Köpek almadan önce kendimizi eğtiyoruz!

Harbifitness

workout
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2008
712
189
323
Köpekleri Çok seviyorum
Bunu bilmeyende hemen hemen Çok azdır
2 çocuğum var 18 yılık evliyim çocuklarıma da BU sevgiyi aşıladım eşim de Ben neyi sevsem sever bir elmanın yarısı gibiyiz evimiz apartman dairesi 3 balkonumuz var komşularımda iy asla bir köpek getireceğim için tartışma yaşamayız en azından öyle sanıyorum zaten evimize yeni bir can geldiginde kapılarını çalıp tanıştırmayı pilanlıyorum..Belçika kurdu alacağım araştırdım özeliklerini onda karar kıldık almadan öncede 3 tane kitap aldım 1 tanesini bitirdim 2inci kitaba geçtim küçük kızım benim bitirdiğim kitaba başladı Kim bitirirse sıra ona geçip okuycak onlara eğer Çok istiyorsanız bir köpek bana bunu ıspatlayın dedim benimle beraber köpeklerin ne istediklerine onların çagrısına nasıl cevap vereceğimizi öğrenmeye başladık.

Kendimizi eğtiyoruz sizlerde bizim gibi yaptınızmı Merak ediyorum ve sizce Doğru bir yoldamıyız tavsiyelere açığım ama yersiz eleştirilere kapalıyım

Kitap okumak normalde de güzel bir şey, zararı olmaz. Buradan belli temiz kalplisiniz.
3 balkonumuz var demişsiniz, eğer balkonda tutacaksanız lütfen vazgeçin.

Yavru sahiplenmeyin, eğitiminde zorlanırsınız; hele ki ilk köpeğiniz olacaksa. Sizin hayır dediğinize çocuklarınız çaktırmadan izin verecek, köpeğin de aklı karışacak kurallar konusunda.

Terk edilmiş köpekler sahiplenilmek bakımından daha avantajlıdır:

1. Minnet duygusu inanılmazdır (kurtarıldım duygusu)
2. Temel komutlar öğretilmiştir (otur, bekle, hayır, tuvalet vs gibi)

Kitap okumak normalde de güzel bir şey, zararı olmaz. Buradan belli temiz kalplisiniz.
3 balkonumuz var demişsiniz, eğer balkonda tutacaksanız lütfen vazgeçin.

Yavru sahiplenmeyin, eğitiminde zorlanırsınız; hele ki ilk köpeğiniz olacaksa. Sizin hayır dediğinize çocuklarınız çaktırmadan izin verecek, köpeğin de aklı karışacak kurallar konusunda.

Terk edilmiş köpekler sahiplenilmek bakımından daha avantajlıdır:

1. Minnet duygusu inanılmazdır (kurtarıldım duygusu)
2. Temel komutlar öğretilmiştir (otur, bekle, hayır, tuvalet vs gibi)
Ilk köpeğim değil
Çocuklarım bilinçli,
Balkonum var orda tutacağım
demedim!!
( yaz aylarında balkonu ona ayarlıycağız) Kışın içerde olacak

evin içinde bir kaç yere giremiyceği sınrı olacak
Türkiyede olsaydım asla para verip satın almazdım bırakin hayvan barınağını dışardakilerden bir tane sahiplenirdim..Bunların hepsinin bilincindeyiz bir sürü aç sevgiye bile aç olan nice köpek gördüm sırtımda Kemik taşıdım 40 derece sıcakta kasap kasap gezip köpekler için yemek et istedim kimse benim kadar anlayamaz köpek sevgisini..

Benim yaşadığım yerde köpek barınağı tabi var verdikleri köpekleride gene para karşılığında veriyorlar yaşı ya geçmiş yada hoşlanmadığınız bir cinsi vermeye çalışıyorlar bir sürü köpek BU yüzden barınağa geri bırakılıyor umarım sorularınza cevap vermişimdir.

