Merhaba bebekleriniz prematüre mi dodgdumerhaba 28 aylık ikiz kızlarım var konuşmuyorlar ve daha çok beni strese sokan her söylediğimi anlamıyorlar örneğin al kızım bunu babana götür dediğimde yapmıyorlar çocuk psikiyatristine götürdüğümde bana 4-5 ay geriden geldiklerini otistik bir durum olmadığını fakat kreşe gitmeleri gerektiğini söyledi ve ben gerçekten çok endişeleniyorum aşırı hareketli çocuklar doktor biraz hiperaktiflik var buna bağlı da olabilir dedi ama ben tatmin olamadım napıcam hiç bilmiyorum aynı durumda olanlar var mı lütfen yazarsa çok sevinirim
37 haftalık doğdularMerhaba bebekleriniz prematüre mi dodgdu
Tek kelimeler bizde de var mesela mama,anne,kardeşim,alkış deyip alkışlama,yaşasın deyip sevinme,hayır deyip eliyle parmak sallama,gel,hadi,su gibi bu kelimeleri anlamına uygun söylüyor aynı zamanda mesela hayvanların bazı isimlerini söylüyorlar açıkcası ben çok konuşmamalarına takmıyorum bazı komutlara uymamaları beni endişelendiriyorKonuşmuyorlar derken, hiç söyledikleri anlamlı kelimeler yok mu yoksa tek tük mü?
27 aylık oğlum da çok az konuşuyor.
Gitti, geldi, düştü, mama vs gibi basit kelimeler ile.
Akranları bayağı isteklerini anlatırken biz hala evde ne istediğini anlamaya çalışır haldeyiz ama hiç ses çıkarmıyor ya da birkaç anlamlı kelime yok ise konuşmuyor deniyor çocuklara.
Bu arada oğlum da 37 haftalık doğdu, gelişimini tüm doktorlar 1 ay daha geriden takip eder bedensel doğum ayına denkliği için.
Anne diyorlar ama baba yokAnladim genelde ikizler prematüre doğuyorlar ve gelişimleri 2 3 ay geriden geliyor ama 37 cok da prematüre degil bence de bir krese gönderin cocuklu ortamlara sokun 28 ay yani 2 ila 3 yaş arası kritik donem boş geçirmeyin 3 ay küçük ikizleriniz kizimdan annr baba diyorlar mi
Merhaba sizin çocuğunuz hiç mi konuşamıyor yada sadece cümlemi kuramıyor benim de kızım cümle kuramıyor ama kelimeleri baya fazlalaştı benim kızım 2 buçuk yaşına girdiMerhaba D deryA_061 benim kızım da 28 aylık ve konuşmuyor. 7-24 emzikliydi. Tv çok izliyordu. Bıraktırdık. Biraz ilerleme var ama. Anne baba demiyor. Hadi diyebiliyor. Otizm değil dendi ama tekrar psikiyatriye gidicez. Çok moralim bozuk. Arkadaşı yok hiç. 2 yaş sendromu da eklendi işin içine. Tepkisizlik de var biraz. Tecrübelerinizi bekliyorum.
Merhaba sizin çocuğunuz hiç mi konuşamıyor yada sadece cümlemi kuramıyor benim de kızım cümle kuramıyor ama kelimeleri baya fazlalaştı benim kızım 2 buçuk yaşına girdi
Tekrar merhaba ben kızımın konuşması için dua okudum inanın çok faydasını gördüm benim kızımda hiç kelime söyleyemiyordu sadece baba,anne ,abla diyordu su bile diyemiyordu bu duayı okuduktan sonra şimdi cümle kuramasada kelimeleri baya arttı sizde okumak isterseniz internette konuşamayan çocuklar için okunacak dua diye girerseniz mutlaka bulursunuz bu dua hiç ara vermeden 27 gün boyunca okunacak dualar inanın bu duayı okumanızı tavsiye ederim bir kaç arkadaşımada söyledim bu duayı hepsi faydasını görmeye başlamışMerhaba bu arada.
Tekrar merhaba ben kızımın konuşması için dua okudum inanın çok faydasını gördüm benim kızımda hiç kelime söyleyemiyordu sadece baba,anne ,abla diyordu su bile diyemiyordu bu duayı okuduktan sonra şimdi cümle kuramasada kelimeleri baya arttı sizde okumak isterseniz internette konuşamayan çocuklar için okunacak dua diye girerseniz mutlaka bulursunuz bu dua hiç ara vermeden 27 gün boyunca okunacak dualar inanın bu duayı okumanızı tavsiye ederim bir kaç arkadaşımada söyledim bu duayı hepsi faydasını görmeye başlamış
Rabbişrahli duası 27 defa, 7 defa Fatiha suresi ,3 defa selaten tefriciye duası 27 gün boyunca hiç ara vermeden hergün okunacakHemen arama motorundan aratıp deneyeceğim. Çok teşekkür ederim. Duanın açamayacağı kapı yok zaten evelallah.
Rabbişrahli duası 27 defa, 7 defa Fatiha suresi ,3 defa selaten tefriciye duası 27 gün boyunca hiç ara vermeden hergün okunacak
Bütün duaları suya okuyup üfleyecek hepsini tek tek okuyup suya üfleyecek çocuga içirecek hergün okudugu suyu içecek çocuk
Önemli degil.Rabbim hepimizden razı olsun inşallahÇok teşekkür ederim. Allah razı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?