kolik anneleri

ildauni

rabbi temmim bil hayr
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2012
671
4
48
Diğer
merhaba arkadaşlar ben 4.tüp bebek tedavıseınde kızına kavusan bır anneyım fakat
kızım 21.gunden ıtıbren kolık sancıları cekıyor
suanda 52 gunluk..artık tukenmiş durumdayım yapılacak herseyı yapıoruz rezeneler,bıo gaıa,sab simplex kullanıoruz
bı nebze rahataldı gıbı..ama ben tukenmdim gercekten bu kadar cok ısterken bukadar zor bulmusken
keyfını bılesuremedık cocugu sevemıoruz bıle sadece susturmya calısıyoruz..gunduz de huzursuz,uytuyoruz salıoruz
battnıye arasında yeırne koyarkoymaz yada en gec 5 dakıka ıcınde uyanıor..artık midem vuruo yorguluk stres mıdem bulanıo oda halıyle halsızlık yapıo..kayınvalde kayınpeder geldıler ama yetişemıyoruz ınanın..artık 3.ayı beklıyoruz ozaman gececkmiş
benom sızden rıcam hiçbıseyın cok faydası olmadıgını anladık herseyı denedık cunkun de,ben psıkolojımı nasıl rahatalatabılırım
neler yapabılırım..annemler saklarken uyumaya gıdıorum dınleneyım dıe dusunmekten uyuyamıorum sureklı nasıl gececk bu gunler
daha 1 aydan fazla var vs dusunceler kaygılardan uyumaıorum gunduzleri..sizden ricam bana yazacağınız bıu kaç kmoral cumlesı bıle ıyı gelebılır..evdekı herkes bendne daha gucsuz daha streslı..ağlak ağlak gozlerle bana bakıp nasıl bıseymıs bu fıilan dıolar uzuluolar ...yardım almayı dusundum oraya bıle gıtmeye vakıt yok..oratlıgı yıkıo..marketee gıdeyım değişiklık olsun dedım..geldımkı yıkıo ortalıgı herkes panık halınde..20 dk bıle dısarıya kendımı atmaya fırsat yok..bana neler önerirsiniz lütfen gececek diyin düzelecek diyin yemek bile canım istemio zorla yıyorum sütüm olsun diye..bıraz daha ıyıydı alısmıstık 2 gundur ıdrar yolu enfeksıyonu yuzujden daha huzursuz..antıbıotık kullanıoz bukadar kucuk coocuga..halbukı unı baby nın organık ıslak pamuk mendıl kullanıorum onden arkaya temızlıorum yınede oldu...kız uyanıo sanırım fırsat buldukca okuyacağım yazdıkalrınızı..şimdien tesekkur edıorum acelden harf a-hataları olmus affola..

bildiğiniz dua varsa onuda yazabılırsınız arkadaslar ya fettah okuyorum ferahlamak için yada şifa için
bide mide bulantısına ne iyi gelir bi öneriniz varsa seve sev denerim..

Canım benim.Seni çok iyi anlıyorum ben kızıma 20 gün kadar tek baktım ve senin de dediğin gibi gün boyunca sadece susturmaya çalışıyordum ben nisan 2013 annesiyim inanır mısın bisküvi kekle yaşıyordum yemek yapamıyordum yine senin kayınvaliden kp yanındaymış ben tektim akşam eşim gelirdi saatlerce aspiratör fön makinası vs açıp battaniye de sallardık...
Şimdi 70 günlük ve çok çok şükür uykusu düzene girdi eskisi giibi ağlamıyor hatta gülücükler saçıyor ancak bana o kötü günlerden hediye panik kaldı iki mızırdansa hemen koşuyorum susturmaya çalışıyorum ağlamasına dayanamıyorum benim yardım edenim yoktu lütfen sen böyle olma hep olumlu düşün çünkü maalesef kolik bebeği iyileştirecek bir ilaç ya da yöntem yok bir nebze sallamak iyi geliyor diğerleri hep boş..

Geçecek canım çok az kaldı bir kaç hafta sonra geceleri uzun uzun uyuyacak inan bana felak ve nas ve ayetel kürsi oku ve uyuyana kadar Allahümme ya Hakimu lafzını oku..

