Köpek almadan önce kendimizi eğtiyoruz!

Hayvanlara aşırı düşkünümdür ama uygun ortamı veremedikten sonra, aile üyesi yapma taraftarı değilim.
Bir köpein günlük 1 er saatten 2 saat sokakta özgürce dolaşabilmesi, benim kanıma dokunuyor.
Apartman ortamına uygun değiller ne yazıkkiz
Bahçeli bir eviniz olduğunda düşünün derim ya da daha az doğal ortamı olan başka bir hayvanı ailenizden yapın derim.
Sizin varmı

Hayır, köpeğim yok.
Zaman zaman geçici yuvalık dediğimiz şeyler yaptı ailem.
Ailesinden ayrı kalmış yavruları, belirli bir süre büyütüp uygun yerlere verdik.
Yine kısa süreli sokakta ne görsem eve getirdim.
Daima evimizde yılda 5 6 değişik hayvan oldu.
Ablamon evliyken bir golden ı vardı, bahçeli evdeydi.
Boşanınca apartmana getiremedi, hayvancıl alışamadı yapamadı, özgürlüğünden alıkonuldu ve vermek zorunda kaldı.
Hem ablam hem de köpeği ağlayarak ayrıldılar.

Şuan ailemin evinde benim tee 10 sene önce aldığım su kaplumbağam duruyor ama vicdan azabı çekiyoruz.
Çünkü kapluşum koca yemek tabağı kadar oldu, evimize tank gibi büyük teraryum yaptırmak mümkün değil.
Bir banyodaki küveti ona ayırdık ve de bir balkonu.
Gezme saatlerinde balkonda, uyuyacağı zaman küvete alıyoruz.
Yani bir hayvana yetememek nedir, dibine kadar yaşıyorum.

Hayır, köpeğim yok.
Zaman zaman geçici yuvalık dediğimiz şeyler yaptı ailem.
Ailesinden ayrı kalmış yavruları, belirli bir süre büyütüp uygun yerlere verdik.
Yine kısa süreli sokakta ne görsem eve getirdim.
Daima evimizde yılda 5 6 değişik hayvan oldu.
Ablamon evliyken bir golden ı vardı, bahçeli evdeydi.
Boşanınca apartmana getiremedi, hayvancıl alışamadı yapamadı, özgürlüğünden alıkonuldu ve vermek zorunda kaldı.
Hem ablam hem de köpeği ağlayarak ayrıldılar.

Şuan ailemin evinde benim tee 10 sene önce aldığım su kaplumbağam duruyor ama vicdan azabı çekiyoruz.
Çünkü kapluşum koca yemek tabağı kadar oldu, evimize tank gibi büyük teraryum yaptırmak mümkün değil.
Bir banyodaki küveti ona ayırdık ve de bir balkonu.
Gezme saatlerinde balkonda, uyuyacağı zaman küvete alıyoruz.
Yani bir hayvana yetememek nedir, dibine kadar yaşıyorum.
Burda denilecek söylenecek bir Çok laf var Ben şimdi bir şey desem bunun cevabı beli sen bana Ben sana laf atar dururuz o yüzden her insanı başkalarıyla karıştırmayın..Golden apartmanda yaşamaz ona kalırsa hiç bir hayvan ne evde nede bahçede yaşayamaz köpekler kurtgilerden insanlar Hayvanları çiftlestirek geneleri ile oynayıp satmaya ticarete dökmüş bunun sonucunu hayvanlar sokaklara atılarak ödüyor bunu
ozaman hayvan ticareti yapanları cepheye almalı bunuda kimse yapmaz evinde köpek bakanlar bahçesi olandan belki 10 Misli iy bakyor bahcesi yok belki ama 1metre uzaklikta geniş bir arazi orman var orda diledigi gibi gezdiriyor herkes bir olsaydı yer yüzünde ki insanlar hep aynı olurdu Köpekler tecavüze ugruyo napa biliyorsun kuyrukları kesiliyor napa biliyorsun biri bir köpek alacak petshoptan karşısına geçip hayır alamasın dedinmi önüne geçtinmi nerde bakacaksın diye hiç sorguladınmı.. apartmanda bakilmaz öyle yok hayvan severlik böyle olmuyor akıl veren çok olur ama icrata gelince kimse oralı olmaz "bana kimse hayvan severcilik oynamasın köpekler dışarda ekmek savasi verirken kemikleri birbirine geçmişken peten aldkları köpekleri sokak köpeklerinden 10metre uzaklikta giderken hastalik benim köpegime gecmesin diyip kucana köpegini alan insana rast geldinmi Ben geldim..Bu Hayvan severlik degil sadece burdan yazmak kolay ondan buraya yaziliyor.

