• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

komşum... haklımı bilemedim....

melek7

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
328
9
318
Bursa
günaydın kızlar...

ben yeni evime taşınalı geçem hafta tam bir ay oldu. Karşı dairemde orda yıllardır oturan bir hanım var oda kiracı
ama okadar rahat gürültü yapabilen tipler neyse hiç sesimi çıkarmadım geldğim günden beride konuştum ettim
hatta evden bişiler istedi verdim kendisi de sıcak kanlı görünüyor biz taşındığımızda çay falan yapmıştı bende
iftarda pişrdiğim yemekten verdim. kibarlık olsun diye ayrıca olayın aslına gelmek gerekirse ben haftanın 6 günü
çalışan bi bayanım sadece pazar günüm var o günde öğleye kadar temizlki v.s yapıyorum sonrada biraz
dinleniyorum yada eşimle geziyoruz zaten bir gün ne yapabilirimki . Bu kadın dün iftara yakın kapımı çaldı bişi
söylücek sandım kapıyı açar açmaz sen nasıl komşusun yaa dedi ben şok hiç geliş gidiş yapmıyon dedi bende
çalışıyorum zaten dedim oooo biz ne çalışanlar gördük senin canın girip çıkmak istemiyo dedi bende ne alakası var
dedim sonra girdi içeri hadi neyse dedi kapadı kapıyı.ben bişi diyemeden kaldım ama çokta sinir oldum ben onun
maksadını anladım o sık sık komşuluk olsun gelsin etsin istiyo eşide vardyalı çalışıyo ama olmazki benim eşim
akşamları evde ben akşamları onumu ağırlıcam yaa allah aşkına işi gücü yok bana laf soktu akşam akşam şimdi ben
bu kadına nasıl davranayım bi gün davetmi edeyim yoksa resmi olmaya devammı sizce...

Son düzenleme:
resmi ol canım:34:

Kadın hayatına aksiyon katmak istiyor oh ne güzel baskı yapan patron yok, işçi yok,iş kaygısı yok pek ezilmemiş çalışanın halinden anlamayan tip o halde onu bozup kendi doğrularını anlatacaksın

Kadın hayatına aksiyon katmak istiyor oh ne güzel baskı yapan patron yok, işçi yok,iş kaygısı yok pek ezilmemiş çalışanın halinden anlamayan tip o halde onu bozup kendi doğrularını anlatacaksın

anlamazki zaten böle devam edicem banane yaa bide onunlamı uğraşıcam evde oturan komşularına gitsin demekki evde olsam hep gelmek isticek hiç sevmem eskidenmiş komşuluklar yaa şimd ikimseye güven yok neler duyuyuoruz

hiç muhattap olmayın. akşam eşiniz evdeyken zırt pırt gelecek. yüz göz olmaya hiç gerek yok bence.

bizimde böyle komşularımız var.sabahın danında kapı çalınıyo.açıyoruz ve içerde uyuyan mı var,gecelikleri üstündemidir,müsaitlermidir demiyolar.nolacak canım ben yabancımıyım diyolar. ama kendi kapılarına gidincede sadece kafalarını çıkartıyolar....bi yüz verirsen gece gündüz evinden çıkmaz ben sana söyleyim...bizim yaşamışlığımız var çünkü.ayağını kesmeye bak ya değilse başa çıkamazsın

Aynen devam edin sizi zorlamaya devam ederse eşim misafirden hoşlanmıyor bu durumuna bende üzülüyorum ama böyle iştee kimse gelsin istemiyor de :)
Benimde üst komşumla vardı aynı sorunum birgün böyle demek zorunda kaldım artık merdivenlerde görürse merhabalaşıyoruz:34:

Komşuluk olayından hiç anlamayan, benden uzak olsun diyen bir insanım. Uzun yıllar aynı çevrede oturulur, insanlar artık birbirini tanır hatta birbirini tanımakla kalmaz, çevresini bilir, dolayısıyla da komşuluk ilişkileri gelişir. Böyle olunca güzel, diyecek lafım yok, keşke öyle bir ortamda yaşasam. "Komşu komşunun külüne muhtaçtır." lafı da böyle ortamlardan çıkmış olmalı. Ama şimdi çoğumuz şehrin göbeğindeyiz, insanlar sık sık taşınıyor, ev değiştiriyor. Sen kirada olmasan, komşuların oluyor. Herkes kendi evinde oturuyor olsa, bu sefer insanlar çalışıyor olabiliyor. Kısaca kimsenin kimseyi tanımaya yetecek kadar zamanı olmuyor. Sırf komşuluk yapalım diye de tanımadığım insanların evine girip çıkmak ya da evime gelmesi bana feci abes geliyor. Ne paylaşacağım, ne konuşacağım ki o insanlarla? Güvenilir olup, olmadığını, amacının iyi olup olmadığını nereden bileceğim? Yani bence uzak durun, gereksiz samimiyete hiç gerek yok.

