konuşamıyorum

polyanna2402

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
68
26
3
30
merhaba, eminim benim gibi olan ve yardım edebilecek olanlar vardır aranızda ve şimdiden gerçekten çok teşekkür ederim.
biz bir yıl kadar önce zor sınavlardan geçtik ailemle, babamla ilgili bir sıkıntı yaşadık o zaten her zaman kıymetliydi benim için ama yaşadıklarımız o kadar ağırdı ki kıymetini daha çok anladım tam düzeldi herşey derken benim için çok kıymetli olan babanemi kaybettik sonrası benim için çok zorlu bir süreç oldu hala da öyle ailemle fikirlerim ters düştüğünde önceden çok rahat söylerdım ama şu an mesela annemin bana karşı haksız olduğu konular olduğunda tepkimi koysam da hemen arkasından vicdan azabından kıvranıyorum beynimde şu sözler geçiyor "annesini kaybeden bi ınsanın çaresizliğini babamda gördüm annemi kaybetsem bu yaptığımı affedebilir miydim?" aynı şekilde babamla ters düştüğümüzde -ki genelde iyiyiz beni dinler ve hak verir körü körüne kendini savunan biri değildir- ama ona bile fikrimi belli edemiyorum artık net şekilde yapma diyorum ya yine babanın başına aynı şey gelse naparsın?
yani hiç bi şekilde doğruluğundan emin olduğum şeyleri bile tartışamaz oldum bi gece sırf anneme diklendim diye gece uyuyamadım ama gerçekten haklıydım ve böyle oldukça da annem daha çok dominant bi hale gelmeye başladı ben 20 yaşındayım bu arada ama herkes de çok çabuk olgunlaştığımı söyledi bugüne kadar herşeyi açıkça yazarsam gerçekten siz okuyan insanlara yazık olur sıkmak istemem kimseyi
çok büyük bi dert değil belki de ama benim özgüvenimi yerle bir eden bir sıkıntı bu benim için.
siz olsanız ne yapardınız korkularınızı nasıl susturup kendi haklılığınızı savunurdunuz çünkü ben artık bu korkularım yüzünden kendimi savunamadıkça bambaşka bir insan oldum bu ben değilim ve fikirlerinize ihtiyacım var çok teşekkür ederim şimdiden

nasil bir tepki verdigin önemli tabi ki
yani tepki var tepki var
kirmadan incitmeden de tepkini koyabilirsin

erkek arkadaşıma karşı da böyle oldum sonra açıkça konuştuk ve artık onunla sıkıntım yok ama şu an sadece anne babama karşı böyleyim zaten başkalarıyla çok sorunum olmuyor

Eger asiriya gitmiyosa bu durum bence sorun yok. Sonucta anne baban seni su yasa kadar getirdi buyuttu besledi.
Anne olmadim daha ama ablami goruyorum mesela. 2 yigenim yuzunden uykusuz dolasiyor, tuvalete bile gidemiyor.
Banyo bile yapamiyor. Geceleri ayik duruyor. Birisi sussa digeri basliyor aglamaya. Enistem geceleri eczane eczane ilac ariyor saat 5 te uyanmasi gereken adam. Anne babanin hakki gercektn odenmez gibi, cok seye katlaniyorlar cocuklari icin. Anne oldugunda anlarsin.

nasil bir tepki verdigin önemli tabi ki
yani tepki var tepki var
kirmadan incitmeden de tepkini koyabilirsin
normalde cidden çok sinirli bi insanım ama aileme bağıra çağıra konuşmayı sevmem ki dayanamam ağlarım zaten ama en fazla yaptığım trip atmak yani bugune kadar saygısızlık yapmadım onlar da farkında ama hani artık fikrimi bile belli edemez oldum korkularım yüzünden

Eger asiriya gitmiyosa bu durum bence sorun yok. Sonucta anne baban seni su yasa kadar getirdi buyuttu besledi.
Anne olmadim daha ama ablami goruyorum mesela. 2 yigenim yuzunden uykusuz dolasiyor, tuvalete bile gidemiyor.
Banyo bile yapamiyor. Geceleri ayik duruyor. Birisi sussa digeri basliyor aglamaya. Enistem geceleri eczane eczane ilac ariyor saat 5 te uyanmasi gereken adam. Anne babanin hakki gercektn odenmez gibi, cok seye katlaniyorlar cocuklari icin. Anne oldugunda anlarsin.
ben sustukça ailem aşırıya gidiyor yani şöyle söyleyeyim kardeşim bile diyor haklıydın neden söylemedın diye bi kez de kuzenlerim farketti bu durumu onlar da çok şaşırdılar bu kadar susmama ama kaybetme korkum çok büyük boyutta olduğu için artık ben çok yıpranmaya başladım. çok teşekkür ederim yorumlarınız için :)

Allah rahmet eylesin canım . Babanneni kaybettigin icin bu konularda cok hassaslasmissin cok etkilenmissin o yuzden boylesin bence. Bende babanneme çok düskunum alzheimer hastası masum bebek gibi 80 kusur yasinda cok seviyorum onu bi yeri agrisin hemen aglarim bisey olacak diye odum kopar Allah uzun omur versin. Ama surekli bisey olursa diye korkarak yasarsan kendini yipratirsin hersey Allahın taktiri . Allah herkese saglikli ,mutlu ,uzun omurler versin .

Allah rahmet eylesin canım . Babanneni kaybettigin icin bu konularda cok hassaslasmissin cok etkilenmissin o yuzden boylesin bence. Bende babanneme çok düskunum alzheimer hastası masum bebek gibi 80 kusur yasinda cok seviyorum onu bi yeri agrisin hemen aglarim bisey olacak diye odum kopar Allah uzun omur versin. Ama surekli bisey olursa diye korkarak yasarsan kendini yipratirsin hersey Allahın taktiri . Allah herkese saglikli ,mutlu ,uzun omurler versin .
Allah babaannenize uzun ömürler versin, haklısınız yapmam gerekeni bilsem de uygulayamıyorum ama yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

Yani canım fikrini belirtmek demek illaki karşındakini kırıp dökmek demek değilki. Sen fikrini belirt yine sakince. İtiraz ederlerse gerekçesiyle güzelce anlat yine itiraz ederlerse ve fikrin gerçekten doğruysa bi daha bi daha anlat. Ama bak hiç bağır çağır demedim. Yani bunu güzellikle de yapabilirsin. Sonuçta karşındaki annense eğer zaten güzellikle yapman gerekir. Ama bu sus herşeyi kabul et demek değildir.

Ve ayrıca gerçekten babaları bilmem ama annelerin hakkı asla ödenemez bence.

sozunu dinletmen veya kendini ifade edebilmen icin illa diklenmen veya kirman mi gerekiyor peki ?

Yani canım fikrini belirtmek demek illaki karşındakini kırıp dökmek demek değilki. Sen fikrini belirt yine sakince. İtiraz ederlerse gerekçesiyle güzelce anlat yine itiraz ederlerse ve fikrin gerçekten doğruysa bi daha bi daha anlat. Ama bak hiç bağır çağır demedim. Yani bunu güzellikle de yapabilirsin. Sonuçta karşındaki annense eğer zaten güzellikle yapman gerekir. Ama bu sus herşeyi kabul et demek değildir.

Ve ayrıca gerçekten babaları bilmem ama annelerin hakkı asla ödenemez bence.
ben normalde de diklenmezdim zaten aileme herşeyi sakince anlatırdım ama onları kırarım diye fikirlerimi bile belli edemez oldum tabi ki saygım sonsuz onlara karşı da herşeye tamam demek beni de çok yordu artık. çok teşekkür ederim yorumunuz için :)

sozunu dinletmen veya kendini ifade edebilmen icin illa diklenmen veya kirman mi gerekiyor peki ?
tabi ki hayır ki zaten öyle bir durumum da olmadı ben sinirli bi insanım ama çok sinirlensem de haklı da olsam da onlara hiç bir zaman diklenmedim ama bazen sakince fikirlerimi belli ettiğimde dahi onun vicdan azabına girer oldum yani bağırıp çağırma huyum aileme karşı yok.

Back
X