Konu önemli hanimlar

Y Yorgunumzira anne babasi bebegimi organik besleyecegim diyen bebgin öldüğünü de izledik,o bunu dedi bu bunu dedi diye kafaniz bulanmasin,asilar cok onemli helle ki su gunlerde

bennim komsu var bi tane,1 yasina girdi bebeegi,
sütü yoktu ama mama zararli diye cici bebbe ve sekerli su yedirirrdi daha 40 günlük bile degilken,cocuk hasta olurdu bi suru bitki icirirdi

4 aylikken sofraya oturdur kendilerine ne yaptiysa yagli tuzlu demeden yedirirdi

cocugu ölümden döndü simdi ek gelisim mamalarindan yediriyor ve cocugun gelisimi de cok cok geri,

asilarini da yaptirmadigi icindevamli hasta

Orta çağda yaşamıyoruz
Doktorlar bile çocuklarını aşılatıyorlar oyüzden aşıya karşı olanları anlamıyorum
Aşı önlem için yapılıyor Sağlık Bakanlığı eğer önemli olmasaydı kapsamını sürekli genişletip boşyere para dökmezdi sonuçta ücretsiz yaptırıyoruz ve devlete külfet
Bakanlık Uyarır aşılatmayın çocuklarınızı der aşı için ayrılan bütçeyi düşer onun yerine başka yere harcama yapardı
Ben çocuklarımı aşılattım. ağrı kesicilerin bile bir sürü yan etkisini okuyoruz ozaman ilaç da kullanmayalım

P pinkpin gerçekten merak ettiğim için soruyorum.
Çocuğunuzu ileride(Allah muhafaza) kreşte,parkta,okulda bulaşabilecek ağır hastalıkların ölümcül olabilecek etkilerinden korumayı nasıl başaracaksınız?
Herhalde şimdiden bağışıklık sistemini güçlendirecek şeyler yapıyorsunuzdur?
Onlar neler?
Biz de yapalım.

O dediğiniz aşılar safsa oluyor. Günümüzün aşıları için geçerli değil.
Arkadaşım 17.sayfaya kadar okudum ama sizin bile aşı ile ilgili konunuz var. Yani kedi sizi tırmalamış ve kuduz aşısı olmadığı için de ödünüz kopmuş. Hayvanlara da aşı yapılmasın o zaman? Onlar can değil mi? İşte bakın onun üstünden gidin. Sizin çocuğunuz da aşısız olduğu için ilerde hastalandığında aşısı da yoktu ki diye herkes siz de dahil korkacaksınız.
Ben size aşı yaptırın demiyorum ama o eski toprak dediğiniz insanlar bile aşı olmuş. Benim anneannemin zamanında bile gerekli aşılar kapı kapı gezilip yapılırmış. Aşı olmayan çocuklar da boğmacadan, veremden, kızamıktan ölürlermiş.
En basitinden ben zamanında aşı olduğum için hastalıklara karşı bağışıklığım var ve bu da benim karnımdaki bebeğim için çok büyük bir artı.
Bizler temiz bir yerde yaşamıyoruz. Eskiden teknoloji de yokmuş, radyasyon da yokmuş her şey doğalmış. Doğal olarak hastalıklara yakalanma riski de azmış ama kalkıp kendi bulunduğu ortama yabancı bir yere gidildiğinde hastalıklara yakalanıyorlarmış ve maalesef kurtulma ihtimalleri de olmuyormuş.
Aşının zararlarını bilemem ama yararının zararından daha çok olması benim çocuğuma aşı yaptırmam gerektiğini bilmem için en büyük artı.
Zaten çocuğuma karşı bu sorumluluğu da alamam. İlerde kızım gebe kaldığında kızamık ya da su çiçeği olsa hem kendisi hem de bebeği ölecek çünkü vücudu aşı ile bağışıklanmadı.
Aynı şekil oğlum için de geçerli.
Yani böyle net kararları vermek için uygun bir çağda olduğumuzu düşünmüyorum.