Komşuluk olayından hiç anlamayan, benden uzak olsun diyen bir insanım. Uzun yıllar aynı çevrede oturulur, insanlar artık birbirini tanır hatta birbirini tanımakla kalmaz, çevresini bilir, dolayısıyla da komşuluk ilişkileri gelişir. Böyle olunca güzel, diyecek lafım yok, keşke öyle bir ortamda yaşasam. "Komşu komşunun külüne muhtaçtır." lafı da böyle ortamlardan çıkmış olmalı. Ama şimdi çoğumuz şehrin göbeğindeyiz, insanlar sık sık taşınıyor, ev değiştiriyor. Sen kirada olmasan, komşuların oluyor. Herkes kendi evinde oturuyor olsa, bu sefer insanlar çalışıyor olabiliyor. Kısaca kimsenin kimseyi tanımaya yetecek kadar zamanı olmuyor. Sırf komşuluk yapalım diye de tanımadığım insanların evine girip çıkmak ya da evime gelmesi bana feci abes geliyor. Ne paylaşacağım, ne konuşacağım ki o insanlarla? Güvenilir olup, olmadığını, amacının iyi olup olmadığını nereden bileceğim? Yani bence uzak durun, gereksiz samimiyete hiç gerek yok.

tabı kı komsuluk ılıskılerımızın olması gerekıyor.oyle her ıstedıgınde eve gırıp cıkacak guvenı bulmamalı kendıdne ama.allah korusun gece basınıza bırsey gelse ılk olarak karsı komsunuzun zılıne basarsınız cevrenızde yakınınız yoksa.

artık apartaman ortamında eski komşulular kalmadı maaalesef zaten bizde hiç konuşmayalım demiyoruz ki arada mesafe olsun merhaba merhaba densin benim için yeterli evet bir şey olsa komşunun zilini çalarsın tabi ki ama burda bi konu vardı böcek öldürmek için arkadaşın kocasını çağırmışlar işte öle tarz insanlarda var kimseyi bilemezsin işte mallesef kimseye güven yok

komşuluk eskide kaldı fikrine inanmıyorum. gerçi ben bu konuda şanslıyım. bizim apartman yeni. komşularda yeni. hepsi ev sahibi kiracı yok. yani taşınıp gitme ihtimali yok. 3 aydır tanıyoruz birbirimizi ama yeni binanın dertleriyle uğraşırken bi baktık samimi olmuşuz. yaptığımız yemeklerden birbirimize veririz. temizlik yaparken bile haber veririz camını kapat ses olursa kusura bakma diye. öyle çat kapı içeri dalıverme huylarımızda yoktur. çaya gitmek için ya davet edilir ya da gelicez diye önceden haber verilir. bişey söylemek için kapıyı çalarsak eğer içerideki kişi müsait olup kapıyı açana kdar bekleriz (hepimiz tesettürlüyüz de.) allah herkese böyle komşuluk nasip etsin. başımıza bişey gelse akrabadan aileden önce onlar varlar.

tabı kı komsuluk ılıskılerımızın olması gerekıyor.oyle her ıstedıgınde eve gırıp cıkacak guvenı bulmamalı kendıdne ama.allah korusun gece basınıza bırsey gelse ılk olarak karsı komsunuzun zılıne basarsınız cevrenızde yakınınız yoksa.

Benim için komşuluk ilişkileri gerekli değildir, sizin için gereklidir. Bunu sorgulamanın da, yadırgamanın da manası yok. Kişisel tercihlerimiz böyle. :34:

Şimdi gecenin bir yarısı başıma bir şey gelse, ben önce polisi, ambulansı, itfaiyeyi artık başıma ne geldiyse ona göre bir yeri aramayı tercih ederim ama diyelim ki arayamıyorum, daha önce muhabbetimiz günaydın ve iyi günlerden öteye geçmeyen komşum bana yardım etmeyecek mi? O zaman insanlığı ölmüş demektir. Şahsen ben hiç tanımadığım biri benden yardım istese, durumu anlamaya, yardım etmeye çalışırım çünkü. Sırf bir gün işim düşer diye birileriyle ilişki geliştirmeye çalışmak benim bakış açıma ters.

Komşuluğa karşı değilim ama uygun ortam olduğunda dediğim gibi. Sadece karşımdaki dairede oturuyor diye bir insanla görüşemem.

Bir de şu var; ben insanlara çok zor güvenen biriyim. Tanımadığım birinin evine gitmem, evime gelmesini istemem.

Bu tipler eve sokulmaz kimseyi eve çağırmak mecburiyetinde değilim ki. Hele ki çalışan bir bayansanız.

ayy hiç bulaştırmaaa sakın o kadın eşi de vardiyeliymiş vakitli vakitsiz gelir sana baksana ne rahatlık kadında şu aralar teyzem de komsusu yüzünden bunalıma gircek kadın:1:günde 3 kere gelio pat diye bu da o tiplerden bence resmi ol dertsiz başına dert açmaaaa:1::34:

Böyle şeyler malesef kötü olmadan anlatmak zordur.Alt komşum böyleydi ona dolaylı yoldan ben tlf etmeden kimseye gidemem dedim alınmışlar .Sadece alınsalar neyse olur olmadık saçma sapan hareketler laf sokmalar oralı olmadım .Benim tavsiyem kötü olma çünkü komşu komşunun külüne muhtaçtır biliyorsun .Geldiğin de sürekli çok yorgunum de işini anlat patronunu anlat :)Konuşmasına müsade etme devamlı sen konuşursan sıkılır:)

Bizim de yan komşumuz öyleydi. Annem haftnın 7 günü çalışır. Tam akşam bi dinleneyim der. Hop zıplardı. Bütün komşuların dedikodusunu yapar giderdi. Annem de dinlerdi. Yorum yapmazdı. Kadın gidince "Bu kadın beni işten daha çok yoruyor" derdi. Kadın da malum. Tipik canı sıkılan, eğlence arayan ev kadını.
Taşındılar da kurtulduk. :63:
İnsnlar çok düşüncesiz. Anca varsa yoksa kendileri. :20:

Back
X