komsunun cocugu kolumu tirnakladi...

cikolatakizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
1.934
152
73
Tokat
Ya kizlar bugun oglen bizim binada oturan biriyle markette karşılaştık. 19 aylik bi kizi var. Bana dediki iki dk tutarsan ben arabadan cuzdanimi alip gelicem dedi. Ok dedim aldim cocugu kucagima. Cok sirin ve tatli geldi gozume neyse. . Cocuk anneeeee diye markette kendini yirtti :( herkes bakti noluyo diye .. neyse sonra dikkatini cips cekti almak istedi uzandi bende annesi kizar filan diye birakmadim. İste tam o an oyle bi aci hissettim ki kollarimda:(((
Bi baktim o melek gjbi gorunen cocuk tirnaklarini etime gecirmeye ugrasiyor:(( istedigini yapayim diye... yanlis anlamissindir filan demeyin vallahi bir buçuk yasindaki kiz cocugu tırnaklarini etime gecirdi bilerek:(((
Neyse sonra annesi geldi aldi kucagimdan . Alışverişi beraber yaptik.. cocuk mesela çikolata istiyo annesi yok deyince basiyor çığlığı... boyle boyle her gördüğünü aldirdi .. hatta ciktik gidiyoduk yoldan donduk çikolatasini yedi bitirdi diye yine aldik oyle sustu..
Simdi sorum şu :
Bu cocuga ete tırnak gecirmeyi kim ogretti daha bu yaşta? ??
Cocuk bukafar zor biseymi ???
Her istedigini ağlayarak yaptirmasi bana gore annenin hatasi... iki dk kucagindan inmek istemiyor kadina hiçbirşey yaptirtmiyor tum cocuklar boylemi...

bende küçükken böyledim..istediğim alınmazsa mağza ortasında atardım kendimi yere çığlığı basarak
ama sonra kendime geldim tabi..bu bir süreç bence..

çocuk bir iki defa tırnağı birilerinin koluna geçirince kişile birden acıyla bağırdıysa çocuk bunu yapmaya başlamıştır. kimse alıp karşısına öğretmemiştir yani... cani gibi bahsetmişsiniz. çoğu çocuk böyle zaten.. ben şaşırmadım

belki her istediği yapılıyordur bu yüzden yapılmayınca böyle tepki gösteriyordur. her istediğinin yapılması yyanlış bence ama 19 aylık bebek sonuçta anne baba da istediğini yapmasa kendini suçlu hisseder bence. ama ben böyle değildim mesela.

biraz üstüne düşülerek yetiştiriliyor belli ki. ama çocuk işte dur dersin durmaz illa ister
benim yeğenimde istediği olmayınca cimcik atar
çocuk deyip geçemiyorum soğudum vallahi. demek ki oda birilerinden görüyordur diyorum

Benimde birbucuk yasinda bir oglum var ve bende cocugum xokken sizin gibi düsünüyordum anne terbiye etmeli diyordum ama öyle olmuyor benim hayir defigim biseye esim slrf aglamasin diye kiyamadigindan benim kurallarimi deliyor ve her idtedigini babasina yaptiriyor ben hayir diyorum agliyo babamiz istedigini yapiyo yapma diyorum ben oglumu aglatamam o daha kücük diyo ama oglum babasi yokken hayir dedigim sey icin israr etmez hic aglamazda bana yaptiramadigin baskalarina yaptirmaya calisio bütün cocuklar aynidir bunun terbiyeyle alakasi yok tabi cocugun her istedigi yapilmaz o ayri bi konu...

Avea inTouch 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kizim suan 15 aylik ve sinirlendiginde vuruyor...eger anne olmasaydim kesin bu cocugun yaninda boyle. Bir ornek varki yapiyor derdim ama degil vurmak evde esimle tansiyonlar yukseldiginde bile uyumasini bekleyip kisik sesle tartisiyoruz:-) yani cocuklar icten gelerek yapiyorlar bunu....anne olunca insallah birgun inatlasmalari,vurmalari burada yazilanlari hatirlarsiniz....suan kurallar koymak icin komsunuzun cocugu kucuk ceza odul kavramini anlayamaz.....

