Komşuların bana tutumu

aygun2008

Nirvana
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2008
2.265
34
683
arkadaşlar size bişey danışmak istedim.
şöyleki,yeni evime taşınalı 1 yıl oldu,başta 3 tane komşumla çok iyi anlaştığımı sandım,hep berberdik bigün bende bigün onlarda falan filan derken,onlarla pek kafamın uymadığını anladım,onlar sürekli deddikodu ediyordu,ben yanlarında sus pus kalmaya başladım.
aralarından biriyle ufak bi atışmamız oldu ogün bugündür bana küstü ve haliyle öbür iki komşumuda doldurdu onlarda soğuk dvaranmaya başaldı.
demem oki ben kaç defa konuşmaya çlaışsamda yani enazından bi selam vereyim küslük günahdır diye ama hanım pek oralı olmuyor selamımı alsada bidahaki karşılaşmamızda yüzüme bile bakmıyor.
sürekli karşılaşıyorum onlarla nasıl davranacığımı şaşırdım tamam çokta umurumda değil ama rahatsız oluyorum kendimi dışlanmış hissediyorum.size sormak istediğim bunları gördümde nasıl davranmalıyım,bende bakmadan geçip gideyimmi yoksa selamın aleyküm deyip geçeyimmi :) benden günah gitsin en azından.. :37:

kendisi küsünce diğerlerinide küstürenleri hiç anlamıyorum, cahil kadınlar boşver sen zaten üzerine düşeni yapmışsın selamını vermişsin kaç kere, onlar almamış.
canının sıkılması normal ben olsam bende üzülürüm, bir gün sorsana hayırdır neden konuşmuyosunuz diye,ozamanda tavır yaparlarsa hiç umursama selamda verme bence.

ilk baştan çok sıkı fıkı olmak iyi değil,sonrasında böyle oluyor genellikle,en baştan mesafe koymak,tanımaya çalışmak daha mantıklı.

kendisi küsünce diğerlerinide küstürenleri hiç anlamıyorum, cahil kadınlar boşver sen zaten üzerine düşeni yapmışsın selamını vermişsin kaç kere, onlar almamış.
canının sıkılması normal ben olsam bende üzülürüm, bir gün sorsana hayırdır neden konuşmuyosunuz diye,ozamanda tavır yaparlarsa hiç umursama selamda verme bence.

ilk baştan çok sıkı fıkı olmak iyi değil,sonrasında böyle oluyor genellikle,en baştan mesafe koymak,tanımaya çalışmak daha mantıklı.

çok haklısın canım,ben baştan işi sıkı tutmadım,anlamıyorum bu insanları bazen diyorum bendemi bişey var acaba?yani üçü birden süreklide karşılaşıyoruz,yoksa umurumda bile olmaz..

Son düzenleme:
hadi bayanlar toplanın konumada böyle komşularla nasıl başettiğinizi paylaşın benimle tecrübeli hanımları bekliyorum..

siz baştan yanlış yapmışsınız.oraya dedikodu girdi mi olayların bu noktaya gelmesi kaçınılmaz zaten.ben de komşularımla görüşüyorum ama asla diğer komşular hakkında en ufak kötü bir şey ya da imada bulunmuyorum. Allahtan onlar da dedikodu yapmıyor.ama yapsalarda konu değiştirirdim.öbür türlü uzun mutlu bir komşuluk ilişkisi asla olamaz.

Baktınız ki dedikodu var,hemen kaçacaksınız o ortamdan...
Hele ki komşuluk bağları çok dikkat edilmeli..Çok sıkı fıkı olmayı asla kaldırmıyor...(Her komsuluk için değil tabii)
Ben yasadıgım deneyimlerden yola cıkarak konusuyorum...1 tane olsun adam gibi adam olsun yetti bitti.......

Back
X