Son düzenleme:
Sokak köpekleri ahhhhh
yemekten çok sevgiye açlar birini severken diğeri önüne geçiyor beni sev beni sev diye...,
Kimin kaşında taş yarası kiminin kalçasında vahşetin izleri..sahipli köpeklerin sahipleri sokak köpeklerini görünce uyuz olacağını düşünerek yön değiştirmesi sahibi kendi köpeğini severken sokak köpeğinin bakışı

Beni gördükleri zaman sevinçlerini görmek "
bir ıslığımla gece kaç olursa olsun hemen gelmelerini anlatamam Türkiyede yaşasaydım Köpeklerin sesi olurdum heralde..

Ben köpeklere yemek veriken severken çevremdeki insanlar öyle bir bakardı ki bana sanki küfür ediyorum ordaki insanlara ama aldırmıyordum taş atan bir çocuk vardı beslediğim bir köpeğe"
aklıydı kangal istese o" çocuga hadini bildirdi ,çocuğun dedesi normal gibi bakip gülüyor çocuk daha bir şımarıyor du çocaga yaklaştım" şimdi köpeğe ben taş vereceğim oda sana atacak bende güleceğim dedim ..
Dedesi duydu istediğimde tam buydu.. çocuk ama canım acır dedi..Ama sende onun canını acitin dedim kafasını eğdi adam torununu çagırdı ve giti..

İnsanlar kendileri dışında hiç birşeye Saygı sevgi duymuyolar"Ben hiç tanımadığım bir insana selam verirdim aldığım tepki kızgın yada şaşırmış yoluna devam eden kişiler Oysa beklediğim sadece selamımı güler bir yüzle karşılayıp alıp yoluna devam etmesi"
((insanları tanıdıkça Hayvanları daha çok seviyorum))
Kimse beni yadırgamasın hala bir umutla insanlara selam veririm almasam bile kimse beni değiştiremez..

Son düzenleme:
Manyak mıdır nedir diye düşündüm, çünkü hem sert, tersleyici yazmadım hem de soru sormadım.
Geçmiş konulara bakınca pek sağlıklı olmadığınızı anladım.

Ayrıca 2. köpeğimiz olacak diyorsunuz da, ilki zaten sütten kesilmemişken almışsınız, sonra hayvanı satmaya kalkmışsınız, elinizden alınınca da para cezası ödeyeceğinize yanmışsınız.

Kenarda dursun sizin gibi bilinçli zat.

Manyak mıdır nedir diye düşündüm, çünkü hem sert, tersleyici yazmadım hem de soru sormadım.
Geçmiş konulara bakınca pek sağlıklı olmadığınızı anladım.

Ayrıca 2. köpeğimiz olacak diyorsunuz da, ilki zaten sütten kesilmemişken almışsınız, sonra hayvanı satmaya kalkmışsınız, elinizden alınınca da para cezası ödeyeceğinize yanmışsınız.

Kenarda dursun sizin gibi bilinçli zat.
Cümlenizin başından beli benim mi sizinmi sağlıklı biri olmadığımız cınbızla çekip birşeyler yazmaya karalamayı sever bizim toplumumuz başta övgüler başlar sonra işinize gelmese hakkaret başlar sizingibilerden "
o yüzden siz benim konuma girymeyin
ve bana akıl vermeye çalışmayın lütfen rica ediyorum başka sayfalara girin
Ben burdan güzel şeyler öğrenmek istiyorum bir şeyler varsa bilgilenmek istiyorum bilmeyenleride bilgilendirmek istiyorum kafa cimlastiği gibi güzel içten şeyler duymak istiyorum burası arena değil kavga edelim olurmu selametle

