Komşu vakası

Smoother

zamanın en deli hanımefendisi :))
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2016
467
197
23
Arkadaşlar bizim köpeğimiz var sorun ordan başladı zaten. Bizim köpek öyle her saniye her dakika havlayan bir köpek değildir yabancı bı ses duyarsa havlar anca hatta 2 ay önce bizim köpek sayesinde hırsız yakalandı. Kadının tek sorunu köpek havlasi imiş bizimde bahçe var sürekli yabancı birileri girip köpeği görüyor cami tiklatiyor havhav diye sesler çıkartıyor ee? Bu köpek sonuçta . Havlamasida sadece 2 kez sürer. Sabahın 9unda diğer komşularla kendisi kahkaha atıyor bağırarak konuşuyor sorun yok ama.bir köpek 2 hav yapınca sorun oluyor. Birde bizim.asagida dükkan var ordada köpek var bizim eve geliyor bazen yabancı bı ses duyup yine havladi ikisi birden ama.toplasak 10 saniye ya havladilar ya havlamadilar kadın hemen aşağı inip şikayet etmiş sonra bize geldi anneme ters ters baktı falan. Birde bu kadın tutumlu bir kadın bizi çok kıskanır o yüzden bir gün elbise giydigimde aynı bakışı banada atmıştı. Birde sürekli dükkanın önünde oturup bizim dedikodumuzu yapıyorlarmis annem ben eğer duyarsam görürsem mahkemelik olurum yinede ağzının payını veririm diyor . Böyle mahkemelik falan olsak köpek var diye bizi ne derece etkiler bu konu?

Alinti*****

öncelikli olarak köpeği ne için şikayet edeceksiniz? gürültü çıkarttığı için? saldırgan olduğu için? sahibinin gerekli önlemi almayarak çevre sağlığını tehdit ettiği için? yani burada sizin her şikayetinize bir argümanla karşılık verilecek, mesela benim köpeğim havladığı için şikayet edilse, ben mühürlü bir desibel ölçer ile, köpeğimden şikayetçi olan kat malikinin evinden 90 desibel sesi ölçtürürüm, duyulmaz ise, şikayet düşer, veya saldırgan olduğu için şikayet edilse, önlerine eğitim sertifikasını koyup, bilirkişi isterim. sizin burada tek vurucu noktanız, köpek ile değil, sahip ile ilgili olmalı.
ne yapılabilir? öncelikle il çevre ve orman müdürlüğünü arıyorsunuz, tutanak tutulacak ise onlar vasıtasıyla zabıta tutar, konu adli olay olmadığı için polisi ilgilendirmez, bu konunun muhattabı öncelikli olarak zabıta ve belediye veterineridir. polisin girişi ancak bu birimlerin yetersizliği halinde olur. mesela siz köyde olan kangalı jandarmaya şikayet eden birisini gördünüz mü?
müdürlüğü aramadan önce, apartman dairesinde yaşıyor iseniz, apartman yönetim planında köpek beslemek ile ilgili madde olup olmadığını araştırın, eğer köpek beslemek yasaksa, zabıta tutanağı sonucu açılacak dava ile kişiyi apartmandan tahliye bile ettirebilirsiniz. aksi durumda hiç bir şey yapamazsınız.
sizin şu anda yapacağınız şikayet şu maddeleri içermelidir :
2. kısım, Madde 5- Bir hayvanı, bakımının gerektirdiği yaygın eğitim programına katılarak sahiplenen veya ona bakan kişi, hayvanı barındırmak, hayvanın türüne ve üreme yöntemine uygun olan etolojik ihtiyaçlarını temin etmek, sağlığına dikkat etmek, insan, hayvan ve çevre sağlığı açısından gerekli tüm önlemleri almakla yükümlüdür. Hayvan sahipleri, sahip oldukları hayvanlardan kaynaklanan çevre kirliliğini ve insanlara verilebilecek zarar ve rahatsızlıkları önleyici tedbirleri almakla yükümlü olup; zamanında ve yeterli seviyede tedbir alınmamasından kaynaklanan zararları tazmin etmek zorundadırlar.
bunun dışında hiç bir şekilde şikayet edemezsiniz..

Umarim yardimci olur

Bahçede ise sorun yok konuşur dururlar ancak. Apartmanda da olsa onun için de ayrı bir dava açılması gerekiyor diye biliyorum. Bu da bı ton tantana. Köpeğin gelip ses desibelini vs ölçüyorlar.

Keşke beslemeseniz evlerde köpek ya da eğitimini verseniz havlamasa. Ben de bıktım köpek havlamalarından.

