Komşumun duyarsızlığından fenalık geldi, ne yapmalıyım?

AynstaynWasHere

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2012
5
0
16
Çanakkale
Arkadaşlar merhaba, site içerisinde yeni bir daireye taşındım, henüz 1.5ay oluyor. Üst katımda oturan kişiler öyle gürültü yapıyorlar ki anlatamam. Ses sistemleri var, sabahın erken saatinde açmaya bi başlıyorlar gün içerisinde arada bir kapatıyorlar sonrasında gece yarısına kadar bütün gün yüksek sesle müzik dinliyorlar. Evin içinde birbirlerini koşturup, birbirlerine küfürler yağdırıp kavga ediyorlar. Yeni geldiğimiz için olayı da anlayamadık ama sadece 1 hafta dayanabildim bu olanlara ve sonunda site yöneticisine gittim. Bizzat kendim de çıkıp uyarabilirdim ama açıkcası korktum. Çünkü anladığım kadarıyla bir kız bir erkek 2 kardeş var bir de anneleri 3ü yaşıyorlar ama erkek çocuğu kız kardeşine de annesine de, onlar da ona öyle küfürlü konuşuyor öyle kavgalar yapıyorlar ki ben böyle insannların karşısına çıkıp rahatsız oluyoruz biraz dikkat eder misiniz falan diyemem, neyle karşılaşacağım belli değil. Haliyle yöneticiye gittim. Olanı biteni anlattım. Yönetici de ben ne yapabilirim, siz çıkıp söyleyin rahatsız olduğunuzu falan dedi. İyi de yönetici değil misiniz tabi ki de kendim yetemediğim zaman şikayetlerimi size dile getireceğim dedim ben muhattap olmak istesem size tenezzül etmezdim dedim. İsteksiz bi şekilde kapıcıyı aradı o dairede kim var kim oturuyor bi uyarıver dedi o kadar. Sonra kapıcı uyarmış olmalı ki, 3 gündür müziklerinin seslerini biraz düşürdüler. Bu kez inada bindirmiş olmalılar ki topuklarına vura vura yürümeye, koltuk sehpa falan çekmeye başladılar. Allahım çıldıracağım. 1yıllık kontrat olmasa çıkıp gidicem ama yok yani. Ne yapsam zararlı ben çıkıyorum. Polise mi gitmeliyim ne yapmalıyım? Bir arkadaşa danıştım. Polise git hem komşundan hem yöneticinden şikayetçi ol dedi. Ben de şimdi polisin de ilgilenmeyip kestirip atacağını düşünüyorum. Ve bu kez adamlar daha da inada bindirip cehenneme çevirmesinler hayatımızı. Bakın şuan saat 03:36 ve bi uçtan bi uca topuklarına vura vura yürüyor, kafayı yemek üzereyim. Ne yapabilirim?

Malesef böyle tipler laftan anlamıyor.bizimde vardı komşumuz böyle bende inadına ses açardım,gürültü yapardım belki anlarlar diye.hiç bir tepki yok.
konuştuk kusura bakmayın dediler ama yine yok.en sonunda taşındılar kurtulduk.Allah yardımcın olsun

benim de aklıma polis geldi ama yeni de taşınmışsınız başka huzursuzluklara sebebiyet verme ihtimali de var.
sabredilecek bir durum da değil. belki siz konuşsanız daha farklı davranırlar (gerçi insanlık duyguları olsa bu davranışı yapmazlar)

