komşumun oğlu için çok endişeleniyoruz

yasemn76

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2009
3.889
1
116
Diğer
Dün akşam arkadaşımın evine gittiğimde çok gergin ve karışık bir ortamla karşılaştım
artık dayanamayarak ne olduğunu sorduğumda anlatmaya başladılar

bayanın 4 sınıfa giden oğlu aynı evde beraber yaşadıkları teyzesinin cüzdanından 5 tl almış ve annesıde bayaaa dövmüş
ne yapmalıyım dr a götüreyimmi yoksa bi süre daha beklemelimiyim diye düşünürlerken benimde bu bölüm aklıma geldi ve bir danışayım dedim çocuğa niye yaptın dendiğinde gıcıklığına diye cevap vermiş daha sonra annesi arada benim çantadan arada 50 kuruş yada 1 tl gibi rakamlar aldığını söyledi

annesine birdaha yapmıyacağını söylüyerek özür diliyormuş ama bu son olaydan sonra anne ve teyze bayaa endişelendiler
daha sonra benden rica ettiler bi danışabilirmisin nasıl bir yol izlenmeli diye

ilginiz için şimdiden teşekkürler

dövmesi çok yanlış bi davranış olmuş asla çocuğu dövmemeli çocuğu bu konuda bilgilendirmeli ben oğluma yapılan işlerin zamanla mutlaka ortaya çıktığını yalancnın mumu yassıya kadar yanar gibi şeyler söylüyorum başkalarının yanında benin oğlum yapmaz öyle şeyler diyerek övüyorum bu davranışı yapmasında mutlaka hayatında bi sorunu vardır onu bulup çözmeli çocuk belki farkedilmeye çalışıyodur ona biraz ilgi gösterip değer verildiği hissettirilmeli dövmek çocuğu daha kötü duygulara iteler unutmayın çocuklar sevgiyle büyürler dövülen çocuk sizi daha çok uraştırır

Bu sıkıntılar arkadaşınızın davranış biçimi ile çözülmez.
Çocuk aslında davranışının ne demek olduğunu söylemiş bile.
Şimdi arkadaşınızın yapması gereken anne-baba ve çocuk olarak çocuk ve ergenlerle çalışan bir meslektaşıma başvurmak. Bir aile terapisine girmeleri gerekecek gibi görünüyor.
İyiliklerle,

Back
X