Köpeğim edilen şikayet üzerine uzaklaştırılabilir mi?/Arkadaşlar yardım edin!!!

ashk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2013
42
6
86
Sakarya
arkadaşlar bizim 2 yaşında bir köpeğimiz var dogo argentino. inanılmaz tatlı sevgi delisi;bahçemize giren hırsız uğursuz dışında da hiç kimseye bi zararı olmayan bir can.komşumuz şikayet etmiş 'bahçede pitbull bakıyorlar,çocuklarımız okula gidemiyor ,'diye ki bağlıyoruz ve bırakın çocukların okul yolunu bahçeden dışarı çıkmıyor.bizimle günlük gezintilerimiz dışında.
zabıta geldi,bi, daha şikayet olursa alırız köpeği dediler.biraz araştırdım ama yapabileceğim birşey bulamadım.yani benim köpeğimi alacaklar belki uyutucaklar yada aç sefil olucak ve benim kanunen yapabileceğim hiç bir şey yok!:( sizin bir bilginiz var mı bu konuda

arkadaşlar bizim 2 yaşında bir köpeğimiz var dogo argentino. inanılmaz tatlı sevgi delisi;bahçemize giren hırsız uğursuz dışında da hiç kimseye bi zararı olmayan bir can.komşumuz şikayet etmiş 'bahçede pitbull bakıyorlar,çocuklarımız okula gidemiyor ,'diye ki bağlıyoruz ve bırakın çocukların okul yolunu bahçeden dışarı çıkmıyor.bizimle günlük gezintilerimiz dışında.
zabıta geldi,bi, daha şikayet olursa alırız köpeği dediler.biraz araştırdım ama yapabileceğim birşey bulamadım.yani benim köpeğimi alacaklar belki uyutucaklar yada aç sefil olucak ve benim kanunen yapabileceğim hiç bir şey yok!:( sizin bir bilginiz var mı bu konuda

offf yine gerizekalı komşu sendromu...kimseye saldırmadığı sürece alamazlar diye düşünüyorum ama burası Türkiye sonuçta ellerinde olsa tüm hayvanları katleder bu insanlar. Haytap tan bilgi alabilirsiniz, avukatları ve gönüllüler mutlaka en sağlıklı bilgilendirmeyi yapacaklardır...

gerekli şartları sağlarsanız, hayır alamazlar. ayrıca zabıtanın böyle bir hakkı, gücü yoktur. polis zannediyorlar kendilerini ama alamazlar, yetkilerini aşar.

gelelim gerekli şartlara, yavrulatmanız yani çiftleştirmeniz yasak.

dışarıda gezdiriyorsanız, ağızlık takmak zorundasınız.

köpeğinizi hemen belediyeye kayıt ettirin.

veterineriniz sağlık karnesine ırk kısmına "dogo ile bilmem ne köpeğinin kırmasıdır" yazsın.

unutmayın, hakkınızı bilin, mahkeme kararı olmadan evinizden gelip alamazlar, çünkü evcil hayvanlar "eşya" olarak geçiyor. ha gelip evinizden televizyonunuzu almaya kalkmışlar ha köpeğinizi, 2si de suç mahkeme kararı olmadan.

son 2 maddeyi yapın lütfen.

ayrıca o kadın mıdır erkek midir allah bildiği gibi yapsın, insan müsvettesi, işsiz güçsüz yaratık.

arkadaşım kimin köpeğini kimin evinden alıyorlarmış.Hemen öyle bir şikayette yelkenleri indirirseniz çok işiniz var.Madem köpeğinin sesi çıkmıyor, sevgi delisi bir hayvan.Hiçbir hırlaması ısırması bişeysi yok ''çocuğum korkuyor '' diye seni şikayet edemez.Eğer müstakil ev ve kendi bahçeniz sınırlarındaysa.Ancak, ortak alan bahçesi ise şikayet eder ve isteklerine ulaşırlar.