Köpekleri Çok seviyorum
Bunu bilmeyende hemen hemen Çok azdır
2 çocuğum var 18 yılık evliyim çocuklarıma da BU sevgiyi aşıladım eşim de Ben neyi sevsem sever bir elmanın yarısı gibiyiz evimiz apartman dairesi 3 balkonumuz var komşularımda iy asla bir köpek getireceğim için tartışma yaşamayız en azından öyle sanıyorum zaten evimize yeni bir can geldiginde kapılarını çalıp tanıştırmayı pilanlıyorum..Belçika kurdu alacağım araştırdım özeliklerini onda karar kıldık almadan öncede 3 tane kitap aldım 1 tanesini bitirdim 2inci kitaba geçtim küçük kızım benim bitirdiğim kitaba başladı Kim bitirirse sıra ona geçip okuycak onlara eğer Çok istiyorsanız bir köpek bana bunu ıspatlayın dedim benimle beraber köpeklerin ne istediklerine onların çagrısına nasıl cevap vereceğimizi öğrenmeye başladık.

Kendimizi eğtiyoruz sizlerde bizim gibi yaptınızmı Merak ediyorum ve sizce Doğru bir yoldamıyız tavsiyelere açığım ama yersiz eleştirilere kapalıyım
kendinizi ve çocuklarınızı bu konuda bilinçlendiriyor, bilgilendiriyor olmanız iyi bir faktör. fakat bunlar yeterli değil... önce ne kadar istediğinizden çok bunun sorumluluğunu alabilicek olmanıza karar verin... ailenin bir ferdi olmasının yanı sıra zorlukları olacak herşeye gögüs gerebilicek misin?. en basiti çok havlayıp çevreyi rahatsız ettiğinde komşularınızı ikna edebilicek misiniz?yazın balkonda demişsiniz ama siz içerdeyken o canlının tek başına balkonda sessiz sakin duracağına inanıyor musunuz gerçekten? ağlayacak,üzülücek, dışlanmış hissedicek... herşeyi en ince ayrıntısına kadar sorgulayıp öyle karar vermenizi tavsiye ederim... üstelik uygun gördüğünüz tür belçika kurdu büyük bir tür köpek ve yapısı gereği geniş arazilere ihtiyaç duyacak bir canlı... apartman dairesi için uygun olduğunu düşünmüyorum hele ki balkon yapmayın sakın öyle birşey...

Sokak köpekleri ahhhhh
yemekten çok sevgiye açlar birini severken diğeri önüne geçiyor beni sev beni sev diye...,
Kimin kaşında taş yarası kiminin kalçasında vahşetin izleri..sahipli köpeklerin sahipleri sokak köpeklerini görünce uyuz olacağını düşünerek yön değiştirmesi sahibi kendi köpeğini severken sokak köpeğinin bakışı

Beni gördükleri zaman sevinçlerini görmek "
bir ıslığımla gece kaç olursa olsun hemen gelmelerini anlatamam Türkiyede yaşasaydım Köpeklerin sesi olurdum heralde..

Ben köpeklere yemek veriken severken çevremdeki insanlar öyle bir bakardı ki bana sanki küfür ediyorum ordaki insanlara ama aldırmıyordum taş atan bir çocuk vardı beslediğim bir köpeğe"
aklıydı kangal istese o" çocuga hadini bildirdi ,çocuğun dedesi normal gibi bakip gülüyor çocuk daha bir şımarıyor du çocaga yaklaştım" şimdi köpeğe ben taş vereceğim oda sana atacak bende güleceğim dedim ..
Dedesi duydu istediğimde tam buydu.. çocuk ama canım acır dedi..Ama sende onun canını acitin dedim kafasını eğdi adam torununu çagırdı ve giti..

