Komşuluk ilişkisi offf

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
827
123
Cok merak ediyorum kizlar komsularinizla araniz nasil mesafeniz ne yönde.
Benim yan ve üst komşum var ve asla tahammül edemiyceğim cinsdenler.
Ne mesafeden anliyolar ne tavirdan acaba diyorum hata bendemi.

Olurda kapıda denk gelsek 50 saat lafa tutarlar.
Kış hazirligina yardima yaz temizligine yardıma cağirirlar.
Iki gun gormeseler kapiyi çalip nerelerdesn diyip rahatsz ediyorlar.
Biri hasta oldu hasta dediğimde katarak ameliyati 7 aylik gebe halimle hergun kapimi çalip hemşireligini yaptirdi .
Baktim olacak gbi değil gitmiyorum belkide tavir aldi bilmiyorum.
Eşim le kavga etsek hemen kapi çalar noldu noldu diye.
Bir kaç kere denk geldim.
Akrabalari sey diyorum bu yan komsun mu .
Çok bahsettik senden .

Bla bla bla

Bana gore çok ters.
Zor durum olsa elmden geleni yaparim ama onlarin istedigi cıviklik.
Şimdi ben mi tutucuyum onlar mi farkli....
Az oncede zil caldi eşime actrdim kapiyi uyuyor dedrttim.
Ben acsam dalcaklar iceri yoksa....

Siz kızı olduğu halde göz damlası damlatan kişisiniz degilmi o başlı başına zaten bir konu vallahi bende tek bir kural geçerli asla içli dışlı olmam çok samimiyet iyi değil ki hadi kış hazırlığı neyse ben çağırmam da temizlik nedir yahu herkes kendi temizliğini bile zor yapıyor bide komşuya temizligemi gideceksiniz

Bu devirde böyle komşuluk garip geliyor kulağa.
Merdivenlerde bile karşılaşmıyoruz kimseyle nerdeyse.

Komşuluk ilişkimiz olsun isterdim ama bu kadar da değil.

Siz kızı olduğu halde göz damlası damlatan kişisiniz degilmi o başlı başına zaten bir konu vallahi bende tek bir kural geçerli asla içli dışlı olmam çok samimiyet iyi değil ki hadi kış hazırlığı neyse ben çağırmam da temizlik nedir yahu herkes kendi temizliğini bile zor yapıyor bide komşuya temizligemi gideceksiniz

Aynen ta kendisiyim.
Bende asla cagirmam daha uzun surede yaparim ama tek yaparim.
Ama bunlar cok farklii çokk.
Gecen gun sey diyordu senden onceki komsum ben hasta olunca gelip evimi silip süpurüyordu.
Tobe tobe zor kaçtim

İyi de mesafe ayarında sıkıntı var

Diğer kokunuzda da yazdım bana kimse bunu yapamaz

Terslerim gerekirse kim var derim senin gibi boş değişim derim kibarımdan benim bunlara ayıracak vaktim ve isteğim yok derim

Damla konusunda kendin yaparsın çocuklar yapar dememeniz hata

Komşunun akrabası senden konuştuk Nasıl diyor yani sonuçta akraba beni nerede görüyor

Bana ilişkiniz çocuklar duymasın dizisinin villalı bölümlerini hatırlattı

Her an dipdibe o ona gidiyor öbürü dışarıda kahve içiyor vs vs

Cok merak ediyorum kizlar komsularinizla araniz nasil mesafeniz ne yönde.
Benim yan ve üst komşum var ve asla tahammül edemiyceğim cinsdenler.
Ne mesafeden anliyolar ne tavirdan acaba diyorum hata bendemi.

Olurda kapıda denk gelsek 50 saat lafa tutarlar.
Kış hazirligina yardima yaz temizligine yardıma cağirirlar.
Iki gun gormeseler kapiyi çalip nerelerdesn diyip rahatsz ediyorlar.
Biri hasta oldu hasta dediğimde katarak ameliyati 7 aylik gebe halimle hergun kapimi çalip hemşireligini yaptirdi .
Baktim olacak gbi değil gitmiyorum belkide tavir aldi bilmiyorum.
Eşim le kavga etsek hemen kapi çalar noldu noldu diye.
Bir kaç kere denk geldim.
Akrabalari sey diyorum bu yan komsun mu .
Çok bahsettik senden .

