Komşu çocuğu mu dövüyor?

Benim anamda bağırırdı laftan anlamazsam terliği yiyip otururdum pskolojim falanda bozulmadı, anneler sabır taşı değil sinir hastası eden çocuklar var, bağırır hakkıdır, moda oldu şimdi o şiddet bu şiddet demek, anne çocuğun etrafında köle gibi dolansın hizmetçi gibi hizmet etsin laftan anlamayınca bağıramaz ooolduu :işsiz:

Benim anamda bağırırdı laftan anlamazsam terliği yiyip otururdum pskolojim falanda bozulmadı, anneler sabır taşı değil sinir hastası eden çocuklar var, bağırır hakkıdır, moda oldu şimdi o şiddet bu şiddet demek, anne çocuğun etrafında köle gibi dolansın hizmetçi gibi hizmet etsin laftan anlamayınca bağıramaz ooolduu :işsiz:
Yanlız benim sandığım gibiyse 2 terlik olayı değil ayrıca anneniz siz 2 yaşınıza bile gelmeden yapmışsa sorun var demektir.

Dövdüğünü anlayabilirsiniz bence. Yani çocuk sesi yada ebeveynlerin sussunlar vs. şeklinde kızmaları ile dövme olayları tamamen farklı oluyor. Benim alt katımda 2 erkek çocuğu var arada ağlar birbirlerine bağırırlar, annesi bazen çileden çıkar yeter filan diye bağırır baba bazen aynı şekilde. Düne kadar bir sıkıntımız yoktu bağırmalar her evde olur. Dün adamın çocuğu ilk defa dövdüğünü düşündüm hemen kulak kabarttım zaten akabinde annesi napıyosun çocuğuma diye feryat figan odaya girdiğini farkettiğim an tüm gücümle elim acıyana kadar yere vurdum. Direk adam anladı zaten bıraktı ve sanırım evden kaçarcasına çıktı. Yani sadece sesimi duyurmam bile korkmalarına yetti. 2 gündür ses seda yok ve bir daha yapamazlarda. He eğer devam etseydi polisi arayacaktım. Yine olmadı sosyal hizmetleri. Yani herkese anlayacağı dilden konuşmak lazım bence.

Evliyseniz eşinizle bekarsanız babanız, abinizde inin çocuklar ağlarken çok sesleri geldi susturamadınız da galiba hastaneye filan götürülecekse yardımcı olalım çok kötü ağlıyolardı çok üzüldük dersiniz halinden tavrından anlarsınız elbet.Sonrasında gerekirse şikayet edin lütfen.

Anlayamadım nasıl yardımcı olabilirim gece ağladığı için sinşrleniyorsanız bana cıkarım benim bebeğimle uyutuyum mu demeliyim?

ben yorumda en azından durumu öğrenirsiniz anlamında yazmıştım yani yardıma mı muhtaç yoksa başka bişey mi diye. bilip bilmeden belkide günahını alıyorsunuz nerden bilebilirsinizki. ayrıca dayak atan insanlar olsalar gündüzde duyardınız. madem üzüntü duyuyorsunuz madem duyarlısınız

Ben de kapısına gidemediğim bu sebeble giden insanlara küfür ettiğini yazdım. İyi niyetten kastım ses sorun değil benim de bebeğim var anlarım ama bu durum işkillwndirici ayrıca sorum da çok açıktı polisi arasam ismim söylenir mi idi cevabını aldım sağolun

Hayırlı geceler derdim tam olarak bu şuan keşke ses kaydedebilsem.. Alt komşumuz her gece istisnasız 10 da başlıyor 1,2 ye kadar çocuklarına bağırıyor 3 tane cocuk biri oğlum gibi bebek sanırım. Cocuklar yavrum anca ağlıyor kadın sus kapa çeneniiii Suus diye bağırdıkça bebekler de korkuyor. Kocası da evde onun da hep sesi geliyor. Sesden rahatsız değilim endişem çocuklara zarar mı veriliyor? Git sor uyar demeyin hiç görmedim. Bir de korkuyorum sanane falan der iş büyür yada bilemem ki belki zarar verir.. Her gece böyle polisi arasam kimlik bilgisi verilir mi onlara?
Ben olsam çocuklara kötü muamele şüphem varsa sesi kaydeder ya da başlayınca polisi arad tutanak tuttururum ya da aile sosyal politikalar Bakanlığı'nın numarasını aradım ne bileyim yapılacak çok şey var söz konusu çocuklar olunca benim için akan sular durur

Empati kuruyorum .Çocukların bu saatte uyumaması normal değil, kadın bütün gün 3 çocukla uğraşıyor muhtemelen bu saatte de uyutmaya çalışıyor ve uyumuyorlar . Hayatından bezmiştir o kadın o saatte.Haklı olarak sabır biter ama bukadar bağırması normal karşılanamaz. Yöneticiyle bildirin sesten rahatsız oluyoruz vs deyin komşu zaten anlar neyden rahatsız olduğunuzu..ya da polise haber verin eğer şiddette varsa.

