Kolik bebiş

Louder

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
3 Ağustos 2012
5.353
15.376
448
Merhaba arkadaşlar, herkese iyi bayramlar.

49 günlük ponçik bir kız yeğenim var. Abimler Antep'teler biz Ankara'dayız. Doğumda oradaydım ama tabi 5 gün sonra dönmek durumunda kaldım o yüzden şu an bebişin ağlama durumunu kestiremiyorum. Fakat abimlerin söylediklerine göre saçlarını yolma noktasına gelmişler ve bebişin kolik olduğu söylenmiş.

O kadar yıldılar ki bu kısacık tatilde buraya geliyorlar, ben de bebişe bakarak uyumalarını sağlayacağım. Ama beni çok uyardılar. Asla susmayacağını aralıksız 3-4 saat ağladığını söylediler. Kolik bebişi olan ve bu konuda bir yöntem geliştiren var mı? İnternette aradığım her şeyi denediklerini, işe yaramadığını söylediler. Sebepsiz yere ağlayan bebeği sakinleştirmek için sizlerin deneme yanılma yoluyla bulduğu bir şeyler vardır diye sormak istedim. Huzurlu birkaç gün geçirmeleri için nasıl sakinleştiririz bu bebişi?

Not: Doktor kontrolleri orada yapılmış bir sorun yokmuş ama biz de burada yeniden doktora götüreceğiz

Ahhhh ahhh. Yarama parmak bastınız. Şükür geçti bizim bebeğimiz on ayında su an. Elektrik süpürgesi, saç kurutma makinesi, aspiratör vb. Bir de telefona bir uygulama yüklemiştim beyaz gürültü içeren. Baby sleep ti sanırım adı. Bir noktadan sonra bunlar da kar etmiyor tabi. O bebek o saatleri ağlayarak geçiriyor. Ben de az yumruklamadim koltukları ağlaya ağlaya. Allah sabır versin çok zor çok.

Pek yapabileceğiniz birşey olduğunu sanmıyorum kolik durumu 4 ay kadar sürüyor maalesef Su rahatlatabilir biraz

Öncelikle Allah yardımcınız olsun çeken bilir...
Benim oğlum 1,5 hafta hiç susmadan ağladı arada bezgin düşüp uyuyordu kuş uykusu tabi
Hemen gözünü açıyordu.
Belki koca karı işi diyeceksiniz ama bana aşağı komşum KARALAHANA YAPRAĞI GETİRDİ.
Sıcak suda 5-10 dk beklettim yaprağı karnına sardım. Sustu anlık rahatlama verdi ama sustu mu sustu :)

Benim oğlum da kolikti. Öncelikle bir çocuk cerrahiye götürmenizi tavsiye ederim. Oğlumun bağırsaklarında cep gibi bir fazlalık varmış ve biz bunu oğlum 2,5 yaşındayken bağırsakları düğümlenince öğrendik.

Ben günde 5 defa banyo yaptırdığımı bilirim. Çünkü sadece ya memedeyken ya da banyo yaparken susuyordu. Banyodan sonra da yağlayıp masaj yapardım. Bir süre de olsun idare ederdi.

Ahhhh ahhh. Yarama parmak bastınız. Şükür geçti bizim bebeğimiz on ayında su an. Elektrik süpürgesi, saç kurutma makinesi, aspiratör vb. Bir de telefona bir uygulama yüklemiştim beyaz gürültü içeren. Baby sleep ti sanırım adı. Bir noktadan sonra bunlar da kar etmiyor tabi. O bebek o saatleri ağlayarak geçiriyor. Ben de az yumruklamadim koltukları ağlaya ağlaya. Allah sabır versin çok zor çok.

Çok geçmiş olsun, neyse ki atlatmışsınız. Bir daha yaşamayın böyle zorluklar inşallah. Sıra bizde bakalım, tatil boyu neler yapacağız :(

Pek yapabileceğiniz birşey olduğunu sanmıyorum kolik durumu 4 ay kadar sürüyor maalesef Su rahatlatabilir biraz

Çok teşekkür ederim :)

Öncelikle Allah yardımcınız olsun çeken bilir...
Benim oğlum 1,5 hafta hiç susmadan ağladı arada bezgin düşüp uyuyordu kuş uykusu tabi
Hemen gözünü açıyordu.
Belki koca karı işi diyeceksiniz ama bana aşağı komşum KARALAHANA YAPRAĞI GETİRDİ.
Sıcak suda 5-10 dk beklettim yaprağı karnına sardım. Sustu anlık rahatlama verdi ama sustu mu sustu :)

Çok teşekkür ederim, çeken herkese Allah sabır versin. En güzel ilaçlar koca karı işi dediğimiz ilaçlar bence. Mutlaka deneyeceğiz.

Benim oğlum da kolikti. Öncelikle bir çocuk cerrahiye götürmenizi tavsiye ederim. Oğlumun bağırsaklarında cep gibi bir fazlalık varmış ve biz bunu oğlum 2,5 yaşındayken bağırsakları düğümlenince öğrendik.