Bla bla bla

Bana gore çok ters.
Zor durum olsa elmden geleni yaparim ama onlarin istedigi cıviklik.
Şimdi ben mi tutucuyum onlar mi farkli....
Az oncede zil caldi eşime actrdim kapiyi uyuyor dedrttim.
Ben acsam dalcaklar iceri yoksa....
İki
Yan komsum var katımda
Biriyle merhaba merhaba
Diğerleri bizden az buyuk
Bu eve geceli 9 ay oldu eşli görüştük bit kere bize geldiler
Birkac aya da biz gideriz
İyi insanlar
Ama mesafeliyiz
Çat kapı gelemez bana kimse
O samimiyeti vermem

Tabiki komşuluk güzel şey. Ama bence bu komşuluk değil evcilik oynamak gibi bir şey. Zırt pırt gelip çalıyolarsa kapıyı. Eşin açsın sert bi ifadeyle. Baktın anlamıyorlar o zaman da bidaha geldiklerinde deki eşim bişey dediyse kusura bakmayın. Eşim nefret eder rahatsız edilmekten falan. Çok sinirlenmişti falan de yalancıktan.

İki
Yan komsum var katımda
Biriyle merhaba merhaba
Diğerleri bizden az buyuk
Bu eve geceli 9 ay oldu eşli görüştük bit kere bize geldiler
Birkac aya da biz gideriz
İyi insanlar
Ama mesafeliyiz
Çat kapı gelemez bana kimse
O samimiyeti vermem

Bende samimiyet verdigimi dusunmuyorum ama bilmiyorum tuhaflar.
Ayricada her ikiside ben bayaaaaa buyuk oldukca buyukkk

Aynen ta kendisiyim.
Gecen gun sey diyordu senden onceki komsum ben hasta olunca gelip evimi silip süpurüyordu.
Tobe tobe zor kaçtim
Işte tam orada ben kendi işini bile zor yapıyorum canım diyip bir kahkaha atacaktinizki hatta ben hastayken temizlikçi cagiririm eve kimse mecbur değil sonuçta diyecektiniz kapatacaktınız çenesini

Aynen ta kendisiyim.
Tobe tobe zor kaçtim

Niye o evlere temizliğe giderek mi geçiniyordu desenize hemen

Yani komşuluk ilişkisinde ev temizlemek mi var

Ne bileyim ani ameliyat olur ölüm olur vs vs kendin gidersin bir işin ucundan tutayım diye de hastalanmış diye kimsenin evini temizlemem iyileşince temizlesin

Susmayın fikrinizi söyleyin

Benim yok mesela, Binada 24 daire var bir kere evime gelen olmadı. Ama üstteki karısını aldatmış, çaprazdaki anne kız sürekli kavga halindeler. Üstteki aldatsa da çok fena sevişiyolar. Baya sesli bir bina yani.

Ben lakayıt ilişkileri sevmem. Abartmasınlar. Koy tavrını. Arada lazım oluyo ama Ben sabah gidip akım geliyorum yoklujkarjnı hissetmiyorum ama sen sonra hiç komşum yok diye dertlenme

Benim yok mesela, Binada 24 daire var bir kere evime gelen olmadı. Ama üstteki karısını aldatmış, çaprazdaki anne kız sürekli kavga halindeler. Üstteki aldatsa da çok fena sevişiyolar. Baya sesli bir bina yani.

Ben lakayıt ilişkileri sevmem. Abartmasınlar. Koy tavrını. Arada lazım oluyo ama Ben sabah gidip akım geliyorum yoklujkarjnı hissetmiyorum ama sen sonra hiç komşum yok diye dertlenme

Dertlenicegime zannetmiyorum.
En azindan bu binada oldugum surece yan yana gelsek faydali iki cumle iki kelam etmiyoruz hep dedikodu.
Korkuyorum bnde ole olucam zamnla yani bisey katmiyorlar aksine göturuyolar .

Tavir koymaya yeni yeni basladim sanirim gec kldim oncesinde insaniyet namina diyordum onlar cok yanlis anladi

Iyyyy en nefret ettiğim tipler.ben asla hayır diyemeyen yüzü tutmayan bir insanım.kimseye bisey diyemem herkes benim bu özelliğimi bilir ama ben buna rağmen musade etmezdim.temizlik talebinde bulunursa açıkça söyleyin dalga geçerek yok artık anneme gitmem size mi gelecen diyin

Bu devirde böyle komşuluk garip geliyor kulağa.
Merdivenlerde bile karşılaşmıyoruz kimseyle nerdeyse.