Son düzenleme:
Burda denilecek söylenecek bir Çok laf var Ben şimdi bir şey desem bunun cevabı beli sen bana Ben sana laf atar dururuz o yüzden her insanı başkalarıyla karıştırmayın..Golden apartmanda yaşamaz ona kalırsa hiç bir hayvan ne evde nede bahçede yaşayamaz köpekler kurtgilerden insanlar Hayvanları çiftlestirek geneleri ile oynayıp satmaya ticarete dökmüş bunun sonucunu hayvanlar sokaklara atılarak ödüyor bunu
ozaman hayvan ticareti yapanları cepheye almalı bunuda kimse yapmaz evinde köpek bakanlar bahçesi olandan belki 10 Misli iy bakyor bahcesi yok belki ama 1metre uzaklikta geniş bir arazi orman var orda diledigi gibi gezdiriyor herkes bir olsaydı yer yüzünde ki insanlar hep aynı olurdu Köpekler tecavüze ugruyo napa biliyorsun kuyrukları kesiliyor napa biliyorsun biri bir köpek alacak petshoptan karşısına geçip hayır alamasın dedinmi önüne geçtinmi nerde bakacaksın diye hiç sorguladınmı.. apartmanda bakilmaz öyle yok hayvan severlik böyle olmuyor akıl veren çok olur ama icrata gelince kimse oralı olmaz lafım sana değil "bana kimse hayvan severcilik oynamasın köpekler dışarda ekmek savasi verirken kemikleri birbirine geçmişken peten aldkları köpekleri sokak köpeklerinden 10metre uzaklikta giderken hastalik benim köpegime gecmesin diyip kucana köpegini alan insana rast geldinmi Ben geldim..Hayvan severlik degil sadece burdan yazmak kolay .
Ovv sakin...
Hayvanseverlik, özü doğaya ait ve özgürce dolaşması gereken hayvanı alıp 4 duvar arasına kapatmakla hiç olmuyor hanımefendi.
Size kendimi ya da çevremi anlatacak değilim.
Kendi heveslerim için bir canı da yine beton arasına sıkıştıracak hiç değilim.
Sizden çok daha fazla tecrübe sahibiyim, bıgüne kadar 10 dan fazla köpek büyüttüm ve ihtiyaçlarını bir zahmet siz sokaktan gördüğünüzden bilirken, ben tecrübe etmiş ve konuşuyor olayım.
Ayrıca bu agresiflik ile lütfen bir hayvana aile olmayın.
Onların tek ihtiyacı olan sevgi ve huzur.
Sizde o kadar açık belli ki, ikisinin de bulunmadığı.
İstediğiniz kadar kitap okuyun, hatmedin.
Yazın balkon hazırlarım diyecek kafanız değişmedikçe, bana bir şey söyleme hakkınız yok maalesef.
Benim bulunduğum muhit ve elimizin yettiği hiçbir yerde hayvanlar açlıkla terbiye olmaz.

Siz de bir yane cins köpeği alıp yuva yapacağınıza, binlercesine aynı şekilde bakın hem de özgürlükleri varken!
Ayrıca bana sen diye hitap etme iznini vermedim!
Haddinizi bilin, sınırımı aşmayın!