İnsanlar kendileri dışında hiç birşeye Saygı sevgi duymuyolar"Ben hiç tanımadığım bir insana selam verirdim aldığım tepki kızgın yada şaşırmış yoluna devam eden kişiler Oysa beklediğim sadece selamımı güler bir yüzle karşılayıp alıp yoluna devam etmesi"
((insanları tanıdıkça Hayvanları daha çok seviyorum))
Kimse beni yadırgamasın hala bir umutla insanlara selam veririm almasam bile kimse beni değiştiremez..
yurt dışında yaşamanız buradaki canlılara yardım edemeyeceğiniz anlamına gelmiyor eğer isterseniz ki bence isteyin bir çok hayvan sever var kendi çabaları ile sokak canlarına yardım etmeye çalışan zor durumda olan... dilerseniz internet siteleri üzerinden onlara mama yardımında bulunabilirsiniz... kimbilir kaç canın karnını doyurmuş olursunuz uzaklardan dilerseniz bir araştırın...

Nekadar güzel hayvansever oluşunuz ama istediğiniz cins apartman için uygun değil maalesef size Önerim apartman koşullarında uygun bakabileceğiniz bir cins seçmeniz benim goldenım var tam bir çocuk dostu hiç havlamaz misafir severdir kendisi :)bunun gibi özelliklere dikkat ederseniz daha sağlıklı olur

kendinizi ve çocuklarınızı bu konuda bilinçlendiriyor, bilgilendiriyor olmanız iyi bir faktör. fakat bunlar yeterli değil... önce ne kadar istediğinizden çok bunun sorumluluğunu alabilicek olmanıza karar verin... ailenin bir ferdi olmasının yanı sıra zorlukları olacak herşeye gögüs gerebilicek misin?. en basiti çok havlayıp çevreyi rahatsız ettiğinde komşularınızı ikna edebilicek misiniz?yazın balkonda demişsiniz ama siz içerdeyken o canlının tek başına balkonda sessiz sakin duracağına inanıyor musunuz gerçekten? ağlayacak,üzülücek, dışlanmış hissedicek... herşeyi en ince ayrıntısına kadar sorgulayıp öyle karar vermenizi tavsiye ederim... üstelik uygun gördüğünüz tür belçika kurdu büyük bir tür köpek ve yapısı gereği geniş arazilere ihtiyaç duyacak bir canlı... apartman dairesi için uygun olduğunu düşünmüyorum hele ki balkon yapmayın sakın öyle birşey...
Ballkonda Hapis yaşamıycak zaten Ben evde olacağım onu evde balkonda bırakacak gidecek biri değilim ilgi sevgi çocuklarımda neyse o da benim için aynıdır ..Bulundugumuz konumda köpek parkları köpek gezdirme gibi geniş araziler mevcut okunuda içim rahat merak etmeyin apartmanda bahçede besleyenden daha iy bakacağıma bakacağımįzada eminim..Bahçede olup köpeği sadece bahçemdede enerjisini atıyor mantığında bir Çok insan da tanıdım bilinçsizce..Hangi köpek nerden nasıl bakılır onuda biliyorum belçika köpeğinin nasıl bir köpek oldugunu da biliyorum kayglanmayın Tesekkür ederim

Ballkonda Hapis yaşamıycak zaten Ben evde olacağım onu evde balkonda bırakacak gidecek biri değilim ilgi sevgi çocuklarımda neyse o da benim için aynıdır ..Bulundugumuz konumda köpek parkları köpek gezdirme gibi geniş araziler mevcut okunuda içim rahat merak etmeyin apartmanda bahçede besleyenden daha iy bakacağıma bakacağımįzada eminim..Bahçede olup köpeği sadece bahçemdede enerjisini atıyor mantığında bir Çok insan da tanıdım bilinçsizce..Hangi köpek nerden nasıl bakılır onuda biliyorum belçika köpeğinin nasıl bir köpek oldugunu da biliyorum kayglanmayın Tesekkür ederim
yazın balkonda duracak demişsiniz ben mi yanlış okudum...( yaz aylarında balkonu ona ayarlıycağız) Kışın içerde olacak????

