Komşumla olanlar

Siz yine iyisiniz. Arada sadece bir hediye kırgınlığı olmuş. Bazılari (ki benim komsum)insanın iyi niyetini çok iyi kullanırlar. Ben sizin yaptiklarnizin on katını yaptım.sonuç hüsran size şunu diyebilirim. Hiçkimseye hak etmediği değeri vermeyin. Sonra insan oturup kendi değerleriyle hesaplaşıyor.
Aynen şu yaşıma geldimde daha menfaatci insanların merhameti kalmamış olduğunu yeni yeni algılıyorum yazık

niye bu yüzden aranız açılsın ki?önemli olan iyi anlaşıyor olmanız.takılmayın böyle şeylere.ben de bazen arkadaşlarımdan yaptığım şeylerin karşılığını alamıyorum ve üzülüyorum onlar bana benim onlara verdiğim kadar değer vermiyorlar falan diye düşünüyorum, ama böyle şeylerden dolayı arkadaşlarımızla aramız bozulacak olsa neredeyse hiç arkadaşımız kalmaz.önemli olan iyi anlaşabilmek, birlikte keyifli vakit geçirebilmek, konuşabileceğimiz birilerinin olması.

Sözün kısası canım arkadaşlığını bozma ama hep verici de olma bırak karşılıklı olsun bi sen al bi o alsın bi sen ver bş o versin .en iyisi tabiki menfaat beklenilmeden bişeyler yapmak ama iş sömürüye gitmesin diye tedbiri elden bırakmamak adına benim tavsiyem .

Ben de hep ayni seyi yasarim, hatta daha yeni bi arkadas dogum yapti, benden 2 ay once, ben kendi ogluma almak istedigim guzel bir seyi ona aldim, ozendim baya, ama ben dogum yapinca o paket bile yapilmamis o kadar kotu bir sey getirdi ki, kendi ogluna hayatta giydirmez oyle bir seyi, belli ki gelmis begenmemis bana koymus. Ama oyle diye ben vazgecemiyorum, bugun dogum yapsa yine ozenirim, guzel seyler alirim. O yuzden sana da sen de onemseme demiycem ama mesela keceden yaptirdigim seyleri yaptirmayabilirdin. Bundan sonra.hediye konusunda yine ozen, yani gönlünden geldigi gibi, ama her seyden de yapcam vercem deme bence.

Canim hic mideni bulandirma dogum yapali 1 ay olmus kendi agzinla soyluyorsun bebek ilk kez disari cikmis bence kadincagiz disari cikip sana hediye alamaz bos gelmeyede cekinmistir o yuzden evden bir seye koymus olabilir. Hediye almayinca evden koyunca paketi nerden bulsun 1 aylik bebekle hediye almaya da gidemez paket almaya da gidemez insan.

Aslinds siz daha iyi biliyodunuz ama bayan cimriii eger oyle olmasa derdiki
evet bana gore israf fakat bu arkadasinda durumu bu benim bu goturdukletimi begenmex uc kurusumada kiyiyimda guxel bisry alayim
Hee kendi bebegine almiyodur bunlari ama....
Bunuda gec insan bi ozenir bi paketyapar yada bi emektar bisey yapar
Acaba bu bayan sizin iyi niyetinizi kullaniyor olabilirmi ?

