- Konu Sahibi MUTFAKTAYIM
- #1
merhaba arkadaşlar konservelere başlayan varmı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba arkadaşlar konservelere başlayan varmı
hangisinin tarifini verim vişne,türlü,domates,kiraz,taze fasulye, şeftali,erik,menemen,kırmızı biber hangisini istersin
vay yok yok vala sende :) şeftali ve menemeni merak ettım ..tesekuurler :)
Henüz başlamadık zira yaşadıgım şehirin iklimine göre henüz çok erken eger şuan yaparsak hepsi bozulur.Mersin de konserve yapımı agustosun son haftası ve eylül ayında başlar iklim şartlarından ötürü sadece tuzlu suya yaprak bastık çünkü yaprak sadece bu aylarda oluyor onuda serin yerde muhafaza etmeye çalışıyoruz.![]()
Biber salçası ve domates salçası yapılır büyük çogunlukla evde yapılır bu salçalar,taze fasulye,barbunya,bamya,börülce,menemen,bezelye konserveleri yapılır isteyen şişelere isteyen buzluga koyar patlıcan ve biber kurutulur dolmalık ve yemeklik olarak karnıyarıklık patlıcan yapılır,şeftali,erik kiraz,vişne konservesi yapılır turşu yapılır süs biberi,kelek,kornişon,lahana havuç turşuları yapılır,evlerde zeytin zamanı zeytin yapılır yeşil ve siyah olmak üzere evde yaparız.merhaba orada nelerden konserve yaparsınız değişik tarifleri severimde
şeftali konservesi için
MALZEMELER
4 KİLO ŞEFTALİ
2 KİLOGRAM ŞEKER
4 SU BARDAĞI SU
YAPILIŞI
SUYU VE ŞEKERİ BİR KAPTA OCAĞA KOY O ARADA ŞEFTALİLERİ SOY İKİYE BÖL ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKAR ŞETALİLERİ İSTER KÜPKÜP İSTER DİLİM ŞEKLİNDE DOĞRA KAVONOZLARA KOY SONRADA SIAK ŞERBETİ KAVANOZLARA PAY ET ŞEFTALİLERİN ÜSTÜNÜ ÖRTECEK ŞEKİLDE AMA 1.5 SANTİM BOŞLUK KALSIN KAPAKLARINI SIKICA KAPAT BÜYÜK BİR TENCEREDE SU KAYNAT VE KONSERVELERİ İÇERİSİNDE 40~45 DAKİKA KAYNAT. KAYNATTIKTAN SONRA ÇIKARIP TEZGAHA KOY SOĞUDUKTAN SONRA SERİN GÜNEŞ GÖRMEYEN BİR YERDE MUHAFAZA EDEBİLİRSİN ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN
NOT.ŞEFTALİLER SERT OLSUN
ne kadarsürede tüketmek gerekır ve sekerleme yapar mı ?
sakladığın yer serin olduğu sürece hiçbir şey olmaz istediğin kadar saklayabilirsin benim geçen yazdan şeftalilerim yeni bitti
Biber salçası ve domates salçası yapılır büyük çogunlukla evde yapılır bu salçalar,taze fasulye,barbunya,bamya,börülce,menemen,bezelye konserveleri yapılır isteyen şişelere isteyen buzluga koyar patlıcan ve biber kurutulur dolmalık ve yemeklik olarak karnıyarıklık patlıcan yapılır,şeftali,erik kiraz,vişne konservesi yapılır turşu yapılır süs biberi,kelek,kornişon,lahana havuç turşuları yapılır,evlerde zeytin zamanı zeytin yapılır yeşil ve siyah olmak üzere evde yaparız.
vay beeee ...ozaman kısa gırmedennn yapmak gerek cok sıcakta kalmasın yapılanlar dıe...ben hıc yapmadım ama bu yazzz yapıcammm senden tariff çalarım izin verirsennn :) hıç yapmadım bakalımm ılk konservelerım nasıl oolacakk :):)
maşallah sizdede yok yok zeytin dışında hepsini bende biliyorum onu nasıl yapıyorsunuz
Burada zeytinler sonbaharda olur eylül ayında çıkmaya başlar yavaş yavaş fakat zeytinin üzerine yağmur yağması gerekki daha lezetli olsun, ekim ayında daha çok güzel olur zeytinler.Yeşil zeytini kırma usulu yapıyoruz biz yeşil zeytini tek tek taşla kırarız biraz zahmetli bir iştir daha sonra bidonlara dolduruyoruz içine su katarız suyunu tatlansın diye günlük degiştiririz isterseniz daha çabuk olsun diye günde iki kerede degiştirilebilir zeytin tatlandıktan sonra bir kapta tuzlu su hazırlanır tuzu az olmamalı eger az olursa zeytin bozulur tuzlu suyun içine limontuzu katarız ve 1 adet limon kesilir ve zeytinin içine dökeriz bir kaç gün bekler daha sonra afiyetle yenir zeytinin lezetli olması için yağlı olması gerekir yağsız zeytin lezzetsiz olur.
siyah zeytini kırmadan bidonlara dolduruz ve içine tabiki tuz atarız tuzu az olursa bozulur günlük siyah zeytinin bulundugu bidonu çalkalarız zeytin sele zeytini olur kıvırcık oluncaya kadar çalkalanır günlük sele zeytini kıvamına geldiginde 2-3 gün suyun içinde bekletilir daha sonra sudan çıkartılır biraz güneşte kurutulur daha sonrada yağlanıp tekrardan bidonlara katılır.
selam canım bunlar herhalde yeni zeytinlerle oluyor istanbulda bulmak mümkün olur mu
bahçelerini