Komşuma yardım etmek istiyorum

berrak_87

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
307
35
0
Ankara
Merhaba hanımlar

sorunumu cevaplandırırsanız yardımcı olup fikir verirseniz büyük sevaba giriceksiniz

Geçen gün 40 yaşlarında çok sevdiğim bir ablam olan aynı zamanda komşum da olan biri geldi
kısaca şöyle izah edeyim diş rahatsızlığı var ve dişlerinin komple değişmesi lazım
dişleri ağrıyor ve ön dişleri hiç yok
bugün özel bir doktora gittik muayenesine 2500 liraya yaparım dedi ama
bu parayı komşum karşılayamaz bende yardımcı olamıyorum maalesef
ama çok üzülüyorum onu gördükçe

yeşil kartı var ben ön ayak olsam devlet hastanelerinde veya devlete bağlı kurumlarda
dişlerini yaptırabilirmiyiz :26:
maliyeti ne kadar olur acaba

devletin diş hastaneleri var.ben dolgu yaptırdım ücret almadılar dolguya.ancak annem diş protezi yaptırdı 5 dişe 175 civarı para aldılar.yani özellerden katbe kat uygun.

gittiğiniz doktor komple değişime uygun bi fiyat vermiş(özellere kıyasla).

diş zor ya,geçmiş olsun...

peki hanımefendi anneniz uzun bir müddet bekledimi dişlerini yaptırırken
çokmu meşakkatli uzun bir süreç bu ?
abla hem çok içine kapanık hemde utangaç olduğu için ben götürüp getiricem
hastaneye filan. bide 1 yaşında oğlum var onu babasına bırakıcam .
hangi yolu takip etmeliyim bana yardımcı olurmusunuz.
ben borcum harcım olmaasa karşılıcam her şekilde ama benimde bir evladım var
çıkaramam o kadar parayı

annem 5 diş için 3-4 kez gitti.önce muayeneye gitti.sonrakilerde ölçü kalıp falan işleri oluyo.2 hafta sonunda bitmişti annemin işi.yani biraz git gel oluyo devlette.
mhrs'den size en yakın devlet diş hastanesinden randevu alıcaksınız tc kimlik no ile..sonra doktor yönlendirir muayene sırasında.
2500 az para değil tabi...

Cok gecmis olsun
Benimde annem ve babam yeni yaptirdi dislerini. Komple alt ust cene ikisine birlikte 2500 tl odediler. Ozelde ve cok messekkatli bir surec. Agrisi acisi ayri git gel yapmasi ayri.

Once tum disleri cekiyorlar sonra 3-4 ay bekletiyor doktor damaklar duzgunlessin ve iyilessin diye. Sonra olcu aliniyor ona bile 3-4 defa git gel yapiliyor.
Allah yardimciniz olsun.

Devlete ait ağız ve diş hastaneleri mevcut. komple protez diş bile yapıyorlar. düşük ücret alınıyor diye biliyorum. bulunduğunuz şehire göre internetten araştırabilirsiniz.

devlet hastanelerinde çok uygun fiyata yaptırabilirsiniz dişlerini..şöyleki yeşil kartlı hasta porselen diş başına 18 tl gibi çok düşük bir ücret ödüyor..hareketli protez yapılacaksa onada 40tl çene başına veriliyor...eğerki özel muayenehanede diş yaptıracak maddi imkanı yoksa biran evvel gidip muayene olup randevusunu alsın..randevu için biraz bekler özellikle büyük şehirlerde biraz sıra oluyor ama bu kadar zaman dayandıysa bir süre daha dayanabilir sanırım..geçmiş olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…