yazın balkonda duracak demişsiniz ben mi yanlış okudum...( yaz aylarında balkonu ona ayarlıycağız) Kışın içerde olacak????
Ozaman bende yanlış anladım çünkü bende o şekilde okudum

yurt dışında yaşamanız buradaki canlılara yardım edemeyeceğiniz anlamına gelmiyor eğer isterseniz ki bence isteyin bir çok hayvan sever var kendi çabaları ile sokak canlarına yardım etmeye çalışan zor durumda olan... dilerseniz internet siteleri üzerinden onlara mama yardımında bulunabilirsiniz... kimbilir kaç canın karnını doyurmuş olursunuz uzaklardan dilerseniz bir araştırın...
Ben zaten yardım ediyorum bunu burdan yapmak dilendirmek zorundamıydık herkese neden ayrıntılara giriyor Ben bilinçsiz biri olsam böyle bir konu açmazdım köpeği alrdım kimseyede böyle diolağa girmezdim benim tek istediğim güzel şeyler paylaşmak güzel kardeşim olurmu

Ben zaten yardım ediyorum bunu burdan yapmak dilendirmek zorundamıydık herkese neden ayrıntılara giriyor Ben bilinçsiz biri olsam böyle bir konu açmazdım köpeği alrdım kimseyede böyle diolağa girmezdim benim tek istediğim güzel şeyler paylaşmak güzel kardeşim olurmu
pardon bu agresifliğinizin nedeni nedir? Türkiyede olsa yapardım ederdim dediğiniz için söyledim... buna gelene kadar zaten siz dillendirmiştiniz hayvanları beslerdim insanlar bakardı küfür eder gibi vs.... Siz madem çok bilinçlisiniz ne için konu açtınız. fikir istemişsiniz bende tecrübeli olduğum için fikirlerimi söyledim sizi derdinizi anlamış değilim kusur bakmayın... güzel şeyler paylaşın zaten size kimse kötü olun demedi...

Canım kardeşim sıcak havada evin içindemi dursamı iy olur yoksa püfür püfür balkonda durması mı iy olur ..Onun için ne iy olursa Ben onu yaparım
siz nerede duruyorsanız onunda orada durması iyi olur... belli ki çok tecrübesizsiniz bence biraz daha eğitim alın... siz içerdeyken o canlı balkonda tek başına durmaz,duramaz.

pardon bu agresifliğinizin nedeni nedir? Türkiyede olsa yapardım ederdim dediğiniz için söyledim... buna gelene kadar zaten siz dillendirmiştiniz hayvanları beslerdim insanlar bakardı küfür eder gibi vs.... Siz madem çok bilinçlisiniz ne için konu açtınız. fikir istemişsiniz bende tecrübeli olduğum için fikirlerimi söyledim sizi derdinizi anlamış değilim kusur bakmayın... güzel şeyler paylaşın zaten size kimse kötü olun demedi...
Ben size öfkelendimi yada size kötü bir söz söyledimi "agresiflik geerektiren bir söz yok fakat agrasifsiniz diyorsunuz nasıl biri olduğumu siz bilemesiniz insan tanıdığı insanı tanımadığını anlar bir gün..Ne için konu açıtığım başlikta yazıyor köpek alırken evcil hayvan alırken insanlar önce öğrenmeli misal eve küçük bir ırk köpek aldım ama Ben o köpek hakkinda hiç bir bilgi edinmedim bu sokak köpeği de ola bilir o köpek hangi ortamda yaparsa mutlu olur bana göremi ne yaparsa rahatsız olurm yada onun için nasıl neresi uygun Ben o köpeği getirdiğimde istegini karşılaya bilecekmiyim işte insanlar bilinclenmeden köpek alıp sonrada gördüğüm manzarayla karşlaşıyorum bunun önüne geçmenin yoluda köpekten hayvandan önce kendimizi eğitmekten olduğunu düşünerek böyle bir başlık açıtım ki insanlar Buna karar vermeden önce bizim gibi okusun bilgilensin Ben orda bir ampül yakmak istiyorum bir ışık bir yön vermek istiyorum..Benim köpeğim sevgisot mutsuz yada yanlız olmıycak Tek başına kalmıycak Ben enerjisi yüksek bir insanım spor yapmayı seven koşmayı seven bir insanım bunu zaten bildiğim için BU ırkı seçtim köpek okuluna gitim bir Çok köpekle tanıştırıldım enerjisi en yakın köpek bana uyandı..Söyliceklerim bukadar böyle yazılara artık cevap vermiyceğim herkes kendine saklasın içimdeki niyetlerini..