Ah be arkadaşlar, ben de isterdim kendim çıkıp uyarayım. Ama yıllar önce oturduğumuz diğer evde üst komşumuz biz balkonda yemek yerken üzerimize halı silkelemişti. Elimizde yemek tabağıyla çıkıp yaptığını göstermek istedik. İnsan halı-kilim gibi şeyler silkelemeden önce bi aşağıya bakar insan var mı çamaşır var mı cam kapı açık mı diye. olmadı 2dk aşağı inip komşu ben bugün halılarımı havalandıracağım çamaşırın varsa topla kapını camını kapat der. Ama o çatal bıçak sesine rağmen nasıl bi saygısızlıkla silkelenmişti üzerimize. O uyarıdan sonra attığı adımın sesi çıkmayan çocuğunu evde koşturup top oynattırmaya başladı, Allahın her günü balkondan silkeleyecek bişiler buldu ve balkonumuz leş gibi oluyordu. Şimdi ben geçmişimde böyle bi olay yaşamışken ayrıca şimdi üstümdekilerin birbirleriyle olan sağlıksız iletişimine şahit oluyorken nasıl kendim çıkıp uyarayım? Yöneticiler ne için var? Ben düşündüm ki yöneticiye durumu anlatırım o da gider bu şahısların kapısına, ben sitenin yöneticisiyim. Komşularınızdan yüksek sesle müzik dinlediğiniz ve her gün kavgalı küfürlü konuşmalarınızdan dolayı şikayet geldi. Biraz daha dikkatli davranmanızı rica ediyorum. Tekrar şikayet gelirse apartman kuralları ihlali söz konusu dahilinde gereken ne ise yapılacak bilginiz olsun dese ben sanmıyorum bir daha cesaret edebileceklerini. ki ederse de gerçekten apartman kuralları denen şeyler var gerekirse yönetici bu işin peşine düşecek imza toplayacak ve bu kişiler bir para cezasına çarptırılacak ona rağmen yine anlamıyorlarsa çıkmaları için ne gerekiyorsa yapılacak.

kendin hic muhattap olma canim benmde ustumde de piskopt bir cift yasiyo devamli kavga gurultu anlatamam size o cigliklari aglamalari
o kadar etkileniyodum ki kadin ust katt agliyo ben asagida
en son yine kiyamet koptu ykarida kiz yardim edin die cigliklar atiyo napcami bilemedim nasil koktum elim ayagim titriyo resmen hemen aradim polisi kadina yardimci olmak icin aninda geldiler, ses kesildi bi iki gun sonra ayni herseyleri sesli kavgalari eglenceleri kahkahalari arsizlasmislar artik birbirlerine karsi
3 kere cagirdim polisi ama anlamiyolar kapiiyla haber de yolladim cit ciksin aricam die
sende ara hic cekinme kimsenin kimseyi rahatsiz etmeye hakki yok

Ah be arkadaşlar, ben de isterdim kendim çıkıp uyarayım. Ama yıllar önce oturduğumuz diğer evde üst komşumuz biz balkonda yemek yerken üzerimize halı silkelemişti. Elimizde yemek tabağıyla çıkıp yaptığını göstermek istedik. İnsan halı-kilim gibi şeyler silkelemeden önce bi aşağıya bakar insan var mı çamaşır var mı cam kapı açık mı diye. olmadı 2dk aşağı inip komşu ben bugün halılarımı havalandıracağım çamaşırın varsa topla kapını camını kapat der. Ama o çatal bıçak sesine rağmen nasıl bi saygısızlıkla silkelenmişti üzerimize. O uyarıdan sonra attığı adımın sesi çıkmayan çocuğunu evde koşturup top oynattırmaya başladı, Allahın her günü balkondan silkeleyecek bişiler buldu ve balkonumuz leş gibi oluyordu. Şimdi ben geçmişimde böyle bi olay yaşamışken ayrıca şimdi üstümdekilerin birbirleriyle olan sağlıksız iletişimine şahit oluyorken nasıl kendim çıkıp uyarayım? Yöneticiler ne için var? Ben düşündüm ki yöneticiye durumu anlatırım o da gider bu şahısların kapısına, ben sitenin yöneticisiyim. Komşularınızdan yüksek sesle müzik dinlediğiniz ve her gün kavgalı küfürlü konuşmalarınızdan dolayı şikayet geldi. Biraz daha dikkatli davranmanızı rica ediyorum. Tekrar şikayet gelirse apartman kuralları ihlali söz konusu dahilinde gereken ne ise yapılacak bilginiz olsun dese ben sanmıyorum bir daha cesaret edebileceklerini. ki ederse de gerçekten apartman kuralları denen şeyler var gerekirse yönetici bu işin peşine düşecek imza toplayacak ve bu kişiler bir para cezasına çarptırılacak ona rağmen yine anlamıyorlarsa çıkmaları için ne gerekiyorsa yapılacak.

polisi ara canim hic cekinme ayrica kim oldugunu soylemiyolar eger senin sikayet ettiginin bilinmesinden rahatsiz duyuyorsan polis bilgi vermiyo bu konuda

kendin hic muhattap olma canim benmde ustumde de piskopt bir cift yasiyo devamli kavga gurultu anlatamam size o cigliklari aglamalari
o kadar etkileniyodum ki kadin ust katt agliyo ben asagida
en son yine kiyamet koptu ykarida kiz yardim edin die cigliklar atiyo napcami bilemedim nasil koktum elim ayagim titriyo resmen hemen aradim polisi kadina yardimci olmak icin aninda geldiler, ses kesildi bi iki gun sonra ayni herseyleri sesli kavgalari eglenceleri kahkahalari arsizlasmislar artik birbirlerine karsi
3 kere cagirdim polisi ama anlamiyolar kapiiyla haber de yolladim cit ciksin aricam die
sende ara hic cekinme kimsenin kimseyi rahatsiz etmeye hakki yok

