Köpek fobisi

Masal aden

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2017
889
363
53
37
kızlar yiğenım köpek aldı. Dunyalar tatlısı bırsey ama gelin görün ki bende tüm hayvanlardan korkuyorum. Bu durumdanda nasıl utanıyorum. Mınıcık,savunmasız ve cok guzel bır hayvan. Ancak bırakın dokunmayı cok hareketlı oldugu için hep bır tedırgınlık halı var. Köpek oyun oynuyor ben kaçıyorum. Köpek tam alışabılecegım bır cins. Asırı tepkılerım yuzunden herkes bıkmıs durumda:) ama benımde hayatımda ne bır kuş ne bır balık dahı beslemişliğim yok:( terapi almak için bır zamanım suan da yok acıkcası nasıl bır yol iZlemeliyim bu anlamda fikirlerinizi deneyımlerınızı paylasırsanız sevınırım.. sevgiler

bir gece ayni odada gecirin o_O esim öyle alisti

Sizin gibi olan bir çok tanıdığım, benim kızımla yendi korkularını. Şimdi bir araya geldiğimiz zaman kucaklarından indirmiyorlar.:halay:

Böyle korkuları yenmek kolay olmuyor kendinize biraz zaman tanıyın.

Size zarar vermeyeceğini geçirin içinizden sürekli. Gözünüz hep üstünde olmasın hayvanla aynı ortamda olmaya alışmayı deneyin. Arada kendinizi zorlayıp dokunup sevmeniz de çok yardımcı olur.

Ben de o kadar korkuyorum ki balkona gelen kuş varsa hatta balkon yakinindan bile geçiyorsa balkona çıkamıyorum . Köpek arabanın içinde korkuyorum. Çevremde çok köpek kedi besleyen var ve evlerine gidemiyorum o kadar korkuyorum bu durum çok anormal utanıyorum ama yapacak birsey yok elimde degik benimde terapi ile geçeceğini sanmıyorum

Benim halam bildiğin altına işemişti korkudan :D zamanla köpekle vakit geçirdikçe alıştı.

Ama şöyle oluyor alıştığın köpekten korkmuyorsun başka bir köpekten yine korkuyorsun.

Biz ailecek açığız köpeklere :KK200: hele kızım geçen gün resmen kendi boyunda hiç tanımadığı bir köpeğin boynuna sarıldı görür görmez. Ben Bile yapamazdım onun yaptığını :)

Kuslardan ve köpeklerden aşırı korkan biriydim. Elime almayı bırak yanından bile geçemezdim. Yenmenin tek yolu alıp beslemek. İkisini de aldım besledim. O kadar korkann ben sarılıp yatar oldum onlara. Gerçekten alıp getirin evinize ve bı kere dokunup elleyin yemek verin ne kadar masum bı şey olduklarını görünce içinizde farklı bir sevgi oluyor ve günden güne o korku yerini daha büyük sevgiye biraktikca yavrunun gibi oluyor ve sarilmadan duramıyorsunuz. Bir kere cesaret edim ve elinize alıp Sevin oksayin.

kızlar yiğenım köpek aldı. Dunyalar tatlısı bırsey ama gelin görün ki bende tüm hayvanlardan korkuyorum. Bu durumdanda nasıl utanıyorum. Mınıcık,savunmasız ve cok guzel bır hayvan. Ancak bırakın dokunmayı cok hareketlı oldugu için hep bır tedırgınlık halı var. Köpek oyun oynuyor ben kaçıyorum. Köpek tam alışabılecegım bır cins. Asırı tepkılerım yuzunden herkes bıkmıs durumda:) ama benımde hayatımda ne bır kuş ne bır balık dahı beslemişliğim yok:KK43: terapi almak için bır zamanım suan da yok acıkcası nasıl bır yol iZlemeliyim bu anlamda fikirlerinizi deneyımlerınızı paylasırsanız sevınırım.. sevgiler

Gozlerine bakip onun size gozleriyle anlattiklarini dinleyin :)

Yavru ise hoplayip ziplayip surekli oyun modundadir ayaklari takip eder oyun amacli isirir vs. bu sizi tedirgin edebilir.
Yavas yavas baslayin biri tutsun oyle sevin goz temasi kurun. Fazla tedirgin olursaniz hisseder rahat olun ya da oyle gozukun zamanla alisirsiniz :)

kızlar yiğenım köpek aldı. Dunyalar tatlısı bırsey ama gelin görün ki bende tüm hayvanlardan korkuyorum. Bu durumdanda nasıl utanıyorum. Mınıcık,savunmasız ve cok guzel bır hayvan. Ancak bırakın dokunmayı cok hareketlı oldugu için hep bır tedırgınlık halı var. Köpek oyun oynuyor ben kaçıyorum. Köpek tam alışabılecegım bır cins. Asırı tepkılerım yuzunden herkes bıkmıs durumda:) ama benımde hayatımda ne bır kuş ne bır balık dahı beslemişliğim yok:KK43: terapi almak için bır zamanım suan da yok acıkcası nasıl bır yol iZlemeliyim bu anlamda fikirlerinizi deneyımlerınızı paylasırsanız sevınırım.. sevgiler
korkunuzun kaynağı cocukken kopekle yasadiginiz olumsuz bir ani.. zihin bunu kodluyor ve fobi oluşuyor..

Kayınvalidemin kediden aklı çıakrmış .
Bende aksi gibi eve 2 tane kedı aldım .
İlk gördüğünde aklını aldırıyordu.
1 2 hafta geldi gitti . Uzak durdu.
Sonra bı baktık kucagına almış uyutuyor:deli:
Aynı ortamda bulun bı sure sonra alışıyorsun ..

Merhaba, küçükken ben de çok korkardım köpeklerden. Apartmanımızın önünde büyük sayılabilecek köpeklerden 5-6 tane olurdu hep ve bizi görünce yanımıza gelirlerdi hemen. Okulum çok çok yakın olmasına rağmen annem bırakırdı beni hep, tek gidemezdim okula. Bir kere de bir komşumuzun köpeği kovalamıştı beni (oyun oynamak istiyordu sanırım), çareyi 1.kattaki komşunun balkonuna girmekte bulmuştum. :KK70:

Sonra liseye geçtim, okulun bahçesine de köpekler gelirdi hep. Ben tabi yandan yandan yürürdüm onlardan uzak. :) Bir gün nasıl olduysa birinin başını okşamaya başladım, zaten zararsız hayvanlar (bizim bahçeye gelenler), öyle çok da havlamazlardı. Derken ben bahçeye giren bütün köpekleri sevmeye başladım :KK68:

Şu an üniversitedeyim, kampüsümüzde de oyun oynamayı seven, büyük ihtimalle de bizden yiyecek bir şeyler bekleyen dostlarımız var. Böyle olunca da bir gün 5 tane köpeğin etrafımı sarıp 2 tanesinin üzerime çıkması kaçınılmaz oldu tabi, yürümeme bile izin vermiyorlardı :halay:Köpek fobimi lisede yendiğim için bana bir şey olmadı da köpekten korkan biri bunları yaşasaydı ne yapardı diye düşündüm o gün o_O

Sonuç olarak bazı köpekler çok hareketli, bazıları oyun oynamak istiyor, bazıları yemek bekliyor ve bu yüzden bizlere yaklaşabiliyorlar. Umarım fobisi olan herkes bunu en kısa sürede atlatabilir. Ben psikolojik destek vs almadım, faydası olabilir tabii ki, ayrıca başka çözümler de olabilir elbet bu korkuyu yenmek için; benim çözümüm de onları sevmeye başlamak olmuştu, fiziksel temas yani. :)

Bende köpek ve kediden korkarım . Kediye karsı ayrı bir fobim var da neyse yenmek zorunda değilsiniz zaten çabuk yenilmiyor bunlar.

Bir çaresi var mı bilmiyorum ama ben de çok korkuyorum bütün hayvanlardan. Özellikle de köpek ve kedilerden. Geçen sene iftara bir restauranta gitmiştik açık bir mekandı. Masanın altında kedi olduğunu farketmemle ortalığı birbirine katmam bir olmuştu. İnanılmaz utanmıştım. :olamaz:

Back
X