Köpeğini kısırlaştıran var mı?

melda_84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2010
119
17
98
arkadaşlar merhaba,

ben dişi köpeğimi kısırlaştırmak istiyorum ama süreç hakkında hiç bilgim yok. kaç gün yatar? tuvalete çıkabilir mi? vs vs.

teşekkürler,:18:
 
kısırlaştırmadım düşünmüyorumda çünki karşı komşum kısırlaştırmıştı kısılarştırılan köpeklerde kanser riski artarmış .Komşumun köpeği kanserden öldü bu yüzden kısırlaştırmayı hiç düşünmüyorum.
ama normal olarak herseye devam ediyor galiba
 
kısırlaştırmadım düşünmüyorumda çünki karşı komşum kısırlaştırmıştı kısılarştırılan köpeklerde kanser riski artarmış .Komşumun köpeği kanserden öldü bu yüzden kısırlaştırmayı hiç düşünmüyorum.
ama normal olarak herseye devam ediyor galiba

Tam tersi kanser riskini -özellikle dişi köpeklerde meme kanseri- azalttığını okumuştum birçok yerde... Hangisi doğru acaba iyi araştırmak lazım....:44:
 
arkadaşlar merhaba,

ben dişi köpeğimi kısırlaştırmak istiyorum ama süreç hakkında hiç bilgim yok. kaç gün yatar? tuvalete çıkabilir mi? vs vs.

teşekkürler,:18:

iş yerinin bahçesindeki köpeği kısırlaştırmıştım
ama erkek köpekti. dişilerde iyileşme süreci biraz daha uzun sürüyo
bu kedide olsa köpekte olsa aynı
benim araştırmalarım ve bi çok veterinerden öğrendiğim kadarıyla
kısırlaştırma hayvanın yaşam kalitesini ve ömrünü uzatan bi işlem
ayrıca bi çok kanser riskini aza indirmesi söz konusu
ama sadece kısırlaştırmayla kanserin önüne geçilmez tabi
lösemi aşıları karmaları ihmal edilen her hayvan risk taşır
 
Tam tersi kanser riskini -özellikle dişi köpeklerde meme kanseri- azalttığını okumuştum birçok yerde... Hangisi doğru acaba iyi araştırmak lazım....:44:

ben bu konuda araştırma yapmadım hç bilmiyorum sadece gördüğüm kadarıyla söyledim ve veternrmede sordum arttırıyo demişti riski o yüzden hiç kısırlaştırmayı düşünmedim başka bi araştırma yapmadım inşallah eylülde çiftleştiricem bende bakalım araştırırım bende bi yazarıım buraya
 
ÇİFTLEŞTİRMEDEN ÖNCE MUTLAKA OKUYUN

Evcil hayvanınızı çiftleştirmek istemenizin nedeni aşağıdakilerden biri mi?

1- Bir tane yavrusunu kendim alacağım, geri kalanını dağıtırım ya da satarım.

2- Sağlığı için mutlaka çiftleştirmem gerekiyormuş.

3- Doğası gereği çiftleştiriyorum. Bir kere anneliği yaşasın.



Lütfen maddeler hakkındaki bilgileri okuyun:



1- Bir hayvan çiftleştirme sonrası takribi 8 tane yavru doğurur. Bu yavrulardan bir tanesini siz alırsınız. Daha sonra geri kalanını arkadaşlarınıza, arkadaşlarınızın arkadaşlarına vs. dağıtırsınız. Siz aldığınız yavruya ölene kadar en iyi şartlarda bakacak olabilirsiniz. Peki diğer yavrular? O yavruları ömür boyu takip edemezsiniz. Ya gezdirirken kaybederler ya sıkılıp sokağa atarlar ya götürüp barınağa terk ederler ya da isteyen birine yavruyu verirler. Bu yavruların sonu genelde sahipsiz kalmak, sokakta çocukların elinde işkence çekmek, trafik kazası sonucu sakat kalmak, tecavüze uğramak, barınakta buz gibi taşlarda büyük köpekler arasında hayatta kalma mücadelesi vermek, başka bir sokak köpeği ile çiftleşip (kısırlaştırılmadığı için) melez yavrular doğurmak ve ölmektir. Bu köpeklerden şanslı olanları hayvan severler tarafından kurtarılır ve sözleşme ile iyi yuvalara sahiplendirilir. Ama ya görmediklerimiz? Onların kaderini yüklenmeye ve onların günahına girmeye hazır mısınız? Bir köpek için daha evinizde yer varsa neden yuva bekleyen sahipsiz yavrulardan bir tanesinin hayatını kurtarmıyorsunuz?

