Kombi

PatLIycan

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
169
Puanlar
18
İyi geceler herkese, kombi bugün arızalandı düşürsem de basıncı sürekli yükseliyor ben de kombi üzerindeki kapama tuşundan kapattım şalterden de kapatmalı mıyım bazı yerlerde zararlı denmiş -şalterden kapatmak- şalterden kapatmazsam herhangi bir patlama gibi bir risk olur mu?

biz uzun tatile giderken kombi şalterini kapatıyoruz bişey olmuyo. babam makine müh uzmanlığı ısıtma, binada doğalgaz sistemleri cart curt, o kapattırır hep

ayrıca kombi markanız ve arızasıyla googleda arama yaptınız mı, kronik sorun mu acaba?

biz uzun tatile giderken kombi şalterini kapatıyoruz bişey olmuyo. babam makine müh uzmanlığı ısıtma, binada doğalgaz sistemleri cart curt, o kapattırır hep
Şaltere erişmek biraz zor da bi de anakart yanar falan gibi bişiyler okudum o yüzden tereddütte kalmıştım, yarın servis de çağırıcaz, o zamana kadar kapalı kalsa yeter sürekli su basıncı yükseliyor ve su akıtıyor çünkü.

ayrıca kombi markanız ve arızasıyla googleda arama yaptınız mı, kronik sorun mu acaba?
Aradım kafam iyice karıştı herkes ayrı bişiy söylüyor, kronik değildir kaç senelik kombi ilk defa yaptı böyle.

Eşanjörü arizalanmistir.
Haziran ayı başında kardeşimin kombisine de aynısı oldu , parca değişti, fiyatı 11 bin civarıydi sanırım.

Basınç yükselme sebebi kombi altındaki musluk kaynaklıysa kombiye giden vanayı kapasanız?

Genelde banyolara tahliye vanası koyarlar. Basıncı oradan da düşürebilirsiniz.

Eşanjörü arizalanmistir.
Haziran ayı başında kardeşimin kombisine de aynısı oldu , parca değişti, fiyatı 11 bin civarıydi sanırım.
Emniyet olarak şalterini doğalgazını kapattım ama su vanaları yerinden oynamıyor onları kapatamadım hâlâ basınç yükseliyor sabaha kadar boşaltıcam herhalde suyu. Çok masraf çıkmış sanırım bizim de öyle olacak, yetkili servisti değil mi?

Basınç yükselme sebebi kombi altındaki musluk kaynaklıysa kombiye giden vanayı kapasanız?

Genelde banyolara tahliye vanası koyarlar. Basıncı oradan da düşürebilirsiniz.
İnşaallah öyledir de sadece musluk değişir. Vanalar yerinden oynamıyor kapatamadım çok sıkılaşmış, banyoda tahliye vanası yok da odanın peteğindendeki vanadan tahliye yapıyorum basınç yükseldikçe.

Evet yetkili servisti.
Umuyorum çok masraf cikarmaz size

`