Bebek Beslenmesi Kolik bebegi olanlar yardim...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Wahayra

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2016
154
38
13
38
merhaba anneler benim 48 gunluk kizim var, gunduz uyutamiyoruz elektirik supurgesi surekli ortada o acikken uyuyor kapattigimiz an kalkiyor, surekli yemek istiyor sutum doyurmuyor mama veriyoruz. Gecede yattimi 6 saat kalkmadigi oluyor kaldirip yediriyorum ama bende bazen yorgunluktan uykuda kaliyorum ve uyandigimda cok korkuyorum. Gazida var baya ilac surup kimyon rezene herseyi denedik delirecem lutfen yardim edin

Canim maalesef kolikte yapicak hicbisey yok benim bebisimde kolik sen yine sanslisin gece 6 saat uyudugu oluyormus benimki gece gunduz surekli sallanarak uyuyor sabirdan baska ilac benimki 6 aylik hala huzursuz elbet birgun gececek insallah Allah yardimcin olsun

süpürgeyi açmak yerine internetten buzuki orhanın kolik bebekler için yaptığı bir cd var onu dinletin.ben telefonuma indirmiştim devamlı açıyordum.
bir de açık havada gezdirmeye çalışın rahatlıyorlar.
3 ay dolunca rahatlarsınız inşallah.

karnını sıcak tutmaya çalış sar güzelce karın kısmını. gaz için özel masajlar var rahatlatıyor. karnına sırtınaa masaj yapabilirsin

Uyuyor geceleri dedim duydumu ne dun tum gece ve sabah ayaktaydik cok yoruldum artik:((

Valla canim dedim ya benimki 6 aylik oldu dogru duzgun hicbisey yemedigim halde hala gecmedi ozellikle dunden beri cok kotu inan şuan bile sac kurutma makinasini actim salliyorum hayirlisiyla bir gecsede rahatlasam gercekten artik cok zorlanıyorum:(

Biogaia metsil kullaniyoruz biz sizin kullandiginiz baska bisi varmi, rezene kimyonda ek olarak veriyor tabi. Paranox agri kesicide veriyoruz geceleri bazen cok zorlaninca....

Biz herseyi kullandik zinco sap simplex biogaia reflu ilaclari ama yok yok yok faydasi yok bizim dr zamani gelip kendiliginden gececek ne kullanirsan kullan faydasi olmaz demisti gercektende dogru benne rezeneler ne kimyonlar ictim olmuyor sabirla gececegi gunu bekliyoruz sallamaktan helak olmus halde

Biogaia metsil kullaniyoruz biz sizin kullandiginiz baska bisi varmi, rezene kimyonda ek olarak veriyor tabi. Paranox agri kesicide veriyoruz geceleri bazen cok zorlaninca....
Masaj masaj nette hemşirelerin bebeklere yaptığı masaji ufoyu açıp mustela nin yağı ile yaptım kış bebeği idi birde fon makinası sesi indirdim
Hiç ilaç vermedim son zamanlar da 2 kez Metsil kullandım bebeğim ikinmaya başladi hemen bıraktım allah yardimcin olsun 5 aylığız hala devam ama azaldı çok şükür

Benim bebeğim 2 aylık. Bizde kolik sancıları çekiyoruz. Çözümü sabah ve öğleden sonra ağzına 3 er damla zeytinyağı damlatmakta bulduk. Çok rahatladı. Günde 3 kez sab simplex de veriyorum ama çok bi etkisini görmedim. Bugün doktorumada sordum ver o kadarcık zararı yok dedi. Zeytinyağı saf ve asitliği giderilmiş. Birde karnına masaj yapıp bacaklarını karnına doğru sıkıştırıp gazını kolay çıkartmasını sağlıyoruz. Uykularımız düzene girdi. Kolay gelsin hanımlar.

Bende zeytin yagina basladim bu sefer doktor onerdi insallah bu cagre olcak , suan bile kucaginda ziplatarak yaziyorum sanirim yakinda fizik tedaviye baslicam:((((

Benim bebeğim günde toplamda 5 saat falan uyurdu o da hep omzumda yatırdığım an uyanıverirdi kolik bebekle uğraşmak gerçekten çok zor..1 aydır youtube dan fön sesi açıyorum kollarını kundaklayıp ayağımda sallıyorum yarım saat içinde uykuya geçmiş oluyor tavsiye ederim çok faydasını gördüm uyumasa bile sancılarına iyi geliyor

Allah yardımcınız olsun bende kolik bebek büyüttüm kızım 2 buçuk yaşında ilk 1 sene tlektrik süpürgesi acıpta yatağın üstünde zıplayarak uyuttum herşey denedim ama herşey sizde şimdi duyduğunuz herşeyi deniceksiniz bir umut. Ama kolik geçmiyor arkadaşlar çok yıprandım maddi manevi çöktüm artık antidepresan kullanıyorum o kadar kötü bir durum ki ağlama sesi duymak istemiyorum duyduğum an bende sinir krizi geçiriyorum. Çocuğu kolik olmayan hiç anlamıyor kendi çocuğuyla kıyaslayan sesin bakmadığını ima ediyor zorr allah beni çocuğumla sınıyor. Kısacası kolik geçen birşey değil içinde olduğunuz durumu kabul edin...