Apartman dairelerinde köpek beslenmesini çok doğru bulmuyorum.
Hayvan neticede, tabiiki havlar, doğası bu. Ve bu da rahatsız edici olur.
Fena ses geliyor bazı köpekler havlıyor yani engel olamıyolarki.

bahçede ise bence sorun olmaz ama dipdipe yaşanan apartman dairelerinde köpek beslemeyi bende doğru bulmuyorum

Hiçbir şey olmaz. Apartmanda köpek beslemenin yasak sayılması için apartman yapılırken "bu binada köpek beslememez" gibi bir ibare bulunması lazım. Aksi takdirde yürüsün gitsin insan haklarına bile şikayet etse kıçına baka baka döner gelir.
Ne alıp veremedikleri var şu canilerin hayvanlarla anlayamıyorum..

Bir arkadaşımın binasında kocaman köpek besleyen bir komşusu vardı. Devamlı camda, her arabayı park edene havliyor. Hele ani olunca kaç kez ne oluyor dedik, her geleni korkutuyor dedi. Kocaman bir şey.havlamasi da çok rahatsız edici.

Başka bir arkadas da müstakil evinde besliyor. O da evinin hiç büyümeye bebeği gibi. Gidince oynuyoruz onunla. Çok keyifli bir hayvan.

Eski evimidemi komşumuz da 50 tane kedi besliyordu evinde. Şikayet edeceğiz dediğimizde hayvan düşmanı ilan etmişti bizi. Evlerimiz müstakil ama kediler devamli bizim bahcelerdeydi. Mazallah, bir cam açık kalsa, evin içinde.evin içine kuş olüsü getirdikleri bile oldu yemek için. Bahçeye devamli tuvaletlerini yaptıkları için, bahçede çocuk çocuk oynayınca mikrop kaptilar, gözleri, yüzleri şişti. Dokunmadik, hem hayvanlara hem kadına yazık dedik. Camlara tel taktırdık ama doğru da değil bence bu kadarı.

Sizinki bahcedeymis ama köpeğin karakteri, bahçenin yeterliliği de önemli. Size çok iyi gelse de, bazen toplu yaşam alanlarında rahatsız edici olabiliyor.

Ama hayvanın gayet uslu olup, etraftaki insanların taktiği da oluyor gunahsizlara. Suçlamadan tarafsız düşünün. Gerçekten rahatsız edici bir hayvan değilse, o zaman siz haklısınız.

Arkadaşlar bizim köpeğimiz var sorun ordan başladı zaten. Bizim köpek öyle her saniye her dakika havlayan bir köpek değildir yabancı bı ses duyarsa havlar anca hatta 2 ay önce bizim köpek sayesinde hırsız yakalandı. Kadının tek sorunu köpek havlasi imiş bizimde bahçe var sürekli yabancı birileri girip köpeği görüyor cami tiklatiyor havhav diye sesler çıkartıyor ee? Bu köpek sonuçta . Havlamasida sadece 2 kez sürer. Sabahın 9unda diğer komşularla kendisi kahkaha atıyor bağırarak konuşuyor sorun yok ama.bir köpek 2 hav yapınca sorun oluyor. Birde bizim.asagida dükkan var ordada köpek var bizim eve geliyor bazen yabancı bı ses duyup yine havladi ikisi birden ama.toplasak 10 saniye ya havladilar ya havlamadilar kadın hemen aşağı inip şikayet etmiş sonra bize geldi anneme ters ters baktı falan. Birde bu kadın tutumlu bir kadın bizi çok kıskanır o yüzden bir gün elbise giydigimde aynı bakışı banada atmıştı. Birde sürekli dükkanın önünde oturup bizim dedikodumuzu yapıyorlarmis annem ben eğer duyarsam görürsem mahkemelik olurum yinede ağzının payını veririm diyor . Böyle mahkemelik falan olsak köpek var diye bizi ne derece etkiler bu konu?
sende komşuna,sen köpeğimizin sesinden rahatsız oluyorsun bende senin bağırarak konuşmalarından şuh kahkalarından rahatsız oluyorum de...sizde dedikodunuzu yaptığı için mahkemeye verirsiniz...uğraşanla uğraş..

Evde, işte, bahçede, apartman dairesinde, parkta, bahçede her yerde köpek beslemeyi uygun buluyor ve destekliyorum. Kimse köpeğini zevk için havlatmıyor. Eğer bir köpek sürekli havlıyorsa zaten bakımsızdır ve bakan kişiden alınmalı. Arada iki hav yaptı diye kapıma gelene (ki yurtdışındayım, binada 9 köpek var şanslıyım bu konuda) verir yollarım. Bir sürü insan sesi çekiyoruz, kağıt gibi binalarda komşunun kıllı kocasının horlamasını dinliyor insanlar. Sonra neymiş, köpek havlamış.

Back
X