merhaba, benim de oğlumda kolik vardı, uyuduğu 25 dakikalık süreler dışında sürekli ağlıyordu. sabah 6 dan gece 12-1'lere kadar. yemek yemeye, tuvalete gitmeye fırsatım yoktu. hiçbir ilaç fayda etmiyordu. 2 günlükken başladı, 3 aylık olduğunda bir miktar hafifledi ,en azından gündüzleri zaman zaman ağlaması azaldı yani. 6 aydan sonra daha iyi oldu, ama her zaman sürekli olarak ilgi bekleyen bir bebekti. 6 ay dolana kadar sürekli ayakta ve hareket halinde, sancılar ve ağlamalar arasında emzirdim bebeğimi. ilk kez normal bebekler gibi oturarak ve kucağımda beslediğimde sevinçten ağlayacaktım neredeyse.. sürekli fön sesi vardı evde.. çok zordu,sizi çok iyi anlıyorum. ama bu bir süreç, en başta bunu bilmek lazım. bu derdin çözümü sadece zaman. ben gaz yapacak şeyleri yemiyordum kendim de. akşamları çok ağladığında küvetini suyla doldurup içine yatırıyorduk, çok sakinleşiyordu suda, hiç çıkmak istemiyordu, tavsiyemdir.
demem o ki, geçecek,az kaldı,sabredin. bebeğinizin size ihtiyacı var, sizin ayakta kalmanız lazım, annesiniz. Allah yardımcınız olsun, inşallah kısa sürede atlatırsınız.

aklıma gelmişken, inşirah suresini okuyabilirsiniz, faydasını göreceksiniz Allah'ın izni ile.

herkese cok tesekkur ederımm aynı seylerı yasamıs asmıs kısılerı okumka cok ıyı gelıyor gercekten
allah razı olsun bebekleınızı korusun ınşallah...

kızımın koliği akşamları azalıp gunduzlere kaymaya başladı
4 gozle 3.ayımızı beklıyoruz uyku duzenı ıcınde..
uykuya dalmakta zorlanıo kıpkırmızı oluo gozler yınede uyuyamıo kuzm
melatonın 3.ay bıtımınde salgılanmaya basladıığı ıcın uyku duzene gırermış
baska annelerden de beklıorumyorum mesela 3 satte bır beslemek daha ıyıymış kolık bebeklerı
daha az gaz olurmuş..benım kızım 2 satte bır beslnmeye alıstı napmalıyım sızce once 2.5 saate cıkRIP SONRAMI 3 saate cıkarım
hYIR 90 CC ALMASı gerekıomus 3 saate..bakalım bı basarsam ıyı olucak hem daha uzun uyur belkı o sekılde..
sızler naptınız..

Benim oğlumda da kolik vardı. Bana muskat cevizini önermişlerdi. Annem de bize kullanmış eskiler de bilir. Hindistan cevizine benziyor fındığın biraz büyüğü gibi. Onu bıçakla kazıyorsun, mercimek tanesi kadarını sütüne katıp veriyorsun. Bizimkine daha ilk vermede yaramıştı. Aktarlara sorabilirsiz

canım benim bebeğim 25 günlük şuan ilk 15 gün mükemmeldi sonra bianda emerken ağlamalar sancıyla uyanmalar başladı zinko kullandım etki görmedim iki gündür bio gaia kullanıyorum işe yarıyor sanırım benim bebeğim gündüz uzunca uyuyor gecede öyle sadece sabah 6 7 gibi sancıyla uyanıp sancıya ağlıyordu saatlerce kimyonu kaynamış soğumuş suda beklet karıştır üstte kalan suyundan bebeğine 2 3 çay kaşığı içir muskat eczacı önermişti onu dene bence salıncak kur odasına belki sever benim bebeğim yüksek ses yabancı müzikte susuyor bende hızlı hızlı dizimde sallıyorum sakinleşiyor sanki bianda azaldı bizim sancılarımız 3 4 gün çok kötü geçirmiştim ne işe yaradı bilmiyorum gecede iyce yorulduktan sonra uyuma saati gelince saat 10 da 11 de ılıık suyla yıka bebeğini iyce yorulur güzelcede emzirr sıkı bi kundak yap ve dua et sakin olmaya bak geçicek inşallah

merhaba arkadslar bugun 3. ayımızı doldurduk bıraz azaldı koliğimz
ama kolık sancıları anında yapılmayavk butun hataları yaptık
fon açma battanıye arasında sallamk gıbı bunları nasıl bıraktıtırcz bılmıorum oylekı uyrken dahı sallanmaya devam etmk ıstıo
hamağı durdurunca kıpırdanmaya baslıo
onerılerınız varmı nasıl bıuraktıcaz bunları

merhaba herkeze benim oğlum 4 aylık malesef geçmedi gaz sancılarımız zinco kullanıyorum karnına saat yönünde masaj yapmayı deneyin sonrada bacaklarını karnına doğru yavaş yavaş itin internettede bulabilirsiniz bununla ilgili video ben faydasını gördüm yavrumun acı çekmesine dayayanamıyor insan umarım faydası olur

ah tatlım ahh nasıl yaptın o hatayı ben kesinlikle yapmadım o kriz evrelerinde. kayınvalidem sürekli yapalım sussun derdi hayır sonra ben tek başıma nasıl uyutcam olmaz dedim geçenlerde halası denedi bir kere öyle boş boş baktı bebeğim bi kaç ağlar falan al ayağında salla uykusu gelince uyur dicem ama bebeğini de çok üzmeni istemem inşallah unutturabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…