konuşmayan oğlum :(((

benim oğlum daa 22 aylık vede o da sadece baba,anne, papa(pepe)a(al),bba(araba),gool(top) diyo..her çocuk farklı ..ben konuşmuyo henüz diye kafama takmıyom çünkü birden açılacağını biliyorum...eninde sonunda konuşacak..ayrıca çok hareketli vede aktif,sosyal bi çocuk..hemen hemen hergünde parklarda akranlarıyla birlikte..ben annelik görevlerimi yaptığıma inannıyorum...gerisi ona ve gelişimine kalmış...

29 aylık. 3 yaşına daha 7 ay var. bu sürede çok şey değişir inş....

benim oğlumda 3.5 yaşında en fazla 10 kelime söylüyodur,cümle kuramıyor.bende araştırdım disfazi diye bir hastalık diye geçiyor.konuşulanı anlıyor fakat telaffuz edemiyor dili dönmüyor yani .bende götürmek istiyorum doktora ama pedogog yok bulunduğum şehirde ne yapabilirim çaresizim((

Henüz erkek çocuk için telaşlanacak bir zaman degil.

Ancak şunu söyleyeyim. Daha önce Kulak Burun Bogaz Uzmanına hiç gittiniz mi?

Eger gitmediyseniz hemen götürün.

Orta kulak iltihabı geçirdi mi? Eger geçirdiyse ve işitmeye etkisi olduysa öncelikle bunun çaresine bakmak gerek.

Ben oglumu 19 aylıkken farkettim. Konuşmaya çok erken başladı.
Fakat bir süre sonra kelimeleri yuvarlamaya başlayınca hemen KBB'ye götürdük.
Çok agır orta kulak iltihabı geçirdi ve sonuç %20 işitme kaybı çıktı. Hemen ameliyata alındı ve her iki kulaklagına da tüp takıldı.
Ameliyattan 1 hafta sonra oglum 5-6 kelimelik cümleler kurmaya başladı.

Son düzenleme:
cnm oğlun ne durumda:))şimdi konuşuyor mu cümle kuruyor mu??vede ne kadarlık oldu?bilgilendirirsen çok sevinirim..

canim merhaba.benim kzizimda 17 aylik sadece babacim,gidelim,orda,onu vs.gibi sozler soyluyor.cumle kuramiyor.sence erkenmi.yoksa doktara goturuyummu.senin oglun konusuyormu:44::44:

abartmıyorum bır yakınım 4 bucuk 5 yasındayken hala tek hecelılerı konusuyordu sonradan bırden acıldı,meger baba da oyleymışti,

benim kardeşim 3 yaşında konuştu:26: gayette sağlıklı kendisi bi sorunu yok çok şükür. şuan 16 yaşında akıl sağlığı vs herşeyi yerinde maşallah

Ben genel olarak bu yas cocuklarin arasindayim surekli. Yasina vereren ciddi bir sey olmazsada zadece bu iki kelimeyi kulaniyorsa bir konuşma terapistine tanisin diye bilirim. 3 yasina girdiginde artik cumle kurmazsi gerekiyor.
Hergun cocuk sarkilari dinleyin duzenli, duzenli sekilde yine hergun kitap okuyun ama tabiki onun yasina gore olanlardan. O yasdaki bir cocuk herseyi bilmezsede, yine bir cok seyide bilir. Bu arada zeka oyunlarida oynaya bilirsiniz.. Eminim hosuna gidecekdir bir cok zeka oynunda herseyin ismini tekrarlayin... Ornegi bir karta top resmi var.. Topu hem isaret edin hem ne oldugunu seslendirin.
Bu arada birdende papan gibi konusmaya baslaya bilir.. Ama kezinlikle buyuk beklentileriniz olmazsin kucuk bir cocukdan.. Her cocuk kendisine gore farkli ve ozeldir... Bu arada mam Anne oluyor, degilmi?

canim merhaba.benim kzizimda 17 aylik sadece babacim,gidelim,orda,onu vs.gibi sozler soyluyor.cumle kuramiyor.sence erkenmi.yoksa doktara goturuyummu.senin oglun konusuyormu:44::44:

Seninkisi daha 17 aylik.. Kezinlikle normal bence! durumunda garip bir şey yok.

Kızlar konuyu görünce kafama takıldı.Benim kızım 287 aylık açık açık anlatamıyor derdini.Ama mesela: anladın mı deyince anladım diyo.Yani sorunca konuşuyor.Devamı gelir herhalde değil mi?

Aynen, anaokulu gelişimine çok yararlı

bir uzmana götür istersen içinde şüphe kalmasın ama benim kuzenimin oğluda 2,5 yaşında falan sanırım hala cümle kuramıyor kelimeleri bazılarını telaffus ediyor bazen oluyor öyle kimi çocuk geç konuşur kimiside geç yürüyor mesela
ALLAH evladına sağılk versin canım

arkadaşlar son yazılanları yeni gördüm. herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim öncelikle...
oğlum 31 aylık oldu ve oğlumda konuyu açtığım günden bu yana ilerleme var çok şükür. özellikle son 20 gündür. çünkü anneanne bizde ve uyaran çok. nene,dede,iş,çiş,yoğ,gel,git,mama gibi bir çok kelimeyi söylüyor artık. ama hani kmi çocuk çok heveslidir konuşmaya, daha 10-11 aylıkken ağzı dolu doludur. kendince bıdılar durur. benim oğlumda hiç o durum olmadı halada yok. anladığım kadarıyla konuşmaya gereksinim duymuyor. ama gözlemlediğim kadarıyla çok zeki bir çocuk. dünya haritasında ülkelerin yerini biliyor, i-pod dan eşleştirme oyunları oynayabiliyor, açabiliyor....
6 aykdar önce çocuk psikiyatristine götürdüğümde bu bildiği 2 kelimenin üzerine yenilerini eklerse getirmene gerek yok ama bir gelişme olmazsa 6 ay sonra tekrar gelin demişti. artık gitmeye gerek kalmadı.paşamızın keyfini bekleme modundayız...

Son düzenleme:
oğlun birşeyi eliyle yada gözüyle gösterdiğinde anlamamazlıktan gel, ne dedin oğlum diye sor, konuşturmaya teşvik et.

evde sürekli onunla konuş, tv izletme.

mesela oyuncak araba aldın.

uzun uzun anlat arabayı. kırmızı bir araba bu. koltukları da varmış. tekerleklerine bak, yuvarlak yuvarlak, kapıları açılıyor mu?
kaç tane kapısı var. gibi...

bazı çocukları teşvik etmek gerekiyor.

Gerekli kontrolleri yaptırdınız ve maşallah birşey çıkmadı sanırım.

O halde çocuğunuzla konuşmayı deneyin.
Konuşmaktan kastım,tek taraflı siz konuşmayın,iletişim sağlayın.
Canım oğlum,tatlı oğlum,anne şimdi süt getirecek gibi şeyler söylemeniz,sadece tek taraflı konuşmadır.

Bunun yerine soru-cevap veya seçenekli yönlendirmeler yapabilirsiniz.
Hangi top oğlum ? Kırmızı mı mavi mi gibi...
Kırmızı yerine "tıımızı" derse,ısrarla telaffuzunu düzeltmeyin,sadece "peki kırmızı olsun" deyip geçin.
Veya elma mı yersin muz mu,veya gezmeye gidelim mi,baba geldi mi vs...

Çocuğunuz parmakla göstererek isteklerde bulunuyorsa,gösterdiği şeyi hemen getirmek yerine...
Örneğin suyu gösteriyorsa,su mu oğlum,susadın mı,nerde bardak gibi sorular sorup,bir süre cevap bekleyebilirsiniz.

Ayrıca tv,pc,ipod gibi araçlardan uzak durmasına gayret gösterin.
Bunlar tamamen tek taraflı iletişim araçları olduğu için,sakıncalıdır.

30-40 dk geçmemk şartıyla günde 2 kez tv izlemesine müsade ediyoruz. i-pod 1 kere öğrettim 3-5 defa oynadı bu bahsettiğim 1 ay kadar önceydi. şimdi eline dahi almıyor. oğlumla hep konuşurum. elime aldığım her cismin nicelik ve niteliklerinden bahsederim,legolarla oynar onları renklerine ayırırz. oyun hamurlarıyla şekiller yaparız, bunları yaparken hep anlatırım, kitap okuruz, makasla kesme yapıştırma yaparız. meraklı minik dergisini her ay almaya çalışırım, ordaki aktiviteleri yaparız.........
ama kimi çocuk böyle işte geç konuşuyor. konuşamıyor değil zaten konuşmuyor.
kimi geç yürüyor, kimi geç konuşuyor hatta kimi benim gibi okumayı çok zor söküp :))) öss de derece kpss Tr 1. olabiliyor....
bir patlama noktası olacak ve birden bülbül gibi şakıyacak inşallah benim oğlum da diğer tüm geç konuşan çocuklar gibi....

arkadaşımın ağbisi 4 yaşına kadar tek tük kelime söylemiş.

4 yaşına kadar hep hareketleriyle derdini anlatıyormuş. 4 yaşından sonra bülbül gibi konuşmuş. neden konuşmadın bunca zaman diye sorduklarında

gerek yoktu demiş. anne şoka girmiş...

şimdi 3 dil biliyor.

yaptıklarınız çok iyi , aynen devam edin.

kimi çocuk geç konuşur, kimi geç yürür... bazen de teşvik gerekir.

güzel haberlerinizi bekliyorum.

üzülme canım bizim kuzen 4,5 yaşına kadar bir kaç kelimeyle konuşuyordu. psikolog yarım gün anaokuluna gitmesini söyledi. ve gerçekten çok işe yaradı. 6 yaşında şuan ve gayet güzel konuşuyor....

bizim bi yakınımızda... aynı konudan şikayetçiydi...
psikoloğa götürdülerr.... mvkrnlk dediği gibi.... her istediğini yapmışlar....
çocuk konuşmaya üşeniyomuş... megerrrr
istediğini hiç yapmayın demiş doktorrr... ne istiyosa söleyletene kadar anlamayın demişş... ilgilenmeyin... anlamıyorum deyinnn....
şimdi çocuk konuşuyor:)))))) şakır şakır hemdee.....
sizin kininde psikolojık olduğunu umuyorumm.. bi kaç kelime söyldeğine göre....
umarımmm işe yararrrr:)))))

benim oğlumda 25 aylık vede tek tük kelimeler söylüyo..ama çok hareketli bi cocuk..vede çok zeki her dediğimi anlıyo kavrıyo ama konuşamıyo işte..bazı çocuk geç konuşur kafamıza takmayalım...bakalım bizimkinin patlama noktası ne zaman olucak:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…