilikte hele hiç.

İşte evlenirken ona göre evlenmek gerekiyor. Hastalık, kaza, bela ayrı durumlar onun dışında benden hizmet, iş bekleyecek aileyi ben kabul etmezdim, gidip hizmetlerini yapmam yani. Evlenirken zaten alışveriş talep etmezdim ki etmedim de zamanında.
O yüzden benden hizmet bekleyecekler bende ne aldırırsam kar şeklinde yaklaşımlar bana uygun gelmiyor, sevmiyorum böyle taktikli, planlı işleri evlilikte hele hiç.
haklısınız aslında +1

kibledim.

çiçeğim zoruna mı gitti?
gitmeyecek. alacaksın cevabını teşekkür edip gideceksin.

ben mi sana çul çaputla değer biçtim?
ay en uyuz olduğum şey içerik silinmesi.

allah allah ünv mezunu kızsın haala eşarp almadı ruj almadı diyosun yüzünüze vurunca da zorunuza gidiyor hayret bişey :sinirli:

kısa yazaym diye anlatamadm sanırım düzen dediğimiz sey kıza nisan oncesi alınacak şyler kıyafet makyaj urunleri ayakkabı canta vb.
Ben almadım dediklerinin hiç birini sadece bir kıyafet bir yüzük bir ayakkabı başka bir çöp almadım gittim saçımı kendim yaptırdım makyaj malzemesini kendim aldım yine olsa yine aldırmam mutlumuyum 5 yıl bitti evliyim çok şükür mutluyum huzurluyum seven sahiplenen koruyan ezdirmeyen bir kocam var para pul çul çaput geçici insanlık kalici

Konunu silmene gerek yoktu, bunları sorman yanlış değil, hepimiz farklıyız, seni de ailen bu değer yargılarıyla yetiştirmiş olabilir ama kimse seni yargılamak için yorum yazmadı, aksine iyiliğin için yazdılar. Umarım en azından üzerine düşüneceğin bir iki fikir vermişizdir sana, farklı fikirlere kendini kapatma, geçmişte kalmış kimseye faydası olmayan adetlere takılmanın sana hiç bir artısı olmaz.

Benim ablama her sey deve yukuyle alindi. Kollarina sigmayacak kadar bilezikler takildi. Ardindan "o kadar masraf yapip aldik bu kizi hizmetimizi gormeyecek mi" diye ķole muamelesi yapildi. Siz de bunu mu istiyorsunuz?
Bir canta ve ruj icin insan degil alinan bir mal olmayi nasil kendinize yakistiriyorsunuz?

ay nasıl bunalıyorum bu konuları okurken anlatamam. yok onu aldı bunu almadı şunu dedi bunu dedi... püffff.... ya net olun, isteklerinizi baştan söyleyin ya da duruma razı olun. sonradan ahlanıp vahlanmak boş

Back
X