• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komik ama sinir bozucu bir konu esim

Kirpapatyam46

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2015
999
389
103
Kızlar bu durumla nasıl başa cikicam .

Eşimin şivesi çok rahatsiz ediyor beni..
Mesela kumandaya komando
Antreye küçük salon misafir odasına büyük salon.
Ekmek yerine ekmağ gibi

Ve beni o kadar rahatsiz ediyor ki batiyor resmen.

Kimi insan vardır söylersin usulünce düzeltir.
Eşim tam tersi kimse benim yanlışını duzeltemez kafasında bildiğinden sasmiyor.
Aslında şive de değil öyle kelimeleri değişik söylüyor çıldırıyor ve soğuyorum ne yapabilirim bu konuda

Mesela kumandaya komando
Ekmek yerine ekmağ gibi

Aslında şive de değil öyle kelimeleri değişik söylüyor çıldırıyor ve soğuyorum ne yapabilirim bu konuda
Eşiniz diyarbakırlı mı 😆 yapacak bişey yok kendisi bu durumdan memnunsa değişmez...

Yok aslında diksiyonu iyi ama böyle kalıplaşmış bir kaç kelimesi var hayır evlenmeden rahatsız degildim
E evlenmeden biliyormuşsunuz zaten, sonradan değiştirmeye çalışmak oluyor bu.
Nasıl mutluysa öyle konuşsun.

Mesela kumandaya komando
Ekmek yerine ekmağ gibi

Insanları oldugu gibi kabul etmeyi ogrenmek lazım

Antreye küçük salon misafir odasına büyük salon
Girişi salon olarak kullanıyorsanız niye salon demesin ki? Ben neler neler diyorum. Demek ki evli olsam kocilettom benden soğuyacak :KK61:

Ekmağ ve komando için bir şey diyemem. Bazı zamanlar ekmek ve kumanda diyebiliyorsa bence sıkıntıı yok. Bu kelimeleri düzgün telaffuz etmediğinde itici göründüğü ve soğuduğunuzu belirtin. Aşortman, gEnç gibi bazı kelimeler benim de gözüme batıyor ama onlar normal olduğunu düşündüğü için düzeltme gereği duymuyorlar. Yöreye göre de değişiyor. Aklıma vidon diyenler geldi 🤣

Ben bu konularda çok hassasım🙈 çocukluk travması, annem edebiyat öğretmeni olduğu için çok titizdi yanlışlarımızı hep düzeltirdi. Ben de ukalanın teki olup çıktım bu konuda. Lisede öğretmenlere bile ukalalık yapardım. Ama her zaman buna göre hareket ettim. Eşimle evlenmeden önce bu tarz yanlışları olsaydı belki soğurdum bilemiyorum 🙈 ondan önceki erkek arkadaşımın mesajlarda -de, -da ve -ki eklerini yanlış kullanmasının rahatsız ettiğini hatırlıyorum onca yıl geçmiş aradan.
Geçen gün eşim bişey anlatırken Ukranya dedi dünya kadar dalga geçtim. O da takıntılı olduğu için asla kabul etmiyor sen yanlış duymuşsun diyor🤣
Ben sizi anlıyorum belki saçma bir takıntı ama ben bilimsel bir makalede bile imla hatası gördüğümde yazara olan inancım sarsılıyor😂 sürekli düzeltin bence, başının etini yiyin ama bu sebeple de kavga, boşanma gibi yollar düşünmek çok saçma.

Girişi salon olarak kullanıyorsanız niye salon demesin ki? Ben neler neler diyorum. Demek ki evli olsam kocilettom benden soğuyacak :KK61:

Ekmağ ve komando için bir şey diyemem. Bazı zamanlar ekmek ve kumanda diyebiliyorsa bence sıkıntıı yok. Bu kelimeleri düzgün telaffuz etmediğinde itici göründüğü ve soğuduğunuzu belirtin. Aşortman, gEnç gibi bazı kelimeler benim de gözüme batıyor ama onlar normal olduğunu düşündüğü için düzeltme gereği duymuyorlar. Yöreye göre de değişiyor. Aklıma vidon diyenler geldi 🤣
Of ya benim kocam da normalde kibar ama memlekete gidince bir kadından bahsederken "garı" diyor, oranın şivesini, konuşma tarzlarını kapıyor, aşırı ötesi sinir oluyorum, memleketinde genelde orta yaşlı kadın ve adamlar bı kadından bahsederken bazen "garı" diye bahsediyor, öyle kılım anlatamam size. Amaçları asla hakaret değil, niyeyse öyle yerleşmiş dillerine 🤷

Mesela kumandaya komando
Ekmek yerine ekmağ gibi

Taktığınız şeylere bakın.Ahlaki varsa gerisi Faso fiso.Evlenmeden önce farketmediniz mi ?

Mesela kumandaya komando
Ekmek yerine ekmağ gibi

Soğumak için bahanemi arıyosun kız.

Back
X