Bir kere kanunen yapabileceğim bi şey yok diye bir şey yok.Onun da belli süreçleri var.Önce zabıta gelecek diyecekki bilmemkimden şikayet var, sebebi şu.Sen de diyeceksin ki kardeşim bak bu benim köpeğimin aşı karnesi üzerindekiler de zamanında yapılan aşıları.Hiçbir zararını şimdiye kadar gören olmadı.Havlamaz da aynı zamanda.Zabıta da cevabını alıp gidecek.
Sonra,

dayanamayan komşularınız tekrar abartılı bir bahaneyle seni şikayet edecekler.Sen de gelen zabıtaya diyeceksin ki Buyrun burası bahçe gece gündüz denetleyin, eğer havlamasını bahane ederlerse, ses desi ölçme cihazı takacaklar.İnsanları neredeyse sağır edecek düzeyde bir havlaması varsa alıp köpeğini götürecekler.Ama bu sese ulaşması zaten mümkün değil köpeğin.Merak etme eğer biraz dişli bir birey varsa evde bırak o uğraşsın, azıcık yumuşaklık gördülermi çökerler tepene.Hiç de pes etmeyin.Hiçbir şey yapamazlar.Ama bu şikayet sürecinde de köpeğinize çok dikkat edin yüksek sesle havlamasını yada hırlamasını görmemeleri lazım.Aynı zamanda köpeği asla da salık gezdirmeyin, tasması olsun.

çocuğumu korkuyormuş şuursuz kendi gibi yetiştiriyorlar bu çocukları da içlerinde biraz sevgi olsaydı alır çocuğunu da alıştırmaya çalışırdı en azından neyse bu konuda doluyum zaten :41::20:

arkadaşlar çook teşekkür ederim gerçekten desteğiniz için..dediğiniz gibi haytaptan inceledim bende bu konuda açılmış davalar ve kazanılan sonuçlar da var.gerekirse oraya kadar da gider bu iş. ve evet zabıtanın yapabileceği hiç bir şey de yokmuş,karnelerine bakmak dışında. zaten köpeğimin aşıları da tam.dogoların zaten en belirgin özellikleridir çok fazla havlamazlar. ama aklım gitti geldi yani panikten :((
bu insanların nasıl bir takıntısı var zaten bu ne bencilliktir dünya da kendilerinden başka canlı yaşamıyor sanki!

gerekli şartları sağlarsanız, hayır alamazlar. ayrıca zabıtanın böyle bir hakkı, gücü yoktur. polis zannediyorlar kendilerini ama alamazlar, yetkilerini aşar.

gelelim gerekli şartlara, yavrulatmanız yani çiftleştirmeniz yasak.

dışarıda gezdiriyorsanız, ağızlık takmak zorundasınız.

köpeğinizi hemen belediyeye kayıt ettirin.

veterineriniz sağlık karnesine ırk kısmına "dogo ile bilmem ne köpeğinin kırmasıdır" yazsın.

unutmayın, hakkınızı bilin, mahkeme kararı olmadan evinizden gelip alamazlar, çünkü evcil hayvanlar "eşya" olarak geçiyor. ha gelip evinizden televizyonunuzu almaya kalkmışlar ha köpeğinizi, 2si de suç mahkeme kararı olmadan.

son 2 maddeyi yapın lütfen.

ayrıca o kadın mıdır erkek midir allah bildiği gibi yapsın, insan müsvettesi, işsiz güçsüz yaratık.

köpeğim vet.de kayıtlı,belediye ye de mi ayrıca kayıt ettirmem gerekiyor ?

köpeğim vet.de kayıtlı,belediye ye de mi ayrıca kayıt ettirmem gerekiyor ?

benim kızım belediyeye kayıtlı değil ama sizin ettirmeniz gerekiyor. dogoları yasaklı ırk yaptılar ya, bu yüzden. incik cıncık bir yerden bir şey tutturmaya çalışırlar, o da belediyeye kayıtlı olmayışı olabilir. yine de belediyeye kayıt kısmını vetinize sorun. yasaklı ırk besleyenlerin bir kısmı yaptırırken bir kısmı yaptırmıyor, sebebi de atıyorum hanımeli belediyesi evcil hayvanlara karşı toleranslı, o belediyeye bu yüzden gönül rahatlığı ile kayıt ettirebiliyor insanlar. ama diyelim ki elihanım belediyesi resmen hayvan düşmanı, o zaman ettirmiyorlar, çünkü kendi elleriyle gidip "bizim yasak ırktan köpeğimiz var haberin olsun" demiş oluyorlar.

Bir ara köpeğimizden rahatsız olan RAHATSIZ KOMŞULARIMIZA çoğaltıp dağıtmayı düşündüğüm yazıyı paylaşıyorum;

Evcil Hayvanlar ve Hukuksal Sorunlar (İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Ahmet Kemal Şenpolat)
Bu tip davalarda genelde karşımıza çıkan somut durum hayvanın varlığından çok aslında komşuları ile bir biçimde apartman yaşayışı içinde hayvan sahibi arasında geçimsizlik olmasıdır..."

