• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma Problemleri Konusamayan cocuk

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

nefise3

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2011
144
27
98
Slm arkadaslar konuyu okuyan ve cvp yazacak olan arkadaslara simdiden tesekkurler benim arkadaşımın 4 yaşında bir oğlu var ve ne yazık ki henüz konuşamıyor kelime var söyleyebildiği kelimelerle cümlede kurabiliyor ama yaşıtlarından çok geri bir çok doktora götürdü hiç bir problem yok denildi arkadaşım çok üzülüyor bu duruma tek çocukta bu arada kreşe falanda gönderiyor yeni başladı zaten bir de arkadaşımın üzüldüğü bir şey daha var bana bahsetti biraz eşinin yakınları tarafından oğlu konuşamıyor diye hasta denilmiş yani öyle muamele yapıyolarmışkı sanki zeka geriliği var çocukta bu durumada çok üzülüyor lütfen arkadaşlar sizden rica ediyorum başından böyle bişey geçen varsa yazsın arkadaşımın yüreğine su serpmiş olacaksınız ben ne kadar desemde yardımcı olamıyorum psikolojisi bozulmuş oğlumdan küçük çoçuklar bile konuşuyor benimki konuşamıyor diyor içim parçalanıyor diyor yaşıtlarından geri diye beraber okuyacağız lütfen yorumlarınızı bekliyoruz

Esimin teyzesinin oglunda ayni problem varmis, sonunda duyu kaybi oldugu ortaya cikmis. Fakat onlarda doctor doctor gezmisler zamaninda. Simdi saglikli ve gayet duyuyor konusuyor. Kac farkli doktora goturmus? Uzman doktorlar miymis? Bunlar cok onemli... Bir kac doktora daha goturmesinde belki bir fayda olabilir...

Ailesine gelince, bu sekilde cocuk muamele goruyorsa cocuk icinde sinir bozucu bir durum. Eger doctor tarafindan soylenen bir gelisim bozuklugu yoksa, cocuk konusacaksa dahi ona gosterilen tavir ve davranislardan cekimser davranip icine kapaniyor olabilir. Bu tarz muamele gordugu yerlerden biraz uzak tutulmasinda fayda var. Ayni zamanda cocuga "neden konusamiyor, neden normal degil" gibi yaklasim yerine daha tesvik edici ve bu problemi gormezden gelici yaklasimlarda bulunurlarsa cok daha iyi olur. Cunku 4 yasinda cocuk deyip gecmeyin, onlar bazen yetiskinlerin sandigindan cok daha fazla anliyorlar ve tepkileri de o sekilde, hic umulmadik olabiliyor.

Psikologa goturmusler mi? Belki bu sorunun altinda bambaska birsey de yatiyor olabilir.
Aklima gelen oneriler bunlar, insallah hayirlisi olsun, umarim annesini + babasini sevindirir ve konusmaya, yasitlarina yetismeye baslar...

merhaba bnm görümcemin de kızı çok geç konuştu tv fazla izliyordu çizgi flmdekiler gibi konuşuyordu.düştüğünde ben iyiyim falan diyodu pepe gibi.biz kızla daha fazla konuşmaya başladık tv karşısında fazla bırakmıyorduk.yavaş yavaş konuşmaya başladı.onun ilgisini tv den yavaş yavaş çekmeye başladık.böylece şimdi temelli konuşmaya başladı.

Ablamin kizi ilk kelimesini 3.5 yasinda soyledi herseyi hareketerle.yada gostererek.anlatiyordu simdi.4.sinifa gidiyor sustirmak.ne.mumkun...

Esimin teyzesinin oglunda ayni problem varmis, sonunda duyu kaybi oldugu ortaya cikmis. Fakat onlarda doctor doctor gezmisler zamaninda. Simdi saglikli ve gayet duyuyor konusuyor. Kac farkli doktora goturmus? Uzman doktorlar miymis? Bunlar cok onemli... Bir kac doktora daha goturmesinde belki bir fayda olabilir...

Ailesine gelince, bu sekilde cocuk muamele goruyorsa cocuk icinde sinir bozucu bir durum. Eger doctor tarafindan soylenen bir gelisim bozuklugu yoksa, cocuk konusacaksa dahi ona gosterilen tavir ve davranislardan cekimser davranip icine kapaniyor olabilir. Bu tarz muamele gordugu yerlerden biraz uzak tutulmasinda fayda var. Ayni zamanda cocuga "neden konusamiyor, neden normal degil" gibi yaklasim yerine daha tesvik edici ve bu problemi gormezden gelici yaklasimlarda bulunurlarsa cok daha iyi olur. Cunku 4 yasinda cocuk deyip gecmeyin, onlar bazen yetiskinlerin sandigindan cok daha fazla anliyorlar ve tepkileri de o sekilde, hic umulmadik olabiliyor.

Psikologa goturmusler mi? Belki bu sorunun altinda bambaska birsey de yatiyor olabilir.
Aklima gelen oneriler bunlar, insallah hayirlisi olsun, umarim annesini + babasini sevindirir ve konusmaya, yasitlarina yetismeye baslar...

Çocuk psikiatristi kulak burun boğaz ve çocuk nörolojisi bir kaç tane daha var ama hepsi sorun yok demiş sadece bekleyin demiş pisikiatrist doktor zeka problemi yok otizm yok er yada geç konuşacak demiş

merhaba bnm görümcemin de kızı çok geç konuştu tv fazla izliyordu çizgi flmdekiler gibi konuşuyordu.düştüğünde ben iyiyim falan diyodu pepe gibi.biz kızla daha fazla konuşmaya başladık tv karşısında fazla bırakmıyorduk.yavaş yavaş konuşmaya başladı.onun ilgisini tv den yavaş yavaş çekmeye başladık.böylece şimdi temelli konuşmaya başladı.

Tam olarak kaç yaşında konuşmaya başladı cnm çok tasekkürler cvplarınız için

canm bundan bir kaç ay önce aynı bu şekilde konu açmıştım buraya acaba gelişim geriliği falanmı var diye canım sıkılıyordu.. Kızım tek çocuk 2009 haziran doğumlu kreşe falanda gitmiyor seneye göndereceğim. Şu bir kaç ayda o kadar çok değiştiki babaannemiz halalrımız falan bizde kaldı bir iki ay şuan kızımın durumu fena ağzım açık kalıyo bazı laflarına :9:
Geçen gün eşofmanını giy dedim tamam dedi giymedi 3. kez tekrarlattı banaen son sesimi yükselttim bana verdiği cevap
of anne bıktım senin şu çok konuşmandan yeter artık ya az konuş biraz .. :53::53: Ben tamam dediysem tamam demektir neden aynı şeyleri tekrarlıyorsun:53::53:
Ailede bu tarz konuşan inanın yok nerden türetiyo bu cümleleri :9::9:.. Bunu neden anlattım o konuşmayan ,çok cümle kuramayan yaşıtlarından geri dediğim kızım bir kaç ayda bu şekle geldi. Hiç can sıkacak bişey değilmiş inan Olabiliyo demekki bazı çocuklarda birden atlıyorlar yılları yada evreleri sanırım ..

Son düzenleme:
canm bundan bir kaç ay önce aynı bu şekilde konu açmıştım buraya acaba gelişim geriliği falanmı var diye canım sıkılıyordu.. Kızım tek çocuk 2009 haziran doğumlu kreşe falanda gitmiyor seneye göndereceğim. Şu bir kaç ayda o kadar çok değiştiki babaannemiz halalrımız falan bizde kaldı bir iki ay şuan kızımın durumu fena ağzım açık kalıyo bazı laflarına :9:
Geçen gün eşofmanını giy dedim tamam dedi giymedi 3. kez tekrarlattı banaen son sesimi yükselttim bana verdiği cevap
of anne bıktım senin şu çok konuşmandan yeter artık ya az konuş biraz .. :53::53: Ben tamam dediysem tamam demektir neden aynı şeyleri tekrarlıyorsun:53::53:
Ailede bu tarz konuşan inanın yok nerden türetiyo bu cümleleri :9::9:.. Bunu neden anlattım o konuşmayan ,çok cümle kuramayan yaşıtlarından geri dediğim kızım bir kaç ayda bu şekle geldi. Hiç can sıkacak bişey değilmiş inan Olabiliyo demekki bazı çocuklarda birden atlıyorlar yılları yada evreleri sanırım ..

Arkadasım hepinize cok tesekkur edıyor bende tesekkur edıyorum cok saolun arkadasımın yuregıne su serpiyorsunuz en cokta akrabalarının bu şekilde davranmasına üzülüyor sanki her geç konuşan çocuk salak her erken konuşan çocuk dahi

cocukda bir saglik sorunu yoksa takilcak birsey degil bence uzulmesin arkadasin benimde ilk kizim tam 17 aylik yurudu hicbir saglik sorunu yokken cok guzel konusuyordu tutunarak heryeri fir fir geziyordu ama dengesini saglayip biryere tutunmadan yurumuyordu cunku ilk oldugundan cok nazliydi cocugun totosu yer gormuyordu surekli kucakda ben biraksam babaanne babaanne biraksa dede baba hala derken liste uzar cocuk yer nedir gormedi sonra butun akrbalar ozurlu bu bunu yuzume ve arkamdan dediklerinide cogu kez duydum :43:ilk kez anne olmustum nasil korkularim vardi bircok degisik dr goturdum hicbir saglik sorunu yok sorun olsa tutunarak yurumez dedi akrabamiz olan dr kimseyi dinleme sen sabirla bebegini yurutmeye devam et kulaklarini tika baskalarin sozlerine dedi hem ozurlude olsa o senin parcan copemi atacan dedi cok dogru soylemisdi kizim tam 17 aylik bitmek uzere yurudu yuruyus o yurus halen daha bayilir yurumeye biraksan 4 saat kesintisiz yurur:46:

benim oğlumda 3.5 kadar konuşamadı.kaynanam bu dilsizmi gibikelimeler söyletince doktorlara götürdük .bizede tv izletme kreşe verin sürekli konuşun dediler ben bide resimli kağıtlar aldım hayvan rakam nesneli sürekli tekrarlatım bide 2çocuğum peşpeşe oldu kardeşi olunca ondanda olmuş olabilir.şuan 8sınıfa gidiyo dersleri çok iyi maşallh. onun bunun lafına bakma .ama ihmalde etme

Bende söylüyorum arkadasıma sağlık sorunu yok er yada geç konuşacak diye ama bana aynen şöyle diyor herkes benim çocuğuma tereddütlü bakıyor 4 yasında konusamıyor hatta lal demişler arkadasımda 4 yasında bir çocuk neden konuşamaz diye kendini yiyip bitiriyor zor bir durum benimde evlatlarım var ama geçecek inş başından geçenler lütfen yazın

Birçok uzmana ve çocuk psikiyatristine götürülmüş. Hepsi aynı şeyi söylüyorsa, arkadaşınız sadece eşinin ailesinin söylediklerini takarak kendisine bunu dert ediyor. Bu yapılmamalı, ama işte insanlar sadece tek taraflı bakarlar olaylara ve yargılamaya ya da bu tür durumlarda tanı koymaya açtırlar. Arkadaşınıza söyleyin, ailenin bu görüşlerinin hiçbir önemi ve değeri yok.

Yapılması gereken, özellikle çocuk psikiyatristinin verdiği öğütleri dinlemek. Tv seyretmesi sakıncalı, azaltılmış. İzlenilen programların özenle seçilmesi gerekir yalnız. Bunun yanında, evin içerisinde sürekli bu durumun dillendirilmesi ya da çocuğa hissettirilmesi söz konusuysa sonlandırılmalı. Akıllarının her şeye erdiği yaştalar ve bu konuşma ya da ortamdaki psikolojik baskıdan kendisini olumsuz şartlandırabilir çocuk. Kısa süre içerisinde susmamacasına(!) :) konuşmaya başlayacaktır.

benm oğlum eylülde 2 yaşını doldurdu. ben görmedim yada dikkat etmedim ama konuşması gerek diyolar 2 yaşında. tabi bazı kelimeler küçük cümleler var. doğru yerlerdede kullanıyor ama tam bir konuşma değil. tv izliyo ama tv bağımlısı bir çocuk değil. birde şu var kardeş kuzen olan kalabaık evlerdeki çocuklar daha çabuk konuşuyo sanırım. biz evde babada işe gidince iki kişiyiz oğumla sürekli konuşuyorum ama yeterli olmuyo sanırım. mesela çocuklu her ortama girşte yeni bir kelme kapıyo.

doktor sorun yok dediyse yoktur. zeka geriliği olduğunu düşünenleri birde muayene ettirmek gerekir. daha geçen gün kv ayy belli bişey 4 yaşında anca konuşur diyo. hadi öyle diyelimde müneccimmisin be kadın. yok komşusunun kızı 1buçuk yaşındaymış öyle bir konuşuyomuşki. herhalde konuşur evin içinde 10 çocuk var yaşayan. kv diyorumda anneminde geri kalır yanı yok. niye konuşmuyor doktora götürsene diyip duruyo.

bu arada burda br bayan arkadaşın yazısını okumuştum kızı hç bir şey söylemiyomuş. doktora falanda götürmüşler ama tek kelime yok. ama birgün kızı annesi mutfakta iş yaparken. ''anne içerden kırmızı saçlı bebeğimi getirirmisin'' demiiş.:53:

sonra annesi bişey farkediyo kız konuşmadan önce içinden sessizce sayıklıyomuş. mesela patetesmi diyecek sessizce önce diyip emin olunca sesli diyomuş. ve çocuk büyüdükçe mükemmeliyetçi olduğu çıkmış meydana hata yapmamak için susmuz okadar zaman konuşamadığından değil yani.

çocuklarımız 1 yaş civarı yürüyolar aslında daha erken yürüyenlerde var 9 ay gibi daha geç yürüyenlerde var. burdaki asıl etken korkuyu yenebilmek. konuşmakta bunun gibi.

üzmeyin canınızı.

benim yegenimde oyle oldu..doctorlar herseyi normal dedi ama biz emin olduk duyma ozurlu olduguna cunku herseyi hareketlerle anlatiyordu..inanilmaz bir seydi cunku buyuklerin bile anlatamayacagi seyleri hareketlerle anlatiyordu..doktor dedi duyma ozurlu olsa dediginizi nasil duyup hareketle cvp versin..neyse gitmedigimiz doktor psy ortofoniste vs vs kalmadi..ilk okul birde bile ogretmeni alismisti hareketlerine..birinci sinifin sene sonu kutlamalarinda bir basladi konusmaya oooof of sustur sustura bilirsen :)))

canım hiç korkma benım yıgenım de 5 .5 yasında konustu.. kendı capında ufak tefek kelımeler söyluyodu basta bızde cokkorktuk... prof. bırakmadık hepsıne gıttık bişe bulamadılar.. suan susmuyo... meger hepsını içinde bırıktirmiş:52: şimdi susmuyo... kafana cok takma tıbbı yönden bı sorun yoksa zamanla konusur...

Arkadasım hepinize cok tesekkur edıyor bende tesekkur edıyorum cok saolun arkadasımın yuregıne su serpiyorsunuz en cokta akrabalarının bu şekilde davranmasına üzülüyor sanki her geç konuşan çocuk salak her erken konuşan çocuk dahi

erken konuşan çocuk dahi olmadığı gibi geç konuşan çocuk da gerizekalı değildir.
tıbbi olarak kanıtlanamamış olsa da araştırırsanız, birçok dahinin fizikçinin, hatta ve hatta elbeirt einstein in geç konuştuğunu görürsünüz....
benim oğlumda geç konuştu, hala da yaşıtları gibi değil ama sınıf öğretmeni başta olmak üzere gören herkes farklı yönlerinin çok geliştiğini söylüyorlar.....
arkadaşım dr götürdü demişsiniz. ne gibi testler yapımış? ve dr. ne teşhis koymuş?

abimin kizinda ayni sorun vardi
ona anneannesi bakmisti
konusmayan insanlar anneannesi ve gelinimiz
keza abimde fazla konusmaz
neyse evde anneanne butun gun tek kelime etmiyor
sadece cocugu yediriyor iciriyor
sonra anne baba geliyor aksam en fazla bir iki cumle
yani cocuklar taklit ederek ögernirler
bu cocugun konusmasi zor
onlarda cok doktora goturduler
hersey normal dendi
cocuk ne zaman krese basladi acilmaya yavas yavas konusmaya basladi
benim gördugum kadariyla yasitlarina göre daha geriden geliyor ama
bazi cocuklar böyle olabilir
bence endiselenmeyin
tv izlemek iyi degil
cocukla bol bol konusun
disari ciksin bol bol
baska insanlar görsün baska cocuklar
zaten krese baslamis
o cok önemli

Akraba mevzusu en son takılıcak konu olsun lütfen.. Onlar mutsuzluğumuzdan dedikodu çıktı diye sevinecek insanlar, onu mu kafaya takıyor Allah aşkına. Bence bu gerginliği çocuğa belli etmesin. Çocuk da zeka geriliği olmadığını anne biliyorsa -ki psikiyatristler bunu söylemiş- bu durumda üzülecek bir şey yok.

Çocukla çok konuşmak gerekiyor. Çalışan annelerin bebekleri daha geç konuşuyor, bakıcının konuşup konuşmamasına bağlı biraz. Onun dışında depresif mutsuz ve sinirli annelerin bebekleri daha geç konuşuyor diye bir şey duymuştum. Öncelikle anne biraz rahatlatsın kendini.

Sağlık problemi yokmuş çok şükür.

Ben rahmetli babaneyle aynı evde büyüdüm. Kadıncağız yaşlıymış kimse onunla konuşmazmış. Bütün enerjisini benimle boşaltırmış. Bütün hayatını anlatırmış bana bebekken. Yemek yaparken mutfağa alırmış. Yemeği nasıl yaptığını anlatırmış. Bi yere gitti mi dönünce neler yaptı kimi gördü doğru bana :) Sonuç 9 aylık ilk kelimemi söylemişim. Yani demek istediğim büyük insan gibi çocuğu biraz karşısına alıp konuşması lazım sanırım..

Back
X