Konuşma Problemleri Konusmayan cocuklar/otizm

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

baharie

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2019
15
1
6
35
Merhabalar, ben yeni uye oldum.
oglum 2015 dogumlu. oglum konusmuyor ve cok cabuk bagiriyor. cok uzgunum..
Konusmayan cocuklar ve davranis problemleri anneleri siz cocuklariniz icin neler yaptiniz (ayrintili detailler yazarmisiniz).
kazeinsiz glutensiz diyetler duydum/ ekstra vitaminler balik yagi/ aba terapi yapanlar varmi?
konusmayi basaran ilerleme kaydeden anneler yazarmi? fikirlerinize onerilerilerinize ihtiyacim var!
tesekkurler simdiden..

hic kimse yokmu:/
Merhaba çocuğunuz hiç mi konuşamıyor yoksa kelimeleri var cümlemi kuramıyor. Ayrıca çocuğunuz çok televizyon seyrediyor muydu. Telefon, tablet oynuyor mu bunlar gelişiminde gerilik yapıyormuş konuşmasını engelliyormuş.Çocuğunuzu çocuk psikiyatri doktoruna götürdünüz mü başlık olarak otizm yazmışsınız

Merhaba çocuğunuz hiç mi konuşamıyor yoksa kelimeleri var cümlemi kuramıyor. Ayrıca çocuğunuz çok televizyon seyrediyor muydu. Telefon, tablet oynuyor mu bunlar gelişiminde gerilik yapıyormuş konuşmasını engelliyormuş.Çocuğunuzu çocuk psikiyatri doktoruna götürdünüz mü başlık olarak otizm yazmışsınız
Merhaba,
mesajiniz icin tsk ederim oncelikle.
evet malasef cok tv izledi suan izlemiyor artik izin vermiyorum. kelimeler soyluyor,, algisida guzel. ama iki dil yetisio suan gerci ilk turkceyle basladik simdi hollandacada yani onun etkisi oldugunu dusunmuyorim ama evet tv de etki etmistir elbet. oglum cumle kuramiyor kelimeleri var aslinda. burda direk otizm teshisi koyuyolar o yuzden goturmedim. konustuklarimxoldu fakat onlarda hemen damga yapiolar dediler o yuzden sakin dediler.. ama iste otizmdede genel goruldugu icin konusamama o yuzden basligi oyle yaptim yani emin degilm..

Bağısaklarin ikinci beyin olduğu ve birçok hastalığın mutsuz bağırsak sebebiyle olduğu söyleniyor. Aşağıdaki habere göz atmanızı tavsiye ederim.

evet dogru tesekkur ederim bakicam. bende su an gluteneiz kazein ve sekersiz diyete basladim ogluma ve hersey tqze organik.. oglum asiri kabizlik yasiyor suan pek daha faydasini gormedim insallah zamanla duzelir..

Merhabalar , oğlunuz nasıl davranıyor ve sürekli kabız mi ? Brnimd3 2 yasinda ikizlerim var ve bu tanesi hiç kelime söylemiyor ağzında biseyler geveliyorsadece bizde yurtdisindayiz tv çok izlediler coc uklarim tv iyi mi kötü mü etki ediyor bilmiyorum ama çevremdeki bütün çocuklar tv ile büyüyor ve burda turkce tv izlet diyor doktorlar. Ne yapacagimi şaştım artık

Merhabalar , oğlunuz nasıl davranıyor ve sürekli kabız mi ? Brnimd3 2 yasinda ikizlerim var ve bu tanesi hiç kelime söylemiyor ağzında biseyler geveliyorsadece bizde yurtdisindayiz tv çok izlediler coc uklarim tv iyi mi kötü mü etki ediyor bilmiyorum ama çevremdeki bütün çocuklar tv ile büyüyor ve burda turkce tv izlet diyor doktorlar. Ne yapacagimi şaştım artık
Merhaba benim kızımda televizyon çok izledi onun için gelişiminde gerilik var. Televizyon bazı çocuklarda ilerleme yaparken bazı çocuklarda gerilemeye sebep oluyormuş bizede doktor öyle söyledi kesinlikle televizyon, telefon, tablet yasak dedi bunlar yasaklanalı kızımda baya gelişmeler oldu tam konuşamasa da kelimeleri baya arttı 2 li ,3 lü,şimdi 4 lü cümle kurmaya başladı bende yurtdışında kalıyorum bizede burdaki doktor yasakladı bunları. Ben ayrıca kızımın konuşması için dua okudum onun da çok faydasını gördüm

Merhaba, oglumun davranislari normal yani oyle bir sorun yok sadece biraz inatci oda karakteri sanirim sadece cumle kuramiyor. uc yasindayken benim oglumda oyleydi hic bir sey soylemiyordu yani cok az en fazla bes kelime. suan 4 olmasina 1/2 ay kaldi ve oglum uc ay once tup kulak amlyti oldu ondan sonra konusmasi artti, bir kulagi iyi duymuyrmus. yani 2/3 ay icinde bayaga yol katettik. ben en Cok tv ye bagliyorim !! sakin izlettirmeyin yani konusmayan cocuklar izleyince daha cok kendi dunyalarinda yasiyolar ve.iletisim dahada kotu oluyor. aksine onunla surekli oyunlar kitaplar okuyun biz oyle yapiyoruz.. tv asla acmiyorum, ve oynayinca surekli kelimeler tekrarlayin. memori kartlarida cok iyi benim oglim onlardan butun hayvan isimlerini ogrendi ve soyluyor. suan iki dil ike yetisio o yuzden zorluk yasiyoruz ama Allah buyuk. bazi zamanlar cok caresiz kaldim umutsuz sonra toparladim hemen cnku Allah buyuk kun fe yekun! o usterse hersey olur istemezse istersen nekdr ugras yine olmaz. ama surekli arastiriyorum surekli kitaplar okuyorum..onunda cok faydasi oldu youtubeda videolar var ve instagramda egitimle iligili vsvs onlari uyguladim smdi renkleri vs de hepsni ogrendi cok sukur .. suan yogunlugumuz dil uzere..kabizlilde suan 1,5/2 hafta olacak glutensiz kazeinsiz sekersiz diyet yapali ve inajin cok sukur cogu zaman buyuk tuvaletini yapiyor, suan 4 gun arka arkaya yapti hatta bir gunde iki kez ve gayet normal sekilde. diyetin etkisi. tavsiye ederim. benim oglan cokk asiri cikilata cips abur cunura duskundu hepsini kestim icicek dahil! yalniz su veriyorum ve taze sklms meyve suyu mesela abartmadan. ve bol ispanak kemik suyu organik yumurta zeytinyag vs .. ayrica omega 3 balik yagi DHa si yuksek olan kullanmaya basladim yeni, DHa onemli beyin gelisimi icin. Allah hepimizin yardimcisi olsun!

Merhaba, oglumun davranislari normal yani oyle bir sorun yok sadece biraz inatci oda karakteri sanirim sadece cumle kuramiyor. uc yasindayken benim oglumda oyleydi hic bir sey soylemiyordu yani cok az en fazla bes kelime. suan 4 olmasina 1/2 ay kaldi ve oglum uc ay once tup kulak amlyti oldu ondan sonra konusmasi artti, bir kulagi iyi duymuyrmus. yani 2/3 ay icinde bayaga yol katettik. ben en Cok tv ye bagliyorim !! sakin izlettirmeyin yani konusmayan cocuklar izleyince daha cok kendi dunyalarinda yasiyolar ve.iletisim dahada kotu oluyor. aksine onunla surekli oyunlar kitaplar okuyun biz oyle yapiyoruz.. tv asla acmiyorum, ve oynayinca surekli kelimeler tekrarlayin. memori kartlarida cok iyi benim oglim onlardan butun hayvan isimlerini ogrendi ve soyluyor. suan iki dil ike yetisio o yuzden zorluk yasiyoruz ama Allah buyuk. bazi zamanlar cok caresiz kaldim umutsuz sonra toparladim hemen cnku Allah buyuk kun fe yekun! o usterse hersey olur istemezse istersen nekdr ugras yine olmaz. ama surekli arastiriyorum surekli kitaplar okuyorum..onunda cok faydasi oldu youtubeda videolar var ve instagramda egitimle iligili vsvs onlari uyguladim smdi renkleri vs de hepsni ogrendi cok sukur .. suan yogunlugumuz dil uzere..kabizlilde suan 1,5/2 hafta olacak glutensiz kazeinsiz sekersiz diyet yapali ve inajin cok sukur cogu zaman buyuk tuvaletini yapiyor, suan 4 gun arka arkaya yapti hatta bir gunde iki kez ve gayet normal sekilde. diyetin etkisi. tavsiye ederim. benim oglan cokk asiri cikilata cips abur cunura duskundu hepsini kestim icicek dahil! yalniz su veriyorum ve taze sklms meyve suyu mesela abartmadan. ve bol ispanak kemik suyu organik yumurta zeytinyag vs .. ayrica omega 3 balik yagi DHa si yuksek olan kullanmaya basladim yeni, DHa onemli beyin gelisimi icin. Allah hepimizin yardimcisi olsun!
bu arada oyle diyen doktordan suphelenmeli bence direk doktor degisin!! ben kime gittiyssm asla tv izletmemeli her cocukta farkli tepki yapiyor biz anneyiz ve goruyoruz, benim ogljma asla iyi gelmiyor ve bazi anneler farketmesede onlarinkinede,, cocukda algi oluyor ama konusmuyor .. ayni tv gbi algi var dinliyor ama vergi yok .. ve cocuklarin beynini okadar etkiliolar ki ..

Bende d3 vitamin kullanıyordum çocuklar balık yagini sevmediği icin ama 2 3 aydır zorla da olsa veriyorum artık alıştılar şükür. Burda güneş hiç olmadığı icin çocuklarım çok az alıyor d vitamini . Visiblin diy3 fiberli bi ilaç var tavsiye etti doktor oğullarima çok şükür düzene girdi biraz . Kartları oğullarım genelde ilgilenmiyorlar, son 2 3 azı dişleri çıkıyor o yüzden her şeyi ağızlarına almaya çalışıyorlar bi vazgeciremedim bu huydan dolayı. Kulağında sorunu olduğunu nasıl anladiniz ? Benim oglum birden tiz bi ses duyduğunda kulağını kapatıyor kulağını kaşıyor sürekli aile hekimi bisey yok dedi ama hastaneden randevu bekliyoruz

hmm bizede oyle yaptilar ertelemeyin bir sene sonra ogrendik gec kaldik bence gec kalmayin ve hastane doktorunda kulak duyu yuksekligini olcturun

hmm bizede oyle yaptilar ertelemeyin bir sene sonra ogrendik gec kaldik bence gec kalmayin ve hastane doktorunda kulak duyu yuksekligini olcturun
Çok yavaş ilerliyor malesef burda şimdi yaz tatili bakalım ne zman alırız saat. Hayırlısı olsun inşallah

Back
X