Kimsenin sahip olduğu hayvanın ihtarname ile ya da site veya apartman olağan toplantısında alınan kararla ya da belediye zabıtasının kararı ile ya da imza toplanarak TAHLİYE EDİLMESİ mümkün değildir. Tahliye edilecek hayvan için mutlaka mahkemeden karar alınması şarttır...."

"TMK 737. maddesi; taşınmaz maliki ya da kullananını, komşusuna zarar verecek her türlü davranışlardan kaçınmakla yükümlü tutmuş ve komşular arasındaki birtakım çıkarları dengede tutabilmek için, her komşunun bazı davranışlardan kaçınma ve bazılarına katlanma ödevleri ile yükümlü kılmıştır. Aynı maddenin 2. fıkrası ile de, "özellikle taşınmazın durumuna, niteliğine ve yerel örf ve adete göre, komşular arasında hoş görülebilecek dereceyi aşan gürültü veya sarsıntı yaparak rahatsızlık verme"yi yasaklamıştır."

"Sorunun çözümsüzlüğüne neden olan apartman yönetim planı:
Mahkemelere ev hayvanlarının tahliyesi için davalarda adeta standarda dönüşmüş olan uygulama, tapudan apartman yönetim planını getirtilerek orada yasak hüküm olup olmasına göre değişmektedir. Apartmanda bulunan tüm kat malikleri toplanıp hayvandan şikayet etmediklerini yazılı olarak beyan etseler ya da tanık olarak ifade verseler bile yıllar önce tapuya bir şekilde derc edilmiş apartman yönetim planının bu yasağını aşamamaktadırlar. Bir diğer deyişle, apartman ya da site yönetim planında kimi durumlarda "kedi, köpek, tavuk, keçi vs. hayvan beslenemez" ibarelerinin bulunması mahkemelerin bu kadar kolay tahliyeye karar vermelerine neden olmaktadır.

Bu konudaki görüşüm mahkemelerin ve Yargıtay 18. HD nin doğrudan bu maddeye bakarak karar vermelerinin vicdani ve hakkaniyete uygun olup olmadığıdır. Çünkü orada belirtilen yasak maddesi ev ve süs hayvanı olmayan yabani ya da çiftlik hayvanları içindir. Düşünün ki evinde tavuk besleyenler, inek besleyenler hatta yabani hayvan besleyenler vardır. Bu maddeyi evinde kuş, kedi, akvaryum balığı besleyenlere kadar uygulamak isteyen ve bu nedenle komşusunu sırf bu "yumuşak karnı" nedeniyle tahliyeye zorlamak isteyenler kanunun arkasına dolanmaktadır..."

5199 numaralı Hayvanları Koruma Kanunu'nun beşinci fıkrasında bakıma muhtaç olan hayvanların evden atılamayacağına dair bir uyarı var. Yani, ev hayatına alışmış, yaşlı ya da sağlık sorunları olan hayvanları sokağa atmak suç. Ama bırakın hayvan besleyenleri, hálá bu yasadan haberdar olmayan hukukçular bile var! Hayvanın tahliyesine karar verilebiliyorlar ama bir yanda da böyle bir yasa var. Evde baktığı hayvanı sokağa bırakan birine karşı şahitler bulur ve fotoğraf ya da kamera görüntüsü alabilirseniz bu kişi ile ilgili suç duyurusunda bulunabilirsiniz.

Hayvan sahibinin şikayetlere karşı zor durumda kalmaması için alabileceği önlemler var mı?

- Kedi ya da köpekle ilgili bir şikayet söz konusu olduğu zaman şikayetçi olan komşu genellikle önce belediyeye telefon açar. Hayvan sahibi olan komşu bilinçsizse, zabıtanın gelip hayvana el koyacağı endişesi taşır. Böyle bir hak yok. Hijyen kurallarını ihlal ediyorsanız zabıtanın sizi uyarma hakkı var. Apartman dairesinde 10'un üzerinde hayvan besleyenlerin elinden bile hayvan öyle el kol sallanarak alınamaz. Normal sayıda hayvan besleyenler içinse zabıtanın eve girip hayvanı dışarıya çıkarması gibi bir şey söz konusu değil. Bu konut ihlaline girer ve cezası var. Zabıta uyarısı alanların yapması gereken tek şey, hayvan ya da hayvanların aşı karnelerini, varsa eğitim sertifikalarını alıp size ait olduklarını göstermek, hepsi bu. Bu yüzden hayvan sahiplerinin ihmal etmemesi gereken en önemli şey aşı karnesine sahip olmak.

