kontör dolandırıcığı

azemheval

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
658
1
0
42
Kars
Kızlar merhaba bir konuda bugün yaşadığım olayı sizle paylaşmak istedim sizlerde böyle bir durumla karşılaştığınızda şaşırmayın....
Bugün saat 11. civarı telefonuma çağrı gelmiş ben hastanede sesini kısmıştım telf duymadım eşimi aramak için baktığımda aramayı gördüm bende (eve mutfak dolapı için usta bekliyorum anahtarımı komşuma vermişitim , dedim herhalde usta geldi beni bulamadı beni arıyor ) buna nazaran aradım telf numarasını , karşıma kendisinin emniyet müdürü olduğunu söyleyen bir kişi çıktı, benim telf numaramdan küfür içerikli mesj atıldığını cumhuriyet savcılığınında hakkımda suç duyurusu olduğunu söyledi inatla adımı sordu bende madem hakkımda suç duyurusu var adım belli sanım belli sen ne diye adımı soruyorsun dedim, dedimki hangi emniyetteysen söyle ben en yakın karakola gidip seni ordan arayacağım dedim başladı bana küfür etmeye bende seni savcılıga vereceğim dedim milleti böyle dolandırıyorsunuz dedim kapattım telefonu eşimi aradım hemen emniyet müdürlüğüne gitti , emniyet yapılacak bişey olmadığını savcılığa suç duyurunda bulunmamız gerektiğini, bulunsakta birşey çıkmayacağını anlatmışlar .. ay bütün gün bir daha arayacakmı diye sinir oldum aman kızlar dikkat edin....

ya bu benimde başıma geldi..emniyet bişi yapamayız dedi aynı olay cumhurbaşkanının amcasının başına gelmişti ve polis onları yakalamıştı...nasıl iş bu böyle

Bu ve buna benzer dolandırıcılık teşebbüsleri bütün gazete ve internet haberlerinde veriliyor...
Bu aramalara inanmak için gerçekten ya dünyadan birhaber olmak lazım yada çok saf....
Aynı bu tarz telefon konuşmasını türkiyenin en büyük tirajlı gazetelerinde yayınladılar, en çok tıklanan haber portalarında yayınlandı, insanları uyarmak için herkes elinden geleni yapıyor..
Ama dolandırıcılar belki bi sazan daha buluruz diye şanslarını denemekten vazgeçmiyorlar.
Ve maalesef yakalanamıyorlar....

bence savcılığa suç duyurusunda bulunun ne demek bişey çıkmaz.telefonun izi takip ediliyor. kimden geldiği tespit ediliyor. belki sizden kontör koparamadı ama başkalarının canını yakmış olabilir. bu kişinin yakalanması halinde dolandırıcılıktan ağır cezada yargılanacağını biliyor musunuz? herkes umursamazlık ederse bu adamlar elini kolunu sallaya sallaya gezer

evet ya bi arkadasımada atmıslar mesaj işte t...cell müşteri hizmetleri die ama numara var tabi işte 250 knt şifresi gönderin faturalarınıza otomatik ödeme talimatı verelim diye tabi arkadasımda arıyor ağzına geleni sayıyor

benimde başıma başka bir dolandırıcılık olayı geldi.ilk numara değişim kampanyaları çıktığında t..den v.. geçtik eşimle memnun kalmayınca tekrar t.. döndük.aradan epey bir zaman geçti t..müş.hizmetlerinde aradıklarını söylediler neden başka operatöre geçip tekrar dönüş yaptığımı sordular,en sonunda eve gelip diğer operatörden vazgeçme nedenimizi kameraya anlatmamızı istediler asla böyle bir teklifi kabul edemem dedim.ikna etmeye çalıştı falan ben anlamıştım zaten yalan olduğunu neyse çıkan numarayı arkadaşımın kızına verdim o trkc.de çalışıyor.numara aynı çağrı merkezi numaraları gibiydi.o bildirdi yetkililere ve benimle birlikte 10 kişiye falan ulaşmışlar çok yeniydi yani.açığa çıktı.cesarete bak eve gelecek kayıt yapacak haa unuttum o kayıtlarıda toplantılarda müşteri hizm.geliştirmede kullanacaklarmış :))))

Back
X