• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

komplet mol gebelik

azurem

Yıldız
Kayıtlı Üye
6 Mart 2011
721
142
123
Merhabalar, 7 ay önce boş kese sebebi ile kürtaj oldum. patoloji sonucu komplet mol çıktı. ilk ölçtürdüğümde beta hcg 80 idi. kürtajdan sonra yaklaşık 1,5 ay içinde değerlerim negatif oldu. ve şu anda 5 aydır negatif, herhangi bir yükselme söz konusu olmadı.

Genel olarak 1 yıl bekleme süresi öneriliyor. Fakat ben beklemek istemiyorum. Şu anda gebe kalmamın riskleri nelerdir? Değerlerimin çok düşük başlaması ve hiç yükselmemesi olumlu bir durum olarak görülüp tekrar oluşma ihtimalinin az olması düşünülebilir mi?

İlginiz için teşekkür ederim, tavsiyelerinize gerçekten ihtiyacım var.

Merhabalar, 7 ay önce boş kese sebebi ile kürtaj oldum. patoloji sonucu komplet mol çıktı. ilk ölçtürdüğümde beta hcg 80 idi. kürtajdan sonra yaklaşık 1,5 ay içinde değerlerim negatif oldu. ve şu anda 5 aydır negatif, herhangi bir yükselme söz konusu olmadı.

Genel olarak 1 yıl bekleme süresi öneriliyor. Fakat ben beklemek istemiyorum. Şu anda gebe kalmamın riskleri nelerdir? Değerlerimin çok düşük başlaması ve hiç yükselmemesi olumlu bir durum olarak görülüp tekrar oluşma ihtimalinin az olması düşünülebilir mi?

İlginiz için teşekkür ederim, tavsiyelerinize gerçekten ihtiyacım var.

Çok geçmiş olsun. Burada korkulan gebeliğin tekrar bir mol gebeliği olması. Bunun olması halinde uzun süreli tedavi verilmesi gerekiyor ve hastalığın kanser gibi yayılma ihtimali de artıyor. Bu nedenle 1 yıl bekleyin deniyor. Sabrın sonu selamettir. Sağlıklı bir gebelik olacak ve doğumuzu birlikte kutlayacağız...

Back