Konusmak cozum mu?

Oyledeguzel

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2013
752
8
16
İstanbul
Burada iliskilerle ilgili her turlu sorunu goruyor ve aklimiz yettigince insanlara yardim etmeye calisiyoruz.

Genelde de verdigimuz tavsiyeler konusmalisin yonunde. Ben artik konusmanin iletisim icin yeterli olfuguna inanmiyorum. Bir cok sefer gordum ki kinusmak hicbirseyi cozmuyor. Hatta cogu zaman konusup dillerdirdigimiz ihaleler ustumuze kaliyor.

Ben konusmanin iletisim icin yeterli olmadigini dudunuyorum hele de anlamayacak kapasitedeki insanlarla daha da zorlasiyor konystukca.

Ben mi yanlis dusunuyorum yoksa konusmak cozumsuz mu birakiyor cidden.

konuşmaktan anlamayan kadar anlayanlar da var.ben sadece anlayabileceğini düşündüğüm kişilerle konuşup arada sorun varsa çözmeye çalışıyorum.bir iki deniyorum olmuyorsa susuyorum içime atıyorum.dolarsam da çok kötü patlıyorum aynı fikirdeyiz yani bazen konuşmak yetmiyor,senin de söylediğin gibi kişiye göre değişiyor.ama anlamayanlar için ne yapmak gerekiyor,onlarla nasıl sorun çözülür?cevap olarak aklıma sadece kapıyı göstermek geliyor :) ama başka yolu var mıdır bunu ben de çok merak ediyorum

O tip bencil insanlari bazen oldurmek gerekiyor diye dusunuyorum.

Konusulacak insan var konusulmayacak insan var. Konusulabilecek konu var konusulmayacak konu var. Misal ailelerimizde bir takim seyler artik degistirilmeyecek kadar oturmustur solcu ya da sagci bir babayla karsit gorusleri konusarak hic bir yere varamayiz misal. Ya da yeni adetleri kabul etmeleri zor olabiliyor. Ailelerimizi secemeyiz ama eslerimizi secebiliriz iste bu noktada kesinlikle iletisim kurabilecegimiz birini secmeliyiz. Belki esimizin ailesiyle konusarak her seyi gene halledemeyiz ama esimiz kesinlikle iletisim kurabilecegimiz biri olmali.

Konuşmak var konuşmak var şimdi
Herşey her yerde söylenmez
Doğru zamanı beklemek lazım

Bi de karşındakine de bağlı
Onun tutumunu da en iyi sen bilirsin

Konuşmak herzaman çözüm değil.
Sadece konuşmak ta tekbaşına yeterli değil.
Konuşmanın çözüm olması karşındaki insana-insanlara-anlayış seviyelerine-duruma ve olayın şiddetine vs. bağlı bana göre.
Bazı olaylarda da açıkca konuşup yüzgöz olmak yerine davranışlarınla sessiz bir tepki vermek daha uygun oluyor.Sonrasında belki olay soğuyunca daha yumuşak tonda ve geniş çerçeveden konuşmak daha işe yarıyor gibi.
Burada bazı konularda görüyoruz ya kadın eşi ile neredeyse çözümsüz bir konuda oldukça ters düşmüş.O güne kadar belki de binlerce kez değişik konuşma yapmış.Bizler yine de konuşmalısın diye tavsiyede bulunuyoruz.Bazen bazı kişilerle konuşmak tamamen anlamsız ve boşa kürek çekmek.Bu yaşıma geldim aldığım derslerden biri de budur.
Özellikle aile içi ilişkilerde de her zaman konuşmak -açık açık konuşmak hele ki işe yaramıyor-en azından benim ailemde bu böyle.
Fazla açıksözlülük ve fazla doğruculuk ve dobracılık ta yeri geliyor ters tepiyor.
Konuşmanın tonunu ayarlayabilmek belki daha yumuşak ve genel tonlamalarla konuşmak buna ilaveten bazı davranışlarımızla da tepkimizi göstermek daha uygun gibi.

Ciddi söylüyorum konuşmak bazen çözüm olmayabiliyor .
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

konuşmaktan anlamayan insanlar hakketten var.Ozaman da çingenelik yapıp üste çıkma politikasını uygulamalı ben öyle yapıyorum bazen.İnsan bazen korkunca senin edepsizliğinden anlıyolar durumu :)))

çoğu sorunun kökeninde iletişim kuramamak ya da yanlış iletişim kurmak yatıyor bence. konuşarak (tatlı dille) çözülemeyecek sorun çok azdır. zaten karşılıklı değer veriliyorsa,konuşmak bişeyleri illa ki çözer.

Konuşmak çözüm gibi gözüksede bence anlık düzeltiyor bişeyleri...
Bi sorun olduğunda konuşup çözüyorsun evet ama olay öncesi bi kere yara açıyor insanda bence yara oluşmadan konuşulması lazım...
Kalp kırıldı mı karşındaki ağzıyla kuşta tutsa kalp kırlıyor bi kere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…