KONYA kadın doğum ve üroloji doktor tavsiyeleri ve deneyimleri

sevgili konyalı arkadaşlar konuları çok gezmeme rağmen konyada hsg tecrübesini paylaşan çok az kişi görebildim. konyalılar nerde bilmiyorum yada kadınlar kulübünde çok az konyalı var. belki de görüp yazmıyorlar.
ben henüz çektirmedim haftaya perşembe veya cuma çektireceğim inşallah. çektirdiğimde yine tecrübemi paylaşacağım inşallah. yaptığım araştırmalar sonucu medicana da narin hanıma çektirmeye karar verdim.
hsg de konyada araştırdığım kadarıyla genel durum şöyle:
Farabi: Anestezili 750 tl + muayene ücreti
Medova : Anestezili çekmiyorlarmış. Anestezisiz ücret 700 tl + muayene ücreti
Anıt : hastanede hsg çekimi mevcut değilmiş. yani çekilmiyormuş.
Neofertil : hsg radyasyon içerdiğinden merkezlerinde çekilmiyormuş. doktor gerekli görürse özel bir hastanede kendisi çekiyormuş.
Başkent ünv. hastanesi : Anestezisiz 300 tl , Anestezili 360 tl + muayene ücreti
Başkentte muayene ücreti doktorun statüsüne göre değişiyormuş prof. 150 tl doçent 100 tl gibi. ayrıca kan tahlili filan isteniyormuş öncesinde.
Medicana : Anestezisiz de Anestezili de 650 tl + muayene ücreti. narin hanımın muayene ücreti 100 tl imiş. Ameliyathane de çekiyorlarmış. çekimden sonra bir odaya alıyorlarmış dinlenmek için. oda günü birlik olduğu için ücret almıyorlarmış odadan. birde rahim filmini çekmeden önce muayeneye gitmek gerekiyormuş doktor ona göre randevu veriyormuş rahim filmini çekmek için.
ben başkent ile medicana arasında kaldım ama başkent evime çok uzak ve aracımız yok o yüzden medicana da karar kıldık. inşallah bir aksilik olmadan çektirebilirim. çektirince yine burada ayrıntıları yazarım.

evet nihayet çok korktuğum rahim filmini anestezili olarak medicana da narin hanıma çektirdim. iyiki iyiki iyiki anestezili çektirmişim diyorum. herşey normal çıktı çok şükür sadece sol tüpümde ufak bir tıkanıklık varmış ilacı 2. kez verdiklerinde açılmış o da. anestezili olmasaydı nasıl dayanırdım 2. sine bilmiyorum. ayrıca rahim filminde verilen ilaca karşı ciddi bir alerjim varmış. doktor ilacı verdiği anda tüm vücudum kıpkırmızı olmuş. hemen antihistaminik vermişler bu yüzden ameliyathane önünde de bir hareketlilik olmuş çıkarken. herkes tek tek çıkarken benimle 5-6 kişi birlikte çıkmış ve eşime alerji durumunu anlatmışlar eşim tabi çok panik olmuş korkmuş çıktığımda hala kırmızıymış vücudum. sonra tam olarak hangi maddeye karşı alerjim olduğunu eşime yazıp vermişler. bundan sonra çekineceği tüm ilaçlı filmler ve ameliyat durumlarında bu kağıdı gösterip bu maddeye ciddi alerjisi var deyin diye sıkı sıkı tembihlemişler. Ayriyetten doktor da odasına çağırıp alerji durumunu tekrar anlatıp tembihte bulundu. o yüzden diyorum ki iyiki anestezili olmuş yoksa alerji durumumla birlikte orada yaşanan tüm paniğe şahit olacaktım. odaya geldikten 10 dk sonra açtım gözlerimi ilk hissettiğim kasıklarımda çok şiddetli ağrı idi. karnım karnım diye epey ağlamışım uyanırken. hemen ağrı kesici iğne yapmışlar. çok şükür 1 saatte epey toparlandım. 2. saatte çorba getirdiler. (hastanenin ikramıymış) 3. saatte de taburcu oldum. ilaç olarak 5 gün kullanacağım ağrı kesici ve antibiyotik verdiler. eve geldiğim de başım ağrıyordu sadece biraz uyudum. ama gece miğdem çok bulandı ve toplam neredeyse 2 saat uyuyabildim. sanırım anesteziyi henüz atamadığım için. bol su içmek gerekiyormuş. unutmadan yanınıza mutlaka 2 adet ped ve 2 adet alt çamaşır alın. çünkü ben uyandığımda pedi takıp çamaşırı giydirmişler ve çarşaf ilaçtan dolayı ıslak olunca çamaşırım da ıslandı keşke 1 tane daha alsaymışım çamaşır dedim. ayrıca mutlaka çorap ve patik bulunsun yanınızda ayaklar demir gibi oluyor çünkü. kanamam sadece ilk 1 saatte pedin ortasını dolduracak kadar oldu eve gelice de sadece peçeteye geldi bugün hiçbirşey yok çok şükür. ilişki durumunu sorduk herhangi bir yasak yok sadece kanama oluyorsa yapmayın dedi. banyo hemen yapabilirsin dedi.tabii bu anlattıklarım anestezili çektirmeyi düşünen arkadaşlar için. benim yaşadığım alerji durumu bana özel bir durum tabiki herkes yaşayacak diye bir şey yok. birde benim ağrı eşiğim çok düşük o yüzden böyle zorlandım herkes farklıdır. ayrıca anestezisiz çektiren arkadaşları da buradan kutluyorum ve maşallah diyorum. ben resmen çürük elma:KK70:

Back
X