komşu sorunsalı..

Siz ev sahibi değil misiniz?arada bir mesafe olsun fazla samimiyet tez ayrılık getirir.yanlış anlamışsınız deyin geçin.memnun değilseniz çıkabilirsinize getirin ev sahibi olup birde kiracının nazını mı çekeceksiniz?
Memnun değilse çıkarabilir diye bir dünya yok.. ne diyecek gerekçe olarak ev sahibi, ben vıcık vıcık bir ilişki istiyorum. Kiracı yanaşmıyor mu😳 kiracı düzenli olarak kirasını ödüyorsa, eve de zarar vermiyorsa kanuni olarak çıkaramaz..

merhabalar, burada bir yıl kadar önce bir konu açmıştım. komşu.. o zamanlar herkes siz haksızsınız diyip, linçleyince bende demek ki haksızım diye düşünüp çekilmiştim.
konu aslında yine aynı. 3 yıldır kiracımız var, bugüne kadar hiç kiracı olarak görmedik. annem babam için hep sizin yaşınızda çocuğumuz var diye baktılar. çocuklarına hediyeler, doğum günlerinde pastalar vs.. bunları biz böyle iyiyiz şöyle iyiyiz diye anlatmıyorum aslında konuyu bağlayacağım yer için ön bilgi geçiyorum.
çok sevgili kiracımız 1 aydır yine bizle konuşmuyormuş. ben çalıştığım için evden çok erken çıkıp, çok geç geliyorum. bu sebeple bilmiyorum olayları. bende anneme boşver düzenli tribi gelmiştir takma diyordum. bu sabah kapımızı çalmışlar konuşmak için, ben uyuyordum.
babamın bahçeye tavuk ve kediler girmesin diye yaptığı çitleri, "kendi çocukları girmesin diye yapmışız" olarak yorumlamışlar. bahçede kendiliğinden, çekirdekten çıkan fidanlara yine çocukları girmesin diye yapmışız. :) yorumları bu. neymiş ağaçlarımız sinek yapacakmış. üç yıldır yapmıyor bu sene yapacak çünkü. babam bahçede düzenleme yapıyor diye salonuna set çekmiş, babam evlerini dikizleyecek sanki:)
benim umrumda değil, böyle düşünüyorlarsa çıksınlar diyorum yine. ama üzüldüğüm durum şu bugüne kadar parkeler söküldü, sesimiz çıkmadı. banyo havalandırılmadı, küflendi. ses etmedik. kapılar çocukları tarafından güm güm çarpıldı, çocuktur dedik ses etmedik. piyasanın yarı fiyatına oturdular, herkes maddi sıkıntıda dedik zam yapmadık. piyasa düzeyine çekmedik. anne ve babamın bu iyi niyetinin böyle yorumlanmasına çok sinir oldum. insanlar neden böyle yahu?
Kendi evinizde diken üstünde oturacak kadar,kiracıyı mı düsünüyorsuunuz yatıp kalkıp?
Allah baska dert vermesin ne diyelim.

Memnun değilse çıkarabilir diye bir dünya yok.. ne diyecek gerekçe olarak ev sahibi, ben vıcık vıcık bir ilişki istiyorum. Kiracı yanaşmıyor mu😳 kiracı düzenli olarak kirasını ödüyorsa, eve de zarar vermiyorsa kanuni olarak çıkaramaz..
Kanundan bahseden kim?ev sahibi zorla çıkarmak istemiyor zaten kiracı kendi memnun değil evimi gözetliyorlar,bahçeye set çekiyorlar diye düşünüyor bu durumda memnun değilsen gidersin yani ev sahibi mi çıksın kendi evinden kiracı kuruntu yaptı diye?ilişki kurmak istemiyorsa belli etsin mesela hediyeleri kabul etmeyebilir,görüşmek istemediğini belli etmek için davet ettiklerinde reddederek ayaklarını kesebilir.eşşek değil ya bu insanlarda anlar o zaman.benim ev sahibimde sürekli iletişim çabasındaydı gayet belli ettim hal ve tavırlarımla rahatsız etmeyi bıraktı.şimdi kendi evime taşındım komşuda belliki samimiyet kurmak istiyordu onuda kibarca reddederek belli ettim istemediğimi bu kadar basit şimdi benim evimde oturup sonra bana trip atana derim yani zorla tutan yok.

Back
X