konu kayinvalide. sorun yapmakta haksız miyim?

regarde-moi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2014
1.072
764
108
Merhaba arkadaşlar. Size kisaca konuyu anlatıp fikrinizi almak istiyorum. Fikirleriniz benim için çok önemli. Sizden başka anlatabilecegim kimse yok.
Bugün kayinvalidem bize geldi. Esim ben ve o vardik evde. Kocasini evde birakip geliyor. Cift olsalar bu kadar sorun olmuyor benim için. Yine eşimle sapur supur muhabbetler. Bu arada esim de hiç görmemiş gibi seviyor annesini kafasini gözünü opmeler filan. Benim annem hayatta degil ve inanilmaz eksikligini hissediyorum. Belki de bu yuzden iliskileri bana bu kadar batıyor.
Neyse kayinvalidem surekli esime soyle yaparsin böyle yaparsin diyor. Yani esim sanki evli degilmis gibi. Iki sene otur burda sonra cikarsin iste tasinirsin ev alirsin falan filan. Yaparsiniz yok ama hep yaoarsin diyor. Sizce buna takilmam anormal mi. Kv gidince esimle paylastim durumu kendimi değersiz hissediyorum dedim. Yaptığı tek yorum senin baban da bana böyle demişti diye misilleme yapmak oldu. Baktim ki beni anlamayacak konuyu kapattim.
Siz olsaniz benim yerimde ne dusunurdunuz?

Boşver ya sınız dese ne demese ne. Ev alinca havani atarsin aldik yaptik biz yaptik diye. Boşver sevsinler birbirlerini şapur şupur.

Amaannn bırak ana oğul öpsün dursun birbirini. Boş yere adını kıskanca çıkarma.
yok opusmeleri konusunda esime hicbirsey soylemedim. Kv ye zaten söylemem. Ben icten ice buruklugunu hissediyorum sadece. Insan azicik dikkat eder. Etseler ne güzel olur yani.
Esas takıldığım nokta surekli esim yanlizmis gibi kv nin tasinirsin ev alirsin falan filan demesi. Benim fikrimin hükmü yok yani. Beyim ne yaparsa mecbur pesinden gidecegim ben de. Bir de kizi var kv nin. O da evli. Diyor ki kizim da ev alacak. Çalışmıyor bile kizi. Onunda kocasini yok sayiyor. Kendimi cok değersiz hissediyorum.

sen de onu yok farzet. o gelince başka odaya git, meşgul ol. belli ki sana nispet yapıyor. sen ortalıkta olmayınca nispet yapamaz. hem duymaz ve görmezsen kafan rahat olur.

Cevabiniz için çok teşekkür ederim. Peki ama sizce ne yapabilirim. Nasil hareket etmem gerektiğini gerçekten bilmiyorum.

Ben bu konularda fazla tepki veriyorum bana sormasan daha iyi. Ama boyle bir kocadan soguyacagim kesin. Arkami yasladigim adam bana anasiyla nispet yapiyor yani daha neler.

Yok saymaktan başka yol yok gibi..sende kv gelince tek başına takıl..şuraya gidecem, şunu alicam, eve su eşyayı alicam, eve su arkadaşımi çağırdım vs. İkisini de yoksa yardım yerinde olsam.. eşin de biraz anlasin.. bir daha opustuklerinde de " Allah muhabbetunizi arttirsin ne diyim ama olan var olmayan var" derdim..biraz vicdan varsa karşında Şapur şupur opusmezler..

Başın sağolsun, Allah sabır versin.
Kırılmakta haklısın çok ayıp ediyorlar.
İnsan kırk kere düşünür annesi yok ayarında davranayım diye. Hele kayınvalidenin bir anne olarak sana daha özenli davranması lazım. Oğlunu mıncıklamak yerine sana kızı gibi ilgi göstermesi lazım. Ne çirkin bir şey.
Ben olsam sanırım kendimi tutamaz eşime yanlış anlama ama siz anne oğul aşk yaşadıkça kendimi eksik hissediyorum çok üzülüyorum. Lütfen biraz dikkat eder misin? derdim. Yine devam ederse de başka odalarda iş uydurur kaçar o ortamda durmazdım. Eninde sonunda dank ederdi.
Benim kayınvalidemde oğlunu beş yaşında gibi öp sev mıncır şekilde seviyordu, bir gece dayanamıyorum artık diye uyardım. Hatta benim yurtdışında yaşayan senede bir kez gelen kuzenimin annesini görüyorsun o senede bir görüyor böyle yapmıyor bana anormal geliyor kusura bakma dedim. Kendine çeki düzen verdi. Yani kavga etmeden kibarlıkla hislerini anlatırsan insansa anlar ona göre davranır.

Ben bu konularda fazla tepki veriyorum bana sormasan daha iyi. Ama boyle bir kocadan soguyacagim kesin. Arkami yasladigim adam bana anasiyla nispet yapiyor yani daha neler.
Ben de soguyorum bunlari gordukce. Yapilan sey nispet degil aslında ama bu kadar dusuncesizligi kaldiramiyorum. Sey ben üzülüyorum da cok sarilmasaniz dememi mi bekliyorum acaba. Bunu soylemis olsam ne yapip edip uste cikar. Yapar.

Back
X