Peki iş mahkeme boyutuna geldiğinde hayvan sahibinin aşama aşama ne yapması gerekiyor?

- Apartmanın diğer sakinlerinin hayvandan rahatsız olup olmadığına bakmalı. Sorun gürültüden kaynaklanıyorsa, gürültü tespiti için bilirkişi gelir. Burada köpek sahibinin dikkat etmesi gereken önemli ayrıntılar var. Gürültü tespiti, şikayetçi olanın dairesinden yapılır. Hayvanın havlaması sürekli olmadığı sürece, hayvan sahibi seyrek havlamalara itiraz etme hakkına sahip. Şikayetin geçerli olması için gürültünün sürekli ve belirli bir desibelin üzerinde olması gerekiyor.

Bir ara köpeğimizden rahatsız olan RAHATSIZ KOMŞULARIMIZA çoğaltıp dağıtmayı düşündüğüm yazıyı paylaşıyorum;

Evcil Hayvanlar ve Hukuksal Sorunlar (İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Ahmet Kemal Şenpolat)
Bu tip davalarda genelde karşımıza çıkan somut durum hayvanın varlığından çok aslında komşuları ile bir biçimde apartman yaşayışı içinde hayvan sahibi arasında geçimsizlik olmasıdır..."

Kimsenin sahip olduğu hayvanın ihtarname ile ya da site veya apartman olağan toplantısında alınan kararla ya da belediye zabıtasının kararı ile ya da imza toplanarak TAHLİYE EDİLMESİ mümkün değildir. Tahliye edilecek hayvan için mutlaka mahkemeden karar alınması şarttır...."

"TMK 737. maddesi; taşınmaz maliki ya da kullananını, komşusuna zarar verecek her türlü davranışlardan kaçınmakla yükümlü tutmuş ve komşular arasındaki birtakım çıkarları dengede tutabilmek için, her komşunun bazı davranışlardan kaçınma ve bazılarına katlanma ödevleri ile yükümlü kılmıştır. Aynı maddenin 2. fıkrası ile de, "özellikle taşınmazın durumuna, niteliğine ve yerel örf ve adete göre, komşular arasında hoş görülebilecek dereceyi aşan gürültü veya sarsıntı yaparak rahatsızlık verme"yi yasaklamıştır."

"Sorunun çözümsüzlüğüne neden olan apartman yönetim planı:
Mahkemelere ev hayvanlarının tahliyesi için davalarda adeta standarda dönüşmüş olan uygulama, tapudan apartman yönetim planını getirtilerek orada yasak hüküm olup olmasına göre değişmektedir. Apartmanda bulunan tüm kat malikleri toplanıp hayvandan şikayet etmediklerini yazılı olarak beyan etseler ya da tanık olarak ifade verseler bile yıllar önce tapuya bir şekilde derc edilmiş apartman yönetim planının bu yasağını aşamamaktadırlar. Bir diğer deyişle, apartman ya da site yönetim planında kimi durumlarda "kedi, köpek, tavuk, keçi vs. hayvan beslenemez" ibarelerinin bulunması mahkemelerin bu kadar kolay tahliyeye karar vermelerine neden olmaktadır.

Bu konudaki görüşüm mahkemelerin ve Yargıtay 18. HD nin doğrudan bu maddeye bakarak karar vermelerinin vicdani ve hakkaniyete uygun olup olmadığıdır. Çünkü orada belirtilen yasak maddesi ev ve süs hayvanı olmayan yabani ya da çiftlik hayvanları içindir. Düşünün ki evinde tavuk besleyenler, inek besleyenler hatta yabani hayvan besleyenler vardır. Bu maddeyi evinde kuş, kedi, akvaryum balığı besleyenlere kadar uygulamak isteyen ve bu nedenle komşusunu sırf bu "yumuşak karnı" nedeniyle tahliyeye zorlamak isteyenler kanunun arkasına dolanmaktadır..."

5199 numaralı Hayvanları Koruma Kanunu'nun beşinci fıkrasında bakıma muhtaç olan hayvanların evden atılamayacağına dair bir uyarı var. Yani, ev hayatına alışmış, yaşlı ya da sağlık sorunları olan hayvanları sokağa atmak suç. Ama bırakın hayvan besleyenleri, hálá bu yasadan haberdar olmayan hukukçular bile var! Hayvanın tahliyesine karar verilebiliyorlar ama bir yanda da böyle bir yasa var. Evde baktığı hayvanı sokağa bırakan birine karşı şahitler bulur ve fotoğraf ya da kamera görüntüsü alabilirseniz bu kişi ile ilgili suç duyurusunda bulunabilirsiniz.

