Öncelikle belirtmem gerekir ki bu kesinlikle bir reklam yazısı değildir. Lilakutu alışverişim sırasında tesadüfen görüp aldığım bir ürün ve yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum. Gerçekten başarılı, bu yüzden de sizlere de tavsiye etmek istedim. Hatta aile içerisinde de benim cildim üzerindeki etkisi gözle görülür derecede fark edince 1 hafta sonra anneme de 1 tane sipariş ettik.
Bu Konjac Sponge nedir derseniz şöyle anlatabilirim. Nemlendirici ve alkali açısından çok zengin, ayrıca protein ve mineraller de barındıran bir bitki olan Konjac bitkisinin kökünden elde edilen liflerden yapılan %100 organik bir ürün. Bu sünger, daha sonra cilt tipine uygun Fransız kiliyle harmanlanıyor ve kullanımımıza hazır hale geliyor.
Kullanması gayet basit. Süngeri iyice ıslatıyoruz kalan suyu nazikçe sıkıyoruz ve dairesel hareketlerle yüzümüze uyguluyoruz. Kullandıktan sonra da durulayıp sıktıktan sonra havadar bir yere süngerimizi asıyoruz. Unutmadan kullanım süresi de sizin bu aşamaları ne kadar düzenli yaptığınıza bağlı olarak 1-3 ay arası değişiyor. Şimdi gelelim firmanın vaat ettiklerine, yanlarına da parantez içinde benim gözlemlediklerimi ve neden bu ürünü sevdiğimi yazacağım;
Cildi canlandırır.
Hassas bir şekilde cilde peeling yapar ve yüzde doğal bir ışıltı bırakır.(Çok hafif bir peeling yaptığı doğru hatta biraz fazla uygularsanız çok çok hafif geçici bir kızarıklık yapıyor, ve kesinlikle yüz daha duru ve aydınlık görünüme kavuşuyor uzun süreli kullanımlarda)
Cilde masaj yaptığı için yeni hücre oluşumuna yardımcı olur. (Yeni oluşan hücreleri göremediğim için bir şey söylemeyeyim ama sanki yüzümdeki mevcut güneş ve akne izleri hafifledi gibi, artık peeling etkisinden midir yeni hücrelerden midir bilemem )
Kir, fazla yağ, siyah nokta,bakteri ve gözenekleri derinlemesine temizler. (Bu vaadini de kesinlikle yerine getiriyor. Siyah noktalarım azaldı gerçekten)
Hassas ciltlere zarar vermez,aşındırmaz. ( Annemin cildi gerçekten hassastır, bu konuda sağlam bir referansları var yani artık)
Temizleme jeline ihtiyaç duymazsınız, kullanmak isterseniz normalinden çok daha azına ihtiyaç duyacaksınız. (Eennnn sevdiğim özelliği işte bu. Çünkü akşam yatarken makyaj temizlemek için belki ama sabah kalkınca zaten kirli olmayan yüzüme temizleme jeli sürüp cildimi kimyasallarla yormak istemiyordum. O nedenle Konjac Sponge gerçekten favori ürünüm oldu)
Ekstra yumuşak doku sayesinde hassas ve egzamalı ciltler de kullanabilir. ( 1 yaşındaki bebişe almaya karar verdik demiştim değil mi, ordan anlayın =) )
Bu şekilde yani. Ben ve çevremde benim sayemde bu ürünle tanışanlar çok çok memnunuz. Ben Yeşil Fransız Kil'li olanını kullanıyorum, anneme olgun ciltler için olan kırmızı killisini aldık, ofis arkadaşlarımdan da diğer çeşitlerini biliyorum.