Konya Fırın Kebabı

haydibismillah

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2009
121
1
96

Merhaba Arkadaşlar,

Konyamız, etliekmeği kadar furun kebabıyla da meşhurdur. Şimdilerde fırın kebabı dense de, doğrusu furun kebabıdır. Yapılışı son derece zahmetli, yemesi de bir o kadar keyiflidir. Furun kebapçıları tıpkı ekmek fırınlarında çalışanlar gibi geceden gidip pişirmeye başlarlar. Sabah saatlerine hazır olan kebabın son yenme saati de 13,30-14,00 gibidir. Kesinlikle çatal kaşık kullanılmaz ve elle yenir. İstanbul'da çatalsız diye ünlenen lokantanın da bu kebaptan çıktığı söylenir. Yanında kuru soğan yenir.

Ben bir Konyalı olarak buraya yolunuz düştüğünde furun kebabı yemeden gitmemenizi ve kesinlikle Ali Baba Fırın Kebap Salonu'nda yemenizi tavsiye ederim. Ancak Ali Baba'nın pek çok şubesi var. Siz Şerafettin Camisi yanında Vakıf Bank ara sokağında bulunan şubesini yani Ali Baba-1 şubesini tercih edin.

Eskiden en meşhur kebapçı Gazyağcı imiş, daha bizler doğmamışken O şimdi yok. Sonrasında da Kebapçı Şükrü çok meşhur olmuş. Rahmetli büyükbabam hep bu ikisini tercih edermiş. Gazyağcı artık yok ve Kebapçı Şükrü de vefat edince dükkanını damadı işletmeye başlamış. Büyükbabam sağken gitmiştik ve "eski tadı yok" dedi. Ki ben eski tadını bilmediğim halde, aliyyül a'la bulmadım. Kendim tatmış biri olarak kesinlikle Ali Baba-1'i öneriyorum. Kebabın nasıl yapıldığını ve Ali Baba'yı görmek isterseniz Vedat Milor'un Konya ziyaretindeki görüntüler için buraya bakabilirsiniz:

Konya.. Ali Baba Fırın Kebabı - YouTube

(Not: Fotoğraf internetten alıntıdır).

Sevgilerimle;

Kesinlikle mükemmel bir lezzet..Bende hep Ali Babadan yerim ,oranınkı ayrı bir guzel tarfi ettiğiniz yerdekii..Şimdi bile canım istedi

Memleketime has çok güzel bir lezzet. Hamilelikte mide bulantılarım geçtikten sonra aşerdiğim bir lezzet:) Ama hâlâ gidip de yemedim, eşimle Ali Baba'yı bi ziyaret etmemiz lâzım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…