Son düzenleme:
Nekadar güzel hayvansever oluşunuz ama istediğiniz cins apartman için uygun değil maalesef size Önerim apartman koşullarında uygun bakabileceğiniz bir cins seçmeniz benim goldenım var tam bir çocuk dostu hiç havlamaz misafir severdir kendisi :)bunun gibi özelliklere dikkat ederseniz daha sağlıklı olur
Merhaba Golden Retriever Çok zeki Çok oyuncu bir köpek Çok dost canlısı dır Çok ta severim Arkadaşım Dada var apartman dairesinde kalıyor hiç rahatsız etmiyor Yüzmeyide seviyor fakat enerjisi aradığım özelik onda yok arkadaşımın goldenine Ben rehberlik yaptım sonra onlarında sayesinde köpek okuluna gitim bana pek Çok köpek gösterdiler oyunlarına disiplinlerine katıldım belçika köpeğini görünce aşik oldum her köpek Çok sevimli her köpeğin kendine has özeliği var ama bana uygun olan oydu Arkadaşım ve eğitmende benim ona Çok iy rehberlik edecegimi söyledi
O EĞitmen deseydiki hayır BU Sana göre değil sen onu taşıyamasın Bakamasın inan Tamam bitmiştir benim için dedim
..Köpeğeime balkonda bakmıycaz her cümleyi ayrıntsına kadar yazamaz insan beli bir cümleden kelimeden sonra kısa kestirip atar köpek evde yaşıycak salondada kalır Arada kocaman yer var ordada kalır Arayla balkonda geçiş var ordada kalır ama yazları sıcak olunca balkonda yeride olacak Tam onunluk ne Araba sesi var ne güneş tepeden vuruyor ne atlaya bilir yanlız zaten kalmıycak Şöyle düşün sen çocugunu balkonda bırakıp gidermisin balkona giderken de oturmaya cayini kahveni alırsin çocugunu da yanına cekersin orayada yer yapacağım çünki yazın her balkondayız kışında içerdeyiz zaten bak bunu ayrintiya biraz dökünce sayfa uzuyor saat geçiyor ozaman neden yapamadın yazamadın diye soracak olursan," Ben kötü bir niyetle yazmadımki ince düşüneyim ayrnitya kadar yazayım insanlar BU lafımı alır bunu der şunu der diye düşünmedimki Hic kimse Ayrıntının dibine inmezki..umarım beni anladınız azda olsa

Hayvan sevmeyen insan sevmez insanları tandıkça Hayvanları daha çok Çok seviyorum
besin kaynağının en ön sırasında insan vardır" insandır doğaya herşeye zarar veren yegani canlıdır
kendi cinsimizdir bizi bıçaklayan daha Ben nedim..

Son düzenleme:
Hayvanlara aşırı düşkünümdür ama uygun ortamı veremedikten sonra, aile üyesi yapma taraftarı değilim.
Bir köpein günlük 1 er saatten 2 saat sokakta özgürce dolaşabilmesi, benim kanıma dokunuyor.
Apartman ortamına uygun değiller ne yazıkkiz
Bahçeli bir eviniz olduğunda düşünün derim ya da daha az doğal ortamı olan başka bir hayvanı ailenizden yapın derim.

Back
X