Merhaba hanımlar.
Çok samimi olduğum bir komşum var. Hoş biri seviyorum. Hemen hemen her gün bi yarim saat görüşüp kahve vs içeriz.
Geçen ay bebeği oldu. Bebeklerimizin arası tam 1 yas olduğu için benim bebegimin küçülen kıyafetleri tam onun bebeğinin mevsimine uygun oldu. Ben de zaten samimiyiz diye bebeğinin kıyafetlerinin yüzde 90 nini verdim. Yatak yani beşiğini,ana kucağını, sut sağma makinamı da verdim. Hatta aldığım kitaplardan 3 tanesini daha verdim. Bebek alisverislerine hep birlikte benim arabamla filan gittik. Samimiyiz diye herşeyi seve seve isteye isteye ben yaptım. Doğum yaptı 70 liralık da hediye aldım annemde yakin komşum diye hediye aldı.
Her zamanda birbirimizin acil ihtiyaçlarını karşılarız. Birbirimize yaptığımız güzel şeylerden götürürüz filan. Hatta daha o doğum yapmadan bir kaç kez bebeğimi yarim saatliğine birakmisligim da olmuştur. Samimiyetimizi ve ilişkimizi anlamanız açısından anlatıyorum bunları.
Komşum da maddi acıdan aşırı tutumludur. Maddi durumu iyi olmasına rağmen her zaman para harcamayayım derdindedir. Herşeyin ucuzunu arayıp alır. Bende bu halini genelde takdir ederim.
Bebeğimin doğum gününü yaptım. Onu da davet ettim. Bebeğinin ilk evinden başka yere gidişi olduğu içinde supriz olarak, zaten kendi bebeğimin fotoğraflarını bastırırken, onun ve bebeğinin bi kaç fotoğrafını bastırıp keçeye yapıştırıp süsleyip verdim. Bebegin ilk gezmesi bana olduğu için.
Gelin görün ki onun hediye olarak getirdiği şeyler beni çok uzdu. Hediye paketi bile yapılmamış iki kazak ve bi pantalon. Hem de benim oğluma hic giydirmeyecegim tarzda. Büyük ihtimal kendine gelen hediyelerden poşete koyup bana getirmiş.
Normalde bi başladı getirse önemsemezdim bile. Ama ben bu kadar ozenirken neden boyle birşey yaptı anlayamadım.
Sizce haksiz miyim? Umarım haksizimdir çünkü komşumu kaybetmek istemem. Dışarıdan bir gözle bakıldığında durum sizce nasıl?
cimri insanlarla yaşamak zordur.. bunu bil ona göre davran yani sen verme demiyorum en azından karşılık beklemeden yap.

İlla pahalı birşey alsın derdinde değildim. Kullanabileceğim birşey olması yeterdi. Hatta ben getirmesini bile inanın beklemiyordum. Seviyorum komşumu ve sırf boyle bir sebepten soğukluk istemiyorum. O yüzden danışıyorum size.
Hadi diyelim kendi çıkamadı gidemedi ama internet var eminim doğum günü yapacağını önceden biliyordur internetten söyleyebilirdi. Hadi onu da yapmadı evden koydu bari paket yapıp süsleseydi emek verseydi. Benim de komşum var ben de ocak ayında doğum günü yaptım 1 yaş Oğluma.
Komşum atkı ördü yanına da bultak oyuncak almış oğlumun şapkasına uygun. Inan başka arkadaşlarımdan çok pahalı hediyeler geldi ama o atkı çok içimi ısıttı. Çünkü emek var sonuçta. Hem de kullanıyorum.
Ben seni anlıyorum. sen emeklerinin karşılığında birazcık düşünüldüğünü hissetmek değer gördüğünü anlamak istedin ama o seni okadar da önemsememiş olması seni üzdü.
Yapma kimseye hakettiğşnden fazla değer verme.
Hele hele pinti insandan kaç uzak dur.
Bence pintiliğinden böyle yapmış. En nefret ettiğim şey.

Daha yeni doğum yapmış birine bolca hediye gelmiştir. Tabii paketleride vardır. İşte o hediye paketlerinden birine sarıp verebilirdi size. Yada eşine rica edip kırtasiyeden bi paket aldırabilirdi.

Ben çok takılırım bu tarz şeylere. Alınan şeyin miktarı değilde kullanabileceği bi şey olması lazım. Vede güzel bir şekilde verilmesi lazım. Ne yazıkki arkadaşınız ne sizin kullanacağınız bi şey almış nede paket yapmış.

Ben olsam izlerim hareketlerini ve duruma göre davranırım. Tabii bi karar verene kadarda hiç bir şeyimi vermem ona.

Back
X