Konuşan yok evde :I

DamLa1212

Çav bella (:
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2009
230
1
116
Babam içkiyi seven bi insan ve artık aile kavramı kalmadı bizde . . Annemle ben arkadaş gibiydik , babam bizden çoook uzaktaydı , belki iyi bi baba ve beni çok seviyo ama bu hiçbi zaman kimseye yetmez :sinifsinif: Annemle hiç anlaşamıolar annemin sırf bizim için katlandığını biliyorum . Babam hep kafasına göre davranır annemi düşünmez mesela geçen gün annemin ilk defa bu kadar sıkıntılı olduğunu gördüm ve onunla uzun uzun sohbet ettim . Babamla evlendiği için çok pişman . Onun istediği adam , annemle birlikte gezicek onunla sohbet edicek biri :/ İçki konusunda da babam en son kuzenimin düğününde içti ve cidden her taraftan belliydi içtiği ve tabiki ailesi olarak annem ve beni utandırdı Çok üzgünüm çoook
Annemle ben ona tavırlıyız şmdi , dün de annem sinirini benden çıkardı anneme de tavırlıyım ama çok fazla da kızamıyorum . Bu evde durmak istemiyorum artık , okulun yurdu var (bu sene orda mı kalsam) seneye üniversiteye gitcm zaten ama annemi bu adamla bırakmak istemiyorum napıcam ben :sinifsinif:

kolay bir durum degil yasadiginiz
annenize kizmayin bence oda eminim bunaldigindan sinirini senden cikariyordur
ayrica icine atsa dahami iyi olacak yurt felanda sizin bileceginiz is ama yinede babanizdan bu adam diye bahsetmeniz hos degil
sadece sykinti cektiginiz icinde yanlis yapmayin ( evlenmek v.s )
sabir etmek gerek eminim babanizda dogru yolu bulacaktir
kendimden örnek verim benim babamda cok icerdir 1998 de yegenini kaybetti (ablaminda nisanlisiydi 2 hafta vardi dügüne ) direk ickiyi birakti sonrada sigarayi
ama annemin Allaha yalvarislari gitmez gözümün önünde ´
2008 de hacca gittiler Allah kabul ederse
demek istedigim Allaha siginmaktan baska yapacak bisey yok malesef
hakkinizda hayirlisi

kolay bir durum degil yasadiginiz
annenize kizmayin bence oda eminim bunaldigindan sinirini senden cikariyordur
ayrica icine atsa dahami iyi olacak yurt felanda sizin bileceginiz is ama yinede babanizdan bu adam diye bahsetmeniz hos degil
sadece sykinti cektiginiz icinde yanlis yapmayin ( evlenmek v.s )
sabir etmek gerek eminim babanizda dogru yolu bulacaktir
kendimden örnek verim benim babamda cok icerdir 1998 de yegenini kaybetti (ablaminda nisanlisiydi 2 hafta vardi dügüne ) direk ickiyi birakti sonrada sigarayi
ama annemin Allaha yalvarislari gitmez gözümün önünde ´
2008 de hacca gittiler Allah kabul ederse
demek istedigim Allaha siginmaktan baska yapacak bisey yok malesef
hakkinizda hayirlisi

Evet haklısınız ama yine de sizin yaşadığınız bi olay olmuş ve başınız sağ olsun , babamın içkiyi bırakması için de gerekirse böyle bişey ya hiç düzelmezse :1no2: Ben konuşsam etkili olur muyum ?

sagol
herkes icin ayni durum gecerli degil canim benim belki oda yasarken kayiplarini görürse
senin onun yüzüne evden ayrildigini felan bilse belki oda degisecektir
malesef bazi insanlar bir aci yasamasi gerekiyor akkilanmalari icin
insallah bu ölüm felan olmasi gerekmez babanda ve en yakin zamanda dogru yolu bulur

Tek çocuk musun canım sen?
Yanlış anlama ama annen sen etkilenme diye katlanıyorsa babana, bence durum böyleyken daha fazla etkileniyorsun sen öyle değil mi?

Sanırım daha fazla etkileniyorum ama dediğim gibi son senem burdaki artık boşanırlarsa felan toparlanamazsam :/ babam da ona dikkat ediyo ama arada abarttığı oluo işte :/ Gittikten sonra napıcaklar onun derdindeyim bilmiyorumkismile Ablam da var ama o evlendi :)

Şiddet uygulama durumu falan yoktur inşallah tatlım?
Sizin için süren bir evlilik siz evden gittikten sonra(ki ablan evlenmiş zaten) ne kadar daha devam eder, veya etse bile ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum.bilmiyorumkismile
Annene destek ol, dertleş onunla, asıl istediği neymiş onu öğren canım..

annenle arkadaş gibi olmaya devam etmelisin,ona sımsıkı sarıl inan sen annene manevi bir güçsün...anneni yanlız bırakma derim ben..kadıncağız zaten baban yüzünden evinde yuvasında mutsuz,sende yurda gidersen dahada yapayanlız ve mutsuz olacak,en azından sen annenin yanında olursan kısa bir dertleşme kısada olsa sohbet onada sanada iyi gelebilir moral açısından..sen annene elinden geldiğince moral ver daima yanında ol..tabiki senin içinde zor huzursuzlukları sende yaşayıp etkilenirsin ama ne yapacaksın güçlü olman gerek..benim babam ise sorumsuzun teki annem onun yüzünden sürekli gergin ve mutsuz ama ama konuşuyoruz annemle başbaşa derteşiyoruz anlatınca dertlaşip konuşunca bir nebze olsun rahatlıyor...babanda içki illetinden kurtulmayı keşke başarabilse ne güzel olur,içki işte her kötülüğün anasıdır..içki içmeyi bıraksa eminim babanda düzelir..allah senin ve annenin yardımcısı olsun

Bencede anneni yalnız bırakma.biliyorum zor ama bir sene daha sabret canım ..Zaten seneye gidiceksin belki bu arada babanda biraz değişir..yazık annene çok üzüldüm.babanla konuşmaktan çekinme anlat ona her şeyi dene bakalım tabiiki baban alkolli olmasın konuşurken..allah yardımcınız olsun :delphin:

Tamam teşekkür ederim hepinize :sinifsinif:

Dediklerinizi yapıcm , anneme destek olup ben de güçlü olcm guclubacismile İnşallah düzelir :Saruboceq:

Sen zaten güçlü bir kızsın bence.Bunları algılayıp ne de güzel kendini ifade ediyorsun.Canım annenden uzaklaşma derim bende senn destegin onun için çok önemlidir.Babanla konuş bence de seni ciddiye alabilen biri mi?

canım çok üzülüyorum bu durumlara ben:((
yapman gereken üniversiteyi kazanıp biran önce yolunu çizmen..tek kurtuluşun bu canım..
okumak...
annen sonuçta seçimini yapmış boşan desen boşanıcakmı bilmiyorum ama zannetmiyorumda..
allah kolaylık versin annen için bişi demek zor..
ama aklıma şu geliyo mesela üniversiteyi kazanırsın orda arkadaşlarınla eve çıkarsın annende gelir başınızda durur o olabilir mesela...
rabbim yardımcınız olsun canımk

bu arada annene tavır yapman doğru değil eminim seni üzmek istememiştir desteğine ve sana ihtiyacı var

Back
X