Hayvan sahibinin şikayetlere karşı zor durumda kalmaması için alabileceği önlemler var mı?

- Kedi ya da köpekle ilgili bir şikayet söz konusu olduğu zaman şikayetçi olan komşu genellikle önce belediyeye telefon açar. Hayvan sahibi olan komşu bilinçsizse, zabıtanın gelip hayvana el koyacağı endişesi taşır. Böyle bir hak yok. Hijyen kurallarını ihlal ediyorsanız zabıtanın sizi uyarma hakkı var. Apartman dairesinde 10'un üzerinde hayvan besleyenlerin elinden bile hayvan öyle el kol sallanarak alınamaz. Normal sayıda hayvan besleyenler içinse zabıtanın eve girip hayvanı dışarıya çıkarması gibi bir şey söz konusu değil. Bu konut ihlaline girer ve cezası var. Zabıta uyarısı alanların yapması gereken tek şey, hayvan ya da hayvanların aşı karnelerini, varsa eğitim sertifikalarını alıp size ait olduklarını göstermek, hepsi bu. Bu yüzden hayvan sahiplerinin ihmal etmemesi gereken en önemli şey aşı karnesine sahip olmak.

Peki iş mahkeme boyutuna geldiğinde hayvan sahibinin aşama aşama ne yapması gerekiyor?

- Apartmanın diğer sakinlerinin hayvandan rahatsız olup olmadığına bakmalı. Sorun gürültüden kaynaklanıyorsa, gürültü tespiti için bilirkişi gelir. Burada köpek sahibinin dikkat etmesi gereken önemli ayrıntılar var. Gürültü tespiti, şikayetçi olanın dairesinden yapılır. Hayvanın havlaması sürekli olmadığı sürece, hayvan sahibi seyrek havlamalara itiraz etme hakkına sahip. Şikayetin geçerli olması için gürültünün sürekli ve belirli bir desibelin üzerinde olması gerekiyor.[/QU

gerçekten çok net ve açıklayıcı bir şekilde yazmışsınız teşekkürler. şayet bir daha geldiklerinde ki (eminim geleceklerine) bu kadar panik olmayacağım. keşke bu yazıyı çoğaltıp dağıtmak bu sevgi yoksunu bencillerin yaptıkları zulmü bi parça azaltsa.zulüm diyorum çünkü bugün benim köpeğime bu şikayetle gelenlerin sokaklardaki kediye köpeğe neler yaptığını düşünmek bile istemiyorum.

Hiçbir şey yapamazlar arkadaşım rahat ol.

Karnesinde ırkı ne yazıyor. Dogo yazıyorsa evet sıkıntıdasın fakat mix yazıyorsa bir şey yapamazlar.

Bu arada sıkıntıdasın dediğime bakma, dava açmak zorundalar. Yine de alamazlar köpeğini. 2 yıl dava, 2 yıl temyiz derken 4 seneye kim öle kim kala? Bu arada pitbull besleyip de davayı kazanan biri de var petarkadaşta.

Git komşuna de ki "köpeğimi istemiyorsan git dava aç, bu arada pitbull değil, ırkını da türkiye şartlarında kanıtlaman mümkün değil. dava sürecek 2 yıl, diyelim ki sen kazandın ben temyiz edeceğim al sana 2 yıl daha. 4 sene daha sen bu köpekle her halükarda yüzyüze bakacaksın. Bu arada vereceğin dava açma, avukat paralarını da hep cepten ödeyeceksin. Ki ola ki o davayı kaybettin, sana beni haksız yere huzursuz ettiğin için tazminat davası açarım. Davayı bu sebeple açıp kaybeden hiç hayvansever olmadı onu da bil. Ayağını denk al, ben seninle aynı mahalleyi paylaşıyorsam sen de benim köpeğimle paylaşacaksın."

Bu arada kişinin balkonu falan pimapenle kapalıysa belediyeye şikayet dilekçesi verebileceğini söyle. Zira onlar hep yasak, bir dilekçeyle yıktırıveriyorlar o kapalı balkonları. Davaya falan gerek yok, dişe diş.

Şikayete tehdit en sevdiğim yöntem, %100 çalışıyor.

İmza:köpeği camdan çocuğuna havladığı için saldırgan diye şikayet edilen birisi. :51:

bazen öyle gıcık oluyorum ki bunlara köpeğimi rahatsız ediyorlar diye şikayet edesim geliyor arkadaşlar ya :23::23::47:

Back
X