• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kolik bebek :(

busraselimelif

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2016
5
0
1
32
merhaba :( kızım 50 günlük oldu doğduğunda beri ne düzenli uykusu var ne de gaz sancısı bitiyor. sürekli ağlıyor kucaktan hiç inmiyor. bende yalnız bakmaya cesaret edemediğim için kayınvalidemlerde kalıyorum. ne zaman düzelir ne zaman tek başıma bakacağım günler gelir yardım edin lütfen cok çaresizim

Kuzişkom 6 aydan sonra düzelecektir, ne kadar ilaç verirsen ver sadece ağrısı biraz hafifler o da kesin değil, malesef sindirim sistemi tam gelişene kadar böyle devam edecek, üzme kendini minişkom.

Kehribar kolyesi kullanmayı düşünür müsünüz? Özellikle kolik bebekleri sakinleştirdiği yönünde sıkı yorumlar var bir araştırın isterseniz :)

Ayrıca bebeği giymek diye tabir edilen sylinglerden edinmelisiniz bunu da araştırın derim.

merhaba :KK43: kızım 50 günlük oldu doğduğunda beri ne düzenli uykusu var ne de gaz sancısı bitiyor. sürekli ağlıyor kucaktan hiç inmiyor. bende yalnız bakmaya cesaret edemediğim için kayınvalidemlerde kalıyorum. ne zaman düzelir ne zaman tek başıma bakacağım günler gelir yardım edin lütfen cok çaresizim
Bizim ki 2. Aydan sonra geçmişti üstelik 2 aya kadar hafifledi bayagi. Şimdi 4 buçuk aylık oğlum hiç gazı yok çok şükür

Benim bebegimde kolik ne kadar zor bilirim.. denemedigim bisey kalmadi benimde muskatlar suruplar damlalar zeytinyaglari.. en guzel yontem simdi emzirirken karnini ovuyorum okadar yumuskta deil cok sertte deil. Saat yonunde masaj yapiyorum. Emzirirmen cikartiyor gazini. Normal zamanda yapamiyorum cok agliyor. Emerken hirsini memeden cikartiyor ama gazinida cikartiyor bi dene istersen.

Arkadaslar benim
Kizim kolik herseyi denedik olmadi :((( gaz krizimizin azaldigi donem kaynanam geldi ayaginda saladi sustu:)) ama en siddetli donem denemedim. Denemekte fayda var ise yarayabilir.

Bizim kolik sancilarimiz tam 4 ay sürmüştü. Ne yaptiysam fayda etmedi. tum enerjim tükendi bir ara. yatak döşek düştüm hastanede yattım serum yedim bir kaç gün .. bebeğimi düşündüm durdum. saç kurutma makinesi çalıştırıyorum sesi iyi geliyordu. annem gelip yanımda kaldı. şimdi doğuma az kaldı. umarım bebeğim sakin bir bebek olur.

merhaba :KK43: kızım 50 günlük oldu doğduğunda beri ne düzenli uykusu var ne de gaz sancısı bitiyor. sürekli ağlıyor kucaktan hiç inmiyor. bende yalnız bakmaya cesaret edemediğim için kayınvalidemlerde kalıyorum. ne zaman düzelir ne zaman tek başıma bakacağım günler gelir yardım edin lütfen cok çaresizim

Bebeğin anne karnına özlem duyuyor da olabilir, kolik için gaz masajı uygulayabilirsin. Ten tene temas çok önemli, hem senin sıcaklığınla gazı varsa rahatlar, hem sana yakın olduğu için mutlu huzurlu olur. Bu sıcaklarda uygulaması çok kolay olmasa da:)
Ayrıca kolik bebekler genelde beyaz gürültü denen seslerle çok rahatlıyorlar, benim de bebeğim kolik malesef, şuan 3,5 aylık, bu seslerle rahatlatmaya çalıştığım çok oldu ama benim için tahammül edilemez hale geldiler.
Sakinleşmesine yardım edecek melodiler de dinletebilirsin.. Ben onların daha çok faydasını görüyorum açıkçası.. Ağlamaktan gözünden yaşlar gelen bebeğim, bu şarkıları duyunca susuveriyor bazen.
https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=2wdUYNadHVQ
Bu tip müzikler hem senin de sakin kalmanı sağlıyor, çünkü biliyorum kolik bir bebekle başa çıkmak, bu sırada da sakinliğini korumak zor. Umarım yakın zamanda düzelirler ve keyifle, fazla yardıma ihtiyaç kalmadan büyütürüz bebeklerimizi...

3 veya 6 , belli olmaz dua et 3. Ayda bitsin. Benim anında 3 ay bitince kesilmişti

Back
X