- Konu Sahibi yaz gecesi
-
10-12 kelime biliyorsa gerisi gelir merak etmeyin.Bir bakmışsın bülbül gibi konuşmaya başlamış.Bazı çocuklar geç konuşuyor bence bir sıkıntı yok.Kaç aylık şu anda tam bilmiyorum ama 3 yaşını geçsin bakın çok fark edecek..
sadece anne kelimesini sık sık söyleyen bir oğlum var. ha bide gel mam söyleyebiliyor.
bir çocuk psikiyatriste götüreceğiz ama eşim bi türlü izin alamadı. ben de daha araba kullanamıyorum.....
bu durumu çok kafaya takıyorum. çocuğu olan her insana çocuğunun ne zamna konuştuğunu soruyorum.
ilgili ve bilinçli bir anneyim. sabahtan akşama kadar oğlumu nasıl daha iyi yetiştirebilirm diye araştırıyorum...
bu kadar kafaya takmamalıyım ama tüm günüm bunun üzerine yoğunlaşmış bir şekilde geçiyor....
canım oğlummm. konuş artık....
29 aylık. 3 yaşına daha 7 ay var. bu sürede çok şey değişir inş....
cnm oğlun ne durumda:))şimdi konuşuyor mu cümle kuruyor mu??vede ne kadarlık oldu?bilgilendirirsen çok sevinirim..
sadece anne kelimesini sık sık söyleyen bir oğlum var. ha bide gel mam söyleyebiliyor.
bir çocuk psikiyatriste götüreceğiz ama eşim bi türlü izin alamadı. ben de daha araba kullanamıyorum.....
bu durumu çok kafaya takıyorum. çocuğu olan her insana çocuğunun ne zamna konuştuğunu soruyorum.
ilgili ve bilinçli bir anneyim. sabahtan akşama kadar oğlumu nasıl daha iyi yetiştirebilirm diye araştırıyorum...
bu kadar kafaya takmamalıyım ama tüm günüm bunun üzerine yoğunlaşmış bir şekilde geçiyor....
canim merhaba.benim kzizimda 17 aylik sadece babacim,gidelim,orda,onu vs.gibi sozler soyluyor.cumle kuramiyor.sence erkenmi.yoksa doktara goturuyummu.senin oglun konusuyormu:44::44:
Kızlar konuyu görünce kafama takıldı.Benim kızım 287 aylık açık açık anlatamıyor derdini.Ama mesela: anladın mı deyince anladım diyo.Yani sorunca konuşuyor.Devamı gelir herhalde değil mi?
Gerekli kontrolleri yaptırdınız ve maşallah birşey çıkmadı sanırım.
O halde çocuğunuzla konuşmayı deneyin.
Konuşmaktan kastım,tek taraflı siz konuşmayın,iletişim sağlayın.
Canım oğlum,tatlı oğlum,anne şimdi süt getirecek gibi şeyler söylemeniz,sadece tek taraflı konuşmadır.
Bunun yerine soru-cevap veya seçenekli yönlendirmeler yapabilirsiniz.
Hangi top oğlum ? Kırmızı mı mavi mi gibi...
Kırmızı yerine "tıımızı" derse,ısrarla telaffuzunu düzeltmeyin,sadece "peki kırmızı olsun" deyip geçin.
Veya elma mı yersin muz mu,veya gezmeye gidelim mi,baba geldi mi vs...
Çocuğunuz parmakla göstererek isteklerde bulunuyorsa,gösterdiği şeyi hemen getirmek yerine...
Örneğin suyu gösteriyorsa,su mu oğlum,susadın mı,nerde bardak gibi sorular sorup,bir süre cevap bekleyebilirsiniz.
Ayrıca tv,pc,ipod gibi araçlardan uzak durmasına gayret gösterin.
Bunlar tamamen tek taraflı iletişim araçları olduğu için,sakıncalıdır.
arkadaşları olursa bu durumu daha iyi atlatacağını düşünüyorum...
birde çocuğunuz bişey isterken el kol hareketleriyle anlatıyorsa yada tuhaf
anlamsız kelimler kullanıyorsa anlamamış gibi yapın...eğer siz e dedğinde elmayı verirseniz çocuk tembelliğe
alışır..elma mı istedin?söyle vereyim sana onu.seni anlamıyorum ama falan diyin.,
herşeyin gerçek adını öğretin.tv çok seyrettirmeyin.
naçizane fikirlerim bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?