Yavruları satmayı düşünüyorsanız; onların ticaretini yapabileceğiniz bir eşya olmadığını unutmayın. Hayvanlar Allah’ın can verdiği ve yarattığı, bizim gibi duyguları olan canlılardır ve kesinlikle satılamazlar.

2- Sağlığı için çiftleştirmeniz gerektiği mi söylendi? Peki size hayvanınız için en sağlıklısının çiftleştirmeden kısırlaştırmak olduğu da söylendi mi? Kedinizi ya da köpeğinizi dişi ise adet döneminden önce, çiftleştirmeden kısırlaştırırsanız ölümcül ve riskli olan kanser gibi hastalıkları engellemiş olursunuz. (Lütfen sayfa altında kısırlaştırma hakkında verilen bilgileri okuyun.) Erkek köpeklerde kısırlaştırma yaşı kemik gelişimi tamamlandıktan sonradır. (6-7 aylık)

3- Hayvanlarda aile bağları yoktur. Onlar için çiftleşmek hormonal ve içgüdüsel bir şeydir. Eğer etik kavramları olsaydı kendi çocukları ya da akrabaları ile çiftleşmezlerdi. Bu nedenle dişi bir köpek doğurmadığında, insanlar gibi keşke bir kere doğum yapsaymışım diye düşünmez ve pişman olmaz ve eksikliğini de hissetmez. Tabii ki kısırlaştırırsanız adet de görmeyeceği için hormonları dengelenmiş olacaktır.
Doğa kısmına gelince… Hangi köpek ya da kedi doğasına uygun yaşıyor? Sizce bu hayvanların doğasında buz gibi betonlar içinde, yemek ve su bulamadıkları sokaklarda dolaşmak, vızır vızır geçen araçların altında kalmak, insanlar tarafından dövülmek ve işkence görmek, barınaklarda hapis hayatı yaşamak vs. var mı? Maalesef hayvanların yüzde doksanı ya da belki daha fazlası bu şekilde yaşıyorlar. Daha önce barınağı ziyaret etmediyseniz lütfen size en yakın ya da en çok ihtiyaç duyulan barınağa gidin.

Kısırlaştırmanın günah olduğunu düşünüyorsanız; doğup da hayatları boyunca korku ile yaşamaları, kötü şartlar altında hayatta kalmaya çalışmaları, sebepsiz yere acı içinde ölmeleri günah değil mi? Bu şartlarda yaşamalarındansa hiç doğmamaları daha iyi değil mi?



KISIRLAŞTIRMA Nedir?

Kısırlaştırma hakkında bilinen birçok yanlış bilgi vardır. En başında: kısırlaştırılan köpek obez olmaz. Düzgün beslerseniz ve her gün düzenli egzersiz yaptırırsanız şişmanlamaz.

Kısırlaştırılan köpeğin belli hastalıklara yakalanma şansı kısırlaştırılmamış köpeklere nazaran daha azdır.

Kısırlaştırılan köpekler saldırgan olmazlar aksine hormonları düzene girdiği için dengeli olurlar.

Köpek yavru iken kısırlaştırılması iyi değildir. Kemiklerinin gelişmesi gerekir. Kısırlaştırmalar hijyenik şartlarda ve iyi veterinerler tarafından yapılmalıdır. Kısırlaştırılan köpek azgınlık döneminde acı çekmeyecektir ve çiftleşme arzusu olmayacaktır.

KISIRLAŞTIRMA HAKKINDA:

Kısırlaştırma için en ideal zaman yavru altı aylığı geçtikten hemen sonradır. Bu yaşın seçilmesinin nedenleri aşağıda verilmiştir:

Dişi için: Çoğu dişi altıncı ayından önce regl olmayacağından ilk kanamasını geçirdikten sonra kısırlaştırılması yerinde olacaktır.

Faydaları

* Regl dönemlerinde kanlı lekelere son

* Çiftleşme ve istenmeyen yavruların doğma ihtimali ortadan kalkar

* Çiftleşme dönemlerindeki davranış değişiklikleri (huzursuzluk, saldırganlık, gezinme istekleri ve sızlanma) önlenmiş olur.

