Komşu çocuğu sorunsalı

Hava çok güneşli olduğu için oyuncak alıp binanın içinde oynayacaklarını söylediler. Zaten dediğim gibi bahçe katındayız yani binanın girişinin az ilerisi benim kapım. Komşu kızı bebek almış benmkide ayıcık alıp gidecekti. O ara boya almışlar. Kapıda sesleri geliyordu zaten aralık bırakmıştım kontrol için. Kontrol etmeye gittiğimde boyadıklarını gördüm çocuğu evinde gönderdim oğlumuda eve alıp orayı temizledim
Sonuç olarak nasıl yetiştirildiğini, nelere maruz kaldığını bilmediğiniz yaşça büyük bir çocukla dört yaşındaki çocuğunuzu yalnız bırakıyorsunuz. Taciz etse, şiddet uygulasa, zorbalasa haberiniz olmayacak çünkü apartmanı boyadıklarını bile farketmemişsiniz. Kız çocuğu yapmaz, benim başıma gelmez demeyin. Neler gördük biz. Hadi onu geçtim bir yetişkin ikisini birden istismar etse yine ruhunuz duymayacak. Fazla rahatsınız bu konuda kabul edin.

Valla kimse size kötü anne demedi yorum yapma hakkını kullandık Biraz eleştiriye açık olun.Niye kötü anne olasınız hiç öyle bir yorum okumadım.Sadece her an gözümüz üstlerinde olamıyor buda onları sevmedigimizden yada annelik olayından değil insan olan yaratılış tarafımizdan.Yani kim 24 saat gözönünde tutabilir uykudami uyumadan.Hee neyse alıngan olmayın bence sonucta özgür fikirler yazılıyor size uyar uymaz . Gözünün önünde ev kazası oluyor anne istediği yada illa dikkatsiz olduğu için degilki.Toplumdada insanlar hassasiyet kazandı kimse bir çocuğun başına birşey gelsin istemez.En azından normal insanlar .Dediğim gibi ben anneliginize tek laf etmedim sadece duruma yorum yaptım

İnanın ki tuvalete bile gitmiyorum. Acil bir durum olduğunda sesleniyorum geliyor eve öyle işimi hallediyorum. Sizlerinde görüşlerine önem verdiğim için annesiyle konuşup konuşmama konusunda fikirlerinizi almak istedim sadece. Yoksa yani hangi anne çocuğunun iyiliğini istemez. Yani öyle yorumlar geldi ki sanki çocuğumu başıboş sokaklara salıyomuşum gibi. Kaldi ki ben tüp bebekle ne zorluklarla anne oldum. Saçının teli için ömrümü veririm. Burada insanların aklına gelen benim aklıma gelmezmiydi. Nasıl ben evden yollayıp parka sokağa başıboş salabilirim ki. Evet konuyu ilk açarken atladığım detaylar olmuş sonradan düzeltme yapıp ekledim. Buradaki sorun bunlar değil yani bunlar sorun değil. Takip etmediğim bi 10 dk oldu ondada zaten binada kapının önündeler diye boya yapmışlar dün. Ama yani bu evde bi misafirliktede olabilirdi. Misafir olarak gittiğiniz bir yerde her daim gözünüz çocuğunuzun üzerinde mi mesela. Hiç mi siz görmeden kaşla göz arası yaramazlık yapmıyorlar. Yada parka götürdüğünüzde hiç mi başka çocuklarla tartışma yaşamıyorlar düşmüyolar ne bileyim hiç mi gözünüzün önünden bir saniye ayrılmıyorlar. Eğer öyleyse buradaki herkes çok iyi anne ben kötü anneyim

Bizim sitede diafonla komşular aranıyor. Bir gün kızımın arkadaşı kapıya geldi, bizim eve gelsin diye. İzin vermedim. Kızın annesini aradım kahveye davet ettim. Tanışmış olduk. Yaşıt kızlar. Kızın bazı davranışları, kızımın üzmeye başlayınca annesine anlattım bak böyle oluyor babasıda bende rahatsız oluyoruz diye. Değişiklik olmayınca ben kızımı oynatmıyorum artık. Kapıya geldikleri bir gün diafonla arayıp kahveye çağırın sizde. Nabza göre şerbet verirsiniz.

Ayrıca her ne olursa olsun bence yaş farkları fazla. Benim kızım küçük yada büyük olsa ben rahatsız olurum. Benim kızımda küçük çocuklarla oynatmak istiyor anneleri rahatsız olmasa ben rahatsız oluyorum.

İnanın ki tuvalete bile gitmiyorum. Acil bir durum olduğunda sesleniyorum geliyor eve öyle işimi hallediyorum. Sizlerinde görüşlerine önem verdiğim için annesiyle konuşup konuşmama konusunda fikirlerinizi almak istedim sadece. Yoksa yani hangi anne çocuğunun iyiliğini istemez. Yani öyle yorumlar geldi ki sanki çocuğumu başıboş sokaklara salıyomuşum gibi. Kaldi ki ben tüp bebekle ne zorluklarla anne oldum. Saçının teli için ömrümü veririm. Burada insanların aklına gelen benim aklıma gelmezmiydi. Nasıl ben evden yollayıp parka sokağa başıboş salabilirim ki. Evet konuyu ilk açarken atladığım detaylar olmuş sonradan düzeltme yapıp ekledim. Buradaki sorun bunlar değil yani bunlar sorun değil. Takip etmediğim bi 10 dk oldu ondada zaten binada kapının önündeler diye boya yapmışlar dün. Ama yani bu evde bi misafirliktede olabilirdi. Misafir olarak gittiğiniz bir yerde her daim gözünüz çocuğunuzun üzerinde mi mesela. Hiç mi siz görmeden kaşla göz arası yaramazlık yapmıyorlar. Yada parka götürdüğünüzde hiç mi başka çocuklarla tartışma yaşamıyorlar düşmüyolar ne bileyim hiç mi gözünüzün önünden bir saniye ayrılmıyorlar. Eğer öyleyse buradaki herkes çok iyi anne ben kötü anneyim
Mevzu iyi kötü olmak değil,mevzu tüm koşullar sağlansa bile 8 yaşındaki birinin eline 4 yaş çocuğu verilip mesafe 20 adım bile olsa dışarı bırakılmaz, bırakılmaz........ Sizde o 20 adımı atıp diplerinde duracaksınız Ölüm ,kaza 1 saniyeliktir ötesi yok o farkında olmadığınız 10 dakika içinde merdivene çıkıp düşebilirdi bir birini itme oyunu içinde kaza olabilirdi.Alacaksınız elinize bir şişe su ekmek arası peynir, oyuncak bebenizin başında duracaksınız.Elin çocuğunu evinize sokmayacak evladınızı oyalıyor gözüyle bakmayacaksın onlar oyun arkadaşı olamaz yaşları tutmuyor, kendinizi kandırmayı bırakın........

Bilinen, guvenlik seviyesi ust duzey sitelerde oturdum yinede kızımı 4 5 6 7 8yaşında asagi yalniz indirmedim. Suan 8 yasinda bundan sonrada ortaokula kadar indirmem. Ustelik evimden tum peyzaj gozukuyordu yani nereye gitti etti gorurum ama her zaman goremeyecegim bir durum olabilir mutfaga cay koymaya gidersiniz biryere anlik gidersiniz olan olur.

Back
X