Ben günde 5 defa banyo yaptırdığımı bilirim. Çünkü sadece ya memedeyken ya da banyo yaparken susuyordu. Banyodan sonra da yağlayıp masaj yapardım. Bir süre de olsun idare ederdi.

Çok geçmiş olsun. Allah korusun :( Pazartesi bir sürü doktora gideceğiz biz de, inşallah bir sorunu yoktur...

Çok geçmiş olsun, neyse ki atlatmışsınız. Bir daha yaşamayın böyle zorluklar inşallah. Sıra bizde bakalım, tatil boyu neler yapacağız :KK43:

Çok teşekkür ederim :)

Çok teşekkür ederim, çeken herkese Allah sabır versin. En güzel ilaçlar koca karı işi dediğimiz ilaçlar bence. Mutlaka deneyeceğiz.

Çok geçmiş olsun. Allah korusun :KK43: Pazartesi bir sürü doktora gideceğiz biz de, inşallah bir sorunu yoktur...
İnşallah bir şey yoktur. Çok fazla kolik bebek görüyorum etrafımda artık Sadece ihtimalleri elemeniz açısından gösterebilirsiniz.

Ama ne yaparsanız yapın belli bir aya kadar huysuzluğunu yapacak o. Sadece çok sabırlı olmalısınız Sizin gerginliğinizi o da anlıyor.

Ahhh ahh benim bebeğimde öyleydi maalesef .saddece zaman gerekiyor.6 ayına girdi yeni düzelmeye başladı diyebilirim.tek iyi gelen şey
youtube dan orhan buzukiyi dinletmekti.agladığında tek o susuturuyordu brbim sıpayı.Allah sabır versin tek şey zaman maalesef
yı.

Ahhh ahh benim bebeğimde öyleydi maalesef .saddece zaman gerekiyor.6 ayına girdi yeni düzelmeye başladı diyebilirim.tek iyi gelen şey
youtube dan orhan buzukiyi dinletmekti.agladığında tek o susuturuyordu brbim sıpayı.Allah sabır versin tek şey zaman maalesef
yı.
Bugün 2. günüm bitiyor tükenmiş haldeyim. Galiba bizimkinde reflü var. Mamayla besleniyor maalesef süt kesildiği için. Mamadan sonra yüzünü ekşitiyor sanki ağzına bir şeyler geliyor. Şu an hipp kullanıyoruz humanaya geçmeyi düşünüyoruz fikriniz var mıdır?

Ben hummana kullanıyorum canım gayet memnunum .mamadan sonra suratını eksitme olmadı bende .doktor benim oğlumada reflüsü var demişti.mamadan sonra gazını iyi çıkartmaya bakın.birde eğimli yatakta yatırın belki iyi grlebilir

Bugün 2. günüm bitiyor tükenmiş haldeyim. Galiba bizimkinde reflü var. Mamayla besleniyor maalesef süt kesildiği için. Mamadan sonra yüzünü ekşitiyor sanki ağzına bir şeyler geliyor. Şu an hipp kullanıyoruz humanaya geçmeyi düşünüyoruz fikriniz var mıdır?
Ne tatlı bi halasınız. Allah yardımcınız olsun. Ankaradaysanız slingimi ödünç verebilirim.

Ne tatlı bi halasınız. Allah yardımcınız olsun. Ankaradaysanız slingimi ödünç verebilirim.
Ankardayız yazmışsınız zaten pardon. Yaşadığımız yerler yakınsa slingimi verebilirim tatiliniz bitene kadar çok iyi geliyor kolik gazlı bebeklere

Ankardayız yazmışsınız zaten pardon. Yaşadığımız yerler yakınsa slingimi verebilirim tatiliniz bitene kadar çok iyi geliyor kolik gazlı bebeklere
Siz de çoooook tatlısınız! Çok teşekkür ederiz ailecek :) Bebiş annesi babasıyla beraber bugün döndü Antep'e, çoook zor günler geçirdik ama geldiği ilk güne göre daha iyiydi. Göğsüme alıp pilates topunun üstünde oturup yaylandırdım onu. Baya sakinleştirdi. Nazik ve düşünceli teklifiniz için sonsuz teşekkürler:))

Siz de çoooook tatlısınız! Çok teşekkür ederiz ailecek :) Bebiş annesi babasıyla beraber bugün döndü Antep'e, çoook zor günler geçirdik ama geldiği ilk güne göre daha iyiydi. Göğsüme alıp pilates topunun üstünde oturup yaylandırdım onu. Baya sakinleştirdi. Nazik ve düşünceli teklifiniz için sonsuz teşekkürler:))
Sizin gibi halaların çoğalması dileğiyle:)

Kolay gelsin canım en zor zamanlar. Reflü varsa reflüye özel mamalar var Aptamil Ar mesela onları öneriyor doktorlar. Humana'yı ablam kullanmıştı pek memnun kalmadı değiştirdi açıkçası.

Back
X