* Estörejen hormunun yokluğu meme kanseri oluşumunu engeller. İkinci regl döneminden önce kısırlaştırılan köpeklerin ileriki yaşlarda meme kanseri olma olasılığı % 95 azalmaktadır.

* İdrar yolu ya da rahim kanseri riskinden kurtulma

* İstenmeyen yavruların doğumunun engellenmesinde önemli bir faydaniz dokunacaktır. Her yıl binlerce köpek bakacak kimseleri olmadığından uyutulmaktadır.



Erkekler için: Bir yaşına geldiklerinde erkeklerin kısırlaştırılma kararı verilebilir. Altıncı ayında çoğu erkeğin fiziksel özellikleri gelişmiş olduğundan kısırlaştırma büyümelerini engellemeyecektir.

Faydaları



* Testisler alındığından testesteron hormonu üretilmez olur ve erkek köpeğin davranışları daha kontrol edilebilir bir hal alır. Bölgesini işaretlemez, diğer erkeklere saldırganlığı azalır, dominantlığ azaldığından itaati artar, eş aramak için gezinme gereksinimi duymaz ve insan ve diğer objelerle ****üel hareket içinde bulunmayı keserek kimseyi utandırmaz.

* Testis kanseri engellenir.

* Tüm prostat hastalıkları engellenir.

* Çoğu insan kısırlaştırılmış erkek köpeği daha uygun bir ev köpeği bulur.

* İstenmeyen yavruların doğumuna engel olmada faydalı olursunuz.

Dezavantajları

* Mama tüketimine dikkat edilmediğinde kilo alımı söz konusu olabilir. Düzenli beslenirse sorun olmaz.

* Bazi köpeklerde aktivite azalması olabilir. Çok hiperaktif ise durgunlaşabilir ki bu da kötü bir şey değildir.

* Bazı ırklar anesteziye duyarlı olduğundan köpeğinizin kulübüne ve veteriner hekiminize bu konuda danışmayı unutmayın.

Köpeğinize ya da kedinize bir iyilik yapın ve onu kısırlaştırın. Mutlaka bir yavru istiyorsanız barınaklardan ya da sahiplendirme sitelerinden sahiplenin.

Beni Sahiplen
 
arkadaşlar merhaba,

ben dişi köpeğimi kısırlaştırmak istiyorum ama süreç hakkında hiç bilgim yok. kaç gün yatar? tuvalete çıkabilir mi? vs vs.

teşekkürler,:18:

kısırlaştıralı 3 yıl gibi bir süre oldu. Herşeyi rahatlıkla yapabiliyor (tuvalet, yemek vs) sadece boynuna yarayı kaşımaması ve yalamaması için büyük bir aparat takılıyor.
tam hatırlayamıyorum fakat bir hafta oldu veya olmadı diyebilirim.
kimse durduk yere kısırlaştırmak istemez fakat düşününce, hamile kaldığında yavruları verebileceğiniz yer yoksa sokağa atılacaksa yazık, günah..
 
kısırlaştırma istememin sebebi daha önce barınakta yarı kısırlaştırma yapılmış olması ve akıntısının olması yani sadece onun sağlığı ve rahatı veteriner hekimi ile görüştüm 1 hafta yetrli demişti yıllık izin alacağımda :) artık havalar biraz soğusun anca o zaman ben sadece ameliyattan sonra hemen ayağa kalkıyor yürüyebiliyor mu onu merak etmiştim aslında :(
 
narkozun etkisi azalınca ayağa kalkıyor evet :) sersem sersem kalkıyor yalnız, bir şey oldu sanmayın :) dar yerlerden geçmesi zor oluyor sadece kafasındaki aparat bir oraya bir buraya takılıyor.
bir de aparatla rahatlıkla su içip içemediğini kontrol edin bana kalırsa. şimdiden geçmiş olsun :)
bu arada yarım kısırlaştırmayı da ilk defa duydum ne yalan söylim :/
 
kısırlaştırıldığında hamileymiş çok kanaması olmuş bir de çok kilo almasın diye öyle yapmılşar ama kesinlikle tavsiye edilmiyor.
 