Komşuluk ilişkimiz olsun isterdim ama bu kadar da değil.

Vallahi bnimde eski evide oyleydi ama bilmiyorum bu bina biraz farkli aslinda bu iki komsum farkli

Iyyyy en nefret ettiğim tipler.ben asla hayır diyemeyen yüzü tutmayan bir insanım.kimseye bisey diyemem herkes benim bu özelliğimi bilir ama ben buna rağmen musade etmezdim.temizlik talebinde bulunursa açıkça söyleyin dalga geçerek yok artık anneme gitmem size mi gelecen diyin

Aynen iste benimde basima ne geliyorsa hayir diyememekdeb geliyor.
Ama ins ogrenicem artik.
Yoksa baş edemiycm cok yuzsuzler

Komşuluk konusunda sıcak olduğum kadar buz gibi biriyim. Nerede görsem, tanısam tanımasam da hepsine selam veririm. Ama defalarca kahveye-çaya davet ettiler, gitmedim. Dışarıda, kapı önünde görsem sorarlar, "Bebek nasıl, nasılsınız" vb. "İyidir, büyüyor işte" der geçiştiririm, gerisin geri "Sizler nasılsınız?" diye sormam. Tebessümü yüzümden eksik etmem, "Siz" dışında hitap kullanmam, eğer iyi günümdeysem ölçülü espriler yapar el sallar geçerim. Daha çok çocuklarla muhabbet ediyorum komşuların.

Eşim bana nazaran daha sokulgandır, tüm komşularımızla ahbaptır diyebilirim. Ama ben o kadar olamam, yapı meselesi. Öyle kapımı bam güm çalamazlar, bu mesafe, apartman içinde bir sorun yaşandığında ciddiyetimi, tepkimi göstermeme olanak da sağlıyor.

Annemin komşuluk ilişkileri ise iç içe, dostluklarla örülü. Eski mahallemizden taşındılar mesela, hala daha o komşularıyla dahi görüşür. Günler tertiplerler, torunlu tombalaklı görüşürler. Onunki de ayrı bir muhabbet işte. Ben öyle olamam.

Anlattıklarında kafaya takılacak pek bir şey göremedim şahsen..
Ben de çok katlı binadayım.
Binadaki çoğu insanın birbirini tanıması ve selamlaşıyor olması bana güven veriyor.
Kendi katımdaki komşularımla oturur kalkarım. Bi iki gün sesimiz çıkmasa diğeri merak eder.
Halini hatrını sormaya ziline basar.
Müsait olan diğerini kahveye çağırır. Hatta ayaküstü denk gelen komşular da olursa beraber içilir o kahve..
Çocuğun doğduğunda, kendin için olmasa bile ona oyun arkadaşı bulabilmek için mecburen çevre edineceksin.
Çocuklar birbirlerinin evine gitmek isteyecek, sadece dışarda görüşmek yetmeyecek.
Konu komşulardan taıdığın güvendiğin kişilerle ahbaplık kurmak ilerde çocuğun için de faydalı olur diye düşünüyorum.
Kendi tecrübelerim böyle en azından:)
Fazla samimiyet istemezse, sınırını çizerek ama iletişimi kesmeyerek de sosyalleşebilir insan.

Bu komşu kendine komşu değil hizmetçi arıyor..Birde hemen içeri dalmak ne öyle gerçekten çok ayıp.hayir siz sınırımız olsun diyorsun haklisin

Bizim sitede öyle insanlar varki çok canayakın insanlar gibi görünüyorlar. Herşeye davet ettiler 2 çocukla kimsenin evinde rahat edemem heleki yeni tanıcağım insanların evinde, gitmiyorum diye küstüler suratıma bakmadılar sonra kendi kendilerine yine selam verdiler:işsiz:

Karşi komşum Almanya'da yaşıyor arada sırada gelir iyi konuşurum onunla onun evine çat kapı gitmişler bide üzerine benim dedikodumu yapmışlar çağırıyoruz gelmiyor diye :kızgın:

Sanki zorundayım şimdi kimseyle konuşmuyorum kafam rahat :KK47:

Back
X