Osmanlı zamanından beri ( belki daha da onceleri ) hastalıklara önlem mücadele yontemleri var bir hastalık başladı mı herkes önlem amaçlı o günün koşulunda ilaclanirdi

Herkes bilgisiz cahil dünyayı bi elin parmağı kadar insan kurtarıp gozumuzu açacak akıl var mantık var

Kizima 1 ay sonra 1 yas asisi yaptiricam arkadaslar , fakat arkadasim kafami karistirdi.İyice allak bullak oldum . Aşıların Icinde herturlu zararli maddeler var. Ve insan cenin maymun hinzir dnasi civa aliminyum saymiyorum bile dedi. Otizme neden olabiliyormus . Cinde uretiliyormus ayrica . Kendi yaptirmamis aşılarini.
Arkadasim boyle soyleyince benimde bir gozum korktu. Bu konu hakkinda bilgili bayanlardan yardim istiyorum . Gercekten oyle mi acaba . Ben pek sanmiyorum ama Arafta kaldim :KK43:(
Asilar bebeklerin bagisikliklarini kuvvetlendirir duyma gorme bak eksik kaldiginda ilerisi icin kotu duyduklarina aldanma

Y Yorgunumzira anne babasi bebegimi organik besleyecegim diyen bebgin öldüğünü de izledik,o bunu dedi bu bunu dedi diye kafaniz bulanmasin,asilar cok onemli helle ki su gunlerde

bennim komsu var bi tane,1 yasina girdi bebeegi,
sütü yoktu ama mama zararli diye cici bebbe ve sekerli su yedirirrdi daha 40 günlük bile degilken,cocuk hasta olurdu bi suru bitki icirirdi

4 aylikken sofraya oturdur kendilerine ne yaptiysa yagli tuzlu demeden yedirirdi

cocugu ölümden döndü simdi ek gelisim mamalarindan yediriyor ve cocugun gelisimi de cok cok geri,

asilarini da yaptirmadigi icindevamli hasta
Mama zararlı da cici bebe zararsız mıymış? Çok üzülüyorum böyle hikayelere :(

Mama zararlı da cici bebe zararsız mıymış? Çok üzülüyorum böyle hikayelere :KK43:
ustelik 40 i bile cikmayan cocuguna yedirirdi aģlata aglata:(
yapma dedigimizde de siz ne bilirsiniz derdi..
sütün yok iste gelmemis bu cocuga iskence etmek degilmi albi kutu mama doysun:(

Bu hangi bilimsel makale kaynak paylaşır mısın?

Ya habire bilimsel makale diyip duruyorsun ama sen etrafta duyduklarınla hareket ediyorsun. Neyin kafası bu? Facebookta orda burda gördüklerini çevrende duyduklarınla hareket ettiğin söyleyip hala ısrarla bilimsel makale beklemene anlam veremiyorum. Yani sen yaptırma bebeğine aşı!! Ama bırak yaptıranların kafasını da boş saçma sapan şeylerle karıştırma. Israrla anneler yaptırmayın çocuğunuzu düşünüyorsanız diyip duruyorsun.

Bu arada tanıdığım herkes ama herkes çocuğuna aşı yaptırdı ve sülalemde ve çevremde bir tane bile otizmli çocuk yok inşallah kimsenin de çocuğu otizmli olmaz.
Ama otizm gibi rahatsızlıklar genetikle alakalıdır. Her şeyi biliyorsunuz ama bunu bilmiyorsunuz.
Ona bakarsanız aşı yaptırmayın da çocuğu otizmli olanlara ne diyeceksiniz?

Bebeğime ilk doz rotavirüs aşısını yaptırıp,doktor değişikliği yapmak zorunda kalmıştım .2.doza geldiğinde size denilenler minvalinde bunun gereksiz olduğu bizzat doktor tarafından yaptırmama engel olunmustu..bebeğim 2 ay sonra rotavirüs e yakalandı ve 3 gün hastane tedavisi,1 hafta da evde kabusu yaşadık..
Hayat tecrübenin ta kendisi..
En kötü aşı,aşısız olmaktan iyidir.

Şunu da yazmak istiyorum. Toplum olarak unutuyoruz malesef. Eskiden hastalıkların insanları ne hale getirdiğini unuttuk. Aşılar çıktı yıllardır görmedik. Gördüklerimiz (otizm) gözümüze battı. Otizm için aşı bulunamadığı için belki insanların güveni oluşmuyor. Aşısı yaptırılan hastalıklar aşı bulunmadan önce nasılmış onu araştırın. Aşılar %100 koruyuculuk vaadetmez. Bir şehirde 100 çocuktan hepsi aşılansa %80i korunmuş olur. Diğerleri de bağışıklığı olan çocuklar sayesinde hastalıkla yüz yüze gelmemiş olurlar.
Eski toprak dediklerimiz bebekleri hasta olunca ölsün diye bekleyen insanlar. Doğrudur yanlıştır demiyorum. Ama günümüzde asla yapılmayan bir durum. Benim dayım bebekken hasta olmuş. Doktora bile götürmemişler ölsün diye beklemişler. Ölmemiş o da. Büyüyünce her gününü doktorlarda, acı içinde geçirdi. Yirmi küsür yaşlarında da öldü. Çalışamadığı için evde kendine hobi edindi hayatını doldurmaya çalıştı. Eskiden aşı da yoktu bebekleri öksürdü diye doktora götürmek de yoktu.

Bu hastalıkları unuttuk. İnşallah tekrar hatırlamak, bilmek zorunda kalmayız. Kişisel değil toplumsal bağışıklık çok önemli.

Bazı hekimleri yermek düşüncesinde değilim ama hekimlerin arasında literatürden oldukça kopuk bir kitle var. Uzmanlığı aldıktan sonra akademik yayın okumak hak getire, zaten dil bilmiyorsa bir iş, iki iş olacak daha da zor hale geliyor. Uzmanlık alır almaz, pratiğe devam ama teoride havada kalıyorlar, alanda ne var ne yok, yeni gelişmeler nelerdir bilen hak getire!
Bebeğime ilk doz rotavirüs aşısını yaptırıp,doktor değişikliği yapmak zorunda kalmıştım .2.doza geldiğinde size denilenler minvalinde bunun gereksiz olduğu bizzat doktor tarafından yaptırmama engel olunmustu..bebeğim 2 ay sonra rotavirüs e yakalandı ve 3 gün hastane tedavisi,1 hafta da evde kabusu yaşadık..
Hayat tecrübenin ta kendisi..
En kötü aşı,aşısız olmaktan iyidir.

Y Yorgunumzira ve sevgili anneler

Bu konu benim de coook kafami karistiyor lutfen lutfen gorun bu mesajimi, ozellikle asinin otizme yol acmadigini soyleyenler lutfen rica etsem su linkteki yaziyi inceler misiniz? Sadece "komsunun gorumcesinin eltisinin cocuguna olmus mış miş" den ote bilgiler ve kanitlar var burada. Otizme yol acmadigina dair calismalar da vardir illa ki ama onlari da okumak ve icimi rahatlatmak istiyorum. Lutfen su yaziyi okuyun:
https://vitamingiller.com/otizmin-olusum-yolunu-apacik-ortaya-koyan-bes-kesif/

Bu sitedeki diger yazilari okumak icin vitamingiller otizm diye gooogle'layabilirsiniz. Lotus anne diye birinin yazilarina ulasacaksiniz. Kendi cocogunun asilar yuzunden otizm oldugunu anlatan bir anne. Bilemiyorim. Dogru olduguna inanmak istemiyorum :(

Back
X