Tam tersi kanser riskini -özellikle dişi köpeklerde meme kanseri- azalttığını okumuştum birçok yerde... Hangisi doğru acaba iyi araştırmak lazım....:44:

mike,

benim köpeğime 1 ay içinde 2 kez kuduz 2 kere de karma aşı yapılmış şimdi durumu iyi ama bir sorun çıkar mı acaba ilerde ? :(
 
Köpeğimizi dün kısırlaştırdık. Doktorumuz aynı gün içinde yemek vermemizi söyledi. Antibiyotik şurup yazdı ve onu da operasyondan 3 gün sonra başlamamız istedi. Ama şuanda köpeğimiz çok titriyor ateşi de var. Veterineri aradım ve ateş düşürücü şurup verdim. Ama endişeliyim hala pek keyfi yok gibi. Veteriner normal dese de bu endişemi üzerimden atamıyorum onu öyle halsiz, keyifsiz ve hasta gibi gördükçe. Ameliyat sonrası normal bir durum mu bu?

Bu gibi komplikasyonlar sizlerin köpeklerinizde de oldu mu?

Sizler operasyon sonrasında ekstra nasıl bir bakım yaptınız, yemesi, içmesi, pansumanı,vb.?

Bu tecrübeyi yaşamış arkadaşlar görüşlerini benimle de paylaşırsa çok mutlu olurum. Dostlarınızla sağlıklı ve mutlu beraberlikler dileğiyle..
 
Ne kadar güzel bir şey yapıp barınaktan sahiplenmişsiniz. Tebrik ederim. Yarım kısırlaştırma denilen işlemi maalesef bir çok veteriner hekim ya bilinçli ya da bilinçsiz yapıyor. Yalnız,kısırlaştırma operasyonunu ikinci kere yaşayacağı için, bir başka veteriner hekime de sorun derim.

Kısırlaştırma operasyonundan sonra aynı gün kendisine geliyor, bir süre yemek yemek istemeyebilir. Sıvı yiyecekler tüketmesine dikkat edip bol bol su içirin. İlk gün sersem gibi olabilir ama ertesi gün normal yaşantısına dönüyor. Dikiş yerlerini kaşımak ya da yalamak isteyecektir. veteriner hekim zaten elizabeth başlıklardan takar ancak yine de haylazsa gözünüz üstünde olsun. Biraz sıklıkla çişe çıkmak isteyebilir, bunu size belli edecektir.

Aslında kısırlaştırmanın hiç bir sıkıntısı yok. Kanser riskini de azaltır. Yaşam kalitesini de yükseltir. Beslenmesine dikkat ederseniz obez de olmaz.
 
Iyi akşamlar ben 4 gün önce dişi köpegimi kısırlaştırdım ağızlıgı olmasına rağmen yalamış ve dikişi çıkmış hafif sulanmış napmaliyim bilemedim bana cvp veririsenin sevinirim
 
Iyi akşamlar ben 4 gün önce dişi köpegimi kısırlaştırdım ağızlıgı olmasına rağmen yalamış ve dikişi çıkmış hafif sulanmış napmaliyim bilemedim bana cvp veririsenin sevinirim
Veterineri ara sor en iyisi burdan sağlıklı bir bilgi alamazsın canim, belki bir veteriner görür.
 
Iyi akşamlar ben 4 gün önce dişi köpegimi kısırlaştırdım ağızlıgı olmasına rağmen yalamış ve dikişi çıkmış hafif sulanmış napmaliyim bilemedim bana cvp veririsenin sevinirim
Ağızlık mı vardı ağzında yoksa boynunda yaka mı? Ağızlık değil, yaka takmalısınız Elizabeth yakalığı deniyor ismine.
Bazen dikişler öyle olabiliyor, hafif su da gelebiliyor.
Veterineri arayın ve yakalığı unutmayın. Geçmiş olsun miniğe.
 
Teşekkür ederim elizabeth var ben ağızlık yazdım yarın götürücem birde yemiyor sürekli uyuyor ben anlamadim pişman oldum kısırlaştırdıgıma o hareketli köpek gitti yerine uykucu hareketsiz köpek geldi
 
Teşekkür ederim elizabeth var ben ağızlık yazdım yarın götürücem birde yemiyor sürekli uyuyor ben anlamadim pişman oldum kısırlaştırdıgıma o hareketli köpek gitti yerine uykucu hareketsiz köpek geldi
Pişman olacak bir şey yok, aksine sağlığı için çok önemli kısırlaştırma işlemi. İleride olabileceği çeşitli hastalıkları büyük oranda azaltır kısırlaştırma işlemiç

Bizler nasıl ki ameliyat sonrası hemen kendimize gelemiyorsak evcillerde de öyle. E bir de anestezi durumu var. Çok normal. Zamanla eski haline dönecek ve eskisinden de hareketli olacak.
 
Back
X