benimde 1.5 yaşında kızım var şimdi herşey dikkatini çekiyor istiyo ve olmayınca ağlıyo yeni yeni başladı bu huyuda kendinide yere atıyo evet :D bu son aya kadar öyle bi huyu yoktu o çocuğa annesimi öğretti bilmiyorum ama benim kızıma valla ben öğretmedim oda durduk yere çimdikliyo etimi büküyooo iyice bence naptını bilmiyor :D ama şuan yaramazlık yaşı olduğu için hayır dediğimde duruyo kendini yere atıp bişi istediğinde özellikle yapmıyorum umursamıyorum hiç ama öle ağlamasına dayanamayıp her istediğini yapan çok var

Ya kizlar bugun oglen bizim binada oturan biriyle markette karşılaştık. 19 aylik bi kizi var. Bana dediki iki dk tutarsan ben arabadan cuzdanimi alip gelicem dedi. Ok dedim aldim cocugu kucagima. Cok sirin ve tatli geldi gozume neyse. . Cocuk anneeeee diye markette kendini yirtti :( herkes bakti noluyo diye .. neyse sonra dikkatini cips cekti almak istedi uzandi bende annesi kizar filan diye birakmadim. İste tam o an oyle bi aci hissettim ki kollarimda:(((
Bi baktim o melek gjbi gorunen cocuk tirnaklarini etime gecirmeye ugrasiyor:(( istedigini yapayim diye... yanlis anlamissindir filan demeyin vallahi bir buçuk yasindaki kiz cocugu tırnaklarini etime gecirdi bilerek:(((
Neyse sonra annesi geldi aldi kucagimdan . Alışverişi beraber yaptik.. cocuk mesela çikolata istiyo annesi yok deyince basiyor çığlığı... boyle boyle her gördüğünü aldirdi .. hatta ciktik gidiyoduk yoldan donduk çikolatasini yedi bitirdi diye yine aldik oyle sustu..
Simdi sorum şu :
Her istedigini ağlayarak yaptirmasi bana gore annenin hatasi... iki dk kucagindan inmek istemiyor kadina hiçbirşey yaptirtmiyor tum cocuklar boylemi...

Herşeyin bi eğitimi; sertifikası var, ama anne olmanın ne yazık ki yok işte.
Anne olmayı çocuğu manyakça ilgiye boğmak zannediyorlar. Sonra ruh hastası nesiller yetişiyor.

Reçetesi budur bu işin;
2 yaşına kadar kararında sevgi,
4 Yaşına kadar özerkliğine saygı(kendi yemeğini yesin, arada elini bırakın, kendi elbisesini giysin...),
6 yaşına kadar hoşgörü(bıkmadan sorduğu sorulara, kırdığı döktüğü şeylere),
12 yaşına kadar "aferim",
18 yaşına kadar saygı/sorumluluk,
29 yaşına kadar da para verin.
Bu kadar zor mu?

tuvalet eğitimde baskı kurmayın, kendi yapabileceği işleri yapmasına izin verin, asla hakaret edip eleştirmeyin, ilkokuldayken arada okul başarısını övün, ergenliğinde sağa sola kampa filan yollayıp tanıdık ve yaşıtı karşı cinsle tanıştırın...
Sağlıklı bir şekilde büyüsün çocuk.

Benim 20 aylık oğlumda böyle maalesef istediği olmazsa ya tokatlar ya ısırır yada kendini yerlerden yerlere atar

ne yaptıysam vazgeçiremiyorum öyle bi inat ki ellerini kaldıra kaldıra söyleniyor sinirden ve hiç vazgeçmiyor yaptırana kadar

uysal çocukları görünce öyle hayret ediyorum ve imreniyorum ki kendimde hatayı arıyorum çok şımarık

kendi yaşıtlarına karşıda böyle örneğin birinin elinde oyuncak var zorla alır bide üstüne tokatlar çok kötü bir huy çevresinde örnek teşkil edicek bir

durumda yok ama.

Simdi sorum şu :

benim komşum bana bırakmıştı vaktiyle çocuğu o zamanlar gençtim bu bağırıyor yırtıyor kendini anlattığınız gibi ben de zapt etmeye çalışıyorum elime tırnaklarını geçirmiş ben can havliyle attım bunu mindere oymuş derdi bi daha bağırmadı o gün :21:

Back
X