Kucukken annem doverdi bende annee diye aglardim. Anne deme diye döverdi bende o dovdukce anne diye aglardim boyle boyle kendimi anne dememeye basarana dek doverdi. O sebeple cocuklarima siddet uygulamam. Neredeyse tek basima buyuttum ve cileden ciktigim cok an olmustur. Ama onlarin sucu yok ben bakamiyorsam yapmayacaktim. Lutfen hemen sikayet edin heryere hemde. 3 saat araliksiz bagirmaya maruz kalan cocuklarin dunyalarini hayal edebiliyor musunuz. Kaldi ki bende sadece bağırdığını düşünmüyorum. Madem uyutamiyor madem bakamiyor ozaman korunacakti. 30 lira prezarvatife veremediği paranin acisini çocuklardan cikaramaz. Birde siddeti normal goren cimdiklemeyi bağırmayı sabir tasmasi olarak goten zavallilar var aranizda. Siz bir ölün artik yaa

183'ü arayıp isimsiz ihbarda bulunabilirsiniz, "İsimsiz ihbarda bulunmak istiyorum" derseniz kimse bilgilerinizi paylaşmaz. 3 çocuğa bakmak zor özellikle aralarında fazla yaş farkı bulunmayan bebeklerse anne de bezmiş olabilir ama tabi arayabilirsiniz, bir kontrol edilir en azından biraz çeki düzen verirler kendilerine. Onu geçtim çocuklara zarar veriliyor olmasa bile (ki aslında çocuklara bağırmak, korkutmak dahi şiddet uygulamaktır) siz onların sesini dinleyip rahatsız olmak zorunda değilsiniz.

Hayırlı geceler derdim tam olarak bu şuan keşke ses kaydedebilsem.. Alt komşumuz her gece istisnasız 10 da başlıyor 1,2 ye kadar çocuklarına bağırıyor 3 tane cocuk biri oğlum gibi bebek sanırım. Cocuklar yavrum anca ağlıyor kadın sus kapa çeneniiii Suus diye bağırdıkça bebekler de korkuyor. Kocası da evde onun da hep sesi geliyor. Sesden rahatsız değilim endişem çocuklara zarar mı veriliyor? Git sor uyar demeyin hiç görmedim. Bir de korkuyorum sanane falan der iş büyür yada bilemem ki belki zarar verir.. Her gece böyle polisi arasam kimlik bilgisi verilir mi onlara?
Çocukları görünce bir dikkatli bakın bence işkence gören bir çocuksa belli olur mutlaka bir yerden öyle ise polis veya sosyal hizmetlere haber verirsiniz ama önemli bir sorun göze çarpmıyorsa bir çocuk için en iyi yer anne babasının yanıdır. Anne baba psikolojik sorunları olan insanlar değilse tabi.

Cocuk cok ağladığında anne bagirdiginda şiddet olarak mi algilaniyor acaba Bir kizim var 3.5 yaşında çok hareketli ve inanılmaz hırçın. Isteği olmadığı zaman bir ağlar ama nasıl ağlama arada çığlıklar şeklinde yere yatar ayaklarını oyle vurur ki,en sonunda yeter artık sus artik diye kızdığım sureklidir. Acaba benim komsularda mi sizin gibi dusunuyor korktum şimdi.
Benim ki daha fenasi, yardim edin, git, bırak beni diye bağırıyor. Aynı odada bile olmadığımız halde 😁😁

Benim ki daha fenasi, yardim edin, git, bırak beni diye bağırıyor. Aynı odada bile olmadığımız halde 😁😁

Topuklarını oyle vuruyor ki yere,ağlama seside alçalıp yukseliyo arada çığlıklar eşlik ediyor, kesin benide dövüyor sanıyorlar valla korkuyorum kızımın ağlama krizlerinden

Polise bilgi vermez ama işlem yapmıyorlar. Gürültü vs r diye geldik derler. İknad edilip gönderilirler. Sonra komşu sessiz sedasız halleder işini. Sosyal hizmetleri arayın bence

Tanıdık polis varsa iyi oluyor, çocuklar çok ağlıyor bir durum mu var , şiddetini var yoksa diye bir kere kapıya gidince daha dikkatli oluyorlar.

Çocuğa ses yükseltmek , kaş catip kızmak çok başka , "gebertirim , döverim v.s " tarzında bağırmak çok başka .

Bir çocuğa hem parmak sallayıp , hem tehditvari konusup bağırmak şiddete girer.

Zor çocuk elbette vardır ama ogretilenler hep bizlerin ogrettigidir.

Küçükken bütün dolapların açılmasına izin veriyor anneler babalar, büyüdüklerinde sınır tanimayinca adı " yaramaz " oluyor. Bu sadece bir örnek.

Anne babanın , çocuk sussun diye gösterdiği tabirlere ileride kontrolden çıkmalarına sebep oluyor.

Hayat şartları çok zor kabul ancak sinirleriniz yipranmissa tedavi olun. Kimsenin hakkı yok çocuklara o şekilde davranmaya.

Back
X