Zaten muhattap olunacak insan olsalar bu tür rahatsızlıklara sebep olmazlar. Kim bu denli düşüncesiz insanlarla muhattap olmak ister ki? Ama insaf yani. Bu insanlar kadar yöneticiler de düşüncesiz. He müzik dinlenmesin demiyor kimse. Ama düşünün normal bir televizyonu veya bilgisayarı son ses dinlemek farklı, ses sisteminin bas ayarını yükseltip bir de son ses açıp dinlemek farklı. Ben eminim ki o ses bizim altımızdakine hatta onun altındakine bile gidiyordur. Bildiğiniz evin içi titriyor bas sesinde. Müzik dinlemenin de bir üsturubu var, kavga etmenin de öyle. Sanki bizler aile içinde hiç mi tartışmıyoruz? Elbette tartışıyoruz ama avazımız çıktığı kadar küfürler edip çığlıklar atıp balkona çıkıp bişeyler fırlatmıyoruz. Bu bir nevi dikkat çekme çabası içerisinde olduğunu gösteriyor. Ve psikolojileri mi bozuktur anlamadım. Kavga ettikten sonra başlıyorlar gülüş cümbüş. Gülüşmeleri bile avam bir halde. Yani psikolojim bozuldu. Ben çalışıyorum annem migren hastası bir de sınava hazırlanan bir kardeşim var. Çocuk bu gürültüyle ne dersine konsantre olabiliyor ne annem şiddetli baş ağrısı yaşadığında rahatça yatağına çekilip dinlenebiliyor ne de ben işten geldikten sonra dinlenebiliyorum. Acayip huzursuz bir ortam. Bu ve bu gibi insanlara apartmanda nasıl yaşanılır öğretmek lazım. Başına gelmeyen biri belki abartıyoruz sanabilir ama hiç de öyle değil. Gerçekten tahammül edilecek şey değil.

polisi ara canim hic cekinme ayrica kim oldugunu soylemiyolar eger senin sikayet ettiginin bilinmesinden rahatsiz duyuyorsan polis bilgi vermiyo bu konuda

Benim de merak ettiğim konu şu, şimdi yöneticiye gittiğimde gerçekten aa kim bu insanlar ne diye apartmanın huzurunu bozarlar ben gerekeni yaparım merak etmeyin demesini ümit ederek gittim. Karşılaştığım cevapla şok olup evime geri geldim. Şimdi polise gitsem o da biz ne yapabiliriz deyip başından savarsa? Ne ciddi meseleler için polise şikayete gidenler var (taciz gibi, ölüm tehditi gibi şikayetler...) ama hiç ummadıkları bir ilgisizlikle karşılaşıyorlar. Açıkcası ilgileneceklerini düşünmüyorum. Bu denli bi durum yaşayıp polise başvuran ve olumlu bir sonuçla karşılaşan var mı?

bence bir konuşmanızda fayda var ben rahatsızım sinirlerim bozuk lütfen deyin tatlı dille polis gitse bile kötü olursunuz cesaretinizi toplayıp görüşün eşinizlee gidin evlerine durumu analiz eden şans belki yola gelirler...dilerim düzelir bu durum..bizim üst kattı kilerede kece alacam sandalyelerin altınna yapıştırsın e zaman yemek yerler oturuyolar banyo yaparlar biliyom:D

Eski oturdugumuz yer birinci kattı bizde çok çektik şimdi yeni bir eve taşındık 15.kat aldık son kat iyikide almışız hatta son kat almayın sıcak olur vs şey söylendi evimiz bu yazın sıcagında buz gibi iyiki almışız bizde sitede oturuyoruz bi sorn oldumu yönetic devreye girer Allah'tan site sakinleri çok anlayışlı tabi içinlerinde 2-3 tane var sitenin huzurunu bozmak isteyenler ama onlarıda sagolsun yöneticimiz idare ediyor konuşa konuşa sorunlarını hallediyor adamcagız

Back
X