Merhabalar. Benim bebeğim 30 günlük ve doktorun dediğine göre kolik. Sıkıntılardan söz etmeye gerek yok zaten bildiğiniz şeyler. Ben araştırma yaparken bu bebeklerde dış dünyaya alışamama ve korku yüzünden hızlı emme ya da mama yeme görüldüğü bunun da hava yatmasına sebep olduğu yazıyordu bir makalede. Anladigim kadarıyla bu yavrucaklarin güvende hissetmeye ihtiyaçları var. Bu yüzden ben öncelikle sakin kalmaya çalışıyorum. Bebeğim aglamaktan morarsa bile sesimi yükseltmeden mmmmmmmm eeeeeee eeeee gibi yatıştırıcı seslerle ninni söylüyorum. Bu onu biraz rahatlatıyor. Kucağımda sıkıca tutup ona şefkat ve güven hissettirmeye çalışıyorum. Sonra herşeyi bir düzene koydum . Sabah 9 da emziriyorum sonra banyo . Sonra tekrar karnini doyurup uyuyana kadar kucağımda mmmmmmmmm eee eee eeee lerle hafifçe sallıyorum. 12 de nurse hurvey damla . Öğlenleri problemi olmuyor zaten . Akşam 6 da yine nurse hurvey damla. Sonra masaj . Bu masaj tekniklerini ınternetten videoları izleyerek öğrendim. Çok rahatlıyor bebeğim. Saat 7 de bir vermidon içiyorum. Sütümden bebeğime geçsin diye . Hemşire bir tanıdığım önermişti. Zararı var mı bilmiyorum ama mecburiyetten alıyorum. Saat 8 dedi mi bizim kriz tavan yapıyor. Aktardan hindistan cevizine benzeyen ama çok küçük bir bitki var. Ondan birazcık un haline getirip mama kaşığının içinde sütümle eziyorum ve içiyorum. Bir de çingen beşiği var çok rahatlatan . Exor baby boat hamak aynı hissi veriyor bebeğe. Sarıp sarmalaması önemli. Bebeği elleri serbest kalmayacak şekilde kundaklayıp hamakta yavaş yavaş sallıyorum. Bu arada flash girişi olan küçük bir radyo aldım sürekli saç kurutma makinesi elektrik süpürgesi sesleri açık . Bebeğim sakinleşip uyuyana kadar masaj , kucaklayıp evin icinde gezdirme , sallama , ninni , hamak , emzirme defalarca yapiyorum. Bir de kangru bakimi var o da iyi geliyor . Bu arada karnını ve ayaklarını sıcak tutmak da önemli. Kesin bir çözüm yok elbette ama geçen haftaya kadar her sabah 6-12 arası her akşam 6-12 arası titreyerek morararak ağlardı oğlum. Bu hafta sabahları 1 saat kadar mızırdanıyor akşamları 6 dan 8 e kadar yine mızırdanma şeklinde . Sadece 8 -9 arası eskisi gibi ağlıyor. Saat 9 u atlattık mi artık yine inlemeler mızırdanmalar 12 gibi uyuyor. Inşallah gerçekten ise yarıyordur bunlar da azalarak biter böyle böyle. Sizlere de bir faydası olur umarım

Arkadaşlar koliğe kesin çözüm buldum. Kırkımız cıktı. Bir arkadaşımın önerisiyle Bio gaia ve nurse harvey s damlayı birlikte kullanıyorum. 3 günde gösterdi etkisini . Akşamları 1 saat kadar sancısı oluyor günün geri kalanında normal bebek

merhaba anneler benim 48 gunluk kizim var, gunduz uyutamiyoruz elektirik supurgesi surekli ortada o acikken uyuyor kapattigimiz an kalkiyor, surekli yemek istiyor sutum doyurmuyor mama veriyoruz. Gecede yattimi 6 saat kalkmadigi oluyor kaldirip yediriyorum ama bende bazen yorgunluktan uykuda kaliyorum ve uyandigimda cok korkuyorum. Gazida var baya ilac surup kimyon rezene herseyi denedik delirecem lutfen yardim edin
Merak ettim ne yaptınız acaba

KOnu sahibi kolik durumunuz ne oldu.oğlum 63 günlük düzelmek yerine giderek kötüleşti.

Arkadaşlar koliğe kesin çözüm buldum. Kırkımız cıktı. Bir arkadaşımın önerisiyle Bio gaia ve nurse harvey s damlayı birlikte kullanıyorum. 3 günde gösterdi etkisini . Akşamları 1 saat kadar sancısı oluyor günün geri kalanında normal bebek
Ben bunları kullandım.bizde işe yaramadı malesef

Merhaba canım allah şifa versin insallah , bizim de gaz problemimiz var denemedigimiz ilaç yöntem kalmadı malesef /: kolik mi değil mi bizimki bilmiyorum ama gazdan sikayetimiz var uykusu bile bölünüyor kiyamiyorum /: metsil diye bir ilaç var onu denedik biraz fayda etti yalniz dozunu 2 2 2 verdik diğer türlu kusma oldu bebegimde , telefonuna kolik bebek uygulamasını indir orda her turlu ses var fon makinesi süpürge sesi anne karnı sesi vs. Bu bazen bizimkinde ise yariyor , genelde gazdan ağladığı zaman onu yüzüstü dizlerimin arasına yatırıp sırtını sivazliyorum bu da çok etkili oluyor ve arada 2 çay kaşığı rezene veriyorum , gün ortasında kendim de içiyorum ama ben kimyonlu içiyorum ve çörek otu yağı ! Ben onunda çok faydasını gördüm her gün 1 you kasigi içiyorum bir dene derim , rabbim yardımcınız olsun :)

Back
X