Ovv sakin...
Hayvanseverlik, özü doğaya ait ve özgürce dolaşması gereken hayvanı alıp 4 duvar arasına kapatmakla hiç olmuyor hanımefendi.
Size kendimi ya da çevremi anlatacak değilim.
Kendi heveslerim için bir canı da yine beton arasına sıkıştıracak hiç değilim.
Sizden çok daha fazla tecrübe sahibiyim, bıgüne kadar 10 dan fazla köpek büyüttüm ve ihtiyaçlarını bir zahmet siz sokaktan gördüğünüzden bilirken, ben tecrübe etmiş ve konuşuyor olayım.
Ayrıca bu agresiflik ile lütfen bir hayvana aile olmayın.
Onların tek ihtiyacı olan sevgi ve huzur.
Sizde o kadar açık belli ki, ikisinin de bulunmadığı.
İstediğiniz kadar kitap okuyun, hatmedin.
Yazın balkon hazırlarım diyecek kafanız değişmedikçe, bana bir şey söyleme hakkınız yok maalesef.
Benim bulunduğum muhit ve elimizin yettiği hiçbir yerde hayvanlar açlıkla terbiye olmaz.

Siz de bir yane cins köpeği alıp yuva yapacağınıza, binlercesine aynı şekilde bakın hem de özgürlükleri varken!
Ayrıca bana sen diye hitap etme iznini vermedim!
Haddinizi bilin, sınırımı aşmayın!
Burda sen siz o Bu hitap edilecek diye bir şart okuyup kabul etim onayladım diye bir uyarı görmedim..Ama madem istiyorsun siz derim mesafeyi koyarım..Tamda sizin gibiler yüzünden insan insanliktan çıkıyor ..
Siz evde su kaplumbağası bakiyorsunuz 10 yildir neden hayvanatbahcesine vermediniz evde işkence cektiriyorsunuz dort duvara kendiniz sokmuşsunuz bana daha burdan yazıyorsunuz Çok hayvan severseniz tebrikkler..
Uzar gider bu konu siz kendi bildiğiniz yanlıš dogrunuzda yaşayın olurmu..BenimYazdıklarım hayatın içinde olan seyler
sabote edip çarpıtmayın Artik kendiniz yazıp cevaplarsnız buraya hadì iy eğlenceler size..

Burda sen siz o Bu hitap edilecek diye bir şart okuyup kabul etim onayladım diye bir uyarı görmedim..Ama madem istiyorsun siz derim mesafeyi koyarım..Tamda sizin gibiler yüzünden insan insanliktan çıkıyor ..
Siz evde su kaplumbağası bakiyorsunuz 10 yildir neden hayvanatbahcesine vermediniz evde işkence cektiriyorsunuz dort duvara kendiniz sokmuşsunuz bana daha burdan yazıyorsunuz Çok hayvan severseniz tebrikkler..
Uzar gider bu konu siz kendi bildiğiniz yanlıš dogrunuzda yaşayın olurmu..BenimYazdıklarım hayatın içinde olan seyler
sabote edip çarpıtmayın Artik kendiniz yazıp cevaplarsnız buraya hadì iy eğlenceler size..
biz hayvanseverler hayvanatbahçelerine yıllardır hayır diyoruz... hayvanların kendi doğasında yaşamasını istiyoruz yıllardır... ne yazık ki sağlıklı şartlar sağlanamadığından sokakta binlerce vicdan yoksunu varken korumaya almak zorunda kalıyoruz. bu bir ev oluyor bu bir korunaklı bahçe oluyor ya da bu bir dört duvar dediğiniz evden ziyade barınaklar oluyor... siz burada insanlara saldırıyorsunuz... size kaç kişi durumu anlatmaya çalışıyor ama maalesef ki anlamak istemiyorsunuz. neden konu açtınız yorumları ciddiye almayacaksanız? yanlış bilgiler içindesiniz okuduğunuz kitabı çok merak ettim rica etsem adını söyler misiniz? başta bilinçli olmanıza kendinizi ve ailenizi hayvan sahiplenmeden önce eğitiyor olmanıza göstermiş olduğunuz bu duyarlılığa sevinmiştim. eksik yahut yanlış bilgilerinizin düzeltilmesine hiddetle karşı çıkıp, yorumları kabul etmiyorsunuz...
bakın hanımefendi
1/ ilk köpeğinize yaşattılarınızı yeni sahiplendiğiniz cana yaşatmayacaksanız alın. malum yurt dışında hayvan hakları konusunda sert yaptırımlar var bunu siz daha iyi bilirsiniz...
2/ yazın balkonda kışın evde gibi bir zihniyeti aklınızdan çıkarmanızı dilerim.ben komşunuz olsaydım o canın balkonda yaşadığını görsem sizi şikayet ederdim.
3/ havlamalarına komşularınız ne tatlı havlıyor diyebilicekler mi? bunu da göz önünde bulundurun. sonra rahatsız oluyoruz diye yada apartmanda hayvan besleme ile ilgili mevzuata dayanarak sizi dava etmesinler. bunlarıda araştırmanızı dilerim.
4/ en önemlisi ömrünün sonuna kadar hastalığında, sakatlığında,yaşlılığında,altına yapmaya başladığı zamanlarında ondan vazgeçmeyip,ailenin bir ferdi yapacaksanız alın... burada yorumlara nasıl savunmaya geçiyorsanız o canın hakkını aynı bu şekilde savunabilicekseniz alın.

biz hayvanseverler hayvanatbahçelerine yıllardır hayır diyoruz... hayvanların kendi doğasında yaşamasını istiyoruz yıllardır... ne yazık ki sağlıklı şartlar sağlanamadığından sokakta binlerce vicdan yoksunu varken korumaya almak zorunda kalıyoruz. bu bir ev oluyor bu bir korunaklı bahçe oluyor ya da bu bir dört duvar dediğiniz evden ziyade barınaklar oluyor... siz burada insanlara saldırıyorsunuz... size kaç kişi durumu anlatmaya çalışıyor ama maalesef ki anlamak istemiyorsunuz. neden konu açtınız yorumları ciddiye almayacaksanız? yanlış bilgiler içindesiniz okuduğunuz kitabı çok merak ettim rica etsem adını söyler misiniz? başta bilinçli olmanıza kendinizi ve ailenizi hayvan sahiplenmeden önce eğitiyor olmanıza göstermiş olduğunuz bu duyarlılığa sevinmiştim. eksik yahut yanlış bilgilerinizin düzeltilmesine hiddetle karşı çıkıp, yorumları kabul etmiyorsunuz...
bakın hanımefendi
1/ ilk köpeğinize yaşattılarınızı yeni sahiplendiğiniz cana yaşatmayacaksanız alın. malum yurt dışında hayvan hakları konusunda sert yaptırımlar var bunu siz daha iyi bilirsiniz...
2/ yazın balkonda kışın evde gibi bir zihniyeti aklınızdan çıkarmanızı dilerim.ben komşunuz olsaydım o canın balkonda yaşadığını görsem sizi şikayet ederdim.
3/ havlamalarına komşularınız ne tatlı havlıyor diyebilicekler mi? bunu da göz önünde bulundurun. sonra rahatsız oluyoruz diye yada apartmanda hayvan besleme ile ilgili mevzuata dayanarak sizi dava etmesinler. bunlarıda araştırmanızı dilerim.
4/ en önemlisi ömrünün sonuna kadar hastalığında, sakatlığında,yaşlılığında,altına yapmaya başladığı zamanlarında ondan vazgeçmeyip,ailenin bir ferdi yapacaksanız alın... burada yorumlara nasıl savunmaya geçiyorsanız o canın hakkını aynı bu şekilde savunabilicekseniz alın.
Boşuna kendinizi yıpratıyorsunuz üyeye güzel dille anlatsakta hepimizi tersliyor ben artık cvp yazmamayı tercih ettim .

Ben!!
Burdan bakıldığında üyeye güzel dile anlatsakta hepimizi tersliyor cümlesinde
Ters bir cümlemi görmedim siz bana hangi ırkı almam konusunda akıl vermeye çalışmanızda hiç itici bir laf söylemedim
Evde bahçede hangi ırka bakılır bunları
Bildiğim halde bilmişlik taslamadım kibarca golden niide biliyorum dedim yazmş olanun negatif yazlara cevap vermesemiydim karşlk alınca ters biri olmam gibi yakıştırmada bulunmanız eleştiri yapìp geriye çekilmenizi ben nasıl algılayım..

Hanfendinin biri yazmış 10 yıldr su kaplumbağası na küvete bakıyorum Çok hayvan severim Dört duvarda köpek bakılmaz diyen"Bu hanım efendiye yazdınızmı evde küvete o hayvancağıza
Neden eziyet ediyor neden denize brakıp hür etmiyor..
Hayır demediniz neden o hayvan değilmi köpekleri bitek ele almayın savunuyorsanız tüm canlıları savunun hakkını arayın..

Ben istediğim köpege istetidigim yerde bakarım önemli olan bakmakmaktr bir göz odanız bile olsa eğer köpeğiniz mutluysa köpek için yer ortam genişlik önemli değildir yemek ilgi sevgiyi verdikten sonra mekkan geçicidir eğer siz BU konudan rahatszsanız bu sayfaya girmezsiniz olurmu.

Herkez olmuş klavye delikanlısı
burdan ahkam kesmek nekadar kolay
Eliştirmek için eleştiriyor bi takım insan
Kavgaya hazır tetikte eli klavyede"
Güzel şeyler yazın eleştiriken önce nasıl elestirdiğinize bakın..Kavgacı tavırı siz başlatıp kişiden karşlık alınca aaaa woooov diyip agresif sinirli kelimesiyle" kendinizi haklı konumuna getirmeye Çalışanlar siz neyin kafasını yaşıyorsunuz..
Eğer bir suçlama yada bilmişlik taslanyorsa cevabını alınca neden tırnak çıkartıyorsunuz kelimelerle laf canbazlığıyla kendinizi sudan süten çıkmış ak kaşık gibi gösterme çabanız kime"

o köpek evde bakılmaz o ırk sana göre değil balkonda asla yapmaz"

Çok sağol aydınlandım Ben bunları bilmiyordum":)

köpek barnagına gitsene ordan alsana mutsuzlar "
bunuda Ben bilmiyordum öğrendim
mutlumusun bunu senden ögrendigime " ✌✌

Çok hayvan severiz hakklarını koruruz

O ırkları araştırmadan alanlara sirf köpek Şirin diye eve getirip büyünc
e atanlara evde pitbul üretip annesini sokaga atanlara bizahmet köpekler için açilan sosyelmedya ya girde baksana araştırsana tepkini oralara"versene"

Hayvan severiz yemek artığını verirler oda köpek yermi yemezmi beli değil Ben Çok hayvan severim Ben bukadar köpeği besledim..

Sen hayvan severci olma olanada mani olup kendini devenin sırtına koyma Lafla herkez hayvan sever olur..

Sen hiç Sokak köpeklerini taradınmı
Sen hiç köpeklerin yaralarını pansuman etinmi..
Sen hiç 100lerce keneyi sokak köpeklerinden temizledinmi sen hiç onlarla oynadınmı sen hiç gözlerinin içine baktnmı sen hiç otabanda köpek için yola atladınmı sen hiç gerçkten bir sokak köpegine sarldınmı?

Bir kab artıkla hayvansever olunmaz

Ben bunların hepsini yaşadım yaptim

Hangi köpek bana uygun evde yasarmı yaparmı!!Bunu benden iy kimde bilemez o yüzden kimse bana akıl vermeye çalışmasın kendi bilmişlerinizi kendinize saklayın!!!

BU ırka bakamasın BU ırka bak evde olmaz git hayvan barınagına ordan al gibi vs artık engel koyacagım cevap vermiyceğim benim sayfama güzel bilgili seylerle Gelin..yada BU sayfa kapanır..

Köpeginizle ilgili güzel şeyleri bu sayfaya dökün i cinsini yaptiklarını hastalandıklarnda naptığınızı evde hangi ırka bakıyorsanız yediği yemeği
gibi bilgiler ..Güzel bilgili şeyler..

Bilgi denizi sayfasında bugün:

1. Kesinlikle kedi-köpek almayın, kaplumbağa olabilir.
2. Türkçe kursuna gidin, ya da internetten ders alın çünkü ne yazılanı anlıyorsunuz ne kendiniz yazabiliyorsunuz. Okuduğunuzun bile tam manasını çözemiyorsunuz. İyi niyetle yazılıyor saldırıyorsunuz.

Back
X