• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşumla ilişkimi nasıl kesebilirim?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mub
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mub

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
349
5
296
Diğer
merhaba ben yeni evliyim apartmana taşınalı bi yıl bile olmdı ilk üst komşum geldi çok iyiydi bana hep abalık yapmaya çalıştı yada ben öyle anladım üç dört ay sonra foyası meydana çıktı çok dedikoducu kim kimlekavga etmiş kim napış hepsini biliyo benim yanımda kapı dinlio bi gün markte gittik ödeme yaparken dedim ki x abla dün kü yemeğim nasıldı pek iyi yemek yapmayı beceremiorum dedim kasayer erkek dediki oda zamanla olur dedi bunda bi kötülük göredemedim sonra çıktım x abla dediki ay ne tatlı çocuk ayarlayacan aslında dedi:53::53::53::47:şok gçirdim soka girdim 40 yaşıdnki kadın nasıl diyebilir bunu!!!:47::47::47::47::47:töbe bismillah demişim ondan sonra lafı değiştirdi yok öyle demek istemedim falan die eişime sölemedm ama uyku uyuyamıyorum korkuyorum o kadından her türlü kötülük gelir die allah aşkına akıl verin bide ben bunu dost bilip kaynanam ile aramdaki her türlü sorunu derdi yana yakıla anlatıodum ben 19 yaşındayım allahım herkesikendim gibi biliorum korkuyorum çok samimiyiz nasıl ayrılsamki biliyorum bnmde arkamdn dedikodu yapacak çünkü herkesinkinden yapıoo kimseyede anlatamadım :43:

merhaba ben yeni evliyim apartmana taşınalı bi yıl bile olmdı ilk üst komşum geldi çok iyiydi bana hep abalık yapmaya çalıştı yada ben öyle anladım üç dört ay sonra foyası meydana çıktı çok dedikoducu kim kimlekavga etmiş kim napış hepsini biliyo benim yanımda kapı dinlio bi gün markte gittik ödeme yaparken dedim ki x abla dün kü yemeğim nasıldı pek iyi yemek yapmayı beceremiorum dedim kasayer erkek dediki oda zamanla olur dedi bunda bi kötülük göredemedim sonra çıktım x abla dediki ay ne tatlı çocuk ayarlayacan aslında dedi:53::53::53::47:şok gçirdim soka girdim 40 yaşıdnki kadın nasıl diyebilir bunu!!!:47::47::47::47::47:töbe bismillah demişim ondan sonra lafı değiştirdi yok öyle demek istemedim falan die eişime sölemedm ama uyku uyuyamıyorum korkuyorum o kadından her türlü kötülük gelir die allah aşkına akıl verin bide ben bunu dost bilip kaynanam ile aramdaki her türlü sorunu derdi yana yakıla anlatıodum ben 19 yaşındayım allahım herkesikendim gibi biliorum korkuyorum çok samimiyiz nasıl ayrılsamki biliyorum bnmde arkamdn dedikodu yapacak çünkü herkesinkinden yapıoo kimseyede anlatamadım :43:

Anlıyorum seni Allah böylelerinden uzak tutsun bizleri. yavaş yavaş mesafeni koy. Hatta deki kayınvalidem bana şunu yapmış böyle yapmış aslında çok iyi biri ne cahilmişim hakkında konuşmuşum Allah affetsin falan de. uzak dur cnm bir şekilde mesafeni mutlaka koy böyleleri çok tehlikelidir. Dikkat et kendine

kaynanam konusunda öyle yapmalıyım peki nasıl uzaklaşacağım birden kesersem benm hakkımda çok laf çıkartacak biliyorum akıllı bi yol izlemeliyim ama ne :26:ondan çok zarar gelek biiorum eşime dedim o kadından korkuyorum die oda görüşme dedi o kadar kaynanamın yaptıklarını anlattım çok bunalmıştım o da bana iyidavranınca ne biiyim işte hata ettim :( napcam şimdi offf offff hep anlatıo şu kadın kötü kocasını altatıyo bu kötü bununla konuşuyo diye.. biliousun kocamla ne zaman ne iş ( anladınız) yaptıgımızı bilio nasıl bilio anlamadım allahım çıt sesi dahi çıkartmıyorum eşime dedim laf almaya çalışıo dedi bilemez dedi ama bilio nasıl bilio bilmiorum .. apartmanda herkesi kötüledi o kimseyle konuşmuo bizimde konuşmamızı istemio taşınmayı bile düşünüorum sabaha kadar hiçuyumadım:43::43::43::43::43::43::43:

ne yazikki boyleleri var yavas yavas arani sogut gordugun zaman merabalas o kadar.baskasinin dedikodusunu yapan seninde yapar.

bende öyle yapacağım :( daha kim bilir kimleri hangi insanları göreceğiz allah yardımcımız olsun . bence o kadın yoldan çıkartmaya çalışıo nie hep böyle dertler beni bulur allahımm ya sabırrrr :47::47::47::47::47::47::47::47::47:

bi daha birileri hakkında konuşursa bizimde çocuklarımız olacak seninde kızın var onlar kim bilir nasıl olacak diyecem onların yaptıkları suç konuşmak dha da suç diyecem inş uzaklaşırız off off:43::43:

Sırlarını simdiden baskalarina anlatiyordur bence. Eger kesersen arkadasligini iste o zaman birak sır anlatmayı sana iftira bile atabilir. Yazdiklarindan hemen karakterini anladim. Ona cok benzeyen biri tarafindan iftiraya maruz kaldim. Keske arkadasligimi kesmeden mesafeli davransaydim diye dusundum. Cunku sen onu kestirip atinca asiri derecede hırs yapiyor boyle tipler. Gururlarina yediremiyorlar. Resmen ruh hastasi. Aman canim mesafeli ol.

bende biliyorum bana iftira atacağını şimdiki çırpınışlarım ondan zaten :( en iyisi aramız iyiyimiş gibi iyiden iyiye uzaklaşmak . inan her yüzüne güleni dost sanıo bide kimsen yoksa nerdn bileyim ki bunun böle olduğunu

insanoğlu ne nankör değilmi.

kadın sana 1 sene gelip gitti, milletin dedikodusunu yaptı. sende açtın evini dinledin veya dinlemedin. sürekli kadın verdi veriştirdi millete.

e şimdi ne oldu. gün geldi devran döndü....
'''' dün sana başkasını çekiştiren kadın, gün geldi seni başkasına çekiştirdi'''''''

Al işte bizdeki zihniyet bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın. e canım, e güzelim (yaşın küçük samimiyetimi hoş gör) kadın sana huyunu belli etmiş.

kendi düşen ağlamaz...

insanoğlu ne nankör değilmi.

kadın sana 1 sene gelip gitti, milletin dedikodusunu yaptı. sende açtın evini dinledin veya dinlemedin. sürekli kadın verdi veriştirdi millete.

e şimdi ne oldu. gün geldi devran döndü....
'''' dün sana başkasını çekiştiren kadın, gün geldi seni başkasına çekiştirdi'''''''

Al işte bizdeki zihniyet bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın. e canım, e güzelim (yaşın küçük samimiyetimi hoş gör) kadın sana huyunu belli etmiş.

kendi düşen ağlamaz...
doğru :( ama ilk önce anlayamadımki dank etti ben dedikodumu yapacağna o kadar takmıorum zarar verebilecek bi kadın onu anladım asıl uzaklaşırım die onu düşünüorum

Birincisi kayınvalideni de başkasını da kimseye çekiştirme.

Hucurat Suresi(12) Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan sakının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurlarını ve mahremiyetlerini araştırmayın. Birbirinizin gıybetini yapmayın. Herhangi biriniz ölü kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz! Allah'a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah tövbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir.

İkincisi Allahtan başkasından korkma.Bu da kuranı kerimde yazıyor canım.Yavaş yavaş mesafeni koyarsın.

Çok gençsiniz Allah mutlu etsin yuvanızda inş.
Karşınızdaki bayanın Size ablalık yaptığını düşündünüz belki ilk başta.
Siz ne istediğinizden, kendinizden emin olun öncelikle.
Allah'ın izniyle kimse zarar veremez.
Mecbur kalıp konuşursanız kesinlikle serin , mesafeli ,hiç bir özelinizi paylaşmadan konuşun.
Hiç bir konuda yardım - fikir istemeyin .
Değil bir sırrınız, evdeki günlük derdinizi dahi anlatmayın.
Kısa ve net cevaplar.
Açmayın kapınızı öncelikle gündüz ya da gidebileceğiniz bir tanıdık, akraba, ahpap varsa çıkın evden bol bol .
Hatta bir kursa bile yazılmanızı tavsiye ederim.
O Sizi davet ederse büyük temizlik yapacağınızı, az sonra çıkacağınızı söyleyin.
Evine gitmeyin kesinlikle .

Ben olsam böyle yapardım diye geldi aklıma ilk olarak.

oooooooo..şimdiden alış bebişim böylelerine.birden kesicemde hakkımda dedikodu yapacak diye .kim bilir neler demiştir.umrunda mı sanki senin onu ciddiye alıp almaman.otur düşün ağzından kaçırdıklarını kıvırmaya bak.herkein yanında da kaynana saygıda kusur etme.zaten herkes kimin kim olduğunu biliyor.bizimde bir komşumuz var.aynen bize dost davrandı.çıkar amaçlı yaklaştığı belli oldu sonra.dedikodumu yapar diyorsun ya hatun bizim gözümüzün içine baka baka hakkımızda yalanLAR söyledi.hemde kaç kere.iyi olduğumuz dönemde büyük kızıyla küzenimi tanıştıralım dedik.olmadı.zaten küzenm başkasını seviyordu.vee bizim için geldi ya da en azından sevdiği kızdan başkasıyla olmayacağını ispatlamak için geldi.bu ikisiyle bende gittim.zorlamasam konuşmayacaktı bile kızla.bariz tavrını koydu.kızın telinide almayacaktı.zaman geçti.misafirlikte annemim yanında xlerin küzeninide istedide biz istemedik demiş..:52::53:bir ara baya bir maddi zorluk yaşadık.aaa pazardan mı alcaksınız kıyafet demelr.bunu geçtim markette sepetimize o durumda şokallalar,sucuklar atmalar.bunları bile bile yaptı.herkeslede bir kavgası var.vs vs.

bir arkadaşımıda düştüğü her durumdan kurtardım.hatta bir sevgilisi bunu dollandırdı.bilmem kaç milyarını aldı.anlattığuına göre banka hesabına bile girmişler.cesaretlendirdim,yanında oldumda paasını geri alabildi.olmasam çoktan paranın üstüne soğuk suyu içmişti.başka olaylarıda var.sonra en kötü günümde beni kullandığını sırıtta sırıtta anlattı.sonrasında da yediğimi düşünüp ağzımdan laf almaya çalıştı.numaralarını fark etmedin mi dersen fark ettim.ama bir süre doğru düzgün görüşemedik.hayatımdaki çalkantılar yüzünden.sonra çevremden paralı ve yakışıklı bir koca bulacağı için cici kızı oynadı .zaten bana övmüş beni ha ha dedikten sonra ipler koptu.düşün buna rağmen anlamadığımı düşündü.bende icabına baktım.

gördüğün gibi çok doluyum.ama aynı zamanda bütün bu tip insanların bu yaptığı oyunların elllerinde patladıklarını gördüm.veee arkama uzanıp tadını çıkardım.aniden kesmeye korkma.zararın neresinden dönülürse kardır.yanında dolaşırsan dedikodun çıkar.kimle dolaşırsan osundur.dolaşmayı kes.herkes dedikoducu olduğunu bilir onun .inanmazlar.inansalar bile tahat bir şekilde gül hakkında böyle diyor derlerse.bu sayede insanlar korkun olmadığını düşünür.yaran mı var da kocunacaksın.irtibatı kesersen.küçücük kız bile anladı onun ne kadar dedikoducu olduğunu diyecekler.

hepinize ayrı ayrı tşk ederim valla billa içime bi su serptiniz allah razı olsun hepinizden ayrı ayrı :) evine hiç yalnız gitmedim korktuğumdan hep komşularla toplaşıp öle gittm şimdide hiç gitmeyeceğim kayınvalidem de çok uğraştı bunalmıştım anlattım :) artık kıvırmaya bakmalı ve onun yanında her fırsatta kocamı ne kadar çok sevdiğimi söyleyecem zararın neresinden dönsek kardır:) bende bi bende var sanıodum ilkbahar1982 arkadaşım anlattıklarına bakınca neler varmış neler allah yardımcımız olsun

benm konumun başlıgı değişmiş:) allam yanlış yere yorum yaptım sandım sonra okuyunca bnm konummuş naasıl böle olduki ben değiştirmedim

Back
X