Konusuz

Defne1980

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2014
75
64
38
İngiltere
Merhaba

10 senedir yurtdisinda yasiyorum.Bu sure zarfinda ailem cok az ziyaretime geldi. Ben ozellikle son 4 senedir is seyahati vs yaratip her iki ayda bir gormeye gidiyordum. Ailemi cok seviyorum suphesiz hep bir gun yanimda olmayacaklar mantigiyla en ufacik bir tatilde bile solugu Turkiye'de aldim.Ama artik yoruldugumu hissediyorum.Kendi evimde agirlamak istiyorum onlari.Annem emekli ama surekli bir bahane uretiyor , ucaktan korkuyorum vs , babamsiz gelemez zaten.Gecen yine sordum.calistigim yerde almam gereken sinavlari var gel,hem bana da yardimci olursun dedim ama yok.Bunu deme amacimda yardim icin degil acaba gelir mi beni destekler mi diye bekledim. Onlari cok seviyorum suphesiz onlar da beni ama artik ustume alinmaya basladim. Kalben yiprandim sanki. Bu durum iliskimize yansiyor, canim sikildi sadece yazmak.istedim.Tesekkurler

D Defne1980

Yaş ilerledikçe, büyüklerimizde evden ayrılamama isteği doğuyor sanırım :) Bir de annenizin şu an belli bir çevre ve alışkanlığı vardır (pazara gitmek, komşuluk ilişkileri, vs). Yabancı bir ülkede sıkılma hissi olabilir mi acaba? Çok içerliyorsanız annenize hissettiklerinizi söyleseniz? Annedir anlayacaktır mutlaka..

D Defne1980

Yaş ilerledikçe, büyüklerimizde evden ayrılamama isteği doğuyor sanırım :) Bir de annenizin şu an belli bir çevre ve alışkanlığı vardır (pazara gitmek, komşuluk ilişkileri, vs). Yabancı bir ülkede sıkılma hissi olabilir mi acaba? Çok içerliyorsanız annenize hissettiklerinizi söyleseniz? Annedir anlayacaktır mutlaka..
Evet haklisiniz, evinden ayrilmak istemiyor.Buraya gelince cok egleniyoruz aslinda , ama oyle az geliyorlarki. Ben gelsinler agirlayayim istiyorum, konustumda... Belki de en iyisi israr etmemek artik, kabullenmek

Hiç böyle uzak bir yere gitmedilerse gözleri kesmiyordur. Belki korkutucu geliyordur başka bir ülkeye gitmek. Öyle bir iki günlüğüne de gidilmez çünkü. Belli bir süre orada kalmak zor geliyor, düzenlerini bozmak istemiyorlardır. Bence konuşsanız ailenizle çok istiyorum diye gelirler. Yada siz Türkiye ye geldiğinizde onları da alıp götürebilirsiniz.

Valla annem 2 sokak ilerde otuyor ama hep ben giderim cok nadir gelir. Gelsede hemen gidesi gelir. Evimden baska biyerde rahat edemiyorum diyor

Ucak fobisi olan biri olarak soruyorum, gerçekten uçmaktan korkuyor olamazlar mı? Kaç saatlik mesafedesiniz?
Ben hiç 4 saatten uzun uçmadım ve büyük konuşmayayım ama uçacağımı da sanmıyorum :)

Merhaba

10 senedir yurtdisinda yasiyorum.Bu sure zarfinda ailem cok az ziyaretime geldi. Ben ozellikle son 4 senedir is seyahati vs yaratip her iki ayda bir gormeye gidiyordum. Ailemi cok seviyorum suphesiz hep bir gun yanimda olmayacaklar mantigiyla en ufacik bir tatilde bile solugu Turkiye'de aldim.Ama artik yoruldugumu hissediyorum.Kendi evimde agirlamak istiyorum onlari.Annem emekli ama surekli bir bahane uretiyor , ucaktan korkuyorum vs , babamsiz gelemez zaten.Gecen yine sordum.calistigim yerde almam gereken sinavlari var gel,hem bana da yardimci olursun dedim ama yok.Bunu deme amacimda yardim icin degil acaba gelir mi beni destekler mi diye bekledim. Onlari cok seviyorum suphesiz onlar da beni ama artik ustume alinmaya basladim. Kalben yiprandim sanki. Bu durum iliskimize yansiyor, canim sikildi sadece yazmak.istedim.Tesekkurler
Belli yaştan sonra ev kaçacak düşüncesi oluşuyor nedense.

Bilet maddi olarak sorun olabilir mi acaba? Bi de her yasli insan goze alamaz. Babam 70 yaşında defalarca hindistana bile gitti. Ama herkes gitmez. Acaba siz gittiginiz zaman annenizi getirseniz daha güvende hisseder mi?

Ucak fobisi olan biri olarak soruyorum, gerçekten uçmaktan korkuyor olamazlar mı? Kaç saatlik mesafedesiniz?
Ben hiç 4 saatten uzun uçmadım ve büyük konuşmayayım ama uçacağımı da sanmıyorum :)
Annemin fobisi var yaninda biri olmadan ucamiyor , 3.5 saatlik mesafe. Benim de bir donem fobim vardi sonra terapi gordum.bu korkuyu yenmek icin sirf sevdiklerimle arama girmesin diye.

Bilet maddi olarak sorun olabilir mi acaba? Bi de her yasli insan goze alamaz. Babam 70 yaşında defalarca hindistana bile gitti. Ama herkes gitmez. Acaba siz gittiginiz zaman annenizi getirseniz daha güvende hisseder mi?
Maddiyat degil sorun . Ben getiririm tabii yanimda ama isteksiz oldugunu hissetmek.beni kiriyor .Ben de zorlamak.istemiyorum.
Kendi alanlarinda cok iyi ve ilgililer , sadece o yorungeden uzaklastiginizdan itibaren garip bir vurdumduymazlik var. Ben de boyle hissedince nankorluk.yaptigimi dusunuyorum
Onlar yaslaniyorlar sanirim ben de yaslaniyorum :)

Maddiyat degil sorun . Ben getiririm tabii yanimda ama isteksiz oldugunu hissetmek.beni kiriyor .Ben de zorlamak.istemiyorum.
Kendi alanlarinda cok iyi ve ilgililer , sadece o yorungeden uzaklastiginizdan itibaren garip bir vurdumduymazlik var. Ben de boyle hissedince nankorluk.yaptigimi dusunuyorum
Onlar yaslaniyorlar sanirim ben de yaslaniyorum :)
Niyeyse evlerinden ayrılınca Sudan çıkmış balık gibi hissediyorlar, bizimkiler de öyle. Hep sen gel , siz gelin, geldikleri zamanda hemen gitme İsteği. Sizin bir de yurtdışı olunca çekiniyorlardır gelmeye

Benim annem de 1 saatlik mesafede ama 5 dk da olsa gelmez biliyorum. Evi dışında başka bir yerde sıkılıyor ve rahat değil belli ediyor her halinden. Belki sizinki de öyle bir şeydir ya da gerçekten uçaktan dolayıdır. Ama haklısınız kesinlikle. İnsan bekliyor gelmelerini.

Benim kv geldi aklıma..Bahçem sulanacak,tavuklarım yumurtlicak, civcivlerim yemlenecek..Hiç yatılı kalmaz, keşke kalsa :27:

Uçaktan korkuyor olabilirler diye düşünüyorum :) son zamanlarda bende de korku oluştu ve gerçekten 1 saat bile uçarken kalbim yerimden fırlıyor. Çok kötü bir his. 4 saat uzaklık var diye okudum göze almıyor olabilirler yoksa hangi anne çocuğuna destek olmak istemez ki?

Valla sadece yaşlılarda yok o hep evinde olma isteği. Ben 3-4 ayda bir haftasonlari annemin evine geliyorum zulüm geliyor bana. Oysaki annemi babamı kardeşlerimi özledigimden geliyorum ama daha ilk günden evimi çok özlüyorum. Huzursuz olup onları da huzursuz ediyorum galiba ama elimde değil.

Back
X