Konuşan Tablolar / Güney Kore

seaBahAR

Nosce Te İpsum
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2007
15.557
36.070
1.123
Mona Lisa artık hareket edebiliyor, hatta size sırlarını bile verebiliyor. Güney Kore’de bir galeride dünyaca ünlü tabloların karakterleri, teknolojiyle canlandırıldı.

Projeyle genç neslin sanatla sıkılmadan bütünleşmesi amaçlanıyor.

Ünlü Mona Lisa’nın neden kaşları olmadığını bilmek ister misiniz? Sorunun yanıtını bizzat kendisinden almanız mümkün.
“Benim yaşadığım Rönesans döneminde kadınlarda geniş alınlar bir güzellik unsuru olarak görülüyordu. Bu yüzden de pek çok kadın alınlarını daha geniş gösterebilmek için kaşlarını kazıyordu.”​
Ya da Michelangelo’nun “Son Hüküm” tablosunu nasıl yaptığını kendisinden öğrenebilirsiniz.

Güney Kore, bir ilke imza atarak dünyaca ünlü 62 tabloyu teknolojiyi kullanarak canlandırdı.

Bu sayede, aralarında Mona Lisa ve ünlü “Son Yemek” gibi tablolardaki karakterler hareket edebiliyor, soruları yanıtlayabiliyor, kendilerini anlatabiliyor.

Güney Kore, bu teknolojiyi diğer ülkelere de ihraç etmeye hazırlanıyor.

Konuşan tabloları görmek için tıklayın. yerimseniben

Enfes görüntüler gerçekten hepsi canlanmış ..Akşam kesinlikle oğlumada izleteceğim Çok teşekkürler bayıldım a.s.

Paylaşımın için teşekkür ederim.......
Benim anlayışıma çok yakın bir düşünce....Şöyleki;çocuklarımıza görsel ve işitsel bir şekilde henüz dolmak üzere olan sınırsız depolarına neyi önemli ölçüde aşılarsak o kadar faydalı bireyler üretiriz diye düşünüyorum.........Asyalılarda bu konuda çok zekiler.....:smiley-cool:
Bende oğluma 23 nisan çalışmalarında şiir ve oratorya gibi görevlerini cd ye aldım tekrarını dinleyerek yapıyor kendi sesiyle hem eğlenceli oluyor hemde ezber değil öğrenmiş...Henüz 5 yaşında yazılanı okuma şansı olmayıncayerimseniben
Araştırmalrında ve çalışmalarında başarılar cnm.a.s.

...Asyalılarda bu konuda çok zekiler.....
Aynen katılıyorum canım.. :1closedeyes:
Seni de, oğlun için düşündüğün görsel/işitsel eğitim için tebrik ederim.
Her ne ki; kalıplar içinde kalır.. Bu durumda; kalıbın izin verdiği hacimde kalmış demektir.. Gelişme için kalıpların dışına çıkmak gerekiyor.. Bu eğitimde de böyle, başat kültüre dahil olan bir çok konuda da..

püsküüütt ablaaa sırnaşık şeysırnaşık şey çook güselmiş teşekkür ederim paylaşım için içimden sana rep vermek geldi ama çok rep vermişim bu gün veremiyorumşakkıdı

paylaşım için teşekkürler sizler saysinde teknolojiyi yakından takip ediyoruz.

Mona Lisa artık hareket edebiliyor, hatta size sırlarını bile verebiliyor. Güney Kore’de bir galeride dünyaca ünlü tabloların karakterleri, teknolojiyle canlandırıldı.

Projeyle genç neslin sanatla sıkılmadan bütünleşmesi amaçlanıyor.

Ünlü Mona Lisa’nın neden kaşları olmadığını bilmek ister misiniz? Sorunun yanıtını bizzat kendisinden almanız mümkün.
“Benim yaşadığım Rönesans döneminde kadınlarda geniş alınlar bir güzellik unsuru olarak görülüyordu. Bu yüzden de pek çok kadın alınlarını daha geniş gösterebilmek için kaşlarını kazıyordu.”​
Ya da Michelangelo’nun “Son Hüküm” tablosunu nasıl yaptığını kendisinden öğrenebilirsiniz.

Güney Kore, bir ilke imza atarak dünyaca ünlü 62 tabloyu teknolojiyi kullanarak canlandırdı.

Bu sayede, aralarında Mona Lisa ve ünlü “Son Yemek” gibi tablolardaki karakterler hareket edebiliyor, soruları yanıtlayabiliyor, kendilerini anlatabiliyor.

Güney Kore, bu teknolojiyi diğer ülkelere de ihraç etmeye hazırlanıyor.

Konuşan tabloları görmek için tıklayın. yerimseniben

videoyu bulamadı tarayıcım :